Den afrikanska statschefen och hans svenska dotter - offer för kulturkampen

 
Bilden: "Järnkanslern" Otto von Bismarck ledde kulturkampen och enade Tyskland. I tomrummet efter de gamla kristna värderingarna kom nazismen.
 
 
Gott slut - och sedan? Blir 2018 ett år av tillnyktring, eller går kulturkampen in på en högre växel?
 
Ur tid är leden, sa han som halkat på ett bananskal, och.... Jag har skrivit ett par inlägg om hatbrottet i Fittja. Domstolen vågade inte ens döma för "vanlig" våldtäkt, för här ska sanningen om vad som sker i Sverige gömmas undan. Kulturkampen kallas den konflikt som pågick i Tyskland under åren 1871 - 1878 mellan kanslern Otto von Bismarck (som enade Tyskland till ett rike) och Katolska kyrkan, som dittills varit en maktfaktor i Tyskland. Det var en kamp mellan kyrkan och den sekulariserade staten. 
 
Slagfält för den nutida svenska kulturkampen sedan minst 25 år bakåt har Svenska kyrkan varit, som har slitits sönder av ärkebiskopar som har raserat både den kristna tron och den kristna moralen och öppnat för  en "normkritik", som jämnat vägen för en total upplösning av alla normer. I ett församlingsblad kallas Jesus, Guds son, för "hen". Så kommer då me too-kampanjen under hösten 2017, vilken var ett generalangrepp mot alla män, som tagit normupplösningen på allvar. Har de missuppfattat budskapet från såväl kyrkans predikstolar som politikens talarstolar och pride-paradernas baneroller att all "kärlek" är bra kärlek?
 
Missuppfattat budskapet har tydligen alla de kvinnor gjort, som har vittnat om de verkliga eller påstådda övergrepp, som de har utsatts för, utan att förstå att det de varit med om var övergrepp, förrän de upplysts om detta av medias Opetation mörklägging. En oönskad komplimang (eller en önska komplimang från en oönskad avsändare) har framställts som en lika grov kränkning som en gruppvåldtäkt. Att sådana förekommer, och vilka som vanligen är förövare, är det som skulle mörkläggas. dränkas i "bruset". .
 
Så fungerar den svenska presscensuren. Men med kulturkampen som ändamålet som helgar medlen uppträder censuren i allt öppnare former. Nu beskylls man för att vara "rasist" om man råkar säga att Sverige mest kända och mest jämställda tjej är dotter till en afrikansk statschef, d.v.s en n .... kung om man talar gammelsvenska. I veckan, som strax har gått, besökte jag ett köpcentrum utanför Stockholm. Varenda butik hade ersatt mellandagsrean med "sale".
 
Genom att ha avskaffat ordet "realisation" har handeln smitit ifrån kravet att priserna ska vara lägre än ett ordinarie pris, som varorna verkligen har sålts för före jul. Man kan förstå att handeln inte vill ha en ytterligare realisation kort efter black frajdej, som förmodligen kommer att bli den nya sekulariserade långfredagen.
 
Ty så älskade Gud världen så att han lät en av den romerksa ockupationsmaktens soldater sätta på den heliga jungfrun. Men då fanns ännu inga fria aborter, varför hon fick föda i ett garage (som .på den tiden kallades "stall". Därför får kvinnor, som inte har använt sin aborträtt,.än idag föda i sjuhusets garage. Barnmorskorna har ju kompledigt under julelgen efter alla aborter på övertid. 
 
Med arbetsgivarens rätt att fritt antaga och avskeda arbetare samt leda och fördela arbetet, kräver facket (i stället för att kämpa emot denna förhatliga paragraf) att alla utövare av detta urgamla yrke, som under tusentals år har gått ut på att hjälpa små barn att födas levande. även ska hjälpa till att döda alla oönskade barn. Jag avskyr ordet "samvetsklausul". 
 
Det är inte vad det handlar om. Det handlar om rätten för både arbetsgivare och arbetstagare att fritt ingå anställningsavtal. På samma sätt som en servitris på en nattklubb inte ska tvingas strippa för att utöva sitt yrke. Eftersom servitrisers huvudsakliga arbetsuppgifter är att servera mat och dryck samt städa av borden, ska eventuella bisysslor avtalas särskilt för dem, som själva accepterar detta, och inte vara ett krav som alla anställda måste acceptera på grund av något slags princip. 
 
Jag tror inte alls att det skulle bli någon brist på arbortvilliga sjuksköterskor med mer individualiserade anställnigsavtal. Det borde ju rimligen finnas någon balans mellan abortsökande och arbetssökande, som är villiga att utföra aborter. 
 
Den fria tillgången på preventivmedel och aborter (som jag inte ifrägasätter) samverkar på ett ytterst obehagligt sätt med den aggresiva normkritiken (som jag däremot ifrågasätter), som bedrivs från alla håll, till att gränser totalt suddas ut. Abortmotståndare jämställs med våldtäktsmän och IS.krigare.
 
Kvällspressen, och särskilt Aftonbladet, som under åratal har snaskat och tjänat pengar på kombinationen sex och mord, leder nu indignationskören mot oönskade komplimanger och andra lindriga gränsöverskridanden. Man framställer det som "historiskt" när tidningen gick ut med en särskild kvinnobilaga, samtidigt som man fortsatte att dränka den manliga delan av läsekretsen i sexualiserade reportage om mord på unga, vackra kvinnor. 
 
Och nu skyller man  frukterna av denna draksådd på "alla män". Hur uppfattas detta hyckleri av "nyanlända" från länder med en sträng sexualmoral, där en våldtäktsman riskerar att få stryk av en våldtagen kvinnas hela klan? I Sverige går kulturkampen vidare. 
 
