Syndanaturen och syndens natur, del 3

Läste i kväll på en annan blogg att Gud är god, men djävulen skär och splittrar. Så står det på den andra bloggen:

"Jag tror också att dessa krafter känns inom oss. När vi har med Gud att göra blir vi lugna och varma som om bomull läggs kring vårt hjärta. Guds ljus och kraft värmer oss."

Nu sägs det att synd är sådant som strider mot Guds vilja. Och Gud vill oss väl. Han vet vad som är bäst för oss.
Därför gillar inte Gud när vi går fel. Det behöver inte vara någonting som mer påtagligt skadar och själva eller andra. Det kan räcka att vi går miste om något värdefullt.

Jag har aldrig provat att leva i ett livslångt äktenskap med en enda kvinna, och inte ha någon annan, vare sig före eller vid sidan av äktenskapet. De som har provat den varianten vet å anda sidan inte hur det är att ha varit tillsammans med flera. Det är inte heller värdelöst. Det har lämnat kvar många sköna minnen,

Men det var kanske inte vad Gud ville? Och det är väl ingen nyhet för någon, att kristendomen alltid har hållit det trogna. livslånga äktenskapet som det absolut bästa. Men vi är ett antal, inte så få, människor som av olika orsaker har hamnat fel - eller i vart fall saknat förutsättningar för att leva i ett livslångt heterosexuellt äktenskap. Orsaker som vi inte hade kunnat råda över, eller orsaken som vi kunnat råda över.

Gud straffar oss inte för detta.


Kommentarer
Postat av: Populisten

Lars,



Kanske var detta just Herrens vilja med ditt liv? Jag läser längre ner i bloggen att du hittat din livskamrat och mitt hjärta jublar trots att jag inte känner dig! Herren begär inte att vi ska göra mer än vi klarar, kanske hade du inte klarat ett liv med hjärtats och sängens totala ensamhet ända fram till den dag då du mötte den du var ämnad för. Därför blev kanske din livslott korta kärleksmöten just för att du skulle stå fri den dag era vägar korsades.

2010-04-13 @ 12:16:06
URL: http://populisten.wordpress.com
Postat av: tant lila

Nu låter du som en vän till mig som största delen av sitt liv har varit "kärleks"konsument. Nej, Gud straffar nog inte för det, utan för de skador vi har åsamkat andra i våra liv! Och skador på andra följer ofta i spåren av den här sortens konsumtion!

2010-04-13 @ 12:46:25
URL: http://www.metrobloggen.se/lilatankar

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0