Karaktärsmord och knäppgökar i partiet

 Härmed meddelas att jag inte ställe upp i värstingmästerskapet i karaktärsmord För några år sedan trodde jag att jag kunde få stopp på karaktärsmordförsöken mot mig genom ingripande av partiets distriktordförande Det kunde ju skada inte bara den enskilda medlemmens anseende, utan hela partiets. Jag anade inte då vilken knäppgök, som fanns /finns i distriktsordförandens egen familj. Enligt media har han dömts för ringa missandel efter att ha väntat utanför en annan mans arbetplats och klippt till honom, när han kom ut.Det om något har väl skadat partiets anseende?
 
Jag hade rätt i mitt antagande att gamle KD-ledaren Alf Svensson inte skulle stödja fåneriera från den nuvarande KD-ledningen om ett nationellt förbud mot böneutrop. Som jag minns Alf Svensson var han en hängiven förvarare av religionsfriheten och inte bara för kristna..Sedan jag fått ett tips om att Alf Svensson uttalat sig i frågan hittade jag följande på nätet från tidningen Sydöstran 6 juli:  "Sara Skyttedal, KD, kommunalråd i Linköping är högt profilerad i kampen mot böneutropen. Hon gör politik av utropen som väcker olust hos den gamle partiledaren Alf Svensson. Det blev tydligt i SVT:s program Opinion live på fredagskvällen."
 
Hon är en av knäppgökkarna i partiet, kanske en av de värsta. Hon är inte ens kristdemokrat i ideologisk bemärkelse. Hennes kamp för att fälla Stefan Löfvén som statsminister har inte givit någon utdelning hos de kristna väljarna - inte ens hos dem bland de, som vill ha en borgerlig regering. Det är ju ren lekstuga, t. o.m. hos en en numera halvgammal ugdosförbundsordförande att fälla statsministern, utan att ha ett annat regeringsalternaiv i beredskap. Då handlar det bara om att ställa tilll med oreda, så att nödvändiga regeringsbeslut inte blir tagna, och att bana väg för antidemokratiska krafter. 
 
Vi män, som har gjort värnplikten, vet att inte öppna eld innan order därom har givits. Så att alla i truppen oppnar eld samtidigt och alla har intagit de positioner, som både ger bästa skottvinkel och skydd mot fiendens moteld. Att odisciplinerat öppna eld för att framstå som ledande inom truppen leder bara till att man förlorar striden. Och det är ju vad KD har gjort. Övriga allianspartier ansåg att de behövde tiden fram till nästa val till förberedelser för att vinna detsamma. 
 
I övrigt utmärks KD av misslyckade satsningar på kändisar för att dra väljare till partiet. Det senaste exemplet är anlitande av Bert Karlsson, en gång i tiden en av de båda partledarna för det avsomnade partiet Ny demokrati, som utrrågare och rådgivare. Naturligtvis har han en del erfarenhet av hur en slipsten ska dras. Och efter att ha dragit tvivel över partiets seriositet genom anlitandet av just honom,utnyttjar man inte ens hans tjänster. Han har ju helt rätt i att KD inte bordeirrad profilera sig som ett enfrågeparti med endast sjukvården som tema.Och han hade säkert också varit en rappare utfrågare av partiledren Ebba än den där pingstpastorn som irrade bort sig i låga tirader av egna åsikter i de frågor, som Ebba skulle svara på. 
 
Man borde inte ha anlitat Bert Karlsson, men när man ändå gjorde det, borde man ha utnyttjat hans potential fullt ut ,Han har ju ett bevisligen bra sinne - både som affärsman i nöjesbranschen och som politiker för vad som går hem hos publiken /åhörarna. Han hae säkert kunnat locka fram just de svaren från Ebba. I övrigt ställer jag meig dock mycket kritisk till kändiskulten inom KD. Det började ju med premiärlejonet Alice Timander som Alf Svenssons ständiga följeslagare. Hon gick ju på alla premiärer, iförd senaste modet, och var ett av damtidningsfotografernas favoritmotiv. 
 
Och vem vet om inte hon lockade nya skaror väljare till KD utöver det oglamorösa frikyrkofolket. Men när hon ville ha politiska uppdrag, satte Alf stopp och partiet förlorade en av sina mer färgstarka dragplåster. Jag har aldrig förstått deta. Vad säger att premiärljonet inte hade dolda politiska talanger? Hon borde väl åtminstone ha testats i rollen som politiker? Eller var det helt enkelt så att Alf, ville vara den ensamt lysande solen, som överglänste alla andra? Uran tvivel var Alf Svensson något av ett "underbarn" med förmåga att locka åhörare med sin havt pastorala predickostil. Som son till en pingspastor var han en "predikant" även inom politiken. 
 
En agitator,som gick i de frikyrliga pionjärernas fotspår, de som predikade på gator och torg inför hängivna åhörare tills de greps av polisen för att ha "stört ordningen". Ja, Alf Svensson var en alldeles utmärkt talare, dessutom med djup och analysförmåga. Han vann debatter om de ofödda barnens samt de gamla och sjukas människovärde. Hans utläggningar om "den kristna etiken och västerländska humanismen" vann respekt långt in i ateistleden. Men som partileare och politisk beslutsfattare var han sämre.
 
Han styrde partiet, som om det vore hans eget familjeföretag, och delade ut höga politiska uppdrag till personer, som ännu inte ens var partimedlemmar.. Och säkerligen inte hade blvit det om de inte fått de högavlönade uppdragen. Som att rekrytera direktörer till familjeföregaget utanför familjekretsen, där goda meriter från konkurrentföretag vägde tygre än familjebanden.
 
Dessa rekryteringar har förstört KD som politisk kraft att räkna med, med en egen ideologi som skiljer sig från andra partiers. De nyrekryterade, fränst f.d.moderater, fortsatte att driva samma politik som i sina gamla partier Två kändiisar måste särskilt nämnas, den f.d. moderaten Anders Wijkman, som fördy bst påyänkt dom ny folkpartiledare, men inte ville gå medd i partiet innan han blivit vald till partiledare för Fp, Han rekryterae av Alf Svensson till EU-parlamentet, där han lierade sig med den socialdemokratiska gruppen-
 
Den andre var kändisadvokaten  och straffrättsliberalen och fängelsemotståndaren Peter Althin, som rekryterades dirket till KD: riksdagsgrupp och blev partiets rättspolitiska talesperson. Hans kanske största bedrift i den rollen var hans inblandning i Sveriges utrikespolitik, varigenom han lyckades få hem den svenska Guantano-fången till Vivalla i Örebro, där det  snabbt uppstod en kult kring denna Al Qaida krigare. Det kan var värt att tänka på i samband med de upprepade morden i gängkrigen i Örebro. 
 
När blev det kristdemokratgisk politik att terrorister ska ha en fristad i Sverige? Och att vi inte ska ha några fängelser? Althin sade plötsligt upp sitt partimedlemskap, när Ebba Buscvh-Thor blivit vald tll ny partiordförande - med motiverig att KD geem partiordförandevalet inte längre är det parti som han gick med i.
 
DEn sennaste kändisrekryterigen är Lars Aaktusson till EU-parlamtet- Han har -som jag tidigare skrivit - tillsammans med Ebba B-T undertecknat en debattartiel mot böneutrop, där de har svalt ateisternas religionsfientliga argumentation med hull och hår. En argumentation som kan anvädas mot krstna likväl som mot muslimer. 
 
Men kära snälla! Det är terrorismen i islams namn som ska bekämpas, och inte varenda uttryck av muslimsk religionsutvning som skiljer sig från det vi är vana vid i västerlandet. När kommer förbud mot kristen orientalisk-ortodox religionsutövning? Eller mot Maria-kulten i Katolska kyrkan? För att inte tala om gammaldags svensk luthersk tro? 
 
Alf Svensson var allstå, trots sina brister som ledare för en stor organisation och politisk beslutsfattare, en utmärkt ideolog  och en lysande talare och debattör. Samt en inspiratör av stora mått. Allting försingras nu.Ebba B-T är inte heller så dälig. Men lyckas inte göra bra ifrån sig, p.g.a de nollor som hon omger sig med. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0