Det är inte fult att stjäla

Det är inte särskilt ovanligt att höra att "gud är kärlek". Gud=Kärlek används både av djupt troende men också av de sekulariserade folkhems-religiösa, och jag måste faktiskt erkänna att jag själv använt mig av uttrycket innan jag egentligen tänkt igenom det särskilt mycket. En gud som är kärlek borde inte kunna leda till krig och terrorism, men den tillhörande religionen är absolut inte det samma som kärlek. På många sätt så är nog den här typen av "gud är kärlek" en ganska acceptabel tro. En gud som är kärlek skulle kunna vara god.

Men en gud som bara är kärlek behöver inga tempel eller kyrkor. Det var inte kärlek som gick på vatten och senare återuppstod. Det var inte kärlek som flög till himmelen på sin bevingade häst. En gud som är kärlek behöver ingen religion, inga bekännelseskrifter, inga präster eller biskopar, som talar om för fåren att det som rikdagen bestämmer är gott. En gud som är kärlek hade inget med universums eller livets uppkomst att göra. En gud som är kärlek är heller inget magiskt eller oförklarligt. Vår kärlek är kemiskt betingad och kan ha uppstått genom evolutionen, vilket inte på något sätt förminskar dess storhet. Vår gud är alltså framkallad av evolutionen, ett barn av det som Gud (eller vem det nu var) skapade i begynnelsen.

Så i förlängningen är "gud är kärlek" bara tautologi, ett överflödigt uttryck, semantik. Och i många fall är de troende alldeles för upptagna med att tro på kärleken för att faktiskt älska.  De är faktiskt alldeles för upptagna med att hata alla, som inte tror på deras kärleksreligion, för att faktiskt älska. Detta hittade jag på en ateist-blogg. Och jag tänkte: Detta är så bra, så att det inte kan vara fel att stjäla. Jag kanske röstar "pirat" i kyrkovalet. Jaså, ställer dom inte upp. Jag har alltså stulit en utmärkt teologisk analys från en ateist-blogg. Men jag har stuvat om en del i texten, för säkerhets skull.

Denne ateist har alltså förstått det som teologie kandidater, bibelvetare och forskare i Gamla eller Nya testamentet, inte har förstått, men som varje medioker religionshistoriker borde känna till: Att Gud=Kärlek är framkallad av evolutionen, ett barn av det som Gud (eller vem det nu var) skapade i begynnelsen. Att Gud=Kärlek är den gud som våra förfäder under hednatiden offrade oxar, hästar och människor till, för att vinter skulle bli vår, löven spricka ut och träden bära frukt. De upphöjde alstringskraften i naturen, sexualdriften hos djuren och de kemikalier, som gör människor kåta, till gudar. De upphöjde delar av skapelsen till gudar, som de tillbad och offrade till.

Den nya kärleksreligionen
Och det är väl förklaringen till att Stig Nyman, biträdande finanslandstingsråd (kd) i Stockholms läns landsting inte stryper pengaflödet till landstingets kondomkampanj, som uppmanar ungdomar och vuxa att knulla runt så mycket de bara kan. Den nya kärleksreligionen. Detta är en reklamfinansierad blogg. Kondomannonserna brukar dyka upp på nätterna och ligger kvar ett tag på morgonen.  Landstingets kondomkampanj åker alltså snålskjuts på min blogg. Det är stöld. Det är inte fult att stjäla.

Med sin kondomkampanj sprider Stockholms läns landsting klamydia och hiv på samma sätt som säkerhetsbälten utan hastighetsövervakning skördar fler trafikoffer. Landstinget bidrar till att våldtäkterna skjuter i höjden. Risken att tjejen i nedanstående berättelse hade blivit våldtagen av hela laget är uppenbar. Tror Stig Nyman att kondom skyddar mot våldtäkt? Nej, men säg ifrån då! Det är ju hövavlönade byråkrater i landstinget som lägger ut porrberättelserna på nätet. Läsarna uppmanas alltså att skicka in sina egna sexhistorier, med chans att vinna resecheckar för 3000 kr som lockbete. Kom kondomen ens till användning?

Kondom nr 33.614

Plats: örebro
Datum och tid: 1 jun 04:00

I början av sommaren träffade jag och mina tjej kompisar ett gäng killar som kommit till sverige för att spela fotboll. Jag hade spanat in en av dem när vi var ute på krogen och började dansa åt hans håll, vi dansade sedan hela kvällen lång och allt var bra. Senare på kvällen gick vi för att äta och jag träffade en av hans vänner, vi fick bra kontakt på direkten och skojade och hade jätte kul, vilket inte gjorde den första killen särskilt glad. Det slutade ialla fall med att jag fick den andra killen som var bland det vackraste jag sett. Vi gick hem till honom och hade det vildaste sexet jag varit med om, oralt, vaginalt och analt .. mjukt och fint till att börja med och sedan hårt och svettigt. Trodde aldrig jag skulle tycka om att bli spankad och dragen i håret men är tillfället rätt så känns allt bra. Enda "problemet" var att vi hade dörren upplåst, fönstret öppet och vi låg helt nakna, utan täcke på en madrass och hade så fullt upp att vi inte hörde att vi hade publik. Och inte nog med detta så kom även hans vän in, som var den första killen jag träffat. Trodde han skulle bli galen men istället frågade han om han fick vara med, med det största leendet jag sett.. haha men där gick min gräns. Kollade på klockan och sprang till bussen eftersom jag skulle till stockholm. Helt sjuk natt som jag aldrig kommer glömma!

Inte undra på att invandrar-föräldrar låser in sina döttrar (och ibland även sina söner) för att hindra dem att umgås med svenska ungdomar. Inte undra på att unga svenska killar upplever sig diskriminerade av invandrarna och hotade av släktingarna till invandrar-tjejer som de blivit förälskade i, men inte får umgås med - samtidigt som de konstaterar att somliga invandrarkillar behandlar svenska tjejer som horor. Och det är dessa unga, svenska killar i förorterna som blir SD:s kärnväljare - inte minst på grund av att kd i landstingen har lagt sig platt för de värsta sexliberalerna i folkpartiet och vänsterpartiet. Och det har också "Fiskarna" (=folkpartister i Svenska kyrkan) gjort. De påstår sig vara partipolitiskt oberoende, men har blivit en megafon åt de värsta sexliberalerna i fp.

Svenska kyrkan måste besinna sitt ansvar, och avstå från "reformer" som kommer att ytterligare öka segregationen i det svenska samhället.


Herren gav och Herren tog.

Paradoxalt nog kan islam bli den katalysator som gör Sverige till ett kristet land igen. För några decennier sedan var det bara gamla gummor som gick i kyrkan. Män och yngre vågade inte visa sin tro, om de hade någon. Det ansågs vara omanligt och ett tecken på svaghet. Sedan fick vi se muslimska män vittna om sin starka tro. De blev inte mindra manliga för det.

"Herren gav och Herren tog." Så lyder ett gammalt svenskt talesätt, som påminner om att Sverige har varit ett kristet land.

Yuusuf Mohamoud Mohamed förlorade fru och fem döttrar i branden i en Stockholmsförort. Han är muslim och invandrare från Somalia. Vad vet han om gamla svenska talesätt?

"Gud gav mig min familj och nu har han tagit den ifrån mig", säger han, och berättar att hans tro får honom att orka. 

Herrens frid vare med honom! 

Jag nominerar härmed Yuusuf Mohamoud Mohamed till utmärkelsen Årets svensk!

Islam och kristendom, så lika - och så olika! Muslimer tror inte att Jesus var Guds son. Kristna tror att man måste tro på Jesus som Guds son för att få del av det eviga livet i Paradiset. Muslimer tror inte att kristna kan komma till Paradiset. Men Gud råder. Och Guds rådslut kan människor inte upphäva - även om biskop Antje Jackelén tror det. (Hon har skrivit en artikel i Svenska Dagbladet idag. Inte ett ord om livets väsentligheter.) Imam Abd al Haqq Kielan, född Leif Karlsson, har sagt att på yttersta dagen ska Gud avslöja för kristna och muslimer vem av dem som hade rätt. Klokt sagt. Vi får fortsätta att kämpa i vår gamla tro. 

I vår mänskliga svaghet har vi svårt att förstå att alla kanske inte får del av det eviga livet. Det är ett värre öde än att inte få gifta sig i kyrkan, om man är homosexuell. Guds visdom övergår människans förstånd. Men i Svenska kyrkan idag finns det biskopar och präster, som tror sig ha mandat från en ännu högre makt att döma Gud och bryta mot hans ordningar. Jesus, Guds son, har lovat att de som tror på honom ska få evigt liv. Inga andra? Det får vi också veta på yttersta dagen. 

Vi kan be (Gör det!) att Yuusuf en gång ska återförenas med sin familj  - och vi alla med våra bortgångna nära och kära -  i Paradiset. 

Vi får inte glömma att Herren gav, inte bara tog. Han gav Yuusuf hans båda överlevande söner. Yuusuf kommer att tacka Gud för att de fick födas. Hans fru lever vidare i sönerna. Troligen befann sig inte hans fru i lägenheten när det började brinna. Hon rusade in för att rädda döttrarna. Hon gav sitt liv för i sitt försök att rädda dem, men misslyckades.

Yussufs fru har varit gravid många gånger. "Hon är i ett välsignat tillstånd", sa man om gravida kvinnor. I Sverge, för 50 år sedan. Detta användes främst som en omskrivning för utomäktenskapliga graviditeter, men gäller naturligtvis också gifta kvinnor. Ett barn är alltid en gåva från Gud. Men det nutida Sverige bekämpar graviditeterna i stället för aborterna.

Per Kronlid har varit missionär i många länder. Sonen David är landstingsråd för SD i Örebro län. Han klagade i Nerikes Allehanda i februri 2007 på att Sverige tar emot invandrare från länder som är internationellt ökända för att deras befolkningar är kriminella och arbetsskygga. Missionärssonen nämnde särskilt Somalia och Afganisthan. David framhåller ofta sina meriter som missionärsson.Han har sett i invandrarnas hemländer hur usla de är.  Skulle jag inte ha rätt att ta avstånd från denna unkna missionärs-rasism? När Per Kronlid har fått frågor om sonens åsikter har han slätat över med att hela familjen stödjer olika partier och har livliga diskussioner när de träffas. Det är allt.

Jag är själv inte alls främmande för en diskussion om hur många invandrare vårt lilla land kan ta emot. Indelningen av olika folkslag i bra och dåliga, har jag däremot aldrig accepterat. Många somalier har tyvärr misslyckats i Sverige. Det kan vi diskutera i syfte att göra något åt. Trots att Afganisthan är ett lika förstört land, har afganerna lyckats bättre. De afganska invandrarna har förebilder inom sin egen grupp, vilka har lyckats bra i Sverige. Och det lyfter hela folkgruppen. 

Yuusuf har drabbats av en personlig katastrof. I denna svåra tragedi är han en förebild, inte bara för andra somalier, utan även för oss svenskar. Han påminner oss om ett Sverige som var, när vi svenskar trodde på Gud och lät Gud bära oss genom alla motgångar.  

-------------

Den trettonåriga flickan, som var släkt med familjen och blev svårt skadad, avled  igår. Jag ber att Gud uppväcker henne på yttersta dagen.

Att sätta sig till doms över Gud.

GE skrivere i sin kommentar (till inlägget Herren gav och Herren tog) att "Herren gav och Herren tog" inte är något svenskt talesätt, utan ett direktcitat ur Bibeln. Men det ena står väl inte i motsättning till det andra? Det finns bibelverser, som den icke bibelkunnige aldrig har hört talas om, och det finns bibelverser som är en del av det svenska kulturarvet och nämns i många sammanhang. Men naturligtvis är det, som har bibliskt ursprung, inte ett unikt svenskt kulturarv - ibland inte ens ett unikt kristet kulturarv. Vilket Yuusuf har påmint oss om.

Biskop Antje Jackeléns replik i gårdagens (28 juli) Svenska Dagbladet visar hur grovt vårt kristna kulturarv kan missbrukas av dem som försöker sätta sig till doms över Gud. För det gör man ju när man vill upphäva Guds ordningar. Så här skrev Jackelén: "Att evangeliet om Jesus Kristus under tusen år har predikats i vårt land har rimligen också färgat de värderingar som vi idag uppfattar som sekulariserade. Man kan säga att när samhället konfronterar kyrkan med kritiska frågor så utmanar det oss med frukterna av vår egen förkunnelse." Jackelén menar uppenbarligen att kravet på homovigslar i kyrkan skulle vara frukten av den tusenåriga kristna förkunnelsen. Märkligt att ingen har kommit på det tidigare!

Så här står det emellertid i Bibeln, med citatet "Herren tog och Herren gav" insatt i sitt sammanhang: (Job 1:19-22):

Medan han ännu talade kom en till och sade
"Dina söner och döttrar var på fest hemma hos den äldste brodern
Då kom en väldig stormby farande från öknen.
Den tog tag i husets fyra hörn, och huset föll samman över folket och alla dog.
Jag ensam kom undan och kan berätta det för dig."
Då reste sig Job och skar sönder sin mantel och skar av sitt hår.
Han föll på knä
och sade:
"Naken kom jag ur min moders liv,
naken vänder jag åter.
Herren gav och Herren tog,
lovat vare Herrens namn."
Under allt detta syndade inte Job
och klandrade inte Gud.

När kristna talesätt, och särskilt kristna bud, tas över att ett sekulariserat samhälle töms de på sitt religiösa innehåll. Om möjligt. Annars glöms de. Och det är vad som håller på att ske med "Herren gav och Herren tog". Vissa bud överordnas andra som allmän-mänsksligt goda principer. Det är vad som har hänt med kärleksbudet - samtidigt som ordet "kärlek" i det profana språbruket har reducats till "ha sex". Således påstås "kärleksbudet" vara överordnat andra bud och förbud inom kristendomen - och andra religioner.

