Nytt inlägg

Jag har skriit ett nytt inlägg på min politiska blogg: motdrevet.blogg.se Läs det!
 
Jag skrev en gång i en kommentar på en annan blogg: 
 
Vi kan inte starta krig för att hjälpa några tusen förföljda människor. Utan dem tar vi hit som flyktingar. 
 
I detta påstående ligger en underförstådd fråga; Hur stor kan en katastrof vara, innan det behövs militära lösningar? 
 
Och observera då att tonvikten ändå kan ligga på civila insatser. Men de militära lösningarna insatserna kan vara nödvändiga för att nå fram med de civila insatserna och skydda den civila personalen. Militära insatser kan också behövas för att hindra beväpnade banditer från att stjäla hjälpsändningar. 
 
Vad kan Sverige göra, om de stora länderna ingenting gör, eller gör alldeles för lite? Eller om det är en enda röra, och hjälparlädernna för krig mot varandra genom ombud? 
 
Det kan nog i en del fall vara en bister sanning, att vi inget kan göra för att hejda dödandet. Men ibland kan vi göra något, åtminstone tillsammans med andra. 
 
Sverige får inte skämma ut sig genom att varje gång det behövs en insats säga:  "Om ni tar hand om den militära delen, så tar vi hand om den civila". Men ibland gör vi, Sverige inte ens det, 
 
Svenska flyktinghjälpare, som är så duktiga på hemmaplan och delar ut nallebjörnar till flyktingar som redan är i säkerhet i Sverige - varför finns de inte på plats utanför Mosul, och delar ut mat och vatten till flyktingar, som just har sluppit ut ur kalifatets helvete?
 
Det är egentligen en stor skam att irakiska soldater, som behövs i kriget, måste avdelas för att ta hand om flyktingar. 
 
Och vem ska ta hand om alla krigsinvalider, när kriget är över? Men det var så sant, att de syriska läkarna behövs för att rädda sjukvården i Sverige Vi ger dem permanenta uppehållstillstånd, och gör allt i vår makt för att de ska leva sina nya liv i Sverige. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0