 

Samtyckeslag: samtycke till vad?

1 maj 2017 såg jag Vänsterpartiets demonstrationståg gå förbi. I tåget gick ett 50-tal unga flickor och skanderade "Samtycke nu, samtycka nu, samtycke nu..." De ropade ut sitt samtycke. Men till vad? Under höste drog så me too-kampanjen igång, med dubbla syften: Dels att relativisera de allt vanligare gruppvåldtäkterna och skydda förövarna under hänvisning "alla män". Samt att driva igenom samtyckeslagen. Kampanjen hårdlancerades av de ledande mediaföretagen i Stockholm, Sveriges Television, Dagens Nyheter, Aftonbladet, m.fl. Viktig information och debatt dränktes i "bruset", som är svenska massmediers favoritmetod för självcensur. 
 
Ska det bli straffbart att ge oönskade komplimanger till kvinnor, speciellt med anspelning på deras anseende? Man ska kanske ha en bandspelare innanför västen och fråga "Får jag säga att du är vacker i den där urringningen?"  Och ändra frågan till ett påstående, om hon samtycker. Gäller sedan samtycket till att ha smärtsamt sex i alla hål med alla dina kompisar? Ja, det tror Sveriges domstolar, och det ska de ha svidande kritik för. Inte en som kvinnan har visat tydligt samtycke till att ha sex med EN främmande man, som hon träffade första gången för någon timme sedan, har hon samtyckt till något annat än vanligt sex med just honom. Inte mer och inte med fler.
 
Antingen är det så att den svenska domarkåren har märkliga sexvanor själva (Vad sysslar de med på universiteten nu för tiden?) eller också tror de att alla andra har det. Men det är ju så fall inte konstigt, eftersom de politiker och organisationer (bl.a. RFSU) som nu skränar om behovet av en samtyckeslag, själva har drivt på och avskaffat att alla gamla moralbegrepp. Den så kallade heteronormen (med vem och hur man har sex) har angripits hårt.Sju av åtta riksdagspartier visar nu upp sig i Pride och påstår att "all kärlek är bra kärlek". 
 
Kristdemokraterna har vikt ner sig fullständigt och vågar inte offentligt stå för den kristna och ursprungliga betydelsen av ordet kärlek. Guds kärlek, som Gud ger människor och människor ger varandra. Ett parti, som också har viktit ner sig är Socialdemokraterna, som har vikit mer sig för Miljöpartiet.
 
På presskonferensen tillsammans med vice Statsminister Isabella Lofin, mp, pratade statsminister Stefan Löfvén, s, om "att den som du vill ha sex med, vill ha sex med dig". Som en pappa som förmanar sin väluppfostrade son inför hans första dejt. Vet han inte vad som försiggår i Sverige? Naturligtvis inte. Statsministern är väl också offer för den mediala självcensuren. 
 
I stort sett delar jag Anne Rambergs kritik mot den föreslagna samtyckeslagen. På sin blogg har hon skrivit: 

Vad som också är illavarslande är att såväl målsäganden som den tilltalade kommer att bli utsatta för ingående och integritetskränkande förhör om djupt personliga sexuella erfarenheter och preferenser. Fokus riskerar att komma riktas mot offret. Detta är ytterst problematiskt.

När lagstiftaren så bombastiskt går ut med en ny lagstiftning som uppges lösa problemen med att jämförelse få blir fällda till ansvar reser det förhoppningar hos offren för sexuella övergrepp. När dessa förhoppningar i vart fall  inte på kort sikt infrias är risken stor att förtroendet för domstolarnas rättstillämpning skadas.

En lagstiftning som kräver att personer som medverkar i en sexuell akt vid varje moment ska ge uttryck för sitt samtycke har lämnat verkligheten. En sådan lagstiftning kan inte tillämpas på ett rättssäkert och trovärdigt sätt. 

Men vad hon skriver om är uppenbarligen vaginala samlag mellan EN man och EN kvinna. Endast tre dagar senare , den 20 december, gick Ramberg, som är generalsektreterare i Advokatsamfundet till ett hårt angrepp mot medlemmen i Samfundet Elisabet Massi Fritz för att hon har sagt att Fittja-domen är en skam. Det är den. Jag har förklarat varför i mina båda tidigare inlägg i frågan. 

Detta är bara den senaste i en rad friande domar för gruppvåldtäkter. Gärningsmännen har fått hundratusentals kronor i skadestånd för den tid, som du suttit häktade, vilket är ett rejält tilltaget starkapital för fortsatt brottslig verksamhet. De misstänkta för gruppvåldtäkterna har påfallande ofta varit invandrare eller asylsökande. Det handlar uppenbarligen om genomgående rättegångsfel. Ord står mot ord. En ensam kvinna mot flera män, som har snackat ihop sig och sannolikt också blivit instruerade av försvarsadvokaterna hur de ska ljuga för att bli trodda. 

Eller har vi politiskt styrda domstolar, som har som mål att inte avkunna domar, som "de bruna råttorna" kan användas om argument mot den slappa invandringspolitiken?

 

 


Fittjamålet 2: Hon kräver uppoffringar av andra men inte av sina egna medlemmar.

"I takt med att invandringen till Sverige ökat kraft de senaste åren får människor finna sig i att göra avkall på välfärden. Det är vad humanismen faktiskt kräver", sa advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg i Sveriges Radios söndagsintervju. den 16 augusti 2016.  
 