Dessa tomma budord etableras som "det högsta goda" i det sekulariserade samhället, den norm, som allt annat ska jämföras med, den norm som Gud ska dömas efter - av svansviftande biskopar och liberalteologer. Särskilt ofta hör man att "Gamla Testamentets Gud" var "en ond Gud".  

Gör 1 maj till röd flaggdagFörvisso är 1 maj redan en röd dag i almanackan. Men jag föreslår nu att röda fanan ska hissas på alla offentliga byggnader, inklusive Stockholms slott. 1 maj är arbetarrörelsens internationella högtidsdag. Med allmän flaggplikt skulle kanske flera ställa upp i 1 maj-festligheterna. Att alla inte är arbetare kan vi bortse från. Arbetsgivareförningar och organisationen svensk näringsliv ska också vara skyldiga att flagga rött. Annars blir det böter.

En centerpartist i Södertälje har krävt att regnbågsfanan ska hissas på alla kommunala flaggstänger under Pride-veckan som började idag. Kristdemokraterna invänder att Pride-veckan är ett evenemang i Stockholm, och det ska inte Södertälje fira. Han har så rätt. 1 maj firas i praktiskt taget alla av landets kommuner. Det borde Södertälje fira. Socialdemokraterna i kringelstan menar att man måste skriva om kommunens flaggregemente, men hoppas att det ska vara klart till nästa års Pride-vecka. Enligt nuvarande flaggreglemente får endast Svenska flaggan, EU-flaggan och FN-flaggan hissas på offentliga byggnader i kringelstan. Vad står då regnbågsfanan för? Kanske Rymdimperiet!

Socialdemokraterna glömde röda fanan. Finns det inga arbetare i Södertälje längre? Arbetarrörelsens internationella festdag är inget att fira för nutida socialdemokrater?

Att säga det mest förbjudna

"Präster som vill viga samkönat kan ta uppdrag som borgerliga vigselförrättare, och då viga enligt Svenska kyrkans ordning."

Detta är faktiskt det mest förbjudna som får sägas i Svenska kyrkan idag. Varför utlöser detta oskyldiga uttalande en sådan nervositet? Så här löper diskussionen:

- Präster får inte ta uppdrag som borgerliga vigselförättare.

- Präster får bara viga man och kvinna. Kan man ändra på det ena, kan man ändra på det andra.

I själva verket finns det präster som har haft uppdrag som borgerliga vigselförrättare under många år. En av dem har, efter riksdagsbeslutet om könsneutrala äktenskap blivit tillsagd av domkapitlet att sluta med antingen de kyrkliga eller de borgerliga vigslarna. Hon valde att sluta med de kyrkliga vigslarna. Hon borde ha trotsat domkapitlet. Då hade det kanske blivit ett disciplinärende. Det absolut enda som skulle kunna hindra präster att viga borgerligt, är att borgerliga vigselförrättare är skyldiga att även viga samkönat, medan Svenska kyrkan ännu inte har hunnit ta ställning i frågan. Får en präst viga samkönat på fritiden, så länge han / hon inte får göra det i tjänsten? Jag tycker att detta är ett löjligt paragrafrytteri, när kyrkans ledning själv har totat ihop vigselritual för samkönade vigslar.

Jag tycker att präster som vill viga samkönat ska få göra det. Men de ska inte dra in hela kyrkan i sin egen synd.

Det kan de, med den lagstiftning som gäller sedan 1 maj, göra genom att ta uppdrag som borgerliga vigselförrättare. Då för ju de enskilda homoparen som de vill. Vad det handlar om nu är något helt annat. Att påtvinga alla kyrkans medlemmar en ny religion. Därför får förslag till lösningar, som är bra för alla, inte framföras.

"It is still safe to come".

Nu är kondomreklamen från Stockholms läns landsting i gång igen.

I sommar delar vi ut 100 000 numrerade kondomer och här på kondom08.nu kan du följa Stockholmarnas egna historier om vart de tar vägen. Bidrar du med din egen story, kan du vinna resecheckar för upp till 3000 kronor. Ha det skönt!

Man kan i varje fall följa vart stockholmarnas landstingspengar tar vägen. Stig Nyman, kd, är biträdande finanslandstingsråd. Detta är berättelsen om kondom 15085. Om kondomen verkligen kom till användning, framgår inte.

Plats: Turkiet
Datum och tid: 14 jul 02:30

Han jobbade på hotellet där jag var tillsammans med mina föräldrar. Vi hade flörtat oskyldigt under några dagar men, efter några drinkar, tog han min hand en natt och sa att vi skulle gå utanför hotellområdet. Mina varningslampor började blinka ganska intensivt i början men sen följde jag med honom. Vi hoppade in i en taxibil och åkte iväg in mot storstan. Efter kanske 15 minuters bilfärd kom vi fram till ett sunkigt hotell. Där bokade vi ett rum för några timmar framöver och hade sex. Det var det hetaste sexet jag någonsin haft! Jag kunde inte sluta le när jag kom hem till mitt hotellrum senare den natten. Det här är ett sommarminne som jag sent kommer att glömma.

Tycker Stig Nyman verkligen att svenska flickor, på semesterresa i Turkiet ska följa en tillfällig bekantskap med en taxi till ett sunkit hotell, som troligen är en förtäckt bordell? Kan man lita på att det slutar så här lyckligt varje gång, bara för att man har med sig en numrerad kondom från Stockholms läns landsting? Menar Nyman att kondomer skyddar mot exempelvis gruppvåldtäkter?  Har berättelsen över huvud taget verklighetsbakgrund? Eller är det rena fantasier från någon som vill vinna resecheckar på 3000 kr? Eller är det landstingets egna tjänstemän som sitter och skriver?

Och menar Israels turistministerium att kondomer skyddar mot raketattacker från de palestinska områdena? Enligt Svenska Dagbladet igår, 24 / 7, satsar Israel på "gayturism", och delar i det syftet ut kondomer med det dubbelbottnade budskapet "It is still safe to come".  Den eventuella verkan som dessa kondomer kan ha, är att de snarare ökar än minskar fanatiska muslimers lust att bombardera Israel med raketer. Och inbillar sig någon att "gayturism" som marknadsförs på detta sätt inte bidrar till att ännu fler homosexuella män smittas med hiv?


För vem?

När svenska katoliker skriver inlägg och artiklar är syftet ofta att bli erkända hos andra kristna.  Jag uppfattar Lillemor Hallins insändare Världen idag på det sättet. Det var inte riktat till vanliga sekulariserade svenskar. I så fall hade hon väl valt en annan tidning. När kd uttalar sig om aborter är det förstås också avsett för den kristna opinionen. Helst vill kd att det ska vara helt tyst i abortfrågan utåt. Varje gång kd säger något om aborter, även om det så skulle vara "abortera mera", så utbryter rena kd-fobin inom det sekulariserade svenska samhället. Kd antas, utan att någon icke-kristen debattör brytt sig om att undersöka saken, vara motståndare till aborter.

Det är intressant och beklämmande att se hur våra svenska katoliker har anpassat det sekulariserade svenska samhällets värderingar. Svenska kyrkan må vara en politikerstyrd kyrka, men politikerstyret i Katolska kyrkan i Sverige är inte mindre. Kommunalrådet Gustav von Essen, kd, är ansvarig utgivare för den katolska medlemstidningen. Och den katolska biskopen Anders Arborelius tiger som en gravsten på en kyrkogård om aborterna, efter den tillrättavisning som han fick under våren 1997 av partiledaren Göran Hägglund, kd. Detta sedan biskop Arborelius och pastor Hedin, pingströrelsen, hotat med röstbojkott mot kd på grund av förslaget att utvidga utländska kvinnors rätt till abort i Sverige även till kvinnor som inte har minsta anknytning till Sverige. Detta förslag var klart riktat mot Katolska kyrkan och de katolska länder som har en mer restriktiv abortpolitik än Sverige.

Jag tycker nog att biskop Arborelius och pastor Hedin borde ha tänkt på hur relativt få medlemmar deras samfund har (högst 200.000 tillsammans) innan de hotade med röstbojkott. Men har man sagt A får man säga B. Göran Hägglund hotade de båda kyrkoledarna med att en röstbojkott mot kd kanske skulle gynna socialdemokraterna. Det var tillräckligt för att tysta Arborelius. Och Hedin vågade väl inte stå för att han faktiskt är socialdemokrat. Jag kan tänka mig att von Essen mullrade i bakgrunden. Själv tror jag att en röstbojkott mot kd huvudsakligen hade gynnat von Essens gamla parti - moderaterna. Någon tiondels procentenhet hade kanske gått till oppositionen.

Göran Hägglund skrev tillsammans med kd:s första och andra vice ordförande  Maria Larsson och Mats Odell ett svar i DN: "Någon 'abortturism' eller 'abortparadis' kommer det inte att bli fråga om. Själva språkbruket hos kyrkoledarna finner vi förvånande. Vi vill arbeta på att förebygga oönskade graviditeter här och efter förmåga också i andra länder. I det arbetet välkomnar vi förslag och engagemang från dem som nu angriper oss och många, många fler. Vi har i grunden sammanfallande intressen i detta."

http://www.dn.se/opinion/debatt/kd-kyrkoledarnas-hotfulla-sprakbruk-forvanar-1.453665

Som framgår av sista meningen ska kyrkoledarna ställa upp på regeringens linje. Som handlar om att angripa graviditeterna i stället för aborterna. Med metoder som Katolska kyrkan internationellt är mot. I denna fråga är jag helt överens med Jakob Astudillo, som jag varit rejält osams med i andra frågor. Se vad Jakob skrev under våren 2009:

http://vardeljus.blogspot.com/2009/04/tillater-kyrkan-kondomer.html

Jag minns, fastän jag inte kommer ihåg i vilket sammanhang, att den nuvarande påven, som själv inte är någon ungdom, klagade för något halvår sedan på att hela Europa håller på att förvandlas till ett ålderdomshem på grund av en alltför låg nativitet. När Katolska kyrkan (internationellt) avråder från sex före äktenskapet, handlar det inte om att skjuta upp sexdebuten till 30-årsåldern utan om att tidigarelägga ingåendet av äktenskapen - och därmed även tidigarelägga förlovningarna. Enstaka svenska barnmorskor klagar på att svenskarna skjuter upp barnalstringen tills somliga kvinnor hunnit bli sterila. Detta beror dels på att en aldrig använd livmoder "torkar in", men framför allt på aborterna och p-pillren. Kvaliten på mannens spermier försämras också. Det är inte så att europeiska kvinnor inte vill ha barn. Utan det är sexliberaler i de politiska partierna som har lurat i dem, att de kan gå emot sin egen natur och planera exakt tidpunkt för när barnen ska födas.

Faktum är att Katolska kyrkan är den enda kraft i samhället som bejakar livet, välsignar gravida kvinnor, tillåter kvinnor att vara kvinnor, att bli mödrar, och vågar säga till unga ogifta par som väntar barn: "Gift er!" Alla andra kyrkor säger: "Man ska inte skaffa barn, innan man har gift sig." Vilket är en förtäckt uppmaning att göra abort. Det är då som svenska katoliker fegar ur, ställer in sig i ledet och vill bekämpa graviditeterna, som alla andra.  Åh, vad jag är besviken.

Blogg.se har blivit ett tillhåll för unga mödrar, en del för unga för att gifta sig, men definitivt inte för unga för att bli bra mödrar. Åh vad jag önskar att jag vore morfar eller morfars far till något av dessa barn! Vilken glädje för dessa barn att få växa upp med en mamma (och förhoppningsvis även pappa) som är nästan jämnårig, som inte sitter fast i medelålderns trögtänkhet utan minns hur det var att vara barn och tonåring. Det är nästan som ett katolskt vykort: Den unga ogifta jungfru Maria och Jesusbarnet.

Göran Hägglund och hans krympande kådisparti har satt sig i en regering, där näringsministern Maud Olofsson vill införa särskilda "ungdomslöner" och sämre anställningsskydd för personer under 26 år. Verkligen ett bra sätt att bekämpa graviditeterna! Med "ungdomslöner" menades under 1960-talet att anställda under 18 år hade lägre löner.

Det som Lillemor Hallin har missat är att traditionen att gifta sig har gått förlorad i stora delar av den svenska befolkningen. Mannens roll har i många kvinnors medvetande reducerats från familjefar till barnavlare. Svenska män är troligen de mest toleranta i världen vad gäller att acceptera att den kvinna som man eventuellt gifter sig med har barn med en annan man. Det är i och för sig bra. Men svenskarna har en äktenskapssyn som starkt avviker från katolsk och kristen äktenskapssyn. Att äktenskapet mellan man och kvinna måste återupprättas som den mest naturliga samlevnadsformen, innebär dock inte att halva svenska folket ska upphöra med all barnproduktion tills så har skett.

Abort har alltid dödlig utgång, som Nineve skriver. (En kvinnlig bloggare - länk finns i spalten till höger). Aborterna, men inte graviditeterna ska alltså bekämpas, enligt min mening. Detta kräver allianser med delar av den icke-kristna opinionen. Man kan inte gå ut med ett radikalt program och stoppa alla aborterna. Det ställer inte ens den kristna opinionen upp på, bara några få entusiaster i organisationen Människorätt för ofödda. Men vad gör då den kristna opinionen? Jo, de olika kristna fraktionerna försöker ställa sig in hos andra kristna genom att kritisera exempelvis ungdomens syndiga leverne: "Gå och bli med barn!"

