Eldar de upp sina valstugor efter valdagen?

 

 
 
Hur går det då med klimatmålet? Och med skogen? Såg att det andra stora klimatalarmistpartiet (MP) faktiskt hade byggt en valstuga av tältduk. Lätt att packa ihop och spara i ett hörn av partilokalen till nästa valrörelse... Å andra sidan flyger spårkrören business class, när de åker runt jorden och frotterar sig med världens diplomatiska elit. Tror de på vad de själva säger? 
 
Hur miljövänligt är det att öka nybilsförsälningen på grund av en förtida utskrotning av gamla bensinbilar, som var skattebefriade för sina låga utsläpp när de var nya?
 
 Socialdemokraterna har nu börjat driva valrörelse åt SD. De tror att det är svenka kvinnors högsta önskan att vänta vecka efter vecka på att få en begärd abort utförd. Utrikesminister Margot Wallström, s, har ju själv skrivit under på helsidesannonser att SD kommer att uppfylla sina vallöften. Detta dementerades dock av Jimmie Åkesson i går kväll, då han försäkrade att kravet på sänkt abortgräns är inget som han kommer att ta med sig i eventuella regeringsförhandlingar. 
 
Kommer han ens att uppfylla löftet om återvandringsbidrag till invandrare som själva återvänder till sina f.d. hemländer. Han hänvisade till att återvandringsbidrag redan finns. Såvitt jag vet finns en premie på 30.000 kr från EU till dem som återvänder frivilligt till Afghanistan., sedan deras asylansökningar har avslagits.  Alltså ingenting från den svenska staten.
 
Jag vill dock minnas att Frankrike införde en sådan premie redan under slutet av 1900-talet. Vilket fördömdes som "rasistiskt" av svenska socialdemokrater - som däremot gärna betalar ut skyhöga löner och traktatmenten till svenska biståndsarbetare, som inte vet lika mycket om de länder de skickas till. 
 
Varför inte anställa invandrare, som vill flytta hem, som svenska biståndsarbetare under den första tiden i det gamla landet? Jag läste för en tid sedan om en svensk-somalier med en akademisk utbilding i Sverige, som flyttat hem sedan han valts till ledare för sin klan i Somalia.  I sin avskedsintervju i en svensk tidningen, sa han att hans mål var att förena det uråldriga klansystemet med västerländsk demokrati. Ett projekt, som verkligen är värt att stödjas. 
 
En sak som verkligen förvånar mig, är att det tar så lång tid för just somalier att få sitt första jobb i Sverige. I andra invandrarländer finns inte denna skillnad mellan somalier och andra invandrargrupper. Då ligger väl felet snarare hos den svenska byråkratin och svenska politikers övertro på det svenska språkets betydelse  än hos somalierna? Kunde man köra buss i sitt gamla hemland, borde man rimligen klara det i Sverige också. Och hur kan utlänningar, som inte kan ett ord svenska, tillåtas köra turistbuss i Sverige, när språket ar så stor betydelse för körförmågan. Svenska politiker lever kvar på hästskjutsarnas tid, när hästarna lydde kommandon från svenskspråkiga kuskar. 
 
Det är kanske inte bara valstugorna som är mogna för museum, utan även deras innehåll? För övrigt tar jag inte i hand, när jag hälsar på muslimska kvinnor. För svenska politiker är det ett jätteproblem att muslimska kvinnor inte vill ta chefen i hand, men överfallsvåldtäkterna - som nästan uteslutande begås av utländska män - behandlar de som icke existerande. Partiledardebatten i går kväll var en övertydlig uppvisning i "jaga mygg och svälja kameler". 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0