Dagens GLÖMDA Nyheter: Två ministrar mördade. En riksdagsledamot misshandlad.





Nej, Sverigedemokraterna har aldrig haft några ministrar. Och ingen SD-riksdagsledamot har blivit misshandlad -åtminstone inte sedan han blev riksdagsledamot. Reservofficeren Björn Söder som nu sitter i riksdagen och blev våldsamt kränkt av en predikan fick armen i kläm häromåret när han försökte stänga en dörr, som någon annan försökte öppna. 

Nu ska ju utlandstjänst bli obligatorisk för anställda i Försvarsmakten. Det kan även komma att gälla reservare. Det är inte svårt att förstå att SD vill ta hem den svenska truppen från Afganisthan. Man talar ju om att hjälpa folk på plats, så att de inte behöver fly. Men någon hjälp på plats vill man inte ge.  Och dessutom kan man få värre skador på slagfältet i Afganisthan än klämskador.

Själv har jag råkat betydligt mer illa ut när jag försökte stänga en dörr. Jag fick en s.k. tyst hjärtinfarkt. Äldre människor kan få det. Det var en av dessa svårt lidande sverigedemokrater som försökte provocera mig till att gå till motangrepp. Det var därför jag försökte stänga dörren. För att stänga ner och smita ut.

Men det är klart att jag undrar hur många av de påstådda angreppen mot sverigedemokrater som är framprovocerade av dem själva och hur många stenar som är kastade av dem själva. Det finns olika sätt att provocera. Det ena är att rusa emot en någon, vilket jag alltså utsattes för. Det andra är "hate speech" mot personer, som kanske har flytt från förföljelse. Jodå, en flykting som har sett sina anhöriga mördas och kanske själv har blivit torderad kan kanske bli våldsamt prococerad.

Det finns olika sätt att bilda opinion mot invandringen. Ett sätt är att hälla bensin på de etniska konflikterna. Om det kommer till regelrätta strider mellan svenskar och invandare och ett parti tar tydligt ställning för de ena sidan i konflikten, ska väl folk lära sig att se vem som är vän och vem som är fiende?

Det är en klassisk taktik av samhällsomstörtande rörelser, och har använts av både kommunister och nazister. Som alltså båda har varit utövare och offer för det politiska våldet. Det stärker gruppidentiteten på respektive sidor.

Även den som upplever sig vara offer för det politiska våldet, borde fundera på om han inte varit medvållande. Politik är ju politik, alltså att med politiska medel - allt från opinionsbildning till lagstiftning - påverka relationerna mellan människor.

Men det är klart att man tar risker genom att bli politiker. Speciellt om man har något som folk kan reta sig på. Det kan vara både politiska åsikter och exempelvis sexuell läggning. Varför mörades Olof Palme? Varför mördades Anna Lindh?

Varför misshandlades Fredrick Federley? Det var alltså en annan Fredrick än Fredrik Reinfeldt som pryder föregående inlägg på denna blogg. Fredrik Reinfeldt vet ni ju ändå hur han ser ut. Jag tänke att ni skulle få något att fundera på: Varför visar jag en bild på Fredrick Federley när jag skriver om hur SD försöker spela martyter?

Överfölls och misshandlades Federley i valrörelsens slutspurt på grund av sin homosexualtet, eller för sitt politiska agerande som riksdagsledamot. Han har bl.a. föreslagit att sexköpslagen ska avskaffas. Jag har hört Federley tala vid ett möte. Han talade om politikens sakfrågor. Eftersom han redan då hade misshandlats en gång fick han frågan hur det kändes. Han sa att det fanns en risk att samhällets makthavare isolerar sig från vanligt folk och inte vågar omgås med väljare och allmänhet.

SD odlar denna form av utanförskap. Nej, det är inte synd om ledande sverigedemokrater, som från och med nu uppbär riksdagslön, får äta middag med kungen, mingla med nobelpristagare och umgås med kändísaroch ståi blixtljusety och ge intervjuer. De är inte mobbade.

Men det finns sverigedemokrater som är utstötta. Av utomstående för sin partitillhörighet. Av partikamrater för att inte har förstått att partiprogrammen är en fasad och alltså har velat markera tydligare än vad som sker mot rasism och nazism.

Här kan du läsa om den glömda (eller gömda?) nyheten. När SD framställer sig själva som de sanna martyterna.


http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2136936/fredrick-federley-misshandlad-utanfor-sitt-hem

Kommentarer
Postat av: PA

Du ställde följande "fråga": "Överfölls och misshandlades Federley i valrörelsens slutspurt på grund av sin homosexualtet, eller för sitt politiska agerande som riksdagsledamot."



Nu vet vi att det var något otroligt mycket mer banalt som var orsaken.

Slutsats: Man ska vara försiktig med spekulationer när man inte har alla fakta.....



2010-10-26 @ 20:00:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0