Stiftelsen, Rymdimperiet och Sverige

Stiftelse-trilogin, Stiftelsen, Stiftelsen och imperiet samt Den segrande stiftelsen,beskriver hur forskaren Hari Seldon förutser, med hjälp av den nya forskningsgrenen "psykohistoria", det stora Galaktiska imperiets sönderfall och ser till att två Stiftelser skapas i Vintergatans bägge ändar. Syftet med dessa stiftelser är att minska tiden av barbari innan galaxen kan få ett nytt stabilt och fredligt styrelseskick. Om ingenting görs bör det ta 30 000 år, men planen är att Stiftelserna skall kunna minska tiden till 1 000 år. Första boken beskriver den första stiftelsens tillväxt när Vintergatans periferi börjar slitas sönder. Den andra hur stiftelsen kommer i konflikt med resterna av Imperiet. Den tredje beskriver kampen mot Mulan, en mutant som verkar kunna ställa Hari Seldons planer på huvudet samt beskriver undersökningarna efter den mystiska Andra Stiftelsen.

Isaac Asimov, som skrev de tre första delarna, dog i aids 1992. Han hade fått hiv genom en blodtransfusion i samband med en by pass-operation. Bra science fiction handlar om sådant som vetenskapen ännu inte har upptäckt, och troligen aldrig kommer att upptäcka. Men får inte strida mot redan gjorda upptäckter. Bäst i klassen är Darwins utvecklingslära. Den är så bra science fiction att de flesta evolutionsbiologer faktiskt tror att människan blev till av en slump genom att en apa reste sig på bakbenen och skrek: "Gud, jag vill bli som du!"

Fjärde delen, som handlar om Rymdiperiet och Sverige, har jag fortfarande inte skrivit. Men läs de tre första delarna, så kommer de själv på vad som ska stå i fjärde delen. Som alla vet har Rymdiperiet redan ockuperat Katolska kyrkan. Nu försöker man ockupera Svenska kyrkan. Det märks på de nya hednareligionerna som börjat smyga sig in i Svk. Katolska kyrkan har, som bekant, sedan länge dyrkat galaktiska symboler.

Jodå, jag ska skriva om kampen mot heteronormen. Hav tålamod!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0