Kristdemokraterna underlättar för internationell terrorism

På bloggen Alteheia har man diskuterat varför "pingstvänner i regeringen" är så undfallande inför Israels fiender, och inte ens protesterar mot grova utslag av antisemitism, såsom påståendet om organstölder från stupade palestinier. De "pingstvänner" som åsyftas är finansmarknadsminster Mats Odell, som gjort folknykterheten en björntjänst genom att sälja ut Vin & Sprit, samt partiledaren Göran Hägglund. Den sistnämnde är emellertid inte pingstvän. Han är uppväxt i ett pingsthem, vilket han är noga med att framhålla, men numera medlem i Svenska kyrkan. Några uppgifter om att han är aktiv i Svk känner jag dock inte till.

Kan kd:s undfallenhet gentemot antisemitismen ens diskuteras utan att man diskuterar det förhållandet att kd:s rättspolitiske talesman Peter Althin tillåts köra sitt eget race som informell utrikesminister, som motarbetar kampen mot den extrema islamistiska terrorism, som hotar både muslimländera, Israel och västländerna? Speciellt när Ghezali satt på Guantanamo – och den relativt Israel-vänlige Göran Persson var statsminister i Sverige, försökte Althin ta över utrikespolitiken och förvandla det, som de facto var en internering av en tillfångatagen fiendesoldat till en brottmålsprocess, med sig själv som försvarare av Ghezali inför en amerikansk domstol.

I princip samma sak upprepas nu. Om Ghezali misstänks för brott i Pakistan, ska han väl ha en pakistansk advokat som försvarare, och inte en svensk kd-riksdagsman! Under hela denna fars, med sammanblandning av rollerna som brottmålsadvokat, som står på de grövsta brottslingarnas sida och rättspolitisk riksdagsman (med uppgift att bekämpa brottsligheten?) har Hägglund varit märkligt flat mot den islamistiska terrorn. Att de tidigare benådningarna av långtidsdöma, har ersatts med en omvandling av livstidsstraffet till tidsbestämda straff genom ett farsartat domstolsförfarande är något som gynnat Althins egna klienter bland de grövsta brottslingarna och inte alls vanliga småtjuvar – och naturligtvis inte heller brottsoffren.

Nu värjer sig Athin mot misstankarna att han får betalt av terroristerna, med att han jobbar helt ideellt. Finns det verkligen inga mer ömmande fall? Och varifrån får han pengarna? Använder han riksdagsarvodet till sin kamp för att underlätta för terrorismen? Verkligheten är inte så svart eller vit, som terroristernas försvarare vill få oss att tro. Det finns berättigade uppror, där upprorsmännen naturligtivs stämplas som terrorister av den stat som upproret riktas mot. Sett med en utomståendes ögon är det alltså inte alltid så enkelt att en påstådd terrorist är skyldig eller oskyldig. En krigförande part har rätt att internera fiendens soldater så länge kriget varar, även om dessa inte har gjort sig skyldiga till något brott. Men problemet är ju att terroristerna opererar i en gråzon mellan krigförande part och grov organiserad brottslighet.

Och visst är det en brist att ”illegala krigare” inte omfattas av konventionen om krigsfångar, men de har ju själva valt att ställa sig utanför konventionens skydd genom att inte bära uniformspersedlar under sina terroristaktioner. Hur detta ska hanteras är en utrikespolitisk fråga, som inte kan kopplas loss från kampen mot terrorismen. Men det är just vad kd gör genom att tillåta Taliban-Peter att köra sitt eget race. Detta samtidigt som svenska FN-soldater faktiskt är en krigförande part mot terrorismen i Afganisthan. Men Althin är ändå inte unik i kd. Odell har t.ex. anklagats för att ha privata ekonomiska intressen i det som han gör som minister. Men frågan är alltså: Kan kd verkligen ställa upp för Israel med en riksdagsman som kör sitt eget race i utrikespolitiken?

Det borde vara en självklarhet att man inte kan vara försvarare för grova brottslingar samtidigt som man är riksdagsman och rättspolitisk talesman. Antingen missköter man uppgiften som advokat, eller också uppstår risken att man påverkar lagstiftningen i sina klienters intresse.  Partiledaren Göran Hägglund har haft hårda nypor mot t. ex. abortmotståndare i partiet, men tillåter alltså Althin att både lindra straffen för sina egna klienter i advokatverksamheten och köra sitt eget race i utrikespolitiken.

Det är risk att Sverige blir ett viloläger för internationella terrorister. Här kan de vila upp sig mellan varven, och få plåster på såren. Och skulle de hamna i trubbel med sina fiender ute på slagfälten så rycker en representant för den högsta statsmakten - Sverige riksdag - ut och kräver indignerat att dessa "oskyldiga svenskar"  ska ställas inför rätta eller friges.

Ministrarna Hägglund & Odell kan lita på att oppositionen inte gör något stort nummer åt kd:s vänslande med exrema islamister. Lars Ohly, v, vill nog inte utmana revolutionsromantikerna i sitt eget parti, och Mona Sahlin, s, har nog tagit varning av PLO:s planer att mörda partikollegan Anitas Gradin, när hon var invandrarminister. Och vem låg egentligen bakom morden på Olof Palme och Anna Lindh, som båda var socialdemokratiska ministrar? Och i det tredje oppositionspartiet, mp, sitter ju partiets grundare Per Gahrton på piedistal. Och han är ju den värsta Israel-finden inom alla riksdagspartier.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0