Den amerikanska inblandningen i de ryska valen

Europas längsta bro förbinder Krimhlvön med det ryska fastllandet. Här under byggnad- Vad säger Sveriges statsminister och den kritgslystna borgerliga oppositionen: "I mitt Europa bygger vi inga murar, men vi river broar". Om det inte är för sent... 
 
Trump har inte alla hästar hemma i stallet. En del av hans hästar springer omkring i grannens trädgård och trampar ner grödan, så att grannens kor inte kan äta sig mätta. De vilda hästarna hoppa att grannens kor ska bli så ilskna så att de stångar iväg grannen från hus och hem. Ksn man då begära att grannen ska ha alla sin hästar instängda bakom dubbla lås?  Jag tviivlar inte ett dugg på att ryska agenter och "troll" försöker påverka valen i andra länder. Det gjorde Ryssland innan USA fanns.
 
Någong gång under 1700-talet hade samtliga svenska riksdagsledamöter lön från den ryska staten. Det fanns då ännu inten lag som förbjöd mutor. På en vägen är det. fanns, inte följ Och det vore otroligt naivt att tro annat än att ryska agenter deltog i budgivningen på de auktioner i början av 1800-talet, så engelska parlamentsledamöter sålde sig själva. De röstade i parlamentet. som den som bjudit högst ville. Det vore otroligt naivt att tro annat än att den amerikanska staten, när en sådan  fanns inte följde det europeiska exemplet. Välkänd är den amerikanska kanonbåtsdiplomatin mot Japan 1853. Skulle USA sedan dess ha avstått från att använda fredligare metoder för att köpa inflytande i andra länder?
 
Det vore otroligt naivt att tro annan än att kommunisterna övertog tsarregimens spion- och agetorganisation efter  ryska revolutionen 1917, och att den nya ryska staten inte övertog sovjetregimens spion- och agentorganiation efter Sovjetunionens fall. Eller att den nyaukrainska staten övergog de delar av den sovjetiska spion- och agentorganisationen i den f.d, sovjwrewpulikwn Ukraina. Att döma av Kalle dussinretoriken hos vissa svenska utrikeds-och förssvarspolitikn kan man ju undra om inte den svenska utrikes- och förssbarsspolitiken styrs av regeringen i Kiev snarae än av regeringen i Stockholm 
 
Det vore mer än korkat att tro annat än att Ryssland försöker få in en fot i de svenska maktkorridorerna. Man kan inte säga att ryssarna har lockats bra med detta. Jag har flera gånger förgäves försökt logga in på den ryska propagandasajten Russia today eller vad den nu heter, för att få den ryska versionen. Jo, jag lyckadddes få in en video visandes president Putin körandes lastbil på den nya bro mellan Sydryssland och Krim, som invigdes för några veckor sedan. Speaker berättade att bron är Europas längsta.
 
Så man kan ju förstå den svenska "russofin": Öreundsbron utklassad. Och den svenska ilskan mot TWrumps charmoffensiv- Mot Poltava. Revansch för deet ssvenska nederlaget 1709, Krim tillör Ukraina. Basta! Annars ska rysseb få smka på det svenska stålet, medförsäkringar från Nato-Norge i bakgrunden. Men hur realistisk är tanken egentigen? Jag har förgäves försökt få fram beskedd om vilken stat, Ryssland eller Ukraina som egetigen har rätt till Krim.
 
Den russofoba  och Ukraina-vänliga statsstyrda svenska propaganddamakinen (Skulle Sverige vare enda lande i rävlden som inte håler síg med en sådan?) hänvisar till ett dokument som kallas "Budapest-memorandumet", och egentigen  handlar om de ukrainska kärnväpnen. De skulle skickas till Rysslad för förstörelse (för att väldfren inte skulle begåvas med ännu en kärnvapenmkat - Ukraina) i utbyte mot att Ryssland lovade att in använnde kärnväapen eller ens hota med kärnvapen i ett eventutllt framtida krig mot Ukraina - samt att respektera Ukrainas "territoriella integritet". 
 
Vild läsning av dokumntet lcyakdes jag inte hitta någon uppgift om Krim ska vara ukrainskt eller ryskt territoriu. Så detta verkar vara en surde,som förhandlara lämnnade till framtiden att lösa, för att få kärnvapen i hamn snabbt nog. Av tidigare uttalanden av Trump att döma, tycks hans mening vara att acceptera status quo på Krimhalvön. Vilket jag - med den iofs säkert mmycket bristfälliga information som jag lyckats få tag i - tycker är en klok linje. Ska Sverige ta risken att dras in i ett nytt krig mot Ryslland - efter drygt 200 år av fred med Ryssland - för någonting så oklart som Krims tatstillhörighet?
 
Ska vi börja röra i den soppan, bör vi kanske erkänna Turkiet som rättmätig ägare till Kri?. Jo jag har sökt svar på frågan i historien - och vad fann jag? Jo det s.k. Krim-khanatet, som förutom Krim omfattade ens stor del av södra Ukraina och tillhörde det turkesa imperiet. Det var för övrig ytterst nära att Sverige drogs in i Krim-krigt 1855, då fientliga styrkor ockuperade Gotland under några dagar. Såvitt jag vet, utan att den skräckslagna svenska försvarsmakten avlossade ett enda skott. KANSKE dags för ett nytt Krim-krig - med den förra svenska Utrikesminitern Carl Bildt som en nutida Karl den tolte? Mot Polltava! 
 
Nej, Putin har inte heller alla sina hästar hemma i stallet. Jag syftar då inte bara på ryska agenter ute i världen,utan även på den ryska befolkningen i det forna Krim-khanatet. Som vill återförenas med Ryssland - ilihet med de skåningar, som uppfatar Sverige som en ockupationsmakt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0