Vid ungefär den tiden kom en kvinna och hennes manliga vän med bussen till Fittja tunnelbanestation. Båda var missbrukare och skulle byta färdmedel för att köpa knark i en annan förort. Men något hände. Mannen kontaktades av de sedermera åtalade. Mannen följde med kontaktpersonen och gjorde upp om en affär av något slag. Han återvände med knark för eget bruk. Kvinnan följde sedan med till en portuppgång i närheten, ovetande om att flera våldtäktsmän väntade på henne. Under rättegången har hon sagt att hon misstänker att hennes manliga bekant hade "sålt" henne. Denna utsaga från henne avfärdas i domen som inte trovärdig.
 
Redan detta ser jag som en indikation på att rätten, och dess ordförande (en kvinnlig ådman) var partisk. Frågan om trovärdighet handlar ju inte om vad som är bevisat, utan om vad som är sannolikt. Frågan är då om en missbrukare, som drivs av ett starkt begär efter droger, kan sjunka så lågt så att han säljer sex med en kvinna som han egentligen håller av? En som har sjunkit lika lågt i mina ögon är generalsekreterare Anne Ramberg, som kräver uppoffringar av alla andra än sina egna medlemmar i Sveriges advokatsamfund. 
 
Försvarsadvokaterna i Fittjamålet har bevilats arvoden på över 1,8 miljoner kr för någon veckas arbete. Målsägandebiträde, advokat Elisabet Massi Fritz , fick för sin del nöja sig med 322.569 kr, . Vilket i och för sig inte är någon förakligt summa,- sett med en vanlig knegares ögon - men hon torde dock ha lagt ner lika mycket arbete som de fem försvarsadovaketerna tillsammans.. Invandringen är en guldgruva för advokater. Redan från första dagen av asylprocessen är advokater med och berikar sig. Och tjänar sedan ännu mer på alla utsiktslösa överklaganden, som har förlängt väntetiderna på beslut in absurdum. 
 
Som framgår av mitt förra inlägg i ämnet hade ingen av de fem, som slutligen åtalades (antalet gärningsmän torde har varit mellan 15 och 20) svensk etnicitet. Fyra kan antas ha fötts i Sverige eller hunnit bli svenska medborgare, medan den femte uppges vara "medborgare i upphört land". vilket torde vara en omskrivning för Serbien (ex-Jugoslavien), som han inte vill bli utvisad till. - Om mannen inte är medborgare i någon existerande stat, borde det ha stått "statslös". 
 
Riksdagsledamoten Hanif Bali, m, har kritserat de svenska domstolarna för att inte döma till utvisning i den utsträckning den lagen tillåter och är praktiskt möjligt. Inget land tar emot statslösa personer, som har utvisats p.g.a. brott Tack vare våra "generösa" lagar och ännu "generösare" domstolar, får vi svenskar - förutom att dra in på vår väldärd - också dras med ett stort och extremt farligt kriminellt klientel med utländskt ursprung. Enligt generalsektreterare Ramberg är Hanif Bali en "taltratt åt bruna råttor". 
 
Trots att även Massi Fritz är medlem i Advokatsamfundet (det är obligatoriskt, om man vill kalla sig advokat och få ersättning av skattemedel), har hon fått en rejäl uppsträckning av generalsekreterare Ramberg för att hon kallat Fittja-domen "en skandal". På sin blogg har Ramberg skrivit: "Det har från vissa håll hävdats att tingsrättens dom skulle utgöra en skam för det svenska rättssystemet. Det är ett inkorrekt påstående som på felaktiga och orättfärdiga grunder riskerar att skada tilltron till domstolarna." Generalsekrteraren har alltså tagit ställning mot en av sina medlemmar, och mot medlemmens klient, inför de hovrättsförhandlingar som nu torde följa. 
 
På sin blogg har Ramberg också skrivit: "Domen är utomordentligt välskriven och ovanligt pedagogisk. Jag föreslår att alla som uttalar synpunkter i frågan dessförinnan läser domen. Den är en skolbok i straffprocessens grunder". Läst domen är just vad jag har gjort, och ju mer jag läser, desto mer tycker jag att det lutar mot grov våldtäkt och inte våldtänkt av "normalgraden", Men eftersom det exakta händelseförloppet inte har kunnat klarläggas, hade kanske en försiktig domstol ha dömt för våldtäkt av "normalgraden". som dock kan ge ett straff på mellan två och sex år. 
 
Läst har jag alltså gjort, men har Ramberg gjort det? Jag tror inte det, bl.a. därför att hennes blogginlägg kom så snabbt efter offentliggörandet av den mycket långa och svårlästa (även för en tränad person) domen. Det framgår ju dessutom klart av Rambergs blogginlägg att hon är mer bekymrad för att domstolarnas anseende har fått sig en törn, än att de dömer rätt. Det handlar ju inte bara, eller ens huvudsakligen, om att kvinnan skå få upprättelse (vilket för övrigt många gånger år omöjligt. eftersom det i många våldtäktsmål faktiskt är svårt att bevisa att ett brott har begåtts. Det handlar också om att vanekriminella får gå lösa och begå nya brott. 
 
Ramberg har naturligtvis haft rätt, när hon har sågat regerigens förslag till samtyckeslag. Hon har haft rätt, när hon har sagt att en samtyckeslag inte kommer att leda till fler fällande domar. Förmodligen har hon uppfattningen att bara samtyckeslag-anhängare och aktivister i me too-rörelsen är kritiska mot Fittja-domen- De, som har följt min blogg, vet dock att jag är en av de få som vågat kritisera me too-rörelslen, redan när kraven att hålla med var som starkast. Domstolen kan ha haft en ambition att visa att den inte styrs av opinioner. Men den  här gången blev det helt fel. 
 
