Fortsatt tjat om romer

Det är så synd om unga friska män i vapenför ålder, eller strax under, från Afghanistan, Pakistan, Syrien, Irak och ett tiotal andra länder, så att svenska skolelever måste avstå från gymnastiklektionerna. Gymnastiksalarna måste användas som flyktingförläggningar. Migrationsverket vill också bygga tältläger för 10.000 flyktingar på ett militärt övningsfält i Skåne.Väntar samma strapatser som svenska värnpliktiga fick utstå under kalla kriget?
 
Media intervjuar och visar bilder på kvinnor och barn, men uppgifter talar om att 75 % av flyktingarna är unga män - i den ålder unga män normalt får göra krigstjänst. Jag kan förstå de unga män, som inte vill kämpa på fel sida, utan hellre flyr. Men borde inte dessa unga män har erbjudits en möjlighet att ansluta sig någon befrielsearmé under internationell ledning? Skulle inte rentav Sverige kunna sätta upp en "främlingslegion" för unga invandrare, som vill åka ner och befria sidna f.d. hemländer?
 
Samtidigt som snyftkampanjerna för de unga männen avslöser varandra, blir romer avhysta från sina illegala bosättningar runt om i Sverige. Ingen bryr sig om dem, vad som händer dem under de kalla höstnätterna under bar himmel. Inga gymnastiksalar åt dem, inte!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0