Salongsnazismen: SVT:s nyhetsuppläsare har hetsat mot judar - se resultatet

Och invandrare från Mellnöstern svarar med att uppmana till mord på svenska medborgare.
 
För några år sedan avsljöades att en svensk minister (Mehmet Kaplan) hade ätit middag med en turkisk fascist som hade uppmant till mord på kristna turkar, varav en del lever som flyktingar i Sverige. Justitieminister Morgan Johanssons spontana kommentar var att man inte får ta med sig hemlandets konflikter till Sverige. Det lät ju bra, nästan inställsamt, men han fick det att låta som om båda sidor har lika mordiska extremister. Här i Sverige. 
 
Nej, inte ens i hemländerna. Jag lastar inte den muslimska religionen för extremisternas tolkningar, men det extremisterna bekänner sig till kallar de islam, så även i Mellanöstern. Det var på grund av extremisterna i det s.k. Muslimska brödraskapet, inte på grund av den muslimska majoriteten, som demokratin inte fungerade i Egypten, som nu åter är en militärdiktatur.
 
I ett tidigare inlägg har jag skrivit att Per Gahrton, som var en av de ledande grundarna av Miljöpartiet, har varit en av de värsta av de salongsfähiga antisemiterna i Sverige. Detta går tillbaka till hans tid i Folkpartiets (nuvarande Liberalernas ungdomsförbund), där han tävlade om partiledarposten med Per Ahlmark, som milt talat var en mycket hängiven Israel-vän. Gahrton skrämdes inte ens av en ny förintelse av judar, alltså en uppepning av de tyska nazisternas illdåd, om de krafter i Mellanöstern, som han stödde, hade fått betämma. 
 
Att just Mp vänslas med dessa bruna krafter och att de avgjorde valet av Gustav Fridolin till språkrör och senare utbildningsminister, är ingen slump. Och att Mehmet Kaplan också fick in ministerpost ,som belöning. Och att SVT hetsar mot judar är väl heller ingen slump, med tanke på att hälften av journalisterna på SVT sympatiserar med Mp. Näst störst i partisympatier på SVT är Vänsterpartiet, som p.g.a. gammal revolutionsromantik, stödjer Israels fiender. Socialdemokraterna är heller inte oskyldiga i sammanhanget, då man valde in en herre, som har täta band med det egyptiska Muslimska Brödraskapet som suppleant i partistyrelsen, Detta skedde kuppartat på iniitiativ av Stockholms Arbetarekommun. I den organisationen finns väl inte längre några arbetare, utan snarare höga ämbetsmän och partifunktionärer. 
 
I detta sammanhang kan jag inte avstå från att nämna Nalin Pekgul f.d. ordförande för S-kvinnor, och den f.d. gerillakrigaren Amineh Kakabave, som för närvarande är riksdagsledamot för V. Pekgul petades efter ett intrigspel av svenkor, som tjusades av Brödraskaps-männens överdrivna maskulinitet, eftersom hon hade protesterat högljutt mot Brödraskapets terror mot muslimska kvinnor i Sverige. Kakabaveh har petats ner på icke-valbar plats på Vänsterpartiets risdagslista inför valet 2018, eftersom hon är den riksdagsledamot som har kämpat hårdast mot hedersvåldet mot muslimska kvinnor i Sverige. 
 
Riksdagens talman Urban Ahlin, s, blev på något sätt indragen i petningen av Pekgul, och beskylldes redan då för sexövergrepp mot någon icke namngiven kvinna. Ryktesspridaren mot Ahlin, vilken har varit en kvinnlig partiledarkandidat,  har erkändt att ryktet var falskt, men har nu alltså dykt upp igen i kölvattnet av Me too-kampanjen. Utnämningen av Ahlin till talman, torde ha varit en spark snett uppåt, för att få bort honom från partipolitiken, då ha fallit i onåd hos Muslimka brödraskapet närstående socialdemokrater. Sexanklagelser är ett av kvinnors farligaste vapen i maktkamper mot män - och mot andra kvinnor, eftersom män som stödjer dem elimineras. 
 
SVT:s reporter i Mellanöstern Stefan Åsberg har rapporterat att det har varit "förvånansvärt lugnt" på Vätbanken efter USA-presidenten Donald Trumps besked att USA-ambassaden i Israel ska flyttas till Jerusalem, som de facto redan är Israels huvudstad. I praktiken har Trump gjort ingenting, eftersom han - till skillnade mot sina företrädare - inte avser att hindra verkställigheten av ett drygt 20 år gammalt beslut av det amerikanska parlamentet, Representanthuset, att flytta ambassaden. Men naturligtvi har Triump inte kunnat avstå från att annonsera sitt icke-agerande på sitt sedvanliga yviga sätt, som ger intryck av aktivitet och handlingskraft.
 
Nyhetsuppläsarna i SVT har för sin del inte avstått från att blåsa liv i gamla nazistiska konspirationsteorier om en judisk sammansvärjning mot världen: ”Den judiska lobbyn i USA är oerhört stark och har drivit frågan länge” Och TT har fyllt på med att Trump har tagit emot kampanjbidrag från en rik jude och att Trumps svärson är jude. Det är alltså precis samma retorik, som ackompanjerade Hitlers väg till makten, och kunde läsas i varenda tysk tidning under 1930-talet. 
 
Efter att judarna har utpekats som problemet av nyhetsuppläsarna i SVT, som på känt nazistiskt manér har fantiserat om en judisk världskonspiration, är det inte undra på att demostranter i Malmö i fredags skanderade: "Vi har utlyst intifada från Malmö. Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna."  Jaja, om dessa fascister anser sig sakna frihet i Sverige, kan de väl åka tillbaka till sina tidigare hemländer, exempelvis militärdiktaturens Egypten, och njuta av friheten där? Den är inte särskilt stor för den som sympatiserar med Muslimska brödraskapet, som har stämplats som en terrororganisation i Egypten.
 
Vad rör det oss, att kritiska röster bland muslimerna själva som Pekgul och Kakabaveh tystas och flyttas bort från de positioner, där de kunnat utöva ett visst inflytande? Vad för det oss vanliga  svenskar att extremister kräver död åt etniska minoiriteter, som dock är svenska medborgare, såsom judar och kristna med orientaliskt urpsprung? Vad rör det oss att SVT:s nhetsuppläsare sprider samma konspirationsteorer som tyska radiopratare under 1930-talet? 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0