Socialdemokratin och kristendomen

Den socialdemokratiske bloggaren, som jag bemött både på hans egen blogg och i föregående inlägg på denna blogg, har svarat mig på sin blogg - genom att förlöjliga mig och alla andra som tror att Bibeln är Guds ord (och därmed har han indirekt förolämpat även dem som tror att Koranen är Guds ord):

"Och jag som trodde kristna ansåg att bibeln var guds ord…/Peter"

Jag har just svarat Peter på hans blogg. Mitt svar återges här:

Svar: Aposteln Paulus brev till slavägaren Filemon, där han uppmanar Filemon att behandla slaven Onesimos som sin son och arvtagare, står i Bibeln och är alltså en del av Guds ord.

Ditt försök att förlöjliga kristna och framställa dem som okunniga och inkonsekventa lyckades inte nu heller, såvida du inte avsiktligt driver valrörelse efter valet åt borgarna. Att ständigt bli utsatt för kränkande tillmälen kan vara skäl nog att rösta på ett annat parti än det som man gynnas av rent ekonomiskt. Utan kristna arbetare och fattigpensionärer skulle KD ha varit bortröstat från riksdagen för länge sedan - om de ens kommit in i riksdagen.

Det är hög tid för Socialdemokraterna att upptäcka att kristendomen fortfarande har det största antalet aktiva troende av alla religioner i Sverige. Och ett parti som har tappat så många kärnväljare, som s har gjort i de två senaste valen, har givetvis också tappat kristna kärnväljare.

Ett partis kärnväljare är väl de, som tillhör partiets ursprungliga medlems- och väljarbas, som skulle ha mest att vinna rent ekonomiskt på det partiets politik. De flesta debatterna på s-bloggar just nu handlar om hur det kunde gå så illa för Socialdemokraterna i valet. Det är uppenbart att socialdemokratins kärnväljare inte utgör hälften av befolkningen och alltså inte räcker för att ge Socialdemokraterna en majoritet i riksdagen. S måste därför göra inbrytningar bland borgerliga väljare och marginalväljare mellan blocken. Socialdemokraterna misslyckades med båda uppgifterna, som var att behålla sina egna kärnväljare och göra inbrytningar i det borgerliga lägret.

Största chansen till sådana inbrytningar har man förstås bland väljare med dubbla partilojaliteter. Kristdemokraterna, exempelvis, var väl från början tänkt som ett parti för alla kristna - även kristna inom gruppen socialdemokratiska kärnväljare.  Kd:s behandling av sina egna kärnväljare (inkl de med dubbla lojaliteter, såsom kristna arbetare m.fl.) är direkt skamlig och partiet räddades kvar i riksdagen genom taktikröstande moderater.

I det läget skulle Socialdemokraterna kunna "ta hem" de kristna arbetarna m.fl med detta motverkas givetvis av s-bloggare som hånar religionen. Det behövs en rejäl attitydförändring hos vissa socialdemokrater! Man kan vara ateist utan att kränka människor med en religiös tro.

Men det är också hög tid för kristna att påminna om sin egen existens genom någon form av tvärpolitisk organisering, som inte ensidigt stödjer det ena blocket.

Det är hög tid för troende kristna att inte längre låta sig behadlas som borgerlig valboskap i abortfrämjaren Göran Hägglunds ledband.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0