Jag har själv tjänstgjort som nämndeman i en domstol, men det var en domstolstyp som fäster väsentligt större avseende vid rekvisit än aktuell domstol, som ägnar åtskilliga sidor åt ett teoretiskt resonemang om bevisvärdering., och inte ens en halv sida till rekvisiten  Rekvisit kallas i brottmål de omständigheter som gör en viss handing till ett brott, och i så fall vilket slag av brott. Och som framgår av mina inlägg finns en del brottstyper att välja mellan. Det är både olagligt att köpa sex och att sälja knark. Att utnyttja någons drogberoende till att ha sex med henne är våldtäkt av lägst normalgraden. .
 
Rätten är inte bunden av åklagarens brottsrubricering, utan kan välja en grövre eller lindrigare brottsrubricering, beroende på vad som har bevisats. 

Ljuva minnen

 
Full av liv. Så många jular tillsammans. Han blev 19 år. 

Fittjadomen: När pedagogiken vinner över juridiken

Jag håller med om att domen är "utomordentligt välskriven och ovanligt pedagogisk". Men vad har det med det verkliga fallet att göra? Det är en skrift som passar bättre i den högre akademiska undervisningen än i praktisk dömande verksamhet, som jag uppfattar domen. Domen är på väldigt många sidor, varav runt hälften ingenting har att göra med det aktuella fallet. Jag håller just på och analyserar den.

Det hade varit bättre om man hade skalat bort dödköttet och koncentrerat på vad som kunna bevisas i det aktuella fallet, bl.a. att kvinnan hade sperma i munnen och på kroppen innanför trosorna. Det var sperma från fem olika män, varav tre var identifierade, nämligen de tre som var åtalade för grov våldtäkt. P.g.a. schabblet med utredningen är det svårt att bevisa att händelsen uppfyller rekvisiten för grov våldtäkt, men det kan alls inte uteslutas att våldtäkten var grov. Min bedömning hittills efter läsning av den mycket långa domen, är dock att rekvisiten enligt lagtexten för våldtäkt av lägst "normalgraden" är väl uppfyllda.

Min misstanke är att rätten inte alls var enig, trots att detta påstås i domen, och att den juridiskt utbildade domaren försökt skyla över denna oenighet genom den överflödiga akademiska undervisning, som tagits med i domen. Vad som kan ha sagts internt mellan domare och nämndemän får vi aldrig veta, eftersom det råder sträng sekretess om rättens s.k. enskilda överläggning.

Eftersom domen är så lång och svåröverskådlig har domstolen gjort en kortare sammanfattning av domen. i vilken flera för de åtalade männen besvärande fakta har utelämnats. Eftersom det är ytterst tidskrävande att läsa och analysera hela domen, utgår jag från att de journalister och andra förståsigpåare som har uttalat sig kort efter offentliggörandet av domen, bara har läst sammanfattningen och kanske de första 10 - 20 första sidorna av själva domen.

Det hade inte varit bättre med den av regeringen föreslagna samtyckeslagen, som skulle ha fungerat som ett ytterligare argument för den friande domen, eftersom den mest aktiva av de tre identifierade männen hävdade att kvinnan hade betalat med sex för knarkköp. Om detta stämmer, vilket i och för sig i2särnte har bevisats, så har ett formellt avtal ingåtts enligt avtalslagen, och det är ju just vad Mp vill ha. Men det är våldtäkt i alla fall, Fiffigt av den åtalade mannen att erkänna det lindrigare brottet sexköp för att undgå fällande dom för det grövre brottet våldtäkt.

Att en dom är "välskriven" figurerar alltför ofta i argumentationen från juridiskt utbildade personer som argument för att en domstol har dömt rätt. Så exempelvis i dåvarande justitiekanslerns upprpeade påståenden att Tomas Qvick är skyldig till de åtta mord han är dömd för.

Min bedömning att det var en våldtäkt grundar sig framför allt på följande passus i lagtexten: Detsamma gäller den som med en person genomför ett samlag eller en sexuell handling som enligt första stycket är jämförlig med samlag genom att otillbörligt utnyttja att personen på grund av medvetslöshet, sömn, allvarlig rädsla, berusning eller annan drogpåverkan, sjukdom, kroppsskada eller psykisk störning eller annars med hänsyn till omständigheterna befinner sig i en särskilt utsatt situation.

Läkarundersökningen senare samma dygn visar att kvinnan hade mycket droger i kroppen och dessutom var sjuk, troligen till följd av tidigare missbruk under många år. Befann hos sig då inte i en "särslilt utsatt situation"? Om det hade gått till på det sättet, som kvinnan har berättat, var det utan tvivel en grov våldtäkt. vilket rätten har skrivit i domen. Men rätten för också en vidlyftigt resonemang om att hon saknat trovärdighet och att hennes berättelse inte är trovärdig. Men de fragment av hennes berättelse, som enligt rättens mening är trovärdiga, tyder dock - tillsammans med överig bevisning på att det var en våldtäkt, dock oklart om den i lagens mening var grov eller ej. Det mesta tyder dock . även om det inte kan bevisas fullt ut - på att det var ren tortyr. 

Rätten verkar dock inte ens ha funderat i de banorna: Var det trots allt en våldtäkt, även om bevisningen inte fullt ut uppfyllde rekvisitet för grov våldtäk?? Man kunde ju ha dömt till ett lägre straff än fängelse i tio år. som är maxstraffet för grov våldtäkt. Samt till utvisning, om gärningsmännen inte hunnit bli svenska medborgare. Fyra av dem har arabiska namn, och av dessa benämns en som "den svarta killen". En har ett jugoslaviskt namn. Kvinnans namn och nationalitet är hemligstämplat, men det kan antas att hon är svensk. 

