Tysk flygläkare tillrättavisas av svensk bästvetare.

Det är den tidigare sjuksköterskan Hanne Kjöller, numera medicinskt orakel och sjukskrivningsexpert på DN, som tillrättavisar. Själv verkar hon aldrig vara sjukskriven, men har under decennier uppfört sig som expert på piskor, som tvingar sjuka att gå till jobbet. Det hade ju andrepiloten gjort, fastän han var sjukskriven.  Vi vet fortfarande inte om det var något tekniskt fel eller den mänskliga faktorn, som orsakade flygkraschen i franska Alperna. Men Hanne Kjöller vet.
 
I sin uppläxning av chefen för tyska flygläkarförbundet skriver hon i dagens DN att det är bra att man vänder på varenda sten för att förbättra flygsäkerheten. Men vissa stenar som lyfts borde läggas tillbaka raskt igen "TT rapporterar att chefen för tyska flygläkarförbundel, Hans-Werner Teichmuller, med anledning av den tragiska flygolyckan i Alperna kräver mer omfattande blodprov för piloter. Han nämner analyser som visar spår av psykomfarmaka och narkotika, vilket kan låta rimligt, men också test av lever, njurar och kolesterol, På vilket sätt dessa prov kan avslöja om en pilot planerar att medvetet störta ett plan framgår dock inte av nyhetstelegrammen. Höga levervärden kan indikera ett omfattande alloholintag. Men i sin helhet andas förslagen mer besvärjelse än prevention."
 
DN:s drogliberala expert menar alltså att piloter, som har ätit självmordsframkallande psykiatriska mediciner ska gå till jobbet som vanligt?!
 
Om Kjöller tror att man kan avslöja förekomsten av psykiska sjukdomar med indirekta metoder, typ "det finns väl en anledning till att patienten har denna medicin" så har hon ingen tilltro till de diagnosmetoder, som rekommenderas av Socialstyrelsen (och dess tyska motsvarighet) och som kommer till användning första gången någon får en psykiatrisk diagnos. Dessutom verkar hon vara helt säker på att medicinen i sig inte kan utlösa riskbeteenden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0