Var medicin orsak till flygkraschen?

Jag läste varje nummer av Läkartidningen under några år i början av 2000-talet. Jag minns någora artiklar, bl.a en diskussion om de nya antidepressiva medicinerna (typ SSRI) verkligen minskar självmordsrisken.Tidigare hade anafranil, varit en synnerligen populär medicin inom psykiatrin. När förskrivningen av anafranil minskade tillförmån för de nya medicinerna, hade självmordsfallen minskat, vilket är självklart eftersom anafaranil är stark självmordsframkallande.
 
Att självmordsfallen  åter ökade, kan beror på att de nya medicinerna också är självmordsframkallande, men inte i lika hög grad som anafranil, menade en läkare. Andra verkarde tro att de nya medicinerna verkligen förebygger självmord. Man kan undra hur de läkare var beskaffade psykiskt, som skrev ut anafranil utan att ens upplysa patienterna om riskerna. Men anafranil var väl en "bra" medicin enligt dessa läkare, eftersom självmordsfallen visserligen var många, men skedde i det fördolda utan att andra människor drogs med i döden.
 
Med de nya medicinerna följde bizarra tvångstankar och spektakulära massmord, som slutade med att gärningsmännen tog sina egna liv. Jag började misstänka medicinerna, eftersom praktiskt taget alla gärningsmän hade haft "kontakt" med psykiatrin. Hade de fått medicin? Om nu andrepilogen verkligen har kraschat flygplanet "medvetet", så är det onekligen en bizarr tanke att göra så, och det är ett spektakulärt massmord.
 
Nu är ju förstås frågan om anklagelserna och skadeståndskraven ska riktas mot flygbolaget, vars chefer säkert haft fullt förtroende för "läkarvetenskapen" eller mot en "läkarvetenskap" och läkemedelsidustri som inte har full kontroll över effekterna med hur de själva kemiskt påverkar människohjärnor och deras tankemönster.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0