I lagen finns olika grader av våldtäkt med straffvärde fängelse mellan två och tio år. Det har förekommit, i andra mål att utländska medborgare har dömts för våldtäkt och ändå inte blivit utvisade. De kan alltså begå samma brott gång efter gång. Var finns de verkliga "rättshaveristerna" om inte i den svenska domarkåren? Somliga borde ägna sig åt undervisning i stället, eftersom pedagogik verkar vara deras stora intresse. 

Slutligen vill jag bara säga tilll statsminister Stefan Löfvén. Det här är ingen lekstuga, men ändå har du låtit Gustav Fridolin göra regeringen toch lagstiftningen ill en lekstuga med män och kvinnor som leksaker. Reagerar du inte ens när Fridolin säger att din egen finansminister inte företräder regeringen? 

 

 

 

 

 


Solen

Solen skyms just nu bakom huset i sydväst, men lyser upp hela himlen och varma , ljusa solstrålar leter sig ända hit. Framåt midsommar kommer solen att synas ända fram till 21-tiden och då blir det stekhett här inne. Det var mulet i går, men klart idag. Det är en så fantastisk känsla efter att ha levt i mörker under två och en halv månad, att solljuset har kommit tillbaka. Samtidigt som dagarna blir kortare och kortare för alla andra. 
 
Bara tre bloggläsare idag. Och det visar ju hur less folk är på me too-kampanjerna och de falska anklagelserna mot kända och okända, medan de verkliga förövarna går fria. 
 
Har förre vänsterpartiledaren Lars Ohly erkänt att han har sextrakasserat än kvinnlig partimedlem, eller har han bara erkänt att han är den utpekade vänsterprofilen?
 
Synd att inte Fredrik Reinfeldt är kvar som statsminister. Han hade nog insprirerats av Dagens Nyheters, Aftonbladets och Sveriges Televisions framgågar i domstolsbranschen och avreglerat och privatiserat hela branschen, så att vi fått privata domstolar foch fri konkurrens mellan ör alla typer av mål.
 
Kom tilll oss och bli dömd. Vi dömer till sköna fängelsestraff med spa och sex-service på rummet-. (Vi har slopat benämningen "cell") Är du ovän med någon? Honom dömer vi till skamstraff, om du betalar bra. Vi samarbetar med de ledande medieföretagen för verkställighet av straffen. (Annons från Domstolsaktiebolaget Skampålen)
 
Upplysningsvis meddelas att jag inte har blivit utsläppt från något fängelse. Men byggnadsställningara,  som tvingat mig leva bakom fördragna gardiner för att slippa insyn, försvann i fredags. 
 
 

Vita heterosexuella män alltid skyldiga. Alla andra är oskyldiga

Malmö-polisen har inte släppt signalementet på de män som våldtog en 17-årig flicka och i samband därmed misshandlade henne svårt, så att hon måste hämtas med ambulansö Det är tredje gruppvåldtäkten i samma område i Malmö inom en månad. Polisen har uppmanat kvinnor att inte stänga in sig, eftersom det vore "kontraproduktivt". Väntar de på en ny gruppvåldtäkt mitt framför näsan på polisen, så att de skyldiga kan gripas? Polisen tror att många runt gärningsmännen vet vilka de är, och hoppas att de ska höra av sig- 
 
Journalistkåren, som nu har fullt upp med att anklaga varandra, och diverse kulturpersoner, för serievåldtäkter, har triumferat varje gång en serievåldtäktsman har åkt fast. De har nämligen varit svenskar. I de fallen har inget hindrat att etniciteten avslöjas. Men av det har vi fått veta att svenska serievåldtäktsmän jagar ensamma och inte skryter med det inför vänner och bekanta. 
 
Media har varit minst sagt stressade av den senaste tidens händelser. Me too har ju legat som en våt filt, som tryckt undan alll annan nyhetsrapportering, förutom att muslimer sitter i möten med judar-. Och att något uttalande från Donald Trump som satte igång angreppen mot synagogan. En vit heterosexuell man. 
 
Det ska naturligtvis inte förtigas att det finns muslimer (enligt undersökningar en majoritet på 61 %) som inte är anttisemiter. Men är det en så stor nyhet, så att man måste använda nästan all sändningstid från Malmö att berätta om detta faktum? Grumppvåldtäkterna ska däremot tystas ner. åtminstone så länge det inte är klarlagt att de skyldiga är vita heterosexualla män. Dessutom har ju media haft fullt upp med knivdråpet i Stockholm. Att offret var en s.k. ensamkommande som varit väldigt snäll, har vi fått veta. Däremot ingenting om dråparen, förutom att han är 16 år och har varit avstängd från skolan under en tid, samt att de andra eleverna var rädda för honom. 
 
Är han också en s. k ensamkommande och är 16 hans verkliga ålder? Jag kallar honom "dråparen", fastän han är misstänkt för mord, så står det på polisens hemsida, men jag tycker nog att man bör avvakta med brottsrubrikeringen tills polisutredningen är klar. Media, som tydligen har hållit egna vittnesförhör vet att berätta att offret knivhöggs bakifrån helt oprovocerat. En ensam psykopat, och sådana kan man ju alrig skydda sig ifrån.
 
Nu, i efterdyningarna efter Me too vet vi ju att media håller sig med sina egna privatdomstola, med chefreaktörer och ansvariga utgivare som domare och journalisterna som kriminalkommisarier. De kan aldrig ha fel. I går framträdde författaren Stig Larsson, som vän till "lulturprofilen" och bedyrade hans oskuld. Det här blir knepigt värre. Å ena sidan är Jean-Claude Arnault vit heterosexuell man, men å andra sidan är han också jude. Och judarna ska vi tyckas synd om. Just nu.
 
