En reva i mörkläggningsgardinen

I morse skrev jag att svt hade mörklagt attentatsmannens nationalitet. Bara strax efteråt kom det första erkännandet från svt att han är uzbek. Förklaringen till denna reva i mörkläggningsgardinen kan vara att detta redan var känt av alla, som läser utländsk nyhetsmedia - och Aftonbladet, som just hade lämnat tryckpressarna. Det gäller att vara först med nyheter, som inte längre kan hemlighållas. 
 
Rikspolischefen tvingades vid sin presskonferens vid lunchtid avslöja attentatsmannens identitet och att han varit känd av Säpo under en tid p.g.a. "underrättelser". Inrikesministern besvarade undvikande på en fråga från en reporter, om vi samarbetar även med Ryssland i kampen mot terrorismen. 
 
Det borde vi göra. Det var nämligen uzbeker som genomförde attentatet i S:t Petersburgs tunnelbana bara ett par dagar före attentatet i Stockholm. Uzbekistan är mest känt i Sverige för det halvstatliga svenska telekombolaget Teliasonera:s skumraskaffärer med den uzbekiska presidentdottern Gulnara Karimova-.
 
Landet borde också vara känt för tvångsarbetet på bomullsfälten och för att världens värsta miljökatastrof, sjön som försvann, utspelas i Uzbekistan och det norra grannlanet Kazaktstan. Aralsjön var lika stor som Bottenhavet mellan mellan Norduppland och Umeå, men vattnet har avletts till bomullsodlingarna i Uzbekistan och det södra grannlandet Turkmenistan. 
 
Kvar av den forna sjön är bara några f.d. djupgravar i söder och en mindre uppdämd vik i Kazakstan, där den maritima miljöm har återskapats med stöd av EU-pengar, samt enorma saltöknar. Varifrån saltet sprids med vindarna till Sydryssland och Ukraina, så att åkrarna där på sikt kommer att bli obrukbara. Detta är ett betydligt värre hot mot regionens livsmedelsförsörjning än det radioaktiva nedfallet från Tjernobyl.
 
Samtliga här nämnda länder har varit delrepubliker i Sovjetunionen, och hårda strider förekom fortfarande under 1930-talet mellan sovjetiska trupper och uzbekiska samt turkmenska rebeller. Bomullsodlingarna startade som ett sovjetiskt projeket redan under 1920-talet, men någon större krympning av Aralsjön förekom inte före 1960, då man tog i bruk en enorm bevattningskanal i Turkmenistan. Bomull är en ren naturpdodlukt, som kräver enomra vattenmängder. 
 
"Klimathotet" ,framstår för mig alltmer som en lögn, som prids av mörkläggnings-media för att dölja de verkliga orsakerna till de verkliga klimatförsämringarna på olika platser på vår jord. De verkliga klimatförsämringarna berör visserligen enorma ytor, men är likväl regionala och inte globala. Och beror inte på ökande koldioxidhalter i atmosfären, som sagorna om "klimathotet" gör gällande. 
 
Under dagen har dock nya uppgifter kommit fram om den uzbekiska terrorismen, bl.a. att fattiga uzbeker utgör en mycket stor del av IS-invandrarna till Syrien och Irak. Men personer från andra länder, som har kommit till Syrien och Irak och har mördat eller kört iväg ursprungsbefolkningen där och stulit dras hem för att bilda ett "kalifat" får som bekant inte kallas "invandrare". Vi ska luras att tro att de är "resande" på en tillfällig utflykt, när de i själva verket är illegala invandrare i Syrien och Irak, från bl.a. Uzbekistan, Algeriet och Sverige..
 
Vart ska de nu ta vägen, när de förlorar mark i Syrien och Irak? Det är som ett domino-spel. Den första brickan, som faller, slår omkull nästa bricka. som slår omkull den tredje bricka, och så vidare. Den svenska politiken har länge nog gått ut på att vänslas med terrorister, och att acceptera IS' fördrivning av ursprungsbefolkningen -, oavsett om de är muslimer,. kristna eller yasidier  - för deras hemtrakter. De fördrivna, som har lyckats ta sig hela vägen till Sverige, erbjuds nya hem i Sverige. 
 
Varför kan vi inte samarbeta med Ryssland, när en så stor del av problemet finns på Rysslands bakgård, nämligen de muslimska f.d. sovjetiska delrepublikerna i Centralasien? Efter en kortvarig glädje över kommunismens fall i f.d. Sovjetunionen, har "väst" med stöd inte minst av den förra svenska utrikesministern Carl Bildt dragit igång ett nytt kallt krig mot Ryssland, för att motivera Nato: fortsatta existens. Detta har lett till svält bland de talrika uzbikiska gästarbetarna i Ryssland. Det finns en stor uzbekisk enklav i S:t Petersburgområdet, som har regelbundna förbindelser med Stockholm. 
 
När Carl Bildt med hjälp av svt:s terrorexpert utpekar någon "sjuk" persom som ansvarig för "vansinnesdådet" i Stockholm, så är det syndabockjakt för att dölja Bildts egen skuld i egenskap av svensk f.d. utrikesminister. Det mest beklagliga just nu, är att fortsättningen av Bildts kallakrigspolitik mot Ryssland har blivit en del av den nuvarande svenska regeringens "feministiska" utrikespolitik. 
 
Och nu är det en jäkla soppa i Syrien, även om Trump har gjort vad han måste göra: markerat att kemisk krigföring inte är tillåten, vilka motiv man än må ha för sina krigsansträngningar. Hur länge till ska etablerade media lyckas föra svenska folket bakom ljuset genom att döja sanningen? Nu blev det i alla fall en liten reva i mörkläggningsgardinen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0