Den som har väntat länge, kan vänta ett tag till.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, som har haft yrkesefarenhet utanför politiken under ett helt år, lovar förtur för dem som ställt sig i kön sist. Denna dådkraft hyllas av en S-bloggare, som har varit kommunalråd i Umeå och vunnit val efter val, när partikamraterna på riksplanet har förlorat val  efter val. Men nu har han väl ändå hoppat i galen tunna? Så här skriver han:
 
"Nu satsar S-regeringen med Ylva Johansson i spetsen 1,7 miljarder för att nyanlända snabbt ska komma ut på arbetsmarknaden. Först ut blir kockarna och enligt ordföranden i Hotell och restaurangfacket så behövs det i dagsläget 5000 kockar."
 
Tänk att det alltid ska kosta pengar, när något ska göras! Men pengar kommer ju att finnas, när regeringen har höjt restaurangmomsen. Ju dyrare, desto finare krog! Nu har jag emellertid skickat en kommentar till den bloggen. Den kommer kanske att publiceras om några dagar,
 

"Javisst, de som redan har väntat sju år på sitt första jobb i Sverige, kan gärna vänta några år till. Men tänk till. På sju år hinner man läsa in en hel läkarutbidlning, för att inte tala om kockutbidning. Och åtminstone de yngre av de tiggande romerna, som inte har  så  många år kvar till avgångsbetyg från grundskolan, skulle ju kunna läsa in en fil. kand.-exemen från ett svenskt universitet.

Hörde just att 10.000 nya platser på  asylboenden, alltså för personer som ännu inte fått tillstånd att stanna i Sverige, ska  fram  inom de närmaste dagarna. De, som kommer att få avslag  på sina asylansökningar, har väl inte flytt från sämre  förhållanden än  tiggarna? En snabb överslagsberäkning visar att vi har mellan 5.000 och 10.000 tiggare från Rumänien och Bulgarien just nu.

Det finns  inga  ursäkter längre för den diskriminerande behandlingen av de sämst ställda  romska EU-medborgarna. Ge dem bostäder, utbildning och jobb, innan pengar vräks på  andra  grupper. Rensa  upp i det rasistiska träsket, som finns mitt ibland oss, bland dem  som  skroderar med  att  de  är anti-rasister och inte vill ha  något tak alls  för hur många invandrare vi kan ta emot.  Titta  bara på din partikamrat i Umeå! I stället för att diskutera volymer, ska vi göra åtskillnad  på grundval av romsk eller icke-romsk härkomst.

Socialdemokratin centralt bör nog ändra devisen "Gör din plikt -  kräv din rätt" till "Kräv  din rätt så att du kan göra din plikt". Det är  inte  bara rumänska romer, utan även hemlösa svenskar, som drabbas av kommunernas lagtrots. I socialtjänstlagen talas om "vistelsekommunen". Något undantag för rumänska romer och hemlösa svenskar görs inte!

Partikamraten i Umeå vill slänga ut tiggarna och öka Sveriges folkmängd till 30 miljoner. Dessutom vill han ta ifrån samerna renbetesrätten, för det ska byggas miljonstäder i Lappland, så att alla nya svenskar får plats. I detta nya Sverige, där alla med tiden kommer att få samma ansiktsfärg som de rumänska romerna, kommer det alltså inte att finnas plats för 600.000 romer. Så många är de nämligen i Rumänien. Därtill kommer 400.000 i Bulgarien och lika många i Ungern. Men mig veterligt är det bara romer från Rumänien och Bulgarien, som har kommit till Sverige för att tigga. Naturligtvis har inte alla åkt till andra länder för att tigga. Hur många är omöjligt att veta. Men har vi 50 tiggare i en medelstor svensk stad, så torde det göra 5.000 totalt i hela Sverige och en kvarts miljon i hela EU.
 
Skulle vi inte klara det, alla EU-länder tillsammans, om det samtidigt sätts in insatser i Rumänien och Bulgarien för att ge romerna där samma levnadsstandard som den övriga underklassen i dessa länder?  Däremot  har vi tydligen inga problem alls med att det kommer 100.000 dagligen över gränsen mellan Makedonien och Serbien  på väg mellan Turkiet och Nordeuropa. Att vara "anti-rasist" idag går tydligen ut på att göra åtskillnad mellan  människor med olika härkomst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0