Let the show go on!

Det berättas att ett par arkeologer hade funnit en dittills okänd grav i Jerusalem, nära Golgata. I graven låg kvarlevorna efter en reslig man på nästan 1,90. Hans blonda hårsvall var bevarat. Hans händer och fötter var genomborrade. Intill låg en bit papyrus.

"Vad skulle vi göra? Vi hade mutat de romerska vakterna och rövat bort kroppen, men lyckades inte få liv i honom. " Så vi hittade på att han hade uppstått från de döda, och fick många anhängare.  Vi har försökt dölja denna grav så gott vi kunnat. Om någon hittar denna krav, ber vi honom att noga tänka igenom vad det kan leda till om han avslöjar fyndet. Maria, hans mor, har just farit till himlen. Hans lärjunge Petrus, som numera är biskop i Rom."

Arkeologerna var skakade. Den ena sa till den andra:

- Var denne man verkligen en jude? Han liknar mer Jesus-bilderna i våra nutida kyrkor. Kanske han var en korsriddare från Nordeuropa.

- Han kan omöjligen ha varit en korsriddare, svarade den andra arkeologen. De kom tusen år senare. Vi har ju just daterat graven till år 59 efter Kristus. Och du, biskopen av Rom, är det inte påven? Som dessutom kallas Petri efterträdare.

Arkeologerna sökte upp den israeliska kulturministern, som såg till att de fick audiens hos påven. Så de åkte till Rom och berättade om sitt fynd. Påven sammankallade sina kardinaler.

- Jag måste nu ta ett ofelbart beslut som kommer att gälla för all framtid, sa påven. Vi måste lägga ner kyrkan. Håll tyst om detta tills jag offentliggör det.  Först måste jag häva exkommuniceringen av någon stolle i Sverige, som har förnekat att Jesus var Guds son, som har dött på korset för våra synders skull. 

Men snart började det läcka ut att något hade hänt. Ingenting var sig likt i Vatikanen längre. Påven fick ett nervöst sammabrott, när han skulle celebrera nattvarden. Efter någon vecka möttes av en slump USA:s president och Usama bin Laden på Roms flygplats. 'De delade en taxi ut till 'Vatikanen, och rusade in till påven. USA:s president kramade nervöst bin Ladens hand.

- Det har redan börjat läcka ut, så presidenten. Banker går omkull och bilindustrin är i kris. Wilkerson har profeterat om detta. Det blir bara värre och värre.

- Ni får inte lägga ner hela Katolska kyrkan, varnade bin Laden. Hur ska jag då kunna skrämma mina anhängare med nya korståg?

Snart var det en strid ström av statsmän, biskopar och frikyrkopastorer till Vatikanen. Till slut kom Sveriges ärkebiskop och varnade för en ny istid. Klimatfrågan!

- Äsch, de där gamla sagorna om jungfrufödsel och uppståndelse från de döda har vi ändå inte trott på, på länge, sa ärkebiskopen. Vi tror på honom.

- Vem? Påven såg sig omkring. Menar ni han, som jag hävde exkommuniceringen för?

- Nej, inte han, svarade ärkebiskopen. Hans man, den nye gudens profet!

PÅven sammankallade kardinalerna på nytt. Det var mycket högtidligt, en massa ceremonier. Påven skulle strax uttala sitt ofelbara beslut, det som skulle gälla som dogm i Katolska kyrkan för all framtid. Förutsatt att Katolska kyrkan skulle få en framtid, och inte bli nedlagd. En ung, nervös präst tappade rökelsekaret i golvet. 'En irriterad tystand uppstod. Påven glömde bort vad han skulle säga, det har världen aldrig fått veta. Var det kanske ett gudomligt ingripande.

- Let the  show go on sa, påven och började plocka med sina manuskript.

En rådig kardinal, som fattade att det som påven just hade sagt inte var vad påven tänkt säga, rusade fram och slet åt sig manuskripten.

- TV och radio och google och youtube är här, väste kardinalen. Hela världen har hört ers helighets absolut ofelbara beslut. Man kan bara inte lägga ner Katolska kyrkan. Det förstår ju alla. Den svenska ärkebiskopen får åka hem och uppmana den där profeten att starta en ny religion. För även om vi har trott fel ända sedan Petrus blev den första biskopen av Rom, så är det en ny religion som han  har hittat på.

Och så är det förstås. Och det går inte att tömma en 2000-årig religion på sitt traditionella inndehåll, och använda samma kyrkolorganisation för att sprida en ny religion.

Efterskrift:
bin Laden blev störste aktieägare i den amerikanska bilindustrin, som räddades. Den sista Saaben, som tillverkades, skänktes till påven. Obama och bin Laden fick dela på Nobels fredspris. Gardell fick Nobels litteraturpris. Kyrkomötet beslöt att Svenska kyrkan skulle byta religion. David Wilkerson profeterade att Sverige skulle hemsökas av en ny istid och fick rätt.

Förklaring

I berättelsen ovan misslyckades påven med sin föresats att lägga ner Katolska kyrkan, sedan nya arkeologiska fynd visat att kristendomen är en falsk religion. Det har förstås aldrig hänt. Syftet med berättelsen är att besvara frågan vad en religion är. Vad händer, om det visar sig att vi har trott fel hela tiden? Kommer vi då att börja tro på en ny Gud och en ny Jesus?
-

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0