Blev Palme mördad av trottar?

Utredningen av mordet togs omedelbart över den förre Säpo-chefen Holmér, som sökte mördaren bland Palmes politiska motståndare. Först var det "33-åringen" och därefter "kurdspåret". Andra har också spekulerat i frågan vilka politiska grupperingar som kunde ha haft motiv att röja statsministern ur vägen. Sålunda har vi också fått en "polisspår" och ett "militärspår".
 
Bara några år före mordet hade Palme drivit fram en uteslutning av ett hundratal trotskister, som bildat fraktioner, ur det socialdemokratiska partiet. Trotskismen är en vänstersekt med rötter i ryska revolutionen och de serier av individuella mord som föregick revolutionen.  Trotskismen har fått ett oförtjänt gott rykte, för att de själva föll offer för Stalin-terrorna. Trotskij själv mördades av en av Stalins hejdukar, när han var på landsflykt i Mexico 1940. t
 
Den svenska trotskismen är en del av den av Trotskij grundade Fjärde internationalen. Det behöver inte vara en svensk trotskist som har mördat Palme, om nu trottarna har något att göra med mordet. Den internationella ledningen för Fjärde Internationalen måste ju ha uppfattat Palme som ett hinder för genomförandet av internationalens planer för Sverige, som var att splittra socialdemokratin och själv ta ledningen över den mest radikala falangen.
 
Trottarna har under både äldre och nyare tid visat att de inte tvekar att använda våld som politisk arbetsmetod. Det har varit både "revolution mot revolutionen" och angrepp mot polisen för att provocera polisen att gå till motangrepp mot fredliga demonstranter, senast i Göteborg 2001.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0