Abortministern talar ut


 
Funderar han på hur han ska lura de kristna väljarna en gång till?

Tidningen Dagen skriver idag att kd-ledaren Göran Hägglund måste ena partiet
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=172929

Partiet har minskat sin väljarandel kontiunerligt från 1992 och valresultatet väntas bli mindre än hälften av väljarandelen 1992. Dagen skriver:

" I valanalysen efter 2006 konstaterades att abort- och äktenskapsfrågorna stöter bort potentiella KD-väljare. Det har KD-ledningen tagit fasta på. I äktenskapsfrågan hittades en lösning som fick brett folkligt stöd, men kördes över av resten av regeringen. Den abortlagstiftning som socialminister Hägglund tvingats acceptera är långt ifrån den betydligt mer restriktiva linje som en stor del av partiet vill driva."

Kd kan knappast ha fått något brett folkligt stöd i äktenskapsfrågan, när kd som enda parti ville avskaffa äktenskapet mellan man och kvinna. I stället vill kd ha något slags registrerat partnerskap för alla. Kd-kampanjen mot äktenskapet pressade ner väljarstödet för kd med ytterligare någon procentenhet, samtidigt som väljarstödet för moderaterna fortsatte att växa. Det som Dagen kallar "brett folkligt stöd" är några samfundsledare, som inte ens har alla medlemmarna med sig.

Alf Svensson, med sina divalater, arbetade upp partiet till valframgången 1992, därefter har han rivit ner. Det var Alf Svensson som utsåg den färglöse Göran Hägglund till sin efterträdare, när kraven på hans avgång började höras. Alfs ställning som den mest populära kd-politikern i de egna leden är fortfarande ohotad. En ledare som inte vill släppa ifårn sig makten satsar på medelmåttorna.

KDS var fel tänkt från början. Sedan partiet grundats 1964 dränerades de andra partierna på kristet inflytande. "Vi behöver inte bry oss om de kristna väljarna, för de röstar ändå inte på oss", säger Sahlin och Reinfeldt. "Vi behöver inte bry oss om vad de kristna väljarna vill", för de röstar på oss i alla fall", tycker Hägglund. "De har ju inget val".

Hägglund försöker nu göra om samma trick i abortfrågan som i äktenskapsfrågan. I stället för att bekämpa aborterna vill han bekämpa graviditeterna. Han låtsas som om abort inte är ett sätt att bekämpa graviditeterna. Han framställer alltså färre graviditer som något önskvärt. Hans egen statliga utredare, Anders Milton, pratar om "oönskade graviditeter". Det är ju en rent nazistisk retorik. När staten säger att vissa barn är "oönskade". Före de fria aborterna talades i detta land om "oönskade anlagsbärare". Det var de, som hade klassats som "oönskade anlagsbärare", som  beviljades abort av Medicinalstyrelsens socialpsykiatriska nämnd, innan vi fick fri abort.

Kopplingen mellan kristen tro och den livsfientlig högerpolitik, som kd driver i regeringsställning,  underminerar den kristna religionens ställning i det svenska samhället. De samfundsledare, som stöder kd, borde sätta Jesus först.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0