Den domaren borde döma sig själv för samma brott.

En censurivrar-aktivist i Örebro har anmält en äldre man på Västkusten för hets mot folkgrupp. Mannen hade skrivit på ansiktboken "Araber - fel på varje plats. Varför ska vi ha hit de sämsta människorna på vår jord?". 

Varbergs tingsrätt har skrivt i sin dom att mannen "överskridit en saklig kritik mot araber som grupp." Men att det skulle finnas skäl till saklig kritik mot araber som grupp är ju lika mycket hets mot folkgrupp  som den ursprungliga formuleringen. Men det senare har skrivits anven juridiskt kunnig person, som borde känna till var gränsen går mellan lagligt och olagligt och inte minst förstå innebörden i orden "saklig" och "som grupp". Vad sysslar våra domstollar (ska förstås vara domstolar) med. Försöker de lära ut hur man skriver i länder med offentlig censur, för att få otillåtna åsikter publicerade? -
 
Nu väntar vi bara på att fallet ska passera genom rättsinstanserna, så att vi får ett besked från Högsta domstlen om vad det är för fel. som inte finns hos andra mäniskor, på just araber. Som grupp. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0