Tills Hamas börjar skjuta rakter mot befolkade områden i Israel,. och Israel svarar med bomber mot avskjutningsramperna i bostadskvarter i Gaza. Då kommer Aftonbladet och Sveriges Telivision att anklaga .... för att döda palestinska barn. Igår läste jag en dom från Stockholms tingsrätt. som hade dömt en drygt 70 år gammal manodepressiv kvinna för brottet hets mot folkgrupp.Hon hade nämligen sagt att en viss folkgrupp dödar palestinska barn. Men det hade hon väl inte hittat på, utan fått någonstans ifrån? Kanske från någon nyhetsuppläsare i TV? 
 
De småkriminella döms. med de stora hetsarna går fria. Deras yttrandefrihet skyddas ju av grundlagarna. Att Hamas gömmer militära anläggningar i bostadsområden.. för att kunna framställa fienden som barnamördare tvivlar jag inte ett dugg på. Det svenska försvaret gör på samma sätt. Under min egen värnpliktstid var jag flera gånger. en tid dagligen, inne i en av det svenska Flygvapents ledningscentraler, som låg under källaren i ett hyreshus. I bottenplanet fanns en krog, som vi soldater besökte på fritid-
 
Det var fiffigt uträknat. Att en soldatkrog besöks av soldater väcker ju inga misstankar Att en handfull soldater avvek och togr hissen ner i underjordenmärktes ju inte. Det hade hur som helst behövts kraftiga bomber för att slå ut den anläggningen. Undrar hur många svenska barn, som hade dödats, om vi hade dragits in i något krig. Världsopinionen hade förstås rasat mot fienden. För att vinna det militära kriget måste man vinna propagandakrigetö 
 
Och fästmön rasar mot mig, ty vi stödjer olika sidor i Israel /Palestina-konflikten. Det är nog för att göra mig till en kvinnorörtryckare. Jag är ju en vit heterosexuell man. Me too-rörelslen har nu övergått från att beskylla diverse chefer, främst inom media-, kultur- och politik-sektorerna för sexuella övergrepp till att de utövar ett "kvinnoförtryckande" chefsskap. Av de diffusa anklagelserna framgår inte att behandlingen av kvinnliga medarbetare skiljer sig från behandlingen av manliga medarbetare. Alltså handlar det egentligen om en auktoriter ledarstil. 
 
Det är ganska komiskt att beskyllas för detta, när jag aldrig har varit chef. Och att det skulle vara min fars fel att jag blivit sådan. Han har inte heller varit chef. Det har däremot både hon och bror och deras far varit Att sedan komma dragandes med att alla män i min fars generation var sådana. Jag har abolut ingen emot att chefer med auktoritära ledarstilar får sin fiskar varna. Men då ska det inte bara gå ut över chefer som är vita heterosexuella män. Och de ska inte anklagas och hängas ut för sådant som de inte har gjort. 
 
Me too har blivit ett mediabrus, som döljer sådånt som är verkligt allvarligt-. 

Ljuset kom tillbaka 15 december kl. 12.12

Har kevt i mörker under två och en halv månader. Det har varit byggnadsställningar runt huset och folk som har gått utanför mitt fönster. Eftersom uppgången till alla arbetsplatserna har varit utanför mitt fönster, har det varit ett ständigt spring och oljud. Har därför haft persiennerna nedfällda och har altså levt i mörker under de sista ljusa höstdagarna.Detta har varit oerhört påfrestande. Blev därför väldigt glad när det började montera ner byggnadsställningarna i måndags. Hela veckan har jag sett fram mot att kunnat släppa in ljuset. Vaknade i morse av ett värre oljud än vanligt och folk som pratade högt på något främmande språk. Det kändes som om de var inne i lägenheten, men det var de ju inte. Äntligen hade de påbörjat nedmonteringen av de sista byggnadsställningarna, de utanför mitt fönster. Strax efter kl. 12 var de borta., och jag kunde släppa in ljuset. 
 
Ja, det har varit en svår  tid, och inte minst igår när jag berättade för några andra hur påfrestande det har varit och att jag hoppades bli av med byggnadsställningarna och folk som går utanför fönstret före veckoslutet. Jag blev förmanad om att arbetsmiljölagen kräver att det ska vara byggnadsställningar vid den typen av jobb som nu har gjorts. Jag svarade att jag inte alls hade haft några invändningar, men att det hade varit påfrestande ändå. Just nu sitter jag och skriver i dagsljus, utan tända lampoer. Och oljudet har tystnat. Fantastiskt. Ljuset kom tillbaka en hel vecka före vintersolståndet. 

Ljuset kom tillbaka 15 december kl. 12.12

Har kevt i mörker under två och en halv månader. Det har varit byggnadsställningar runt huset och folk som har gått utanför mitt fönster. Eftersom uppgången till alla arbetsplatserna har varit utanför mitt fönster, har det varit ett ständigt spring och oljud. Har därför haft persiennerna nedfällda och har altså levt i mörker under de sista ljusa höstdagarna.Detta har varit oerhört påfrestande. Blev därför väldigt glad när det började montera ner byggnadsställningarna i måndags. Hela veckan har jag sett fram mot att kunnat släppa in ljuset. Vaknade i morse av ett värre oljud än vanligt och folk som pratade högt på något främmande språk. Det kändes som om de var inne i lägenheten, men det var de ju inte. Äntligen hade de påbörjat nedmonteringen av de sista byggnadsställningarna, de utanför mitt fönster. Strax efter kl. 12 var de borta., och jag kunde släppa in ljuset. 
 
