Miljöpartiets dubbelspel. Så hindrar Mp flyktingarna att få jobb.

Så här lyder en migrationspolitiska överenskommelsen mellan Mp och den dåvarande alliansregeringen, som nu även socialdemokraterna har anslutit sig till:

 

2011-03-03

Ramöverenskommelse mellan regeringen och Miljöpartiet de gröna om migrationspolitik

Sverige ska ha en human asylpolitik och vara en fristad för dem som flyr undan förföljelse och förtryck. Samtidigt ska den som vill komma till Sverige för att arbeta kunna göra det. Arbetskraftsinvandring ger enskilda möjligheter att förverkliga sin drömmar och förutsättningar att utveckla den svenska välfärden. Regeringens och Miljöpartiets gemensamma mål är därför att säkerställa en human, rättssäker och ordnad migrationspolitik. Asylrätten ska värnas. Särskild hänsyn ska tas till barns bästa. Inom ramen för den reglerade invandringen ska rörligheten över gränserna underlättas. Migrationens utvecklingseffekter ska tillvaratas bättre och det internationella och europeiska samarbetet ska fördjupas.

- - -

2. Underlätta arbetskraftsinvandring och rörlighet över gränserna

Regeringen och Miljöpartiet är överens om att 2008 års arbetskraftsinvandringsreform ligger fast. Vidare är man ense om att eventuellt missbruk av regelverket ska stävjas, att inte återinföra någon arbetsmarknadsprövning och om att fortsatt utveckla arbetskraftsinvandringsreglerna. Det ska vara lätt att komma till Sverige och försörja sig som anställd eller företagare. Regeringen och Miljöpartiet noterar att OECD för närvarande genomför en utvärdering av reformen.

 

Samtidigt som vi ska ha en i praktiken helt fri arbetskraftinvandring, ska arbetet med att slänga ut flyktingar, som fått avslag på sina asylansökningar, effektiviseras, enligt Mp och allianspartierna:

 

- Återvändandet för dem som fått avslag på sin asylansökan ska ske med humanitet och värdighet. Arbetet med att öka effektiviteten i såväl det självmanda som det tvångsvisa återvändandet ska fortsätta. Förvarsutredningens betänkande ska remissbehandlas.

- - -

 

 Det är ju faktiskt inte så att de, som får avslag på sina asylansökningar helt och hållet saknar skyddsbehov, utan de har inte tillräckligt starka asylskäl för att få uppehållstillstånd. Varför måste de annars sättas i förvar (d.v.s. låsas in) i väntan på transport ut ur landet?

 

När biskop Åke Bonnier skriver i Expressen att han inte vill att kyrkan ska bli en politisk gisslan, är ju frågan om inte kyrkan redan har blivit gisslan för miljöpartistisk arbetsmarknadspolitik, som hindrar såväl svenskfödda som flyktinginvandrare från att få jobb. Om man känner till detta, förstår man lättare Kd-ledaren Göran Hägglunds förslag om en kraftig skatterabatt för nyanlända flyktingar, som får jobb. Men  precis som en borgerlig ledarskribent skrivit, borde denna skatterabatt gälla alla som står långt från arbetsmarknaden, oavsett när de tog sitt första steg i Sverige.

 

Hur Miljöpartiet och Socialdemokraterna har kohandlat med försvarsanslagen och migrationspolitiken kan du läsa här: http://www.dn.se/valet-2014/mp-bojer-sig-for-att-komma-overens-med-s/

 

Mp har kört över radikalpacifisterna i sitt eget parti och S har kört över LO-medlemmarna.

 

Reinfeldt garvar brett: "Öppna era hjärtan". Men borde det då inte handla om att hjälpa människor i nöd och inte om att hjälpa svenska arbetsgivare att pressa löner och arbetsvillkor med hjälp av importerad arbetskraft, som inte ens fått undervisning i svenska för invandrare?

 

Att få ett jobberbjudande hos en svensk arbetsgivare kostar visserligen några tiotusentals kronor under bordet, men för det priset kan arbetstagaren åka reguljärt till Sverige, och slipper riskera livet (som de sämre informerade gör) i överlastade båtar över Medelhavet, vilket kan kosta hundratusentals kronor (för en familj) till flyktingsmugglaren. Om sedan jobbet i Sverige blir kortvarigt eller inte ens finns kan man ju gå under jorden som "papperslös" och jobba svart.

 

Man förstår nu varför Reinfeldt hade så bråttom att avgå både som statsminister och moderatledare under valnatten. Det var för att kasta uppgörelsen med Mp i knät på Löfvén. 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0