Påven och biskoparna - en jämförelse: statsministern och informationfiltret

Om de 450 biskoparna i den världsvida katolska kyrkan ska rapportera direkt till påven en gång om året, och om påven hinner med en biskop om dagen, så räcker årets dagar inte till. Han ska ju dessutom förrätta mässan och vara regeringschef i Vatikanstaten. Och hinna läsa den katolska skvallerpressen för att få veta vad som händer utanför den trånga kretsen av rådgivare. 
 
Hur många myndigheter som finns i Sverige, vet jag verkligen inte. Men det blir kanske 450 om vi begränsar oss til statliga myndigheter. Hur har den information filtrerats, som slutligen når statsministern? Och hur informeras övriga ministrar? Med hela 24 ministrar är det lätt hänt att det utkristalliseras ett A-lag av ministrar, som vet allt som det snackas om, och ett B-lag som vet i stort sett ingenting 
 
Och hur går det till på regeringsmötena? Om varje minister har en sammanlagd talartid på 15 minuter, tar varje möte nästan 4 timmar. Men räcker det verkligen? Räcker ens 24 timmar för allting som måste rapporteras och diskuteras, för att inget ska missas? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0