Könsuppdelad skolbuss värre än giftgasattack

Drygt 70 personer, vara 20 barn uppges ha dödats av giftgasattacken i Idlib i Syrien i förrård. En svensk debattör, som tydligen inte vill peka ut någon skyldig, säger att det var "en avskyvärd händelse". Var det en olyckshändelse? Det kan väl kanske inte uteslutas att en raket från ett anfallande stridsflyg har träffat en gasbehållare som läckt ut giftgas. Men jag finner den förklaringen något osannolik.
 
Så kom då avslöjandet igår om att en könsuppdelad skolbuss kör elever till och från en muslimsk friskola. Glömd är redan giftgasattacken i Syrien. Samma debattör, som dagen före stämplade giftgasattacken som en avskyväridg händelse skriver idag att könssegretation inte hör hemma i svenska skolor - och inte  i resten av sahället heller. Vänsterledaren Jonas Sjöstedt vill sätta sig ner och förhandla om förbud. Pojkar och flickor ska alltså tvingas sitta tillsammans. 
 
Onekligen en delikat fråga, när ett tilläggsprotokoll till Europakonventionen om mänskliga rättigheter medger föräldrar rätten att uppfostra sina barn i sin egen reliigiösa eller filosofiska övertygelse. Men det gäller bara ateister, som representerar politiska partier i Svenska kyrkans högsta beslutande organ - kyrkomötet?! Genom religiös intolerans mot muslimer i Sverige visar vi ingen solidaritet mot kristna i muslimska länder, som drabbas av just religiös intolerans. 
 
Sjöstedt kan kanske göra upp med Liberalernas Jan Björklund om förbud mot religiösa friskolor i en ge och ta-förhandling i utbyte om att Sjöstedt och Vänsterpartiet slutar kampanja mot vinstdrivande skolbolag, som indoktrinerar barnen i "ekonomisk vetenskap", som inget anna är en lovsånger till kapitalismen. 
 
Frågan är bara när Sjöstedt ska sätta stopp för den könssegregerade kollektivtrafiken i Kalmar län, exempelvis särskilda skolbussar för flickor för att de inte ska bli tafsade på och avstigning genom framdörren på bussen för kvinnor. Jag känner inte till att detta förekommer någon annanstans i Sverige, men har blivit verklighet i Kalmar län, sedan Vänsterpartiet lyckas driva ingenom betalningsfria resor för asylsökande.unga män. 
 
Naturligtvis också för asylsökande kvinnor, men hur många av dem utnyttjar möjligheten? 
 
Vad skränfockar av inom de åtta riksdagspartierna åstadkommer med sin intolerans mot muslimer och islam är ett ökat överseende mot ren islamofobi hos det svenska majoritetsfolket samt en ökad radikalisering hos den muslimska minoriteten. Gamla kommunister och nazister samt extrema liberaler kan ta varandra i hand. Som de håller på, kan vi få veritabla raskrig på svenska gator. 
 
Vi borde i stället isolera de våldsbejakande extrema islamisterna, genom att ena precis alla andra - även muslimer med en med en mer traditionell och konservativ muslimsk tro - mot dessa, som verkligen är farliga 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0