Samtidigt som speciellt katoliker, men även en del frikyrkliga framställer abort som den värsta synd som finns, uppför de sig i praktiken som om en utomäktenskaplig graviditet vore den värsta synden. De har helt anammat det medicinska synsättet att en graviditet är en sjukdom som kräver bot och bättring, men helst ska förebyggas med kemoterapeutika eller "mekaniska" anordningar.

Mot denna i grunden livsfientliga ideologi står påvens i grunden livsbejakande teologi. Men svenska katoliker gör som Petrus som tre gånger förnekade att han vare en Jesu lärjungar, på morgonen samma dag som Jesus spikades upp på korset. Men visst kan det vara tufft att vara katolik, nu när sexliberalerna har blivit desperata och har tappat all sans och måtta, när de anklagar påven för att sprida dödlig smitta, för att vara ansvarig för att 70.000 kvinnor dör i sviterna efter illegala aborter. Det är ju faktiskt sexliberalerna själva som uppmanar folk att knulla runt, så att hiv sprids ännu mer. Och det är ju faktiskt sexliberalerna själva som framställer en oplanerad graviditet som ett värre öde än döden.

Åh. vad jag är less på uttrycket "minska aborterna". Ändå använder jag själv det uttrycket. Och det är ju skillnad mellan att minska aborterna och att minska graviditeterna (görs bl.a. med abort). Men vi måste minska aborterna som ett första steg. Som ett andra steg måste aborterna minska ännu mer. I spalten till överst höger finns länkar till mina tidigare inlägg på denna blogg. Läs mitt förslag till ny abortlag! Läs om naturlig födelseplanering (NFP), klicka t.ex. Så räknar du ut när hon får ägglossning.

Även katolikerna i Sverige är livsfientliga

"I Sverige begås fler aborter än i något annat västland. Botemedlet är, enligt förslag av regeringens utredare Anders Milton, mer information, kondomer och piller - nu till alla elever över femton år. Inte ett ord om livsstil annat än att alla bör ges styrka och kunskap att säga ja när man vill och nej när man inte vill. - - - I USA verkar tre statligt subventionerade rörelser med inriktning på sexuell avhållsamhet före äktenskapet"

Så skrev katoliken Lillemor Hallin i Världen idag för en tid sedan. Avhållsamhet före äktenskapet låter väl bra? Om det tillämpades konsekvent i ett land som Sverige, skulle svenska folket dö ut inom några få generationer. Hälften av alla svenskar som bor ihop, är ogifta. Jag har ingen uppgift på hur många barn som föds utom äktenskapet, men de torde vara många. Speciellt hos den infödda befolkningen. Äktenskapsfrekvensen är säkert högre bland invandrarna. Lillemor Hallins recept mot den svenska omoralen är alltså att hälften av de infödda svenskarna inte ska födas. 

Hon lyckas ju faktiskt inte klämma ur sig uppmaningen: Gift er!

Även katolikerna bekämpar graviditeterna i stället för aborterna. Men hur ska man få stopp på graviditeterna utan att ha abort som ett medel i vapenarsenalen? Även den katolska livsfientligheten leder till fler aborter! Det är minsann inte bara Svenska kyrkan som styrs av politiker. Kristdemokraterna vill ha ett abortregister med kvinnornas personnummer för att underlätta "det förebyggande arbetet". Det graviditetsförebyggande arbetet. Fler "hormonella" preventivmedel! I regeringsställning uppför sig kd som om de vore köpta av läkemedelsindustrin. Och så uppför sig de svenska katolikerna också.

"Heteronormen"

Som bekant har Litauens parlament för andra gången antagit en kontroversiell lag, som bl.a. kriminaliserar positiv information om homosexualitet. Syftet med lagen sägs vara att skydda barn och ungdomar mot skadlig påverkan. Jag publierar nu en text, som  med stor sannolikhet hade sänt mig i fängelse i Litauen. Det är en beskrivning av hur sex mellan man och kvinna går till enligt, organisationen rfsu ungdom. Det skadar väl inte att vi, som uppmanas ta avstånd från heteronormen får veta vad det egentligen är som vi ska ta avstånd från. Därför återger jag citatet i sin helhet. Det är prästen Karin Långström-Vinge, som på sin blogg uppmanar oss att ta avstånd från heteronormen, dock utan att närmare förklara vad som menas. Därför surfade jag runt för att hitta en definition.

Jag återger texten utan förskönande omskrivningar, för att det verkligen ska framgå hur man ser på det, som faktiskt är naturlig sexualitet mellan man / kvinna eller  hanne /  hona hos jordvarelser. Man kunde tro att åtminstone delar av texten har hämtats ur en geografibok om planeten Jorden för Rymdimperiet. Konstiga jordvarelser som gör så! Hos oss i Rymdimperiet skakar vi fram nya rymdvarelser ur rockärmen.
 
I själva verket är det, som rfsu ungdom har skrivit rena skönlitteraturen jämfört med den skattefinansierade sexualteknikpropaganda, som bl. a. socialminister Göran Hägglund, kd, står bakom och vänder sig till ungdomar från 13 år och uppåt. Som uppmanar skolbarn att slicka varandra i stjärten. Som säger att det är tillåtet att ha samlag och annat avancerat sex med barn under 15 år, om åldersskillnaden inte är alltför stor. Vad rfsu ungdom säger är att det finns andra sexualtekniker än penetration (vaginalt eller analt) och att de är lika bra. Eftersom rfsu ungdom, till skillnad mot socialministern, inte uppmanar till stjärtslickning, kanske jag kan hålla med.

Det är väl med Sverige som skräckexempel, som litauerna lagstiftningsvägen vill skydda barn och ungdomar mot skadlig propaganda. Jag tycker att Litauens socialminister ska vrida om örat rejält på sin svenska kollega. Samtidigt kan ju Sveriges justitieminister delge sin litauiska kollega svenska erfarenheter av att försöka lagstifta fram sunda vanor. Innan den svenska censuren avskaffades, gjorde polisen razzior mot kiosker och beslagtog litteratur, som "sårade tukt och sedlighet". Så kallades brottet. Lagen punkterades av advokat Leif Silbersky, som även spelade sig själv (påklädd) i filmen "Kärlekens språk" som visades under 1960-talet.

Temat i den filmen var ju att olika sexualtekniker är ett slags språk som man använder för att uttrycka sin kärlek till någon. I själva verket var det en ren porrfilm, som visade sådant som egentligen inte var tillåtet att visa. Censuren kringgicks genom att Silbersky och andra teoretiker satt och kommenterade det som visades, så att filmen framstod som upplysning. Sedan dess är ordet "kärlek" i vårt land synonymt med "sexualteknik", och i kyrkliga sammanhang upprepas som ett mantra att "Kärleksbudet är överordnat andra bud och förbud", samt "All kärlek är bra kärlek".  Så här skriver alltså rfsu ungom:


Sex enligt heteronormen

På vilket sätt påverkar då heteronormer konkret personers sexliv? Jo, enligt heteronormen förväntas det att

·alla personer med kuk känna sig bekväma med att vara "kille" och alla personer med fitta känna sig bekväma med att vara "tjej" (och att alla har en kuk eller en fitta).

·att personer med kuk uppträder och agerar på ett specifikt sätt och att personer med fitta uppträder och agerar på ett annat specifikt sätt.

·att personer med kuk har sex med personer med fitta och tvärtom.

·att sexet till största delen utgår från att kuken omsluts av fittan, dvs omslutande vaginalsamlag, eller att det i alla fall är det bästa sättet att ha sex.

·att målet är att en person med fitta och en person med kuk blir kära i varandra, bildar par och har sex med enbart varandra.

·sexet ska leda fram till barn, vara passionerat fram till övre medelåldern och därefter upphöra, enbart innefatta "rätt" kroppsdelar och kroppsvätskor etc.


Heteronormer gör att hierarkier finns mellan olika typer av sex och sex mellan olika typer av personer. En del sex ses som "bra", annat som "fult" och en del som "inte riktigt sex" eller "mindre värt". Det här resulterar i att folk får dåligt samvete och skäms för att de vill ha "fult" sex och känner sig otillräckliga som helst vill ha "mindre värt sex", något som stärks av omvärldens syn på sex.

Heteronormer hämmar välmåendet för de flesta personer. Nästan ingen lever upp till alla de här normerna! HBT-personer bryter dock oftast mot fler heteronormer än icke-HBT-personer, vilket gör att heteronormerna ofta inskränker livet ännu mer för HBT-personer.

http://www.rfslungdom.se/index.taf?_page=object&object_auid=15802

Surt, sa räven! Att vara homosexuell innebär att man dras till personer av det egna könet. Någon form av aversion mot sex med det motsatta könet, måste det ju finnas, för annars är man bisexuell. Att man då inte är "bekväm" med det, som av heterosexuella upplevs som höjdpunkten på det sexuella samlivet, kan förstås kännas frustrerande. Men det är faktiskt inte bara homosexuella som går miste om denna höjdpunkt, utan även "asexuella", och t.o.m. heterosexuella som inte får ihop det med någon som man vill ha sex med. Och det är väl inte heller riktigt sant att samlaget, bortsett från att det kan leda till barn, upplevs som det kvalitativt bästa sättet att ha sex ens av alla heterosexuella. 

Men frågan är ju om det är heteronormen i sig som inskränker livet för homosexuella. Är det inte snarare den egna motviljan mot vaginala samlag, som ju kräver olika kön, som är inskränkande för den homosexuella? Och hur heteronormen skulle kunna inskränka livet för hetrosexuella transpersoner och bisexuella, om de inte lever monogamt, har jag svårt att se. Jag misstänker att vissa, tongivande, homosexuella projicerar sina egna tillkortakommanden på omgivningen, under förevändning att det finns en heteronorm, som har införts av illvilliga människor. Jag menar tvärtom att "heteronormen", som den beskrivs av rfsl ungdom är en del av den heterosexuella läggningen. 

När, var, hur har "heteronormen" införts? Hur var livet innan? Hur kunde människosläktet överleva som art innan "heteronormen" infördes? Hur fick de avkomma? Om Darwin har rätt, handar det ju om flera miljoner år, när det inte alls var "normalt" att man / kvinna eller hanne / hona hade sex. Vad rfsu ungdom beskriver, skulle kunna kallas en "primär heteronorm", eftersom den handlar om hur man har sex. Sedan finns förstås också en "sekundär heteronorm", som handlar om att ingå äktenskap och ta hand om avkomman, mm. En "sekundär heteronorm" som även många homosexuella ställer upp på, när de vill ingå äktenskap och få barn genom adoption eller insemination. 

Jag menar att politiker och präster, som lovar att arbeta mot heteronormen, inte har en dialog med de homosexuella. Utan behandlar dem som småbarn. Man lovar att ungen ska få allt som ungen pekar på, och hoppas att ungen ska glömma. Jag kan till viss del instämma i kritiken mot heteronormen, och det är när den används i sammanhang där den inte hör hemma. Det kan vara när en gynekolog slentrianmässigt frågar alla patienter när de senast hade samlag, och om de inte borde ha p-piller. Vad svarar en nunna? Vad svarar en lesbisk kvinna? Vad svarar en kvinna som inte har en man? (Och vilket svar får hon tillbaka: "Jaja, så säger alla lesbiska"?)

Det är en sak om homosexuella vill slippa sådana situationer, vill bli accepterade som de är, men en annan sak om de vill avskaffa "heteronormen". För vi heterosexuella har väl också rätt att vara som vi är? Det verkar som om man vill få politiska beslut som detaljreglerar hur andra ska leva, i stället för att alla ska få göra (inom rimliga gränser) som de själva vill. Jsag vill fråga såväl politiker som präster, som reservationslöst stödjer kampen mot "heteronormen": Ska det bli tvångsinsemineringar även av fullt flertila heterosexuella kvinnor med fullt fertila män?

(Svar till en kommentar på en annan blogg: Den avslutande meningen i inlägget ovan är naturligtvis en så kallad retorisk fråga, och inte ett påstående om att någon verkligen har föreslagit tvångsinseminering av heterosexuella kvinnor. Men det skulle faktiskt kunna bli resultatet av en urskillningslös kamp mot "heteronormen". Och det är vad jag vänder mig mot: att både politikeer och präster reservationslöst ställer upp på uppmaningar att bekämpa "heteronormen". )


Vad jag anser om homoäktenskap mm kan du läsa här: 
http://larsflemstroms.blogg.se/2009/june/om-samkonade-aktenskap-och-homoadoptioner.html


 


 


Stiftelsen, Rymdimperiet och Sverige

Stiftelse-trilogin, Stiftelsen, Stiftelsen och imperiet samt Den segrande stiftelsen,beskriver hur forskaren Hari Seldon förutser, med hjälp av den nya forskningsgrenen "psykohistoria", det stora Galaktiska imperiets sönderfall och ser till att två Stiftelser skapas i Vintergatans bägge ändar. Syftet med dessa stiftelser är att minska tiden av barbari innan galaxen kan få ett nytt stabilt och fredligt styrelseskick. Om ingenting görs bör det ta 30 000 år, men planen är att Stiftelserna skall kunna minska tiden till 1 000 år. Första boken beskriver den första stiftelsens tillväxt när Vintergatans periferi börjar slitas sönder. Den andra hur stiftelsen kommer i konflikt med resterna av Imperiet. Den tredje beskriver kampen mot Mulan, en mutant som verkar kunna ställa Hari Seldons planer på huvudet samt beskriver undersökningarna efter den mystiska Andra Stiftelsen.

