Jag har inte ändrat åsikt om Mechti Ghezali och rättvisan

Kristdemokratiska kommunalrådet Lennart Bondesson läxar upp folkpartiets rättspolitiska talesman Johan Persson,  för att denne sagt att Ghezali inte med automatik kan betraktas som oskyldig. Ghezali ska inte dömas på spekulationer. Det kränker hans människovärde, skriver Bondeson i sin lokaltidning.

Då kan jag bara konstatera att för Bondeson har Ghezali större människovärde än jag har. För om någon har blivit dömd på rena spekulationer, helt sanningsösa spekulationer,  om ett kriminellt förflutet, så är det jag. Och Bondeson har varit med och dömt. Om han inte var enig med majoriteten i kd-distriktsstyrelsen, så borde han ha sagt det. Han kan säga det nu. Rensa upp i det egna partiet, innan du läxar upp andra partiers politiker! Vem var det som ringde till Sverigedemokraternas partisekreterare med förtal, grundat på vildsinta spekulationer,  som dittills hållits internt inom kd?

En dag kommer kameraderiet inom frikyrkligheten mellan kd och sd att komma upp till ytan. Hur man verkligen hjälper varandra över partigränserna. Men hur var det med människovärdet, Bondesson?

Bondesson skriver att Ghezali förföljs av en "bloggmobb". Det var "omdömeslöst" av Ghezali att åka till Pakistan, skriver Bondeson. Men menar att det räcker inte för att döma Ghezali som skyldig till terroristbrott. Okej. En före detta illegal krigare har illegalt tagit sig in i ett land, som står på randen till inbördeskrig och har där umgåtts i kretsar, som kan förutses tillhöra den ena sidan i det kommande inbördeskriget. Dagligen dödas tiotals oskyldiga civila i terroristernas strategi att provocera myndigheterna att gå till offensiv och starta kriget.

Förutom dessa terrostistaktioner, som sprider skräck genom att drabba vem som helst, har det förekommit mycket målinriktade agrepp mot den kristna minoriteten. Har de inget människovärde?

Och vilka är de personer, som Bondesson stämplar som "bloggmobb"? Det är nämligen inte bara kristna bloggar. Det skarpaste avståndstagandet från fjäsket för Ghezali har jag läst på en en muslimsk blogg.

Vad de svenska kristdemokraterna helt har missat är att krig går ut på att "försätta fiendens soldater ur stridbart skick", som det så vackert heter. Detta sker genom att döda eller allvarligt såra fiender i strid eller ta dem  till fånga och internera dem tills kriget är över. En krigsfånge behöver inte alls ha begått något brott. Det räcker att sträcka händerna i luften och ge sig levande. Men hade Ghezali verkligen planer på att delta i det kommande kriget? Det kan vi inte veta säkert. Och för övrigt deltar inte alla soldater direkt i striderna. Ghezali greps av pakistanska myndigheter, och har efter sex veckor i pakistanskt häkte skickats tillbaka till Sverige.

En annan muslim, Nalin Pekgul, som f.ö. är socialdemokratisk politiker, har i en debatt gått till mycket skarpt angrepp mot det förhållandet att en muslimsk extremistorgansiation bedriver illegal värvning av soldater till kriget i Somalia bland unga svenska muslimer. Hon påstod dessutom att dessa extremister hindrar muslimska invandrare att besöka möten i Folkets Hus.  Vad gör kd för att garantera normala mänskliga rättigheter, t.ex. mötesfrihet, för svenska muslimer?

Nej, jag dömer inte Ghazali för terroristbrott. Jag råkar bara hålla med den pakistanska polisofficer, som sa att "Ghezali är en mycket farlig man". Det påståendet är ju bara ett omdöme om vad Ghezali är kapabel till, och alltsså inte ett uttalande om vad han redan har gjort eller kan förväntas göra. Den som är ett bra soldatämne är självfallet farlig för potentiella fiender. Även den mest fredliga person kan vara farlig som soldat.

Ett land som står på randen till inbördeskrig har rätt att ingripa mot illegal invandring av personer, som kan misstänkas för att komma att ansluta sig till fienden. I Sverige kan en illegal invandrare hållas i häkte i över ett år, innan hans ärende är slutbehandlat. Utan att han har begått något brott.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0