Ja, det har varit en svår  tid, och inte minst igår när jag berättade för några andra hur påfrestande det har varit och att jag hoppades bli av med byggnadsställningarna och folk som går utanför fönstret före veckoslutet. Jag blev förmanad om att arbetsmiljölagen kräver att det ska vara byggnadsställningar vid den typen av jobb som nu har gjorts. Jag svarade att jag inte alls hade haft några invändningar, men att det hade varit påfrestande ändå. Just nu sitter jag och skriver i dagsljus, utan tända lampoer. Och oljudet har tystnat. Fantastiskt. Ljuset kom tillbaka en hel vecka före vintersolståndet. 

En gång flykting - alltid flykting?

Jag har mött personer - nu drygt 80 år - som har flytt till Finland från länder söder om Finska viken, när deras hemtrakter invaderades av den sovjetiska Röda armén. Deras hemtrakter hade tidigare varit ockuperade av tyska nazister, som lokalbefolkningen försökte hålla sig väl med De hade kanske inget annat val, men det uppskattades försås inte av ryssarna. En då sjuårig flicka har berättat för mig att en granat hade förstört hennes systers cykel. Dessbättre satt inte systern på cykeln just då, utan ledde den. Granaten slog alltså ner mellan flickorna. En tysk soldat, som sett händelsen, hade rustat fram och tröstat flickoran och bjudit på godis. Flickan, som just hade fyllt 83, när hon berättade detta, sa att de tyska soldaterna hade varit "så snälla". 
 
Den gamla damen mindes inte hur de (pappa, mamma och de två döttrarna) hade kommit till Finland. De måste ha gått genom sovjetkontrollerat område, och hade väl antagligen varit livrädda. Men de blev inte kvar länge i Finlad, eftersom det började gå dåligt för Finland i det s.k. fortsättningskriget mot Sovjetunionen. De hade därför vandrar norrut genom Finland till Haparanda i Sverige, varifrån de hade skickats till ett flyktingläger utanför Karlstad. Just den här flickan / kvinnan kom från Ingermanland, som i början av 1700-talet hade tillhört Sverige, men sedan dess varit ryskt /sovjetiskt. De hade dock ända till flykten behållit sin ingermanländska kultur och språk. 
 
Jag har hört berättelser från ytterligare några flyktingar österifrån under andra världskriget. Det var en kvinna, so var gift med en svensk man, som har berättat om sin fru. Hon tillhörde den ryska minoriteten i Finland, och hade alltså ett ryskt för- och efternamn, men var finsk medborgare. Hon hade tillsammans med sina föräldrar fördrivit från deras hemtrakter i dåvarande östra Finland. som avträddes till Sovjetunionen genom fredsavtalet efter kriget. Flykten genom Finland till Sverige måste ha varit en skräckupplevelse, eftersom ryssar inte var populära i Finland, som hade förlorat 93.000 soldater i kriget. 
 
Detta ger kanske en annan dimension av uttrycket "Fly för livet" än den., som vi vanligen får höra i den nutida svenska flyktingdebatten. Ett annat av de gamla flyktinbarnen, en nu 80-årig man från Estland, vilken gjort kometkarriär inom Socialdemokraterna, har beskrivit på sin blogg om hans fars önskan att återvända till ett fritt Eslland. Jag undrar hur det känns att upptäcka. att det inte längre finns något hemland att återvända till. Hur lång tid tar det för ett sjuårigt barn att byta nationalitet, att börja identifiera sig mer med sitt nya hemland än med sitt gamla hemland. Jag ville veta, så jag skickade en fråga, men fick intet svar., 
 
Jag tycker att det är en väsentlig fråga, hur lång tid det tar för ett barn att byta nationalitet och känna sig som en del av sitt nya hemland, inte mist på grund av de slitningar som uppstår i flyktinfamlijer, när barnen har "integrerats" i det svenska samhället. medan förädrarna vill återvända till sitt gamla hemland, så fort som möjligt. Har föräldrarna ingenting att säga till om, beträffande vad deras barn ska anpassas till? Kan det rentav vara så att det svenska förmyndarsamhället, som inte erkänner föräldrars rätt till sina barn, "stjäl" invandrarnas barn?
 
Varför ska flyktingar, som har fått ett tillfälligt uppehållstillstånd, och alltså inte har rätt att stanna i Sverige sedan tillstånden löpt ut. påtvingas en transfomrering till svenskar och intet ha att säga till om beträffande dras barns uppfostran och utbildning? Och hur reagerar barnen själva? Jag ska här bara nämna min egen flyttning inom Sverige, som skedde samma dag som jag fyllde tio år. Det var som att komma till ett väldigt otäckt främmande land, där främlingsfientligheten - mot inflyttare från andra landsdelar stod som spön i backen.Den staden, och dess falska "anti-rasism" avskyr jag fortfarande. 
 
Den anti-rasistiska fernissan är bara ett av sätten att visa sin främlingsfientlighet, att framhäva sig själv som bättre än alla andra. Vara "intolerant mot de intoleranta", en parafras på serietidningen Fantomen. Jodå. mannen på dödskalletronen bland pygméerna är ju "hård mot de hårda", och pygmérnas vite beskyddare. Det är ju så många av de självutnämnda antirasterna ser på sig själva. Som beskyddare av de icke-vita.De ensamkommande flyktingbarnens höga beskyddare. Som måste skyddas mot hemlandet farligheter. 
 