Isaac Asimov, som skrev de tre första delarna, dog i aids 1992. Han hade fått hiv genom en blodtransfusion i samband med en by pass-operation. Bra science fiction handlar om sådant som vetenskapen ännu inte har upptäckt, och troligen aldrig kommer att upptäcka. Men får inte strida mot redan gjorda upptäckter. Bäst i klassen är Darwins utvecklingslära. Den är så bra science fiction att de flesta evolutionsbiologer faktiskt tror att människan blev till av en slump genom att en apa reste sig på bakbenen och skrek: "Gud, jag vill bli som du!"

Fjärde delen, som handlar om Rymdiperiet och Sverige, har jag fortfarande inte skrivit. Men läs de tre första delarna, så kommer de själv på vad som ska stå i fjärde delen. Som alla vet har Rymdiperiet redan ockuperat Katolska kyrkan. Nu försöker man ockupera Svenska kyrkan. Det märks på de nya hednareligionerna som börjat smyga sig in i Svk. Katolska kyrkan har, som bekant, sedan länge dyrkat galaktiska symboler.

Jodå, jag ska skriva om kampen mot heteronormen. Hav tålamod!


Korsdrag

Det är mitten på juli och man borde vara ute. Packen med olästa böcker växer för varje månad. Matförrådet krymper och första pensionsutbetalningen dröjer. De som är yngre klarar inte det här landet. Jag tillhör den sista generationen som fick lära sig att tänka själv och den första generationen som mer allmänt hade tillgång till högre utbildning. En sådan generation kommer detta land aldrig mer att få. Och för övrigt håller svenska folket på att utrota sig självt med alla aborter. Men det får inte sägas, för det är rasistiskt. Ändå är det en direkt fortsättning på den tvångssteriliserings- och selektiva abortpolitik, som bedrevs innan vi fick s.k fri abort.

Oönskade anlagbärare, som det hette, skulle utrotas. Särskilt många sådanan fanns i de perifera landsdelarna, och särskilt bland familjer med många barn. Intelligentian vid Uppsala universitet trodde sig ha funnit ett samband mellan låg fruktsamhet och hög intelligens. I min tidiga ungdom talade sexualupplysare om att sperma var omvandlad hjärnsubstans. Sex var ett sätt att krympa hjärnans innehåll. Uppsala läns landsting har gjort en utredning om aborterna, och som vanligt är det graviditeterna och inte aborterna som ska bekämpas. Graviditeterna ska bekämpas genom att höja ungdomens studieprestationer! Det finns ett statistiskt samband mellan tidigiga graviditeter och  låga studiersultat, fantiserar landstinget i lärdomsstaden. Det är alltså samma idéer som prånglades ut av Statens rasbiologiska institut som också låg i Uppsala.

Det är för tillfället fullt korsdrag på de bloggar som är igång i sommarvärmen. Jag tänkte kommentera, här på min egen blogg. Karin Långström-Vinge vill göra fri abort till en mänsklig rättighet (vilket är mer än en rättighet), men hon glömde tvångsaborterna. Kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp gäller tydligen bara rätten att göra abort, inte att fullfölja graviditeten. Hon vill avskaffa "heteronormen", men tillåter inte att den definition av densamma som ges av dess kritik får publiceras på hennes blogg. För mycket kuk och fitta. Försök skriva det på min blogg, så fastnar det direkt i fula ord-filtret, men jag kan häva blockeringen. Jag har inte tänkt undanhålla mina läsare defintionen av heteronormen. Hav tålamod. Inte för att runda ord används, utan för att beskrivningen av hur barn blir till enligt heteronormen verkar hämtat ur en geografibok om planeten Jorden för Rymdimperiet: Konstiga varelser som gör så. Själva skakar vi ju fram nya rymdvarelser ur rockärmen!

Pelle Poluha, som driver bloggen Basun (http://basun.poluha.se) skrev 13 mars 2007 ett mycket bra och indignerat inlägg, där han försvarade samfundsledarnas, biskop Arborelius och pastor Hedins, uppmaning till bojkott av Kristdemokraterna. Jag vet att Pelle är upptagen med en husrenovering, men faktum är att varken han eller katoliken Bengt Malmgren idag vill kännas vid någon bojkott mot kd. Malmgren skrev igår på sin blogg www.katosktfonster.se/forum att aborternfrågan är en "brännande varböld i vårt samhälle. Detta påminner nästan  om Åke Greens predikan, där han sa att "dessa abnormiteter" är en "cancersvulst på samhällskroppen." Kristdemokraterna är alltså en varböld på samhällskroppen, eller menar doktor Malgren att de abortsökande kvinnorna utgör varbölden?

På samma blogg pågår en bibeldebatt där jag har skrivit kommentarer. Katolikerna försöker som vanligt slå "protestanterna" (som om det funnes en enda protestantisk kyrka) i deras bästa gren, som faktiskt är bibelkunskap. Som vanligt ställer katolikerna kyrkan över Guds ord. Som lutheran anser jag att Bibeln legitimerar kyrkan. Alla "protestanter" håller inte med. Men de håller inte heller med katolikerna. Det är annars en fantastisk tanke, att ngågra kardinaler flera hundra år senare satt och godtyckligt valde och vrakade bland olika textfragment och bestämde vilka texter som skulle bli bibelkanon, utan stöd i kyrkans tradition.

Det verkliga korsdraget handlar om homoäktenskapsfrågan. Man kunde tro att varannan människa är homosexuell, och att hundratusentals väntar på att få gifta sig i kyrkan. Jag funderar allvarligt på hur homoparen ska räcka till alla präster som vill viga. De senaste åren har ungefär 200 partnerskap ingåtts varje år. Hur många av dem, som har välsignats i kyrkan känner jag inte till. Man kan förmoda att ungefär lika många, eller möjligen något fler, homoäktenskap kommer att ingås. Hur många av dem kommer att ingås i kyrkan: 25, 50 eller 100?

Ni måste kolla Nineve's blogg, som jag har lagt till i länk-listan. Läs om duonormativet!  

Hur korkad får en biskop vara?

Koskinen, så heter biskopen i Visby. Aftonbladet skriver idag.

- Eftersom vissa personer blir kära av personer av samma kön, och det finns en naturlig variation i skapelsen, vore det ett hån och ren diskriminering att inte låta dem gifta sig, säger Koskinen.

Det har varit tillåtet sedan 1 maj 2009.


Biskopen borde ta en grundkurs i evolutionsbiologi innan han nästa gång uttalar sig om "naturlig variation i skapelsen". Vad i helskotta menar biskop Koskenkorva?

Kan biskopen ge ett enda exempel på metafysiska motiv (svammel om "skapelse", o.s.v.) bakom en svensk lag under modern tid? I varje fall står inget om "naturlig variation i skapelsen" i den nya äktenskapslagen. Vad menas med det för resten - "till man och kvinna skapade han dem"? Skulle det vara samkönat?

Om biskopen är så kåt på att viga "samkönat" kan han väl göra det som borgerlig vigselförrättare. Frågan är väl då förstås om han kan fortsätta att vara biskop. Men det kan han ju kräva, i stället för att försöka driva ut alla ur kyrkan, som inte tycker som han själv.

Litauiska stolligheter

Litauens parlament har antagit en lag, som ska skydda barn mot positiv beskrivningar av  olika typer av våld, spel, dobbel, hypnos, polygami, homo- och bisexualitet samt dåliga vanor beträffande mat, hygien och motion, sammanlagt 19 områden. Lagen stoppades emellertid efter första omröstningen av den nyligen avgångna presidenten presidenten Valdas Adamkus, med motivering att den är för bred och luddig. Parlamentet har nu upphävt vetot genom en ny omröstning. Sveriges EU-minister Cecilia Malmström skriver på sin blogg:

Läser precis att Litauens parlament har röstat igenom en lag som gör det olagligt att tala positivt om homosexuella, inte minst i "miljöer där barn vistas". Utan att veta mer detaljer om lagen låter det helt fruktansvärt! Diskriminering av personer med hänvisning till deras sexuella läggning hör inte hemma i Europa idag. I det nya Lissabonfördraget står detta uttryckligen i stadgan för grundläggande rättigheter. Men oavsett fördrag strider det mot EU:s grundläggande värderingar om demokrati och allas lika värde. Vi ser en oroväckande utveckling mot diskriminering av HBT-personer i flera europeiska länder, både inom och utanför EU.

Med en viss konsekvens måste vi, som krävde frikännande av Åke Green, kräva att den som bryter mot den litauiska lagen också blir frikänd. Jag gissar att Litauens högsta domstol kommer att få problem. Annars väntar säkert en anmälan till Europadomstolen.

Samtidigt med att jag konstaterar detta, måste jag säga att Cecilia Malmström uttrycker sig vårdslöst som minister. Hon kunde åtminstone ha väntat en halv dag på en översättning av den litauiska lagen, och inte bara utgå från "Läser precis att Litauens parlament har röstat igenom en lag som gör det olagligt att tala positivt om homosexuella /- - - / Utan att veta mer detaljer om lagen låter det helt fruktansvärt!"

Enligt vad jag har läst - men det kan förstås också vara ett felaktigt återgivande av lagen - ska det bli olagligt att tala positivt om homosexualitet, inte om homosexuella. En viss skillnad. Men hur har de tänkt upprätthålla den skillnaden i praktiken, och i domstolen? Åker jag i fängelse om jag åker över till Litauen och säger att Bengt (en homosexuell blogggare) är en jävligt skärpt kille?

Det är också svagt av Malmström att tala om "EU:s grundläggande värderingar" i stället för att hänvisa till Europakonventionen. Faktum är att Sverige i upprepade fall har brutit mot Europakonventionen genom en egensinnig tolkning av FN:s barnkonvention. Att hänvisa till "värderingar" i stället för stadgar  inger inget förtroende internationellt. Men det passar kanske bra inför hemmapublik?

Jag ser inget fel i att presidenten har vetorätt, när vetot dessutom kan röstas ner genom en andra behandling i parlamentet. Jag utgår då från att det inte bara var presidentens personliga mening, utan även hans juridiska rådgivares. Litauen är ett litet land, och någon spärr måste man ha mot ogenomtänkta lagar. Det borde Sverige också ha. Men vi har ju ingen president...

Nu handar lagen inte bara om sexualitet, utan även om spel, dobbel, våld, dålig hygien och föda. Och då måste man ju som svenskt världssamvete fråga vad litauerna egentligen ville uppnå med lagen, och om lagstiftning verkligen är rätta sättet.

Man kan ju fråga om initiativtagarna till lagen fick med homosexualiteten "på köpet" i en lag som även handlar om annat. Om man jämför med Sverige, så är det ju inte någon ovanlig taktik att gömma den ruttna frukten i samma korg som den friska frukten.

Sedan undrar jag förstås om Litauen har tänkt ockupera Sverige, eftersom den skattefinasierade sexualupplysning som riktar sig till åldersgrupperna 13 år och uppåt i Sverige, kommer att bli straffbar enligt den litauiska lagen.

Det är viss skillnad mellan att straffa enskilda människor för att de talar positivt om sina egna sexuella erfarenheter, och att föra ut en massiv skattefinansierad indoktrinering av skolbarn att alla sätt är bra för alla. Det är ju ett faktum att Stockholms läns landsting sprider klamydia genom sin kondomkampanj, som uppmuntar till tillfälliga sexuella förbindelser - med den käcka uppmaningen att kondomen ska vara hel och sitta på under hela samlaget.

Dag Selander, skriver på sin blogg MXp: GRANNLANDET LITAUEN med 3,5 milj. invånare varav 75 % är katoliker har i jämförelse med liberala stater som Sverige avvikande värderingar om äktenskap och familj. Med en majoritet på över 80 av 140 ledamöter röstade Litauens parlament (Seimas) i Vilnius under tisdagen (090714) för en lag som ska skydda barnen från att behöva ta emot positiv information inom ett antal skadliga områden. LITAUEN prioriterar barnens bästa och lagfäster ett skydd för dem på ett antal skadliga områden. Barnen ska slippa få positiv information om våld, spel & dobbel och andra dåliga vanor samt den för barnen förvirrande och gränslösa samlevnadsmenyn grundad på nyliberalismens moralfilosofi.  

Om sanningen ska fram, har Kristdemokraterna lagt sig platt för sexliberalerna i Folkpartiet. Sverige och Litauen må vara varandras motsatser. Men båda går till extrema överdrifter åt varsitt håll. Jag uppskattar emellertid att fp försöker konkurrera ut SD som det mest svenskchauvinistiska partiet. Budskapet är tydligt: Svenskarna, och särskilt de svenska folkpartisterna, vet bättre än alla andra folkslag på jorden.

Naturlig familjeplanering - afrikanska boskapsskötare förstår vad det handlar om!

Billing-mmetoden. Så kallas naturlig familjeplanering (NFP) i Sverige, efter den som introducerade metoden i Sverige. Jag har fått några länkar, som leder till mer information om metoden. Bäst fungerar metoden i trogna relationer, men kan även användas vid tillfälliga sexuella förbindelser och direkt efter partnerbyte. Det är nu inget som rekommenderas, men NFP / Billing-metoden är inte sämre än andra preventivmetoder som graviditetsskydd, möjligen med undantag av de p-piller som ger de farligaste biverkningar, allt från depressioner till dödliga blodproppar. Varför riskera livet för några få procents ökning av graviditetsskyddet? Det finns ändå inga preventivmedel som ger 100 % graviditetsskydd.

Teoretiskt sett ger kondomer ett bättre smittskydd. Men kondomernas smittskyddande effekt uppvägs ju lätt av den livsstil som kondomkampanjerna uppmanar till. Det är bättre att avstå från tillfälliga förbindelser och vänta med samlag efter partnerbyte tills båda har testat sig mot hiv. Undrar för resten hur kampanjmakarna har tänkt sig att barn ska bli gjorda med 100 % smittskydd? Som för övrigt inte kan uppnås med kondomer, utan endast genom celibat.

NFP / Billing-metoden är faktiskt bättre än p-datorerna ur en nog så viktig synpunkt. Antalet dagar under varje menstruationscykel, som man bör avstå från samlag, är något färre! Men de kunde ha varit ännu färre. Vad vill ni egentligen uppnå med metoden? Planera barnens födelsedagar är ju inte möjligt med någon preventivmetod, eftersom ingen ger 100 % graviditetsskydd. Begränsa barnaskaran? Hejda befolkningsexplositionen i världen?
 
Som jag skrev i inlägget om p-datoterna, så ger p-datorn Persona tillräckligt graviditetskydd för att det i genomsnitt kommer att dröja 18 år mellan varje barn vid oavbruten användning av Persona. Detta trots att Persona ger sämsta graviditetsskyddet av de p-datorer som säljs i Sverige, ungefär som kondom. Man borde alltså kunna ställa in önskad nivå på graviditetsskyddet. Och det kan man förstås också göra med NFP / Billingmetoden. Det vore väl vettigt att börja med en låg skyddsnivå när man är ung och nygift, och sedan öka nivån på graviditetsskyddet sedan de första barnen är födda. Och låta slumpen avgöra om det blir ett tredje barn. Chansen / risken för befruktning är låg under kvinnans första fruktsamma dagar, för att bli som störst strax före ägglossningen.

http://www.familjeplanering.se/

http://www.familjeplanering.se/a/studie.pdf
http://www.woomb.org/bom/cervix/behaviour.html

Texten på länkarna visar att jag har haft rätt i mina antaganden hittills, trots att de utgår från yrkesmässig erfarenhet av brunskontroll och inseminering av kor. Det 'är förbluffande liten skillnad mellan människor och djur, speciellt kor. De 'är dräktiga i nio månader och får sällan mer än en kalv åt gången. Det är generellt svårt att finna rätt tidpunkt för inseminering. Möjligheten till befruktning varar ibland inte mer än sex timmar under varje brunstcykel, men det varierar mellan olika kor. Samma gäller tydligen även för kvinnor.

Katolska kyrkan, som säger nej till artificiella preventivmedel, rekommenderar NFP. Och har för det blivit hysteriskt utskälld i TV:s Uppdrag Granskning av riksdagsman Cecilia Wikström, fp. Det är frapperande hur rasistiska svenska socialister och liberaler är, när det gäller NFP i uländer. Bland våra självutnämnda anti-rasister frodas myten om "negrer med jättek-k-ar", som inte alls kan tygla sin sexualitet och deras ilitterata kvinnor som ingenting kan lära sig och ingenting har att säga till om. Därför kondombombar man Afrika i värsta nykoloniala besser wisser-stil.

En internationell studie visar att illitterata lågutbildade kvinnor i u-länder har lättare att lära sig NFP än högutbildade kvinnor. Jag tror att det finns en ganska enkel förklaring till detta. I vilka folkgrupper finner vi idag kvinnor, som är så lågutbildade så att de är analfabeter? Svar: Exempelvis bland boskapsskötare och småbönder. Det är inte alltid som de  har egen tjur. De måste alltså hålla reda på kons brunstcykel och ta henne till tjuren, när befruktning kan ske. När dessa kvinnor får höra att det som gäller för korna gäller för dem själva också, förstår de precis vad det handlar om. Men det gör förstås inte den vita elit, som Cecilia Wikström tillhör.

Häromdagen ansökter jag om folkpension. Så enkelt är det inte i de afrikanska stamsamhällena. Där blir man försörjd av barn och barnbarn. Och med den ¨höga barnadödlighet som fortfarande råder i en del länder måste man skaffa många barn som en extra pensionsförsäkring. Det begriper inte Cecilia Wiksktröm. Skulle hon själv byta ut sin ålderspension mot en packe kondomer?

Påvens fel att hiv ökar bland homosexuella män i Sverige?

Enligt senaste siffror från Smittskyddsinstitutet ökade hiv bland "män som har sex med män" med drygt 25 % under första halvåret 2009 jämfört med motsvarande period tidigare år. Insitutets benämning är naturligtvis korrekt. Alla män som har sex med män, är ju inte med nödvändighet homosexuella själva - och dessutom finns det ju homosexuella som inte har sex.

Det är möjligen påvens "fel" att en del män med den läggningen lever i celibat. Men det är ju inte de som får hiv! Men det är säkert påvens fel ändå. Allting är påvens fel. Åtminstone om man får tro katoliken Gert Gelotte, som är ledarskribent på liberala Göteborgs-Posten och EU-parlamentskandidaten Cecilia Wikström, fp, som har en prästvigning i Svenska kyrkan bakom sig. Kristen präst kan hon väl ändå inte vara, som hon går på?

Samtidigt som hiv ökar bland homosexuella män, har vi en smått lavinartad ökning av klamydia bland heterosexuella i Stockholms län och resten av Sverige. Det är förstås också påvens fel. För det kan väl inte bero på Stockholms-landstingets kondomkampanj? Som f.ö. verkar rikta sig enbart till heterosexuella. Men den kan ju ändå påverka homosexuella. Kondomernas smittskyddseffekt är uppenbarligen inte större än att den uppvägs av det ökade risktagande, som landstingets kondomkampanj uppmanar till.

För du minns väl tandkrämsreklamen: "Sören gick till direktören, för han ville bli disponent, använde Pepsodent." Eller tvålreklamen: "Sju av tio filmstjärnor använder Lux toalettvål." Man associerar alltså produkten som man vill sälja med något åtråvärt, att bli disponent eller filmstjärna. Och genom att dessa yrken används i så positiva sammanhang ökar även deras attraktivitet. Det blir inte bara mer Pepsodent tandkräm och fler Lux tvålar sålda. Fler vill dessutom bli disponenter och filmstjärnor. Och på samma sätt är det med kondomkampanjen. Landstinget gör inte bara reklam för kondomerna - utan även för tillfälliga sexuella förbindelser. Som framställs som helt riskfria, om bara kondomen är hel och sitter på under hela samlaget. Javisst, men det är samma njutning - om inte rentav större njutning - utan kondom. Ingen disponent går väl omkring med tandborsten i käften hela tiden?

Som upplysning kan jag tala om att påven körde Volkswagen Golf innan han blev påve. Kör Golf du också, så blir du också påve! Så egentligen är det ju ytterst Volkswagens fel att svenskar får hiv och klamydia. När samma bilmärke slår an på nostalgins strängar i sin reklam, säger man att i ingen annan bil än Volkswagen har så många barn blivit gjorda. Ingen kondompropaganda där, inte!

Landstingsproducerade porrnoveller?

Jodå. jag kan också berätta. Jag var på krogen på Mallorca 1971 och träffade världens sötaste och snyggaste tjej, först började vi mysa och det ena ledde såklart till det andra... Andra kvällen vi träffades kom krogägaren fram och sa att vi kunde bli tagna av polisen, och själv riskerade han att mista tillståndet. Så vi beslöt att träffas nästa dag, som f.ö. var sista dagen för henne på Mallorca. Jag tänkte faktiskt inte på att hon också kanske ville ha sex, så kondompaketet blev kvar i resväskan på hotellet. Så vi körde utan. Kondompaketet ligger fortfarande kvar oöppnat i samma resväska. Datumstämpeln har gått ut för länge sedan. När jag köpte det före avresan, så var ju inte tanken att det skulle komma till användning, utan det handlade mer om känslan att göra något "förbjudet".

Om landstinget hade stått på flygplatsen och delat ut kondomer, hade paketet åkt i papperskorgen direkt. Vem fasen knullar på order av landstinget? Men då, för snart 40 är sedan, hade det inte gått många år sedan man fick inhandla dessa varor i "sanomaten" utanför Nils Adamssons "sjukvårdsaffär". Som jag skrivit i inlägget rådde preventivmedelsreklamförbud i Sverige under flera årtionden. Så därför stod det "Sanomat" på kondomautomaten, för att ge sken av att det var sjukvårdsartiklar som såldes.

Men det var faktiskt en oskuldsfull tid. HIV var inte ens upptäckt, och de andra könssjukdomarna var nära nog utrotade. En genomsnittlig 20-åring idag har haft fler sexpartners än en genomsnittlig 60-åring under hela sitt liv. Landstinget kondombombar resenärerna med Gotlandsfärjan. Enskilda landstingspolitiker propagerar för "kompisknull" på sina privata bloggar. Klamydia, som är en inkörsport för hiv sprids lavinartat.

Stockholms läns landsting publicerar porrnoveller på nätet, allt för att sprida illusionen att det är riskfritt att knulla  runt om man bara använder kondom. Finanslandstingsrådet Stig Nyman, kd, som finansierar landstingets kondomkampanj, borde se sig i spegeln, för att upptäcka att det har gått en hel del år sedan studentfotot 1971. Ja, det var en oskuldsfull tid, även om man inte var frimickel.

Kondom nummer 15066

Utomhus Candle light dinner

Plats: Öland
Datum och tid: 9 jul 22:15

Jag var på Campingen på Sandö sand, och träffade världens sötast och snyggast kille, först började vi mysa och det ena ledde såklart till det andra, och vi skulle ha sex men kommer på att ingen av oss har någon kondom. Vi funderar över om vi ska köra oskyddat eller inte, och vi kom överränns om att vi inte skulle köra utan kondom, så nu när jag väl är hemma och kommer nog aldrig se honom något mer, och kjag tycker fortfarande om honom. Men självklart så ångrar jag inte att jag stod över för man vet aldrig vilket skit som medför.

Man kan undra vad som hände med kondom nummer 15066. Men är då inte just denna novell ett pedagogiskt exempel på önskvärt beteende? Paret kom ju överens om att avstå från samlag, och kommer nog aldrig att ses igen... Men vilket är det egentliga budskapet? Om man bara har kondom med sig, så är det bara att köra. Om kondomen bara är hel och sitter på under hela samlaget, så är det ingen fara. Det skriver ju landstinget självt, så det måste ju vara sant???

Dessutom undrar jag om alla porrovellerna har verklighetsbakgrund. Eller om folk skickar in sina sexuella fantasier. Och jag undrar om det är byråkraterna själva som sitter och skriver. Det är ju en hel hop med byråkrater, en hel avdelning på Stockholms läns landsting. Just den här berättelsen kom ju väldigt påpassligt efter min kritik (i inlägget Kristdemokraterna som sprider klamydia och aids) mot att kondomkampanjen uppmuntrar till sexuellt risktagande.

Vad som var en enstaka, fantastisk händelse - ett minne för livet - för nästan 40 år sedan, utmålas här som vardagsmat och dessutom alldeles ofarligt,  trots att helt nya risker har dykt upp. Nya risker, som borde mana till större försiktighet än för 40 år sedan. Det var en oskuldsfull tid som aldrig kommer tillbaka.

Det är uppenbart att kristdemokraterna i våra landsting varken vill eller kan ta debatten om riskerna med ungdomens kraftigt förändrade sexuella beteendemönster under de senaste åren. Ingen vill lyssna på verklighetsfrånvända moralkakor och fördömanden av unga kvinnor som råkar ha blivit gravida. Byt ut kristdemokraterna mot folk, som har varit med själva och vet vad det handlar om!

Graviditet är ett välsignat tillstånd. En graviditet må vara resultat av olydnad mot landstinget, men ännu mer av äkta längtan efter barn. Felet är - precis som med både landstingets kondomkampanj och kristdemokraternas abortpolitik - att man gör allt för att skilja barnalstringen från sexualiteten.

Sedan 1880 har sexliberaler gjort allt för att skilja sexualiteten från äktenskapet. Vad som har rivits ner under så lång tid, kan inte byggas upp igen under en handvändning. Att återupprätta äktenskapet som den naturliga samlevandsformen mellan man och kvinna är ett projekt på mycket lång sikt. Att få stopp på den fortsatta moralupplösningen och få ner de skenande aborttalen måste vara projekt på kort sikt.

Till er som är unga idag vill jag säga: Var olydiga mot landstinget, men var olydiga på rätt sätt: Försök hålla er till en, och använd naturliga preventivmetoder. Och till dig som är gravid säger jag: Var olydig mot landstinget och vägra abort! Och till dig som har gjort din tjej med barn: Tänk på att graviditet är ett välsignat tillstånd!


Så räknar du ut när hon får ägglossning

Som du kan utläsa ur rubriken vänder sig detta inlägg till män. Men det kan förstås också läsas av kvinnor. Det blev ett fel i inlägget preventivmedtoder, vilket jag nu har rättat till. Jag skrev att spermierna kan vara befruktningsdugliga i upp till 48 timmar, men glömde ägget. Det kan vara befruktningsdugligt i upp till 24 timmar, men vanligtvis bara under några få timmar efter ägglossningen. Detta gör sammanlagt tre dagar med befruktningschans under varje menstruationscykel, som i genomsnitt är 28 dagar. Att p-datorerna visar flera röda dagar, beror alltså på osäkerhet i beräkningen av tidpunkten för ägglossningen. Jag har sett andra uppgifter om både spermiernas och äggets befruktningsduglighet, och kanske tillverkarna av p-datorerna även har garderat sig för det.

Om du är duktig på dataprogrammering, kan du kanske göra ett eget dataprogram, med dina egna erfarenheter som underlag. Sedan urminnes tider har man använt "kvinnas säkra perioder" som preventivmetod. Men då var ju sex något som skedde under täcket, med släckt belysning så att man inte ens kunde se varandras ansikten. Tänk vad man gick miste om! Att se ansiktet på en kvinna som njuter av sex med en man är det vackraste som finns. Speciellt om man själv är mannen. Om ni inte är alltför blyga för varandra, kan du se på hennes kropp, när hon har ägglossning. Och om du har oralsex med din kvinna, kan du ju passa på och ta dig en närmare titt!

Först en utvikning. Jag är varken gynekolog eller sexualupplysare. Men har rätt så goda kunskaper i biologi och har yrkesmässig erfarenhet av brunstkontroll och inseminering av kor. Och det är samma biologiska princip. Kons brunstcykel motsvarar kvinnans menstruationscykel. Cykelns längd är normalt tre veckor hos kor mot fyra veckor hos kvinnor. Chansen till lyckad inseminering är störst under sex timmar kring kons ägglossning. Det kallas högbrunst. Och när det är ser man på att slidsekretet ändrar konsistens. Det blir mer trögflytande och ser ut som en kläpp.

Hur det ser ut hos kvinnor, har jag ingen aning om. Men gissar att det inte är någon större skillnad. Den metod för naturlig födelseplanering (NFP) som lärs ut av Katolska kyrkan bygger på förändringar hos slidsekretetet. Hos våra pryda katoliker är det förstås kvinnan själv som kontrollerar detta. Men jag gissar att män skulle kunna göra det ännu bättre. För vem märker direkt när en ko har ägglossning? Svar: Det gör tjuren.
 
Ett bra dataprogram för fertilitetskontroll ska inte bara registrera dag, utan dessutom ungefärlig tid på dagen för olika händelser under menstruationscykeln. Den vanligaste tiden för ägglossning hos kvinnor är kl. 16 - 19. (Påverkas tidpunken av dagsljus?). Om man då vill ha en extra dag som säkerhetsmarginal, blir ju denna minst 40 timmar (24 tim + 16 tim), om man bara räknar hela dygn. Kroppstemperaturen hos kvinnan stiger något vid ägglossningen, men det är svårt att avgöra vad som är förhöjd temperatur under eftermiddag / kväll, när hon inte är i vila.

Däremot vet de flesta kvinnor när mensen börjar. Så här räknar du ut när hon har ägglossning:
1) Räkna ut menscykelns längd. Dagar och timmar. Börja räkna från senaste menstruatonens första dag (och helst tid på dagen, när den börjar).
2) Utgå från första dagen hos senaste mens. Räkna ut första dagen hos nästa mens.
3) Ägglossningen sker nästan exakt 14 dagar före nästa mens.  Däremot kan tiden mellan senaste mens och ägglossning variera.
4) Försök fastställa när hon har ägglossning, med metoder som nämnts ovan. Anteckna dag och tid. Du kan sedan räkna ut exakt hur lång tid som går mellan ägglossning och nästa mens. Dagar och timmar.
 5) Du kan nu göra ett dataprogram, som med hög precision räknar ut när chansen / risken för befruktning är som störst, förutsatt att hon har en regelbunden cykel.

Jag är säker på att det fungerar. Det bygger på egna erfarenheter från brunstkontroll och insemination av kor. Visserligen hade jag ingen dator, fanns inte ens att köpa på den tiden. Utan jag använde en vanlig planeringskalender med timmar och dagar och räknade ut manuellt. Ett problem är förstås om hon har oregelbunden cykel. Då måste du räkna ut ett medeltal för flera cykler, och ange största avvikelse från medeltalet. Och vara beredd på att ägglossningen kommer tidigare eller senare. Men det kan du ju själv kontrollera. Du är bättre än på det än någon p-dator. Liksom att tjuren är oöverträffad på att lista ut när kon har ägglossning.
 
Djur har nämligen ett "sjätte sinne" som kallas vomeronasalorganet. Det sitter bakom luktsinnet i näsan och reagerar på feromoner, som är luftburna ämnen, som skvallrar om andra djurs fertilitet. En insektshanne kan lista ut om det finns en fertil hona av samma art på en hel mils avstånd. Det har länge diskuterats om det finns mänskliga feromoner och mänskliga vomeronalsalorgan. Det mesta tyder på det. Jag känner inte till vad senaste forskning säger, men det är exempelvis känt att kvinnor som bor tätt ihop, i t. ex. internatskolor eller kvinnliga militärförläggningar, tenderar att få mens samtidigt. De kan alltså antas påverka varandra genom sina feromoner. Det är också troligt att manligt feromon kan påverka menscykeln.

Därför anser jag att fertilitetskontroll inte bör vara enbart kvinnans egen uppgift. Man ska inte lägga hela ansvaret på kvinnan att säga nej, om hon vill undvika graviditet. Men dessutom handlar det om att träna upp mannens förmåga att tyda kvinnas signaler. Och det kan man göra till en del av det sexuella förspelet. Bäst fungerar det om man håller sig till samma kvinna. Men om ett förhållande tar slut, har man säkert nytta av sina erfarenheter i förhållandet med en ny kvinna. I kombination med trohet är naturlig födelsekontroll (NFP) dessutom ett bra sätt att förebygga smittspridning. Om man lär känna sin kvinna, lär sig tyda hennes signaler rätt, så får man ju ett bättre samliv och minskad lust att knulla runt med flera kvinnor.

Sluta kondombomba Afrika! Länder som hotas av överbefolkning har hög andel jordbrukare och boskapsskötare. De kan det här med fertilitetskontroll - när det gäller djur. De skaffar många barn för att bli försörjda av barnen på ålderdomen. Det är deras "folkpension". De behöver sociala reformer, inte koloniala besser wisser-attityder. Nu minskar ju dessutom nativiteten i många länder som tidigare hotades av överbefolkning.

Kristdemokraterna som sprider klamydia och aids

Påven brukar ju anklagas för att miljoner dör i aids. Katoliker slår tillbaka och anklagar hjälporganisationer för att "kondombomba" Afrika. De menar tydligen att kondomerna sprider HIV.

Nja, kanske inte kondomerna i sig. Men det bakomliggande budskapet med kondombombningen.

Stig Nyman, kd, är biträdande finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting. Han har alltså beviljat pengar till den nu pågående kondombombningen av Stockholms län - och Gotland.  Landstinget står nämligen på färjekajen i Nynäshamn och kondombombar resenärerna till Gotland. Med samma rätt som beskäftiga svenskar anklagar påven för att sprida aids, anklagar jag Nyman för samma sak.

Jag träffade Stig Nyman första gången i mitten av 1990-talet. Då hoppades han att patienterna skulle plågas av liggsår i det då sosse-styrda Stockholms läns landsting. Helst i valrörelsen. Ett så cyniskt resonemang hade jag dittills aldrig hört. Sedan hade jag en holmgång med Nyman i tidningen Dagen, om hans förslag att dela ut rena kanyler till sprutnarkomaner i Stockholms län. För att de inte skulle få aids.

Den som är så nedgången, så att han inte har egna sprutor, uppfyller defintivt kriterierna för tvångsvård. Och ska alltså tas om hand, i stället för att få hjälp att fortsätta knarka. Den som sprider HIV (viruset som framkallar aids) utgör en fara för både eget och andras liv. Men det höll inte Nyman med om. Vad Nyman bortser ifrån, är den uppenbara risken att det som landstinget så frikostigt delar ut, inte alls kommer att användas så att smittspridningen begränsas.

Nä, för det är ju inge nöje!

Denna blogg är reklamfinansierad. Sökmotorer analyserar texten, som jag skriver in, och lägger automatiskt in  matchande reklam. Sedan jag lagt ut inlägget "Preventivmetoder", som handlar om p-datorerna Persona och Ladycomp samt Naturlig födelsekontroll (NFP) har Stig Nyman och hans landsting börjat kondombomba min blogg, med uppmaningar till sexuellt risktagande. Stig Nyman och hans landsting försöker alltså lura i stockholmarna att de kan kompensera det ökade sexuella risktagandet med kondomer. Nja, kanske inte Stig Nyman personligen. Men han är ju i alla fall ansvarig.

I själva verket ökar klamydia, som är en inkörsport för HIV / aids, i Stockholms län.

Nä, jag är inte någon gammal moralgubbe. Men det är kanske Stig Nyman. Vissa "oskulder" är så naiva, så att de blir direkt farliga för andra människors liv och hälsa, när de får ansvaret för någon verklighet, som de inte kan föreställa sig ens i sin livligaste fantasi. Men jag vet nog hur det går till, när man har sex med någon som man inte har träffat förut. Precis som det står i berättelsen om kondom 15005. Skillnaden är att "på min tid" fanns inte HIV. Och andra könssjukdomar var i det närmaste utrotade. Och i varje fall fanns det läkemedel mot dem. Har jag aldrig behövt använda. En genomsnittlig 20-åring idag har haft fler sexkontakter än en genomsnittlig 60-åring. Och jag är nog ganska genomsnittlig i det fallet.

Även om det förekom, var det inte så vanligt som idag. Det är vad det handlar om. Landstinget har en hel bunt med byråkrater anställda i sitt kondomprojekt. Det fattas inte pengar precis. Stig Nyman är frikostig med pengar till "den förebyggande hälsovården". De redan sjuka sparar han på. Det är ju inte de enskilda liggen, utan summan av alla liggen i hela befolkningen som är bestämmande för om det ska bli en epidemi eller inte. Även i detta fall är det skillnad mellan individnivån och befolkningsnivån. Risken att en enskild individ ska smittas finns alltid, även om den är ytterst obetydlig. Med ordet "epidemi" menas att stora delar av hela befolkningen smittas. Och då är sannolikheten att en enskild individ, som inte lever i celibat (total sexuell avhållsamhet), ska smittas många gånger större.

Det är helt klart att den kondombombning av stockholmarna, som Stig Nyman, kd, är ytterst ansvarig för, uppmuntrar till ett ökat sexuellt risktagande - och därmed ökar risken för utbrottet av en epidemi. Det är inte "förebyggande hälsovård" för mig. Stig Nyman kan kondombomba stockholmarna bäst han vill, men vilka garantier kan ha ge för att kondomen finns till hands när den behövs? Däremot har säkert budskapet gått hem: "...men skitsamma vi kör ändå!"

Den kraftiga ökningen av antal sexkontakter och sexuellt riskbeteende hos ungdomar har inte kommit gradvis under flera år, utan mycket plötsligt under de senaste åren. Mig veterligt finns ingen motsvarighet hos andra länder. Förklaringen är alltså att svenska myndigheter, landstingen och skolan uppmanar ungdomar till sexuellt riskbeteende.


Kondom nummer 15005

Krogragg

Plats: Stockholm
Datum och tid: 5 jun 02:00

jag var på en fest och ser en tjej och en kille gå in i ett utav rummen. När vi skulle gå ut och röka så var vi altså vägg i vägg med detta rum. Vi börjad höra ljud så vi gick in från balkongen. Min tjejkompis öppnar sakta dörren av någon anledning, nyfikenhet antar jag! Då hör hon tjejen säga: jag har inte helelr någon kondom, men skitsamma vi kör ändå! När min tjejkompis sa det till mig s gick jag direkt till min väska och tog upp en kondom, öppnade dörren och kastade in den på dom, kändes som en bra gärning faktiskt! Haha.. Man ska alltid vara på den säkra sidan, you never know ehere you will end up!Födelsekontroll och demografi

Länder som tidigare haft en stark folkökning men nu har kraftigt minskande födelsetal: Egypten, Libyen, Tunisien, Algeriet, Marocko, Sudan, Botswana, Kenya, Ghana, Senegal, Zimbabwe, Botswana, Sydafrika, Libanon, Jordanien, Syrien, Saudiarabien, Qatar, Förenade arabemiraten, Iran, Irak, Turkiet, Azerbajdzjan, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadzjikistan, Indien, Sri Lanka, Bangladesh, Burma Vietnam, Filippinerna, Indonesien, Malaysia, Honduras, Guatemala, Nicaragua, Paraguay, Bolivia,Costa Rica, El Salvador, Panama, Jamaica, Mexiko, Colombia, Ecuador, Guyana, Surinam.

Länder som redan tidigare haft en svag befolkningstillväxt och nu har en negativ befolkningstillväxt: Japan, Italien, Tyskland, Spanien, Portugal, Grekland, Ryssland, Ukraina. Två av dessa länder förtjänar ett särskilt omnämnande för extremt låga födelsetal: Japan och och Italien.

Övriga europeiska länder blir allmer beroende av invandringen för kompensera de negativa födelsetalen. Svenskarna håller på att utrota sig själva genom alla aborter. Och det är inte bara "ursvenskarna" som utrotar sig själva, utan även ättlingarna till tidigare invandrare. Var tredje aborterat foster i Sverige lär ha varit en blivande muslim. Även relativt nyanlända invandrare verkar alltså ha dragits in i den svenska dödsdansen. Alltfler graviditeter slutar med abort. Som bekant vill socialminister Göran Hägglund, kd, minska graviditeterna i stället för aborterna.

Anledningen till att Kina,Sydkorea, USA, Brasilien, Australien m.fl. inte nämns är att de har en relativt stabil befolkningssituation eller en svag minskning.

Med tanke på de snabbt minskande födelsetalen i länder som tidigare hotades av "befolkningsexplositionen" kan man undra hur länge till Afrika, Asien och Latinamerika kommer att kompensera den negativa befolkningsutvecklingen i Europa. En förutsättning för att denna ska fortsätta är att invandrarna får det bättre här än i de länder som de kommer ifrån. De minskande födelsetalen i flera av utvandrarländerna beror på en begynnande industrialisering och välståndsökning. Och med minskande födelsetal blir det färre som slåss om jobben på hemmaplan.

De länder som fortfarande har en stark befolkningstillväxt tillhör inte världens folkrikaste. Dessutom beror inte folkökningen på fler födslar per kvinna, utan på minskad spädbarns- och åldringsdödlighet.

Det är Rymdimperiet som kondombombar jorden för att ta över en obebodd jord. Fyra hundra stora expeditioner med tusentals linjeskepp vardera är på väg hit  med dubbla ljushastigheten med de ödlemänniskor som evakuerades från planeten Ichy 10, som atombombandes under kriget med Förenade Rymdnationerna. Dessa linjeskepp är utrustade med väldiga växthus, som fungerar efter kretsloppsprincipen, och svarar för matförsörjningen under resan. Men eftersom ingen ny näring tillförs växthusen, kommer matförråden att ta slut inom några hundra jordår.  Och då måste jordmänniskorna vara utdöda.

Demografi är en vetenskap, som studerar befolkningens sammansättning, födelsetal och dödstal och antal barn per kvinna i ett land. Den utveckling, som världens länder nu genomgår, kallas demografisk transition. Detta fenomen beskrevs första gången 1929 av den 1929 av den amerikanske demografen Warren Thompson och handlar alltså om övergången från höga födelsetal och höga dödstal till låga födelsetal och låga dödstal. I början av transitionen minskar dödstalen mer än födelsetalen, med en "befolkningsexplosition" som resultat.

Men folk kan inte bli hur gamla som helst. I slutet av transitionen ökar dödstalen, medan födelsetalen fortsätter att minska.  Denna obalans förvärras av en föråldrad syn på graviditet och abort.

Denna blogg är reklamfinansierad. Reklamen använder sökmotorer, som analyserar texten som jag har skrivit och lägger in matchane reklam. Kondompropagandan började dyka upp sedan jag skrivit om p-datorn och naturlig födelseplanering. Någon annonsör delar ut 100.000 numrerade kondomer till alla stockholmare. Flergångskondomer? Sedan får användarna skicka in personliga berättelser om ett visst nummer, hur just den kondomen kom till användning.

De flesta berättelserna handlar om oplanerade samlag, som kondomerna uppmuntrade till. Jag tänker inte alls moralisera över detta. "Kärlek" vid första ögonkastet och sex första natten kan vara en romantisk upplevelse som man aldrig glömmer. Men om man gör det för ofta, kommer det att släppa loss en epidemi av könssjukdomar. Kondomens eventuella skyddande effekt mot sjukdomar uppvägs alltså av kondomkampanjens uttalande eller outtalade budskap. Om det går till så här när Europa kondombombar Afrika förstår jag varför aids har blivit en epidemi i många afrikanska länder. Kondomkampanjerna uppmanar till ökat risktagande.

Men så försåtligt arbetar Rymdimperiet när jordmänniskorna ska utrotas. Genom trådlös tankeöverföring till jordpolitikernas hjärnor, som tror att budskapet kommer från Gud - åtminstone om de är troende. Är det inte gammal hederlig kristen moral att bekämpa alla graviditeter utom äktenskapet? Och alla graviditeter inom äktenskapet om man behöver hjälp med barnets försörjning. Är inte det gammaldags, kristen arbetsmoral? Först har Rymdimperiet släppt loss aids. Och sedan lurar Rymdimperiet i jordpolitikerna att kondomer är ett vaccin mot aids. Och att det är graviditerna och inte aborterna som ska bekämpas. Jordmänniskorna utrotar sig själva, smart!


Preventivmetoder

Visste du att p-piller kan ha allvarliga biverkningar, allt från minskad sexlust och depressioner till dödliga blodproppar?  Visste du att unga kvinnors dåliga psykiska hälsa ses som ett allvarligt folkhälsoproblem? Kan det finnas ett samband?  

På marknaden finns två slag av p-datorer. Den ena heter Persona och kostar strax under 900 kr. Förmodligen medföljer en sats teststickor. Men sedan måste nya teststickor köpas. Från en annan tillverkare kommer Ladycomp. Hur mycket den kostar, har jag inte fått fram. Troligen kostar den några tusen. Förutsatt att ingenting behöver köpas till jämnar det ut sig prismässigt mellan Persona och Ladycomp. Det finns olika modeller, med olika finesser.  under andra namn från samma tillverkare.

"Säkerheten'" uppges av tillverkarna vara 94 % för Persona och 99,3 % för Ladycomp. Det är en stor skillnad, som kanske delvis kan förklaras med att antalet "röda dagar" skiljer.

Med 94 % "säkerhet" menas att 94 av 100 kvinnor, som använder p-datorn och avstår från sex under de "röda dagarna* blir gravida. Och alltså 7 av 1000 som använder Ladycomp. Med 30 - 31 "röda dagar" per månad skulle "säkerheten" 100 %. Därför frågar jag varför dataprogrammen i p-datorerna inte kan ställas för önskad säkerhetsnivå. Fler röda dagar = högre säkerhetsnivå. Färre röda dagar = lägre säkerhetsnivå.

En nackdel, som jag kan se med Ladycomp är att kvinnan måste ta tempen det första hon gör varje morgon. Programmet räknar ut de röda dagarna med ledning av förändringarna av kroppstemperaturen under mensturationscykeln. En annan nackdel är att hela 11 dagar under varje cykel är röda dagar. Skulle det verkligen vara en  "katastrof" med färre röda dagar och lägre "säkerhet"?

En nackdel med Persona är den lägre säkerheten, medan färre röda dagar (8) är en fördel. Programmet räknar ut de röda dagarna med ledning av hormonhalten i urinen. De i mitt tycke dyra teststickorna används till det. En fördel är att hormonhalten inte behöver mätas varje dag.

En nackdel med båda apparaterna är att det tar ganska lång tid för programmen att räkna ut kvinnans cykel, så att det är röda dagar nästan varje dag under en eller två månader i början. Det är dessutom ganska komplicerat att byta från p-piller till p-datorn. Men kvinnor som har gjort det säger att det var underbart att slippa kemikalierna, att få tillbaka de naturliga känslorna. Så det är kanske värt besväret. Mitt tips till kvinnor, som funderar på att börja med p-datorn, är: Skaffa p-datorn först och gift er sedan! Eller varför inte gå i kloster under några månader?

Kvinnor, som är katoliker, är i det fallet lyckligt lottade, inte bara genom större tillgång på kloster. Utan även för att katolska män kanske har lättare att vänta ett tag med sex med en ny kvinna. Men framför allt: Katolska kyrkan arbetar aktivt med att informera om Naturlig Födelseplanering (NFP), som är helt gratis. P-datorerna är ju egentligen bara ett sätt att krångla NFP med dyra dataprogram och teststickor. Men vi har ju i vår tid svårt att tro att något som är gratis fungerar. Vi lägger gärna ut pengar på att köpa känslan av ökad säkerhet. 

Jag tror att p-datorn kan vara ett pedagogiskt hjälpmedel för att lära sig NFP. Och jag frågar varför inte männen borde lära sig NFP. Åtminstone de män som har oralsex med sina kvinnor. Kondompropagandan uppmanar ju att göra påsättningen av kondomen till en del av sexakten. Varför inte även NFP? 

Om 6 av 100 kvinnor blir gravida varje år, trots att de använder Persona, betyder det att varje kvinna som använder Persona blir gravid i genomsnitt 16,7 år efter tidigare graviditet.  Vilket i praktiken innebär att det dröjer i genomsnitt minst 18 år mellan varje graviditet, om hon ammar sitt barn i minst sex månader. (Amning frisätter ett hormon, som motverkar ny graviditet). Om varje kvinna skulle använda Persona oavbrutet, med undantag för under en graviditet, skulle nativiteteten för hela befolkningen vara drygt 2 barn per kvinna - precis så mycket som behövs för att landets folkmängd inte ska minska. - Sett på populationsnivå är Ladycomp alltför effektiv.

Men det är förstås skillnad mellan familjenivå och populationsnivå. Den angivna säkerheten är ett statistiskt medeltal. Den ena kvinnan får kanske inga barn alls, den andra kvinnan får kanske 4 barn - och i sällsynta fall ännu fler. Men både p-datorerna och NFP kan användas för att räkna ut vilken dag samlaget ska ske för att ge största chans till barn.  Och det är väl rädslan att tillhöra undantagen, som kommer att få många barn, som gör att så relativt få kvinnor vågar pröva p-datorn eller NFP. Och att det i medeltal dröjer 16,7 år till nästa graviditet betyder ju inte att det dröjer så länge för alla kvinnor. Det kan bli en oplanerad graviditet alldeles i början av användningen. Men observera då, att om Ladycomp är lika effektiv, som tillverkaren lovar, så är säkerheten lika hög som hos p-piller. Även den som använder p-piller kan ju bli oplanerat gravid.

Ett samhälle som inte accepterar att kvinnor kan bli oplanerat gravida är ett ruttet samhälle. Vill vi minska aborterna måste vi också ta ett solidariskt ekonomiskt ansvar för de oplanerade barnen.

Jag förstår inte varför det ska vara så många röda dagar vid användning av p-datorerna. Det borde vara möjligt att ställa in säkerhetsnivån. Att det är så många röda dagar, måste bero på osäkerhet i själva dataprogrammen. Kanske beror det också på olika livsduglighet hos spermierna för olika män. Det borde gå att analysera detta och justera programmen därefter. Spermierna är befruktningsdugliga upp till 48 timmar efter samlaget. Men tiden för maximal chans till befruktning är kortare än så. Ägget är befruktningsdugligt några timmar och högst ett dygn efter ägglossningen. Om man inte kräver maxiamal säkerhet borde det räcka med tre röda dagar: två för befruktningschans före och en för befruktningschans efter ägglossningen. P-datorerna är nog en bra uppfinning, men det finns nog en del utvecklingsarbete kvar att göra för både gynekologer och dataprogrammerare. 

Och det finns definitivt mycket kvar att göra för "samhällsingenjörer", d.v.s politiker,  samhällsvetare och jurister. Vi måste få ett barnvänligt samhälle. Barn är en gåva från Gud - och inte får inte vara ett privilegium för de välbeställda. Det är ingen tvekan om att tusentals kvinnor, som egentligen vill ha barn, tvingas / övertalas att göra abort. Vi måste ha lagar som skyddar kvinnor mot påtvingad abort.


Kommentarer till abortlagenNågra läsarkommentarer till mitt förslag till ny abortlag har inte inkommit. Håller alla med, eller är de fullt upptagna med att göra barn i denna ljuva sommartid? Enligt statitisken är det högkonjunktur för barnproduktionen den här tiden på året. Då får vi hoppas att barnen inte bara blir gjorda, utan även födda. Att vara gravid är ett välsignat tillstånd.  Enligt statistiken är det stiltje på de flesta bloggar just nu.

Jag hoppas att det framgår att lagförslaget är en kompromiss mellan de båda ytterligheterna i abortdebatten. En bra kompromiss kännetecknas av att ingen är riktigt nöjd, sägs det. Jag hoppas att kunna bidra till att bryta hittillsvarande dödläge, då det inte gått att samla en majoritet för minsta skärpning av abortlagen.

Lagförslaget har växt fram och ändrats under ett antal dagar. Du som redan har läst, kan nog hitta en del nytt, om du läser igen. Det ligger en hel del arbete under flera år bakom lagförslaget, med bl. a. inläsning av svensk befolkningspolitikhistoria, samt svensk och utländsk abortlagstiftning.

Sverige är ett ovanligt tragiskt exempel på hur pendeln kan svänga från den ena ytterligheten till den andra. När man talar om kvinnor i andra europeiska länder som blir offer för okunniga, illegala abortörer eller för egna abortförsök med strumpstickor eller tändstickssvavel, är det Sveriges egen blodiga historia som appliceras på andra länder. Sverige hade under decennier fri handel med abortredskap men förbud mot preventivmedelsreklam. Det var som den amerikanska vapenhandeln: Vem som helst fick köpa abortredskap, men ingen fick använda dem. Visserligen fick vem som helst sälja preventivmedel, men ingen hade rätt att tala om att man hade sådana i sortimentet. Vi äldre kommer ihåg "NIls Adamssons sjukvårdsaffär", och vad som såldes under disk. Nu har pendeln svängt till den motsatta yttereligheten, och preventivmedlen har blivit ett frälsningsmedel får många kristna. 

En verklig lagtext är inte lika detaljerad som mitt lagförslag. Lagböckerna måste ju ha ett hanterligt format. Lagkommentarer finns att läsa i särskilda böcker, som till stor del grundas på lagens förarbeten, och då särskilt regeringens proposition med motiveringarna till lagförslag, som läggs fram för riksdagen. Det är så man stiftar lag i Sverige. Lagkommentarerna kan också grundas på hur domstolarna faktiskt har dömt, d.v.s rättspraxis. 

Allting i mitt lagförslag är inte nytt. Ofödda barn har redan idag arvsrätt efter någon som avled sedan barnet avlades. Ofödda barn har alltså rätt att taga arv men inte rätt att behålla sitt eget liv. 

En grundtanke i mitt lagförslag är en mjuk övergång från fri abort till abort som beslutas av en myndighet. I andra euorpeiska länder går gränsen för den fria aborten vid vecka 10, 11 eller 12. Eftersom det enligt mitt lagförslag kommer att vara lätt att få abort även under den närmaste tiden efter den fria aborten, har jag efter en tids funderande kommit fram till att gränsen för den fria aborten kan sättas lågt. Varför jag har justerat ner den med en vecka, sedan jag först publicerade lagförslaget på denna blogg. Enligt mitt nuvarande förslag ska "fri" abort begäras före utgången av vecka 10 och utföras före utgången av vecka 11.

Det bör ha gått två veckor efter vecka 8 innan rätten till "fri" abort upphör. Eftersom vecka 8 (och eventuellt även vecka 9) torde vara de mest omtumlande veckorna för kvinnan, finnns risk för förhastade abortbeslut om kvinnan skulle vara tvungen att bestämma sig redan då. De stora känslomässiga svängningarna under en graviditet motiverar dessutom att Sverige - i likhet med de flesta andra länder - inför en obligatorisk betänketid för kvinnan, innan aborten får utföras. 

Jag har också uppmärksammat att man i kd-styrda Stockholms läns landsting prackar på abortsökande kvinnor preventivmedelsrådgivning, medan de fortfarande är gravida. Innan aborten är ett faktum instrueras alltså abortsökande kvinnor hur de ska skydda sig mot en ny graviditet efter aborten. Rekommenderas sterilisering också? Då är det ju nästan som före 1975, då tillstånd till abort förenades med krav på "frivillig" sterlisering. Den skulle ske samtidigt med aborten, för att kvinnan inte skulle undandra sig steriliseringen. Det var en livsfarlig dubbeloperation som sannolikt krävde hundratals kvinnors liv. Både metoden och syftet var onda.

Mitt lagförslag utgår givetvis från att det är aborterna, och inte graviditeterna som ska bekämpas.

Förslag till ny abortlag

Mitt förslag är följande:

1 §. Den nya abortlagens portalparagraf ska innehålla en bestämmelse om fostrets skyddsvärde, att ingen får tvingas att abortera sitt barn samt att ingen är skyldig att medverka till abort. Abortmotståndare får inte diskrimineras vid anställning inom sjukvården i vidare mån än vad som är absolut nödvändigt för att tidsfristerna enligt detta lagförslag kan hållas.

2 §. Personal inom sjukvården, socialtjänsten och rättsväsendet ska dock vara skyldiga att på begäran av kvinna ge henne upplysningar om vart hon ska vända sig och vad hon har att iaktta för att få abort. Denna  information får alltså inte överlämnas direkt till kvinnan utan att hon har begärt den. Informationen får inte ges på ett sådant sätt så att den framstår som övertalning av kvinnan att göra abort. Frågor av typ "Ska du behålla det?" får inte förekomma. Så länge inte kvinnan själv har givit motsatt besked, ska ugångspunkten vara att graviditeten ska fullföljas.  

3 §. Ett barn, som föds vid liv, har arvsrätt efter en person som avlidit innan barnet var fött, men sedan barnet avlades. Ett barn, som föds vid liv, har arvsrätt efter en person som avlidit innan barnet avlades, om barnet har insatts som arvtagare enligt testamente. Ingen får ta arv efter ett barn, som inte har fötts vid liv. 

4 §.  Medicinska undersökningar och behandlingar av foster får endast ha till syfte att öka fostrets chanser att födas med liv och god hälsa. Uppgifter om fostrets kön och eventuella ärftliga eller andra sjukdomar får inte yppas före utgången av graviditetsvecka 12. Därför ska undersökningar, som avslöjar detta, anstå till efter graviditetsvecka 12, om det inte är absolut nödvändigt att undersökningarna görs tidigare. Om det står klart att fostret inte kommer att överleva, och en tidig abort framstår som enda möjligheten, får kvinnan informeras om detta. 

5 §.
Socialtjänsten ska vara skyldig att sörja för gravida kvinnor samt föräldrar och barn, så att abort inte framstår som en  lösning på ekonomiska och sociala problem. Alla gravida kvinnor ska ha rätt till en stödperson, som har till uppgift att stödja kvinnan att genomgå graviditeten. Socialtjänsten skall erbjuda ett alternativt boende till kvinnor som behöver komma bort från sin vanliga miljö under graviditeten eller har ett mer omfattande behov av stöd under graviditeten. 

6 §. För att abort inte ska framstå som en lösning för kvinnor eller föräldrar som på grund av förståndshandikapp eller liknande har svårigheter att ta hand om sitt barn, skall dubbeladoption införas som en ny adoptionsform. Med dubbeladoption menas att adoptivföräldrarna, som lämpligen bör vara ett medelålders barnlöst par, adopterar kvinnan som sitt eget barn och och hennes barn som sitt eget barnbarn, med försörjnings- och vårdnadsansvar för barnet. 

7 §. Preventivmedelsrådgivning  får varken erbjudas eller ges i samband med abortansökan. Ingen kvinna är i behov av preventivmedelsrådgivning medan hon fortfarande är gravid. Preventivmedelsrådgivning före en abort kan lätt uppfattas som en anklagelse mot kvinnan för att hon har blivit gravid, att hon har "slarvat", och motverkar alltså syftet med den betänketid som föreslås i detta lagförslag.  Vid all preventivmedelsrådgivning skall råd även ges om naturliga preventivmetoder. 

8 §. Definitioner:

8a)
Med graviditetsvecka menas i detta lagförslag hur många veckor som har förflutit sedan senaste mensens första dag. Befruktningen sker som normalt i övergången mellan graviditetsvecka 1 och 2, då kvinnan har ägglossning.

8b)
Med abort menas i detta lagförslag varje åtgärd som har till syfte att stöta bort  ett befruktat ägg, som har fäst vid livmoderväggen, eller eljest har till syfte att beröva någon ofödd livet.

8c) Med "fri abort" menas i detta lagförslag abort som har begärts före utgången av graviditetsvecka 10, och inte har avstyrkts på någon av de grunder som anges i 16 §. Med "fri abort" menas alltså att kvinnan själv får avgöra om motiven för abort är tillräckliga. 

9 §. Abort får endast utföras av den som är behörig att utöva läkaryrket. Med undantag för nödsituation, som anges i 20 §, skall abort utöras vid allmänt sjukhus eller annan sjukvårdsinrättning som har godkänts av Socialstyrelsen. Ett foster som kan förlösas vid liv får inte aborteras. Abort får inte under några omständigheter utföras om kvinnan motsätter sig abort. Om kvinnan på grund av medvetslöst tillstånd inte kan ge sitt samtycke till abort, får abort endast utföras vid så akut  fara för kvinnans liv, att hennes uppvaknande ur medvetslösheten inte kan avvaktas. .

10 §.  Fosterfördrivning skall införas som ett särskilt brott enligt strafflagen för illegala aborter. Fosterfördrivning ska vara ett brott, som regel, och legal abort ska framstå som ett undantag från regeln. Straffvärdet för fosterfördrivning bör ligga något under straffvärdet för dråp. Fosterfördrivning ska anses vara ett brott mot fostret. Om kvinnan blev skadad ska det även bedömas efter skadorna på kvinnan. Endast den som utför aborten, och alltså inte kvinnan själv, får straffas för fosterfördrivning. 

11 §. Strafflagens bestämmelser om olaga tvång ska förtydligas, så att det klart framgår att det är ett brott att tvinga en kvinna att begära abort. Förutom hot om våld o. dyl. ska även intensiv övertalning av en kvinna att göra abort vara straffgrundande. 

12 §. Abort ska begäras under personligt besök av kvinnan på mottagning, som landstinget bestämmer. Abort får inte begäras genom ombud. Den som tar emot begäran om abort, ska förvissa sig om att kvinnan kan tala fritt. När en kvinna har begärt abort, ska en abortutredning omedelbart inledas. Den består dels av en obligatorisk medicinsk undersökning för att fastställa hur långt graviditeten gått, och om kvinnan är frisk, etc, samt en social utredning genom att kvinnan får fylla i ett formulär samt ge en motivering för aborten. Den sociala utredningen är frivillig vid "fri" abort. 

13 §.
Innan legal abort tillstyrks ska kvinnan försäkra att hon inte har varit utsatt för påtryckningar att göra abort. Kvinnan ska informeras om sociala förmåner och rättigheter för gravida kivnnor, föräldrar och barn, adoption, samt om graviditetens förlopp, hur man påverkas  biologiskt och psykiskt  Sådan information, som ges av en myndighet eller annan offentlig förvaltning ska ges på ett neutralt sätt, så att kvinnans beslut om abort eller icke abort inte styrs av informationsgivarens personliga värderingar. 

14 §. Sedan en kvinna har begärt och beviljats abort löper en obligatorisk betänketid på 5 dagar innan aborten får utföras. Har abort beviljats av rätten är betänketiden 3 dagar. Om abort har beviljats på grund av fara för kvinnans liv eller hälsa får aborten utföras omgående.

15 §. "Fri" abort ska begäras före utgången av vecka 10 och utföras före utgången av vecka 11, efter den obligatoriska betänketiden på 5 dagar. En kvinna som ångrar sitt abortbeslut ska inte vara tvungen att motivera detta. Hon får inte debiteras några avgifter på grund av den uteblivna aborten. 

16 §. Vid misstanke att kvinnan har varit utsatt för påtryckningar att göra abort, ska anmälan göras till chefsläkare, som beslutar om abort får utföras. Kvinnan får överklaga chefsläkarens beslut till länsrätten.  Abort får även vägras om aborten skulle medföra hot mot kvinnans liv eller ett allvarligt hot mot hennes hälsa. Sådan vägran skall omedelbart anmälas till Socialstyrelsen, som skall yttra sig till rätten, om kvinnan överklagar. 

17 §. Om abort begärs efter utgången av graviditetsvecka 10 men före utgången av graviditetsvecka 16, ska länsrätten ge tillstånd till abort. Kvinnan själv, eller behandlande läkare (vid medicinsk eller psykiatrisk indikation), får överklaga länsrättens beslut till Kammarrätten. Att preventivmedel inte har använts, eller inte har haft avsedd effekt, får inte användas som motivering för abort i beslut av rätten.  

18a) Om abort begärs efter utgången av graviditetsvecka 10, men före utgången av graviditetsvecka 12 ska kvinnans förklaring, om hon har räknat fel på veckorna eller inte varit medveten om att hon har varit gravid, som regel godtas.
18b) Om abort begärs efter utgången av graviditetsvecka 12 men före utgången av graviditetsvecka 14, får abort beviljas - förutom av medicinska skäl - endast om fortsatt graviditet medför svåra sociala eller psykiska påfrestningar för kvinnan.
18c) Om abort begärs efter utgången av graviditetsvecka 14, men före utgången av graviditetsvecka 16, får abort beviljas endast om det finns allvarliga psykiatriska eller medicinska risker med fortsatt graviditet.

19 §. Om abort begärs efter utgången av graviditetsvecka 16 ska Socialstyrelsens rättsliga råd ge tillstånd till abort. Abort får beviljas endast vid fara för kvinnans liv eller allvarlig fara för hennes fysiska hälsa. Kvinnans själv, eller behandlande läkare, får överklaga Socialstyrelsens beslut till Regeringsrätten.

20 §. Om faran för kvinnans liv är så akut, så att beslut från Socialstyrelsen eller domstolen inte kan inväntas, får behandlande läkare tillsammans med minst två övriga läkare, som finns  på platsen, besluta om abort. Finns flera läkare på platsen, ska de som har mest sakkunskap i frågan, delta i beslutet. Om ingen annan läkare finns på platsen, får läkaren besluta själv. En abort, som har utförts enligt denna bestämmelse ska granskas av Socialstyrelsen.

21 §.
Domstolarna ska ha en särskild jourdomare och journämnd för snabb behandling av abortärenden. Domstolen ska ta emot ansökningar och överklaganden alla veckodagar. Domstolen ska besluta inom två dagar efter det att ansökan eller överklagandet har inkommit till domstolen. Dom ska avkunnas samma dag. Sedan domen har avkunnats, får aborten utföras efter en betänketid på tre dagar. Om abort har tillstyrkts p.g.a fara för kvinnans liv eller allvarlig fara för hennes fysiska hälsa behövs ingen betänketid innan aborten utförs.

22 §. Vid dessa rättegångar ska det ofödda barnets intressen bevakas av en ställföreträdare, på samma sätt som för underåriga. Kvinnan har rätt, men ej skyldighet, att själv närvara i domstolen. Om inte kvinnan motsätter sig det, skall  rätten förordna  en advokat eller annan lämplig person som rättegångsbiträde. Den som kan antagas ha personliga intressen i frågan får inte vara rättegångsbiträde. Staten ska betala alla kostnader i målet, inkl reskostnader, förlorad arbetsinkomst o dyl för kvinnan. Sekretess ska råda om kvinnans identitet. 

23 §. Beslut varigenom abort beviljas ska innehålla texten "Du har rätt, MEN INTE SKYLDIGHET, att genomgå abort" på ett språk som kvinnan förstår.

24 §. Beslut som får överklagas enligt detta lagförslag, får överklagas inom tre veckor efter beslutet. Om rätten upphäver det överklagade beslutet, ska det nya beslutet grundas på hur långt graviditeten hade framskridit när överklagandet inkom till rätten, eller högst två dagar före rättens beslut i ärendet.

25 §.  En läkare, som utför abort i strid med abortlagens bestämmelser men med kvinnans samtycke, kan efter annmälan till Ansvarsnämnden dömas till disciplinpåföljd (erinran, varning eller indragning av läkarlegitimation), eller efter anmälan till åklagare för tjänstefel. En läkare som utan kvinnans samtycke utför abort ska dömas enligt strafflagen för tjänstefel eller fosterfördrivning samt för kränkningen av kvinnan

26 §. Om en person som inte är läkare utför abort ska han dömas för fosterfördrivning samt för brottet mot kvinnan (grov misshandel, misshandel eller framkallande av fara för annans liv eller hälsa). Om kvinnan dog, ska han dömas för mord eller dråp. 

27 §. Uppgifter ur abortutredningnarna ska i avidentifierat skick rapporteras till ett nationellt register för statistik och forskning i syfte att minska antalet aborter.

28 §. Om kvinnan inte är folkbokförd i Sverige skall rätten till abort prövas av länsrätten. Abort på utländsk kvinna, som inte är varaktigt bosatt i Sverige, får utföras i Sverige endast om aborten är tillåten enligt hemlandets lagstiftning, och det finns synnerliga skäl till att aborten utförs i Sverige.
 

RSS 2.0