Klimathot, censur och förföljelse

DN:s ledarskribent Lars Bergström har skrivit en artikel, där han anklagar FN:s klimatpanel för fusk. Efter bara någon dag försvann artikeln från DN:s nätupplaga, vilken fått somliga bloggare att tro att någon censurerar censorerna på DN. Bergström är ju själv en av dem, som bestämmer vilka åsikter som är tillåtna i Sverige! Har han censurerat sig själv, eller har fullt slagsmål utbrutit inom tyckereliten i den liberala pressen? En som har gått på DN:s censurbluff är den katolska bloggaren Bengt Malmgren (www.katolsktfonster.se/forum). Jag har svarat:

>> Tja, jag har länge varit skeptisk mot klimatalarmismen. Som exempel har, tack vare klimatlobbyn, tyska MAN fått leverera nya stadsbussar till Örebro, vilka inte klarar en svensk vinter. Någon mer vinter skulle vi ju inte få! Tack vare klimatlobbyn finns snart inga livsmedelsreserver i världen, med följd att det blivit mycket kraftiga matprishöjningar i världens fattiga länder. Småbönder i Argentina har fösts in till storstädernas slumkvarter.

Allt för att förse den rika världens samvetsömma konsumenter med "miljövänlig" energi. Vi ser alltså en nu aggresiv "miljö"-kapitalism växa fram. Vi ser oljebolag i konsumenländerna som ombildas till "miljövänliga" enerigbolag. Men det är inte lika enkelt att pumpa upp biogas ur Mellanösterns oljekällor! För Lars Bergström i DN är lösningen mer kärnkraft. Å ena sidan drar ju kärnkraftintressena en stora växlar på den s.k. växthuseffekten, men å andra sidan är ju den växtbaserade "miljö"-energin (som slår ut livsmedelsproduktionen) en konkurrent till kärnkraften. För det tredje finns ett framtidsscenario att solfångare på en bråkdel av Saharas yta skulle göra all annan elproduktion överflödig.

Vems ärenden går egentligen Lars Bergström? Det finns en stark kärnkraftlobby inom folkpartiet. Och Bergström talar sig varm för mer kärnkraft - speciellt i de varma länderna vid ekvatorn, som bara behöver lagra solenergin från dag till natt för att ha ständig tillgång till el. Att Bergström skulle ha blivit censurerad av DN är skrattretande. Men inget säljer ju så bra som censur! Faktum är ju att min egen blogg är nära besöksrekord idag, sedan det framkommit att jag blivit censurerad av världens mest förföljda katolik, Bitte Assarmo!

Jag har alltså varit skeptisk till klimatalarmismen före alla välplacerade läckor. Och därför är jag skeptisk mot läckorna också.

Det är väl som med den bekanta bilden av förre påven, där han kysser koranen. Jag kan självfallet inte veta säkert att han inte har gjort det. Men varför finns, i så fall, ingen bild ur en annan kameravinkel? Vilken kunnig amatörfotograf som helst vet att man kan fejka en sådan bild, som den där påven kysser koranen, genom att använda stor bländaröppning och kort exponeringstid. Den "officiella katolska källan" är ju dessutom Chatholicculture org. Som har satt i system att förvränga uttalanden av ledande katoliker i syfte att påskina stöd för sina egna liberalteologiska och synkretistiska strävanden.

Det är jättekul att läsa reaktioner från katoliker av Bitte Assarmo-typen, som är beredda att försvara "sin" kyrka, oavsett vad den gör. Men för att återgå till klimathysterin, så finns det alltså anledning att vara skeptisk åt alla håll. Dom, som vill få oss att tro att vi svettas under en bestående global uppvärmning har en del kvar att bevisa. Men det har deras kritiker också! Även Bergström, om han nu verkligen står fri från kärnkraftlobbyn! <<

Se där fick jag till en känga mot den svenska bloggosfärens värsta censurivrare Bitte Assarmo. Faktum är ju att svenska katoliker ber till Allah. Övertygade, som de är, om att påven har kysst koranen. Och övertygade, som de är, om att filosofins ordlekar kan ge oss sann kunskap om Gud: "Alla som säger sig tro på en enda gud, tror på samma gud, eftersom det inte kan finnas flera enda gudar"!  

Assarmo har funnit ett nytt exempel på förföljelse av katoliker i Sverige: "Det kan tyckas långsökt att jämföra utrotningen (för ingen tvivlar väl på att det är det den här jakten kommer att resultera i) av vargen med det moraliska förfallet, översexualiseringen av det offentliga rummet, de verbala attackerna mot den goda religionen och raseringen av välfärden."

De svenska vargarna är förstås katoliker. Fler exempel på förföljelse av svenska katoliker kan du finna här: http://www.tidningenbroderskap.se/index.php?page=12&ar_id=4530 Jojomänsan, folkpartisten och tillika prästen Cecilia Wikström förföljer katoliker!

Jag tar ingalunda hysterikan Cecilia Wikström i försvar. Men hennes förföljelse av katoliker är väl inte värre än exempelvis katoliken Maciej Zarembas förföljelse av förtrondevalda i Svenska kyrkan? I sina av katoliker flitigt citerade DN-artiklar från 1999 beskriver ju den före detta trotskisten och nuvarande katoliken Maciej Zaremba de förtroendevalda i Svk som en skock förvirrade hönshjärnor - inte olik trotskisternas beskrivning av socialdemokratin.

Jag anklagar Assarmo för att odla utanförskapet för Sveriges katoliker med sina halvt paranoida förföljelseidéer. Att svenska medier knappast nämner förföljeserna mot kristna i muslimska länder är bedrövligt. Men med de dimensioner, som bl.a. Assarmo har givit ordet "förföljelse" är det förståeligt. Jag ska här ge ett ytterligare exempel på hur katoliker förföljs i Sverige:

"Preventivmedel är framför allt ett verktyg att ge kvinnor makt. De är också ett skydd mot manligt, ofta sexuellt, våld, i alla fall dess konsekvenser. Kvinnor i fattiga länder, som får makt över sina kroppar och därmed sitt liv, skulle kunna göra så mycket mer för att skapa en bättre värld för sig och sina barn. Preventivmedel leder alltså till minskat våld. Den dagen Benedictus bejakar livet genom att säga ja till preventivmedel, har han chansen att kvalificera sig som en möjlig religiös ledare även för kvinnor." (Ledare i liberala Nerikes Allehanda 27 dec.)

Så mitt råd till Bitte Assarmo är alltså: Ha alltid en kondom i handväskan så slipper du förföljelse och annat våld!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0