Varför detta tjat om romer?

Det är en skam att det  har hunnit gå  70 år sedan andra världskriget, då judar, romer och andra skulle  utrotas, utan att diskrimineringen av romer har upphört i hela EU. Diskrimineringen av de svenska  romerna upphörde väl i stort sett under slutet av 1900-talet. Men nu har diskrimineringen återvänt även till Sverige, även  om det huvudsakligen är utländska romer (från Rumänien och Bulgarien) som drabbas.  Finns något vettigt  skäl till att  de ska  diskrimineras i jämförelse med andra utlänningar?
 
Men har då inte romerna själva försatt sig i sin svåra situation genom  att komma  hit och tigga, ockupera annans mark och bo i husvagnar, tält eller skjul? Svar: Resonerar man på samma sätt, när det gäller andra hjälpbehövande, att de får skylla sig själva, att de själva har försatt sig i sin svåra sitution, eller att de rentav själva har gjort fel val i livet? Vari skulle  det felaktiga valet bestå? Har de valt fel  föräldrar? Eller är misären självförvålladför att man har valt att inte dölja att man är rom? Utanför ICA sitter en romsk man i 20-årsåldern och tigger. I stället kunde han ju ha ljugit ihop att  han flytt från risken att dö i något krig ...  I så fall hade de godhjärtade stått på kö med sina hundralappar!
 
Huvudorsaken till att jag skriver  om romer  är att jag minns från min egen barndom hur de svenska romerna (zigenarna behandlades), hur de avvisades från svenska kommuner till andra  svenska kommuner efter tre dagar. Men jag skriver också i ilska över hyckleriet i rasism-frågan. En nyligen hemkommen utlandssvensk, som har bytt  bana från att  vara  rådgivare  och medhjälpare till högt uppsatta skattesmitare runt om i världen till en karriär  som socialdemokratisk politiker, skriver på sin blogg att vi måste  bli 30 miljoner "svenskar", att den svenska urbefolkningen måste tillföras nya gener och mixas  på alla  möjliga sätt. Kulturell särart ska  inte bevaras., Romerna ska slängas  ut och samerna ska fråntas renbetesrätten.
 
Om vi ska ta emot  20 miljoner nya invandrare, så borde vi fäl  ha plats med en miljon romer (så mänga är de i Rumänien och Bulgarien tillsammans) bland dessa invandrare. Om vi inte ska ta emot så många invandrare, så är det kanske rimligt att reducera antal hitkommande romer i samma mån.
 
Det  är  tydligt att gamla unkna rasförädlingsidéer  nu blandas med medlidandet med unga friska männen i vapenför ålder  från Mellanöstern. Och att romska  gener  inte är önskvärda i detta rasförädlingsrpojket, som nu marknadsförs som "anti-rasism". Och det låter ju väldigt "bestickande" att all rasidiskrinering kommmer att upphöra, om alla  raser mixas ihop till en enda "enhetsras" och att alla kulturella  särarter mixas  ihop till en enda  monokultur.
 
Och att det blir fred på jorden om alla religioner blandas ihop till en  enda. Men det är farliga fantasier, alltihop. Alla försök till  politisk styrning av människors fortplatning är lika vedervärdiga, oavsett om målet  är rendrasavel eller blandrasasvel. Det kommer alltid att födas individer som  avviker från de uppställda skönhetsidealen, och det kommer alltid att finnas "avvikare" som slår vakt om sin kulturella särart.
 
Det är kanske dags att börja försvara  "mångkulturen" - bemärkelsen många kulturer? Varje  gång en kutlurell särart  går förlorad, varje  gång ett språk upphör att talas, så  är  det en förlust för hela mänskligheten. Även om små folkspillror lyckas rädda sig som flyktingar till andra länder, så är det en förlust för hela mänskligheten att ett folkslag, en kultur, går förlorad i sin ursprungliga miljö.
 
"Islamiska staten" (IS) är nu i full färd på att tömma de kristna förssmlingar i Mellnöstern, som grundades av  Jesu egna lärjungar, på medlemmar - med indirekt stöd av svenska "antirasister" och "fredsvänner".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0