Sveriges Television hjälper svenskar att stjäla andra länders barn

 
Den politiska striden om de s.k. ensamkommande flyktingbarnen, som varken är ensamkommande, flyktingar eller barn, hårdnar. SVT gör nu allt för att misskreditera Migrationsverket. För några månader sedan handlade det om en 106-åring som skulle utvisas till Afghanistan. Men hög ålder är i sig inget asylskäl. Men kan däremot vara ett verkställighetshinder, när någon fått beslut om avvisning. Migrationsverkets fortsatta hantering av det fallet, känner jag inte till. 
 
Nu påstår kampanjmakarna att inte ens dagens tonåringar i Afghaniinstan vet vilket är de är födda.  Det stämmer kanske för den som är 75+ , men knappast för dagens unga afghaner. De kan annars fråga sina föräldrar, som säkert kan relatera till krig och politiska händelser under de senaste tjugo åren. Och har de levt som flyktingar i Iran sedan barnsben, vet de iranska myndigheterna både när de kom till Iran och hur gamla de var då. Nu har media hittat ett riktigt smaskigt fall, som används för att "bevisa" att Migrationsverkets beslutsfattare är helt från vettet. Detta för att få oss att tro att lika grova "misstag" har gjorts med de, vars ålder har skrivits upp till 18 år och äldre,
 
Man har nu visat upp två bröder, som uppges vara 12 och 13 år gamla, och ska skickas hem till sina föräldrar eller släktingar i Afghanistan. För mig råder det inget som helst tvivel om att bröderna är under 18 år. För mig ser de ut att vara klart under 15 år., varför den uppgivna åldern 12 respektive 13 år  med all sannolikhet stämmer. De har kommit hit tillsammans med vuxna, som inte är deras föräldrar, men uppges vara släktingar, som har fått asyl. De borde kunna ge uppgift om föräldrar eller andra släktingar i Afghanistan. 
 
Såvitt jag vet är det inte Migrationsverkets uppgift att se till att avvisde personer återförenas med familj / slåktingar i hemlandet. Men någon svensk myndighet torde ju ha det ansvaret vad gäller minderåriga. d.v.s barn enligt gängse språkbruk. Jag gissar på socialtjänsten i den svenka kommun, som barnen vistas i före avresan. Det kan ske genom att sociala myndigheter i hemlandet tar över ansvaret, om inte den svenska myndigheten för kontakt med föräldrarna och barnen transporteras dit de befinner sig. Afghanistan må vara ett oerhört primitivt land, sett med våra ögon. Men att man helt skulle sakna civilisation, är bara en av de många rasistiska fördomarna, som frodas hos svenskar som kallar sig anti-rasister.  
 
Och dessutom har de ju en god man i Sverige, vilken arvoderas av den svenska kommunen. Men i stället för att göra vad de ska, tillgodose den unges intressen, gör många gode män tvärtemot, och skrämmer upp och försvarar på alla sätt de kan, de ungas återkomst till och återetablering i hemlandet. Den som obehörigen skiljer ett barn under femton år från dess föräldrar, begår ett allvarligt brott, som kan ge fängelse enligt svensk lag. Man berövar ju härigenom barnet dess rätta familjeställning.
 
Detta är fallet, även om man hade föräldrarnas tillstånd att ta med sig barnen.Om de ville att pojkarna skulle växa upp i ett annat land, borde de ha anmält dem till internatioenll adoption hos en afghansk myndighet. Men som det har visat sig, är inte ens alla som har blivit lagligen adopterade från mycket fattiga förhållanden i Asien, överförjusta över att ha fått växa upp som svenskar. Och vad gäller just Afghanistan, ska vi inte glömma det mycket starka klansystemet, som finns där. Klanen hade med all sannolihet hjälpt till att få fram ett fosterhem i familjens egenhemtrakt om föräldrarna inte kunnat ta hand som sina barn. 
 
I stället för att ge en allsidig belysning av problemet  med de växande barnstölderna - som i en del fall är ren barnhandel - har alltså SVT försvarat och förskönat en kriiminell handling som något berömvärt. SVT:s egen medarbetare Fredrik Önnevall, kämpar nu i domstolarna för att slippa straff för människosmuggling, när han har tagit med sig en "föräldralös" 15-årig flyktingpojke.från Grekland till Sverige.  
 
Det är naturligtvis inte "obehörigt skiljande" av barn från deras föräldrar, att - med föräldrarnas medgivande - bjuda andras barn till barnkalas i sitt eget hem. Men i fallet med de båda afghanska pojkarna har man tagit med barnen på en förmodlingen mycket strapatsrik resa runt halva jordklotet, och försvårat deras återbördande till hemlandet. Dett är någonting helt annat än de s.k. ensamkommande flyktingbarnen i värnplikståldern. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0