Normkritik är normen för dagen

Normkritik är väl detsamma som att kritisera normen för dagen? Exempelvis att man ska dela in en text i lagom stora stycken. Att så inte gjorts de senaste inläggen beror dock inte på någon medveten strävan att bryta mot vedertagna normer för hur man skriver. Det hade blivit något fel på bloggen. Till slut tröttnade jag på normupplösningen och mejlade bloggföretaget och fick till svar att jag skulle klicka på en viss knapp, så skulle allt rätta till sig.
 
Det har jag nu gjort. Resultatet kan ni se själva.
 
Normkriiken då? Nu bjuder våra normkritiska partier över varandra med utspel om att stoppa terroristresorna. Det ska tydligen bli den nya normen: Du ska icke åka och mörda.Ännu har vi dock inte sett några praktiska resultat. Trots att arbetet med lagstiftning mot terroristresorna påbörjades redan av den förra regeringen, enligt dess egen utsago.
 
Har normkritiken mot den nya normen redan påbörjats, innan den nya normen ens har sjösatts?
 
När alla andra skyller terrordåden på den extrema islamismen, skyller miljöpartiet på klimatet. Det är också en norm: allt är klimatets fel. Det ena statsrådet efter det andra, från samma parti dock, häver ur sig att terrorismen är klimatets fel. Statsråden från det andra regeringspartiet håller tand för tunga med ett något ansträngt ansiktsuttryck, varje gång detta sägs. Kan oenighet inom regeringen om vilka normer som ska kritiseras, ja rentav kriminaliseras, vara en orsak till att det går så trögt med lagstiftningsarbetet mot just terrorismen?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0