Religionsfrihet - inte för alla?

Det är väl inte så kul att få ovett av (en av) sina närstående för vad jag har skrivit här på bloggen. Förr sa man "Över klimatet rår bara Gud". Den klimathysteri, som utspelas nu för några skogsbränders skull, visar tydligt vad den sekulariserade människan behöver: Om inte en Gud och ett Himmelrike, så i varje fall en Djävul och ett brinnande Helvete. Med Helvetet skräms människor till lydnad och uppoffringar. 
 
Vad har Kristdemokraterna att säga nu då, om klimatalarmismen? En utläggning om hur falska religiösa läror, marskerade till vetenskap, missleder politiker till galna beslut..Planeten ska räddas genom subventioner till elektriska båtmotorer. När det snart inte finns tillräcligt många tillräckligt små sjöar att köra på på en batteriladdning. Se föregående inlägg. Men det är inte bara småsjöarna som är hotade. Sveriges fjärde största sjö, Hjälmaren har ännu inte återhämtat sig från sjösänkningen på nästan 2 meter för snart 140 år sedan. Det var den största sjösänkningen någonsin.
 
"En grund slättlandssjö", vars vatten  - sagt med en lätt överdrift - närmar sig kokpunkten. Kallhålen är få.
Detta beror varken på kolldioxiden eller röken från båtarna, som trafikerade traden Örebro - Stockholm så sent som på 1950-talet. Resan tog nästan ett dygn mot mindre än två timmar med tåg idag. Idag skulle dessa båtar fastna i bottensörjan över en mil från slutdestinationen Örebro. Närkeslättens åkrar rinner ut i Hjälmaren.
 
Ledarskribenten David Lindén skrev häromdagen i Nerikes Allehanda, som vanligen bara består av en sida  (d.v.s. är ensidig) om den pågåene tävlingen mellan riksdagspartierna om att vara det mest religionfientliga partiet: 

"Att balansera omkring 25 procent är en katastrof för det som en gång var Sveriges maktparti. Likaså går det dåligt för Alliansen där Kristdemokraterna hade åkt ur riksdagen om det varit val i dag. Det partisympatiundersökningen milt uttryckt säger är att det är dags för våra etablerade riksdagspartier att rent uttryckt skärpa sig. 

När det gäller Kristdemokraterna går det inte att försöka vara en blek kopia av Sverigedemokraterna. Att ett parti som en gång i tiden värnade religionsfriheten går till storms mot böneutrop som är uttryck för exakt samma frihet rimmar dåligt med vad som borde vara KD:s kärnväljare."

Det var kanske inte så ensidigt skrivet ändå. Visst kan det bli konflikter med omgivningen med böneutrop. Men vem värnar religionsfriheten? Och varför skulle ett böneutrop vara en värre plåga än krogvråålet som pågår från krogens stängning vid midnatt till halvfyra på morgonen, då de sista gästerna lämnar uteserveringen.

Att även muslimer har rösträtt - åtminstone i kommunalvalen - och kan tänkas rösta på ett parti, som vågar gå mot strömmen när andra partier försöker ta väljare genom att vara mot religionsfriheten för just muslimer, har KD:s valstrateger inte förstätt. Och att det finns krisnta som tänker; De börjar med att ge sig på muslimerna. Sedan blir det vår tur.

Att många är oroliga efter terrordådet på Drottninggatan, kan jag förstå. Och oroar sig för att Sverige numera har en stor underjordisk befolkning på uppemot 50.000 personer, varav mänga har ljugit om härkomst och identitet- Och faktiskt befinner sig i en liknande situation som Rachmat Akilov. Tar droger och påverkas av hatbudskap. Att döda svenskar. som inte har givit dem rätt att vara här. 

Men Rachmat Akilov har inte gått i någon muslimsk friskola i Sverige. Han har gått i en kommunistisk indoktrineringsskola i dåvarande sovjetrepubliken Ubekistan. Vilket slags indoktrinering har KD tänkt ska tillåtas i de vinstdrivande friskolorna i Sverige, om inte rena rama ateistpropaganan och lovsånger till kapitalismen? Och predikningar om det väntande Helvetet för alla som inte instämmer i klimathysterin. Det osar inte längre svavel ur de nutida domedagsprofeternas munnar Man förnimmer koldioxiden i utandningsluften. 

Kan man säga att det osar koldioxid?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0