Gör 1 maj till röd flaggdag



Förvisso är 1 maj redan en röd dag i almanackan. Men jag föreslår nu att röda fanan ska hissas på alla offentliga byggnader, inklusive Stockholms slott. 1 maj är arbetarrörelsens internationella högtidsdag. Med allmän flaggplikt skulle kanske flera ställa upp i 1 maj-festligheterna. Att alla inte är arbetare kan vi bortse från. Arbetsgivareförningar och organisationen svensk näringsliv ska också vara skyldiga att flagga rött. Annars blir det böter.

En centerpartist i Södertälje har krävt att regnbågsfanan ska hissas på alla kommunala flaggstänger under Pride-veckan som började idag. Kristdemokraterna invänder att Pride-veckan är ett evenemang i Stockholm, och det ska inte Södertälje fira. Han har så rätt. 1 maj firas i praktiskt taget alla av landets kommuner. Det borde Södertälje fira. Socialdemokraterna i kringelstan menar att man måste skriva om kommunens flaggregemente, men hoppas att det ska vara klart till nästa års Pride-vecka. Enligt nuvarande flaggreglemente får endast Svenska flaggan, EU-flaggan och FN-flaggan hissas på offentliga byggnader i kringelstan. Vad står då regnbågsfanan för? Kanske Rymdimperiet!

Socialdemokraterna glömde röda fanan. Finns det inga arbetare i Södertälje längre? Arbetarrörelsens internationella festdag är inget att fira för nutida socialdemokrater?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0