Jag vet förstås inte exakt hur Migrationsverket har resonerat, när man har beslutat att avvisa unga män från Iran till Afghanistan. Men en sak vet jag säkert: Statsministern har inte bestämt vilket land de ska till. Det har de unga männen bestämt själva. Ja, du läste rätt. De vet ju att de kommer att skickas till Afghanistan om de trilskas. De är ju trots allt afghanska medborgare. Jag gissar att Iran inte tar emot andra länders medborgare, om de inte kommer frivilligt. Ett avslag på en asylansökan innebär att man är skydlig att lämna Sverige..Naturligtvis får an själv välja till vilket land man ska åka till, under förutsättning att man släpps in i det landet. Jag har inte hört att de inte skulle vara välkomna tillbaka till Iran, där de ju har bott större delen av sina liv. 
 
Vem är flykting, och när upphör man att vara flykting? Svar: När man har kommit till första säkra land. Dublin-förordningen, som gäller i EU. säger dessutom att flyktingar ska söka asyl i första EU-land som de kommer till och inte resa illegalt genom land efter land. Finland var inget säkert land för flyktingar från Sovjetunionen eller länder som hade ockuperats av Sovjetunionen, så länge Finland befann sig i krig med Sovjetunionen. Och så länge ryssar, som var finska medborgare, riskerade att dödas i Finland. 

Sverige 2017: Skolbarn tillåts ha dödliga vapen under lektionstid

Och hur avtrubbade tillåts lärare rekgor och skolborgarråd att vara? Jag har försökt använda dagen till att ta reda på vad som egentligen hänt, men censuren är näst intill ogenomtränlig. Självklart har det varit en massa rykten, bl.a. att två afghaner har rykt ihop.
 
Och att en tredje elev, som försökt gå emellan också har blivt knivskuren. Även om ha blivit lindrigt knivskuren, så är det jätteallvarligt. Jag fick också fram att detta inte är första gången, som beväpnade skolbarn har attackerat varandra. I förbifarten läste jag också att en 50-årig kvinna har dömts till dagsböter för brottet Hets mot folkgrupp för att hon har kallat aghaner för "kamelryttare" Hon skrev något mer också, som jag dock inte kan återge, eftersom vanliga privatbloggar inte skyddas av tryckfrihetslagen. 
 
Det, som jag inte kan skriva, kan du lästa på nätet om du googlar på ordet "kamelryttare". Om du sedan googlar på åklagarens mamn. kan du se att han har lagt ner ett mål om stöld av 400 liter diesel, trots att det finns både bildbevis och erkännande av de skyldiga. Om man jämför det som den  50-åriga kvinnan har skrivit, straffbara ord som skydda av det märkliga privilegiet för journalister att begå brott, med det som nu kan läsas om afghaner på flashback (direkta uppmaningar att mörda afghaner) så förstår du skillnaden. Den åklagaren silar mygg och sväljer kameler. Enligt åklagaren var kvinnans brott särskilt allvarligt, eftersom det var riktat mot "unga män som kämpar för att få stanna i landet". 
 
Varför åtalar han inte hela regeringen och oppositionen, med undantag för Vänsterpartiet, för det är ju faktiskt de, som ligger bakom den strikta invandringspolitiken. Och inte den 50-åriga tossan, som bara tycker att de av riksdagen beslutade lagarna ska följas, men uppenbarligen inte behärskar det politiska finlirar-språket, Jimmie Åkesson, som behärskar detta språk. riskerar inget åtal fastän han ständigt idisslar samma sak. Och det gör statsministern också, men han riskerar inte heller åtal. Så har vi åter fått "Sveriges rikes lag" och klassdomstolar, som dömer efter klasstillhörighet och inte efter brottets allvarsgrad.
 
Men är det undra på att folk börjar undera vilket slags kliientel som släpps in i landet och behandlas som om de vore små barn, och tillåsts bära kniv under skoltid? Och vilket klientel ligger bakom dieselstölderna och bostadsinbrotte? Hälften av de senare brotten begås av utländska ligor., företrädesvis från Östeuropa. 
 
Enligt uppgifter i media, har andra elever sagt att den dödade 17-åringen var mycket balanserad och omtyckt, medan den 16-årige gärningsmannen varit labil och aggresiv. De hade varit rädda för honom. Nu vet vi inte om detta är sant, eftersom chocken efter det som hänt, kan påverka vittnen. Men det är ju bra att media redan är färdiga med sin fällande dom ot 16-åringen och redan har talat om för vinnena vad de ska minna. Enligt polisen fanns inget rasistiskt motiv bakom dådet, vilket tyder på att 16-åringen inte är en svensk nynazist. Tänk om det kommer fram uppgifter, som visar att vi ska tycka synd honom åckså?
 
Och frågan kvarstår hur det är möjligt att skolbarn bär livsfarliga vapen under lektionstid, eller snarare håltimmar som det här torde ha varit fråga oml. Alla som har gått i skola, vet väl hur stökigt det kan bli under dessa håltimmar, då skoleleverna lämnas sysslolösa utan tillsyn? Detta kunde ha hänt i vilken skola som helst, där eleverna hade tillåtits att bära vapen under skoltid. Så det behöver inte alls ha haft att göra med offrens och gärningsmannens etnicitet.
 
Utan snarare med skolpersonalens och , polikerna iver att låtsa satt allt är väl, och om den stockholmsbaserade journalistkärens censurmentalitet. Och åklagare som är politiserande fähundar., som väcker åtal efter klasstillhörighet och inte efter brottets art och  omfattning. Det har ju varit upprepade dielselstölder. .  

Förfärliga anklagelser

Jag och fästmