Naturlig familjeplanering - afrikanska boskapsskötare förstår vad det handlar om!

Billing-mmetoden. Så kallas naturlig familjeplanering (NFP) i Sverige, efter den som introducerade metoden i Sverige. Jag har fått några länkar, som leder till mer information om metoden. Bäst fungerar metoden i trogna relationer, men kan även användas vid tillfälliga sexuella förbindelser och direkt efter partnerbyte. Det är nu inget som rekommenderas, men NFP / Billing-metoden är inte sämre än andra preventivmetoder som graviditetsskydd, möjligen med undantag av de p-piller som ger de farligaste biverkningar, allt från depressioner till dödliga blodproppar. Varför riskera livet för några få procents ökning av graviditetsskyddet? Det finns ändå inga preventivmedel som ger 100 % graviditetsskydd.

Teoretiskt sett ger kondomer ett bättre smittskydd. Men kondomernas smittskyddande effekt uppvägs ju lätt av den livsstil som kondomkampanjerna uppmanar till. Det är bättre att avstå från tillfälliga förbindelser och vänta med samlag efter partnerbyte tills båda har testat sig mot hiv. Undrar för resten hur kampanjmakarna har tänkt sig att barn ska bli gjorda med 100 % smittskydd? Som för övrigt inte kan uppnås med kondomer, utan endast genom celibat.

NFP / Billing-metoden är faktiskt bättre än p-datorerna ur en nog så viktig synpunkt. Antalet dagar under varje menstruationscykel, som man bör avstå från samlag, är något färre! Men de kunde ha varit ännu färre. Vad vill ni egentligen uppnå med metoden? Planera barnens födelsedagar är ju inte möjligt med någon preventivmetod, eftersom ingen ger 100 % graviditetsskydd. Begränsa barnaskaran? Hejda befolkningsexplositionen i världen?
 
Som jag skrev i inlägget om p-datoterna, så ger p-datorn Persona tillräckligt graviditetskydd för att det i genomsnitt kommer att dröja 18 år mellan varje barn vid oavbruten användning av Persona. Detta trots att Persona ger sämsta graviditetsskyddet av de p-datorer som säljs i Sverige, ungefär som kondom. Man borde alltså kunna ställa in önskad nivå på graviditetsskyddet. Och det kan man förstås också göra med NFP / Billingmetoden. Det vore väl vettigt att börja med en låg skyddsnivå när man är ung och nygift, och sedan öka nivån på graviditetsskyddet sedan de första barnen är födda. Och låta slumpen avgöra om det blir ett tredje barn. Chansen / risken för befruktning är låg under kvinnans första fruktsamma dagar, för att bli som störst strax före ägglossningen.

http://www.familjeplanering.se/

http://www.familjeplanering.se/a/studie.pdf
http://www.woomb.org/bom/cervix/behaviour.html

Texten på länkarna visar att jag har haft rätt i mina antaganden hittills, trots att de utgår från yrkesmässig erfarenhet av brunskontroll och inseminering av kor. Det 'är förbluffande liten skillnad mellan människor och djur, speciellt kor. De 'är dräktiga i nio månader och får sällan mer än en kalv åt gången. Det är generellt svårt att finna rätt tidpunkt för inseminering. Möjligheten till befruktning varar ibland inte mer än sex timmar under varje brunstcykel, men det varierar mellan olika kor. Samma gäller tydligen även för kvinnor.

Katolska kyrkan, som säger nej till artificiella preventivmedel, rekommenderar NFP. Och har för det blivit hysteriskt utskälld i TV:s Uppdrag Granskning av riksdagsman Cecilia Wikström, fp. Det är frapperande hur rasistiska svenska socialister och liberaler är, när det gäller NFP i uländer. Bland våra självutnämnda anti-rasister frodas myten om "negrer med jättek-k-ar", som inte alls kan tygla sin sexualitet och deras ilitterata kvinnor som ingenting kan lära sig och ingenting har att säga till om. Därför kondombombar man Afrika i värsta nykoloniala besser wisser-stil.

En internationell studie visar att illitterata lågutbildade kvinnor i u-länder har lättare att lära sig NFP än högutbildade kvinnor. Jag tror att det finns en ganska enkel förklaring till detta. I vilka folkgrupper finner vi idag kvinnor, som är så lågutbildade så att de är analfabeter? Svar: Exempelvis bland boskapsskötare och småbönder. Det är inte alltid som de  har egen tjur. De måste alltså hålla reda på kons brunstcykel och ta henne till tjuren, när befruktning kan ske. När dessa kvinnor får höra att det som gäller för korna gäller för dem själva också, förstår de precis vad det handlar om. Men det gör förstås inte den vita elit, som Cecilia Wikström tillhör.

Häromdagen ansökter jag om folkpension. Så enkelt är det inte i de afrikanska stamsamhällena. Där blir man försörjd av barn och barnbarn. Och med den ¨höga barnadödlighet som fortfarande råder i en del länder måste man skaffa många barn som en extra pensionsförsäkring. Det begriper inte Cecilia Wiksktröm. Skulle hon själv byta ut sin ålderspension mot en packe kondomer?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0