Mord och våldtäkt kärlekens namn? Förklara dig, Wejryd!

Ärkebiskop Anders Wejryd har skrivit ett pressmeddeladnde,

- När kyrkan ska ta ställning till frågan om äktenskap för par av samma kön, är en relevant fråga om detta skadar eller gagnar människor. Kyrkan vill stödja trofasta relationer, och i ett bibelteologiskt perspektiv är kärleksbudet för oss överordnat andra bud och förbud i Bibeln, säger ärkebiskop Anders Wejryd.

Detta är skitsnack, rent ut sagt. Guds kärlek är överordnad allt mänskligt. Man kan inte jämföra människors känslor med Guds kärlelk, men det är vad Wejryd gör. När Wejryd talar om "kärlek" i detta sammanhang, menar han kåthet. Det förekommer inom äktenskapet och andra fasta relationer. Det förekommer vid tillfälliga sexuella förbindelser, ocjh t.o.m vid sexköp. Kåthet förklädd till en häftig förälskelse. Om så inte vore fallet, skulle prostitutionen inte ha varit en så lukrativ bransch som den är. Men det kan också handla om att göra sig helt beroende av en annan människa. Om svartsjuka. Och om mord. Begriper inte Wejryd att den mänskliga kärleken, precis som allt annat mänskligt, har blivit fördärvad av syndafallet. All kärlek är inte bra kärlek.

När jag skriver detta, är det inte med syftning på homosexuella. Snarare sexmördaren Anders Eklund. För ärkebiskopens ord är väl avsetta för honom också.? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0