Ukraina-viseringarna: Den gröna rörelsens värsta skandal?

Jag sökte en annan artikel på dn.se, och råkade av en slump finna en artikel av  Joscka Fischer, som var utrikesminister 1998 - 2005 i den S-ledda tyska regeringen. Som utan tvekan är förebild för den nuvarande svenska regeringen. Jag visste ju att Fischer var ledande figur i De gröna - den tyska motsvarigheten till svenska Mp, och att han som utrikesminister gick på tvärs med det egna partiets pacirfistiska ideologi. Fischer blev den första tyska politiker som beordrade tyska militära insatser utomlands. Visst var det ett "jobb" som måste göras - men av Tysklkand, med sin förflutna?
 
Idag publicerade DN en mycket Rysslandsfientlig artikel av ex-minister Fischer. På hans meritlista efter ministertiden står en mängd fina uppdrag för den imperialistiska internationella storfinansen. I DN-artikeln utmålas Ryssland som ett land med stormaktsambitioner, som måste krossas. Precis som före både första och andra världskriget vänder nu en tysk politiker ögonen österut och vill lägga Ukraina under den tyska intressesfären, med en grumlig motivering att "folken" måste få bestämma själva. Vad den ukrainska folkmajoriteten vill, vet Fischer, som inte ens diskuterar möjligheten av regionala skillnader hos den ukrainska opinionen.
 
Fischers ministertid slutade med en präktig skandal, då det visade sig att en annan tysk miljöpartist under hans beskydd varit inblandad i en skandal med viseringar från Ukraina till Tyskland. Det handlade helt enkelt om en '"massturism" under viseringar, som hade utfärdats i strid med det tyska regelverket, falska intyg om att de ukrainska turisterna hade pengar till uppehället i Tyskland, o.s.v. Hur dessa turister klarade uppehället i Tyskland utan pengar, vet jag inte.
 
Många turister återvände till Ukraina med en överdrivet positiv bild av Västeuropa. Enligt uppgifter har denna massturism givit upphov till den s.k. oranga revolutionen i Ukraina, som enligt Fischers DN-artikel, representerar den ukrainska folkmajorteten.Men bland dess turister fanns även ett stort antal prostituerade, kriminella och s.k. illegala invandrare, varav många har fortsatt till övriga EU-länder. Och Sverige ligger ju inte långt från Tyskland. Och det var ju fullständigt satt i system under Fischers ministertid att immigranter till Sverige kastade sina pass i vattnet, när de passerade gränsen till Sverige.
 
Därav får dock inga slutsatser dras, utan aktuella uppgifter om saken, att detta förekommer i samma omfattning idag också. Men nog borde våra duktiga grävande journalister ha granskat korruptionen inom den gröna rörelsen i stället för att försöka göra en "affär" av Romsons båtfärg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0