Vindkraften är en energitjuv.

Många mindre vindkraftägare hotas av konkurs. De räddas nu av elcertifikaten, som konsumenter av vattenkraftel och kärnkraftel tvingas betala. Men det har ju också snedvridit konkurrensen på elmarknaden. Men förlusterna på vindkraften får betalas även av ägarna till vattenkraft- och kärnkraftverk, vilket i praktiken betyder att de får betala ett högre elpris än de hade gjort i en fungerande marknadsekonomi. Men till det kommer alltså att de dessutom måste betala elcertifikaten - som är rena subventioner till vindkraften.
 
Problemet är att vindkraften inte produderar eleneringi, när elen verkligen behövs, och att ett modernt samhället inte kan anpassa sin elkonsumtion vill nyckfulla vindar. Andra energileverantörer måste alltså rycka in och hjälpa vindkraften, när det inte blåser, vilket ger sämre utnyttjande av deras anläggningar. Sanningen är att vindkraften är en energitjuv.
 
Denna enorma satsning på vindkraft, som alltså är ett rent bedrägeri, är en skandal i ett land som delar ut nobelpris. Priset har flera gånger gått till upptäcker inom kärnfysikens område, vilken kan ge oss ny säkrare och mer effektiv kärnkraft. Dessa vinster går nu Sverige förbi och hamnar i länder som Kina och Indien. Det kommer säkert också att bli ny kärnkraft i Tyskland, sedan de nuvarande reaktorerna där har avvecklats.
 
Flera ledamöter i Kungl. Vetenskapsakademins Energiutskott har skrivit en mycket bra artikel om vindkraften i Svenska Dagbladet, som jag rekommenterar mina bloggläsare att läsa:
 
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/meningslos-satsning-pa-vindkraft_7075891.svd
 
De partier som står bakom de ekonomiska bedrägerierna i vindkraftbranchen förtjänar att straffas hår i nästa val. Och det gör samtliga allianspartier, även om det är Centern som knäfallet är för, samt oppositionspartiet Miljöpartiet. Om inte Stefan Löfvén, s, sätter ner foten och säger nej till fortsatt vindkraftutbyggnad, kan det likväl bli fortsatt alliansstyre.
 
Kan man säga net till både kärnkraft och vindkraft? Det kan synas ologiskt, men kan man säga nej till kärnkraft kan man säga nej även till vindkraft, eftersom vindkraften bidrar med så lite. Det är dags för kärnkraftmotståndarna att bekänna färg, och inte minst avsöja vilka kampanjbidrag som de får från vindkraftlobbyn.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0