Titelsjuka 2

Eftersom syftet med denna blogg från början var att propagera för kyrkokommunidén (klicka på kategorin Kyrkokommun i spalten till höger!) , men mest kommit att handla om annat, har jag tänkt dela bloggen. Men det har inte blivit av eftersom annat kommit emellan. Vad skulle i så fall den nya bloggen heta? Det är en hemlis än så länge, men det blir nog en parodi på titelsjukan hos claphamisterna. Jag grundar helt enkelt ett eget claphaminstitut, som får namn efter någon annan förslummad förort, och utser mig själv till ordförande, generalsekreterare, gästprofessor, hedersdoktor  och fellow vid det nya institutet. Och profet*. Övriga styrelseledamöter blir Joakim von Anka, Alexander Lukas och Magica de Hex. Och Björnligan förstås. De speglar sig ju glansen från Joakims  förmögenhet.

Clapham är en av de äldre förorterna tilll London, och har länge varit rena slummen. Men eftersom denna skamfläck på den engelska kartan ligger ganska centralt i Stor-London, har under senare tid lyxrenoveringar skett. och finfolket har flyttat in. De svenska claphamisterna speglar sig i glansen av den brittiska fastighetsspekulationen, som gör att vanligt folk inte kan bo kvar. Claphamisterna sätter tydligen likhetstecken mellan frälsning och materiell väldfärd och fina titlar.

Claphaminstitutet påstår sig vara en forskningsinstitution och tankesmedja. Claphamisternas alster är dock ur vetenskaplig synpunkt så usla, så att man kan misstänka att fellowsarna bara försöker spegla sig i glansen från verklig forskning. Finns en enda forskare anställd?

__________
*) Se sign Majas kommentar till inlägget Det finns bara en sann kristendom!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0