Omläsningen

Fetstil är till för att framhäva särskilt viktiga avsnitt i en text. Vad som är särskilt viktigt kan skilja mellan olika tidpunkter. Att fetstila allting tjänar inget till, för då blir ju inget avsnitt särskilt framhållet. Därför lägger jag ut på nytt ett avsnitt ur inlägget "Snart förbannar jag Katolska kyrkan i Sverige."

Jag är den förste att erkänna att Katolska kyrkan har en stor fördel i sitt läroämbete, som består av kyrkans 4.500 biskopar som är spridda över hela världen. Ett sådan läroämbete är inte lika känsligt för tillfälliga opinionsvindar, som Svenska kyrkans läroämbete på 22 personer. Men de kraftiga opinionskantringarna i Svenska kyrkan ändrar inte på det faktum att det finns en mer långlivad luthersk tradition.

Svk:s kyrkoledning har inte bara gått emot en väsentlig del av det globala (alla länder) kristna trosarvet, utansom dessutom har förvaltats av alla tidigare kristna generationer i Svenska kyrkan. Uppskattningsvis mellan 60 miljoner och 70 miljoner människor, men kanske många fler, har bott i Sverige under de gångna tusen åren. De besutande instanserna på central nivå i Svenska kyrkan har varken geografiskt eller tidsmässigt den integritet som behövs för att "gå före" och visa vägen för resten av kristenheten.

TSvk har inget att sätta emot de tiillfälliga opinionsvindar efter häftiga mediekampanjer som styr.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0