Nato, nato, nato, bara nato...

Sedan knappt en vecka tillbaka råder rena kalla krigs-hysterin i Sverige. Rikets säkerhet är i fara. Den samlade oppositionen kräver ministrars avgång. Det större av de båda regeringpartiet krälar i stoftet och statsministlern bedyrar att han inget visste om det hemska som skett. Det enda som fattas är förnyade krav från oppositionen att landet måste gå med i Nato. 
 
Vad som har hänt? Utlänningar har haft tillgång till hemliga uppgifter i Sverige. Skulle det bli någon ändring på det, om vi går med i Nato? 
 
Har inte Sverige avslöjat sina försvarshemligheter för Nato sedan början av 1950-talet? 
 
De senaste dagarnas panik i Sverige beror på att utlänningar från en s. k. öststat har släppts in i svenska datasystem, utan att ens vara säkerhetskontrollerade i Sverige. 
 
Det är dock föga troligt att personer, som arbetar med så känsliga uppgifter, inte är säkerhetskontrollerade i sitt hemland, som är en f.d. öststat, som numera är ett Nato-land. 
 
Vi måste skydda oss. Vi måste gå med i Nato... Mot vem ska vi skydda oss, om Nato är det stora hotet?
 
Mot alla "nya svenskar", som hade klarat den svenka säkerhetskollen?
 
Debattörer som för bara en vecka sedan utmålade "nationalismen" som det största hotet, skriker sig nu hesa om hur farliga alla utlänningar är, hur rikets nationella säkerhet hotas av utlänningar.
 
Det är tydligen skillnad mellan svenska utlänningar och utländska utlänningar, som bor kvar i sina hemländer.  
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0