Dammrivningarna är inte koldioxidens fel.

Bergvattnet är en sjö, som till största delen har bildats genom en damm, som byggdes under 1600-talet.
Sjön ligger i nära anslutning till en nationalpark. Nu ska sjön torrläggas, med undantag för en liten rännil på botten. Är nya skogsbränder att vänta? Ansvariga politiker är miljöminster Karolina Skoog, mp, och kulturminister Alice Bah-Kunke. Politikerna är som förhäxade av kodioxiddebatten och klimathysterin. Bilden visar en del av den nästan 9 km långa strandlinjen.
 
 
Det är miljöpartiets fel. Mp ansvarar ju för miljöfrågorna i regeringen, och det har inte varit en enda protest från Sveriges regering mot EU-direktivet att dammarna från 1600-talet ska rivas. Det är en del av vårt kulturarv, som skövlas. Och det har inte hörts ett pip av protest från kulturministern, som också är miljöpartist. Det har rivits dammar över hela Europa, med svåra översvämninngar och människor som har druknat på gatorna, när det har regnat, som följd. Utan EU hade inte alla Europas länder behövt göra samma dumheter samtidigt. 
 
Förutom att dammar har rivits, har enorma markytor hamnat under hustak eller asfalterats eller härdgjorts på annat sätt. Regnvattnet stannar inte i markerna. utan leds direkt till floderna, som svämmar över. De skyldiga skyller på koldioxiden 
 
Sedan inlandsisen smält bort, låg enorma arealer av det nutida Sverige under vatten. Förutom att Norrlandskusten låg som mest nästan 300 meter över den nuvarande havsnivån, bredde issjöarna ut sig i inlandet. Så sent som under 1950-talet nådde grundvattnet under Uppsala-slätten nästan upp till marknivån.
 
Vattenkraften började utnyttjas storskaligt under 1600-talet både för att mala säd och bearbeta järn. Vattenytan i dammarna bestämde grundvattnets djup under de omgivande markerna. Något behov av konstbevattning fanns fortfarande inte, utan problemet var fortfarande att leda bort vattnet från åkermarkerna. Under 1800-talet kom utikningarna och sjösäkningarna för att vinna ny åkermark.
 
Väderkvarnen är en uppfinning, som gjordes i Persien senast för 1.500 år, och syftet var att pumpa upp vatten till bevattningskanalerna, inte att mala säd. Nu byggs vindkraften ut för att producera fossilfri el till elbilar och elcyklar, som subventioneras med enorma belopp av skattemedel. Med klimathysterin som ledstjärna håller ett av jordens våtaste länder, Sverige, på att förvandlas till halvöken.. 
 
Någon fossilfria elproduktion blir det förstås inte heller. Hur långt kommer de stora Norrlandsälvarna att räcka när solen inte lyser och solen inte lyser? Och i länder utan vattenkraft? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0