Så ska kd slaktas!

M.L.:

Bra jobbat Elisabeth. Vi är många som anser att dagen system är diskriminerande mot de grupper som aldrig får möjlighet att gifta sig i kyrkan, så som Syrianerna, vissa frikyrkogrupper muslimerna osv. Äntligen befrias kyrka och stat. INFÖR en giftasbalk istället!

Svar:

Ja, det är en lösning som slutligen klipper banden mellan stat och kyrka.



Elisabeth Svantesson, m, som fronderar mot sitt eget parti i äktenskapsfrågan har chattat med läsarna i Nerikes Allehanda! Av ovanstående fråga och Svantessons svar att döma, ska Svenska kyrkan  straffas för att muslimer inte får gifta sig kyrkan! Men det är väl deras egna imamer, som förbjuder det! Vad ska man säga? Heja, moderaterna. Ni är redan i full färd med att förpassa kd ur riksdagen...

Om Sventesson får som hon vill, så är det väl i fortsättningen fritt fram för muslimer att välsignas i Faderns, Sonens och den helige Andes namn i kyrkan efter genomgången "civilrättslig registrering"? Här följer ännu en fråga (snarare ett påstående) och Svantessons svar:



Lars Flemström:

Varken du eller Hans Boskär står för era respektive partiers partilkinje. Har NA medvetet valt ut just er för att avsiktligt föra läsarna bakom ljuset? Om någon vill förändra innebörden i begreppet äktenskap så är det du, eftersom du i praktiken vill ersätta äktenskapet med registerarat partnerskap för alla.

Svar:

Jag vill inte införa registrerat partnerskap för alla.


Synd att jag inte fick ställa följdfrågan: Vad är det för skillnad mellan "civilrättslig registering" och "registrerat partnerskap för alla"?

Moderaterna försöker uppenbarligen ta över kd-väljarna i Örebro län. Svantesson ljuger lika bra som Göran Hägglund! Såhär skriver Svantesson i NA 9 dec: "I det förslag til en samkönad äktenskapslag som en majoritet i riksdagen tyxks stå bakom låter man kyrkor och samfund välja vilka de vill ´viga. Det tror jag kommer att skapa konflikter inom olika religiösa samfund, men också mellan samfund och det övriga samhället. På detta sätt ger sig staten in i kyrkopolitiken vilket är olyckligt och onödigt."

Svantesson hotar alltså kyrkor och samfund med extremvänstern och en homosexuell f.d. yrkesofficer*, i syfte att staten ska frånta dem vigselrätten, i stället för att de själva får välja om de vill behålla den. Det har antytts att Svantesson själv inte är medlem i Svenska kyrkan, utan tillhör något annat samfund. Som alltså försöker använda lagstiftningen för att hindra Svk-medlemmarna att bestämma över sin egen kyrkans inre angelägenheter.

--------
*) Hans Boskär, som även nämns i min fråga till Svantesson är socialdemokrat och f.d. förbundsordförande i RFSL. Han vill att de religiösa samfunden ska fråntas vigselrätten - tvärtemot den motion som lagts av de tre oppositionspartierna. Genom att leta upp två pollitiker som inte representerar sina partier har NA skapat en pseudonyhet, som kanske räddar upplagan. Frågan är om kristenheten ska låta sig skrämmas av en homosexuell lokalpplitiker från Örebro. Men han är ju utbildad yrkesofficer vid Livregementets grandjärer.... Den kristna fegheten börjar bli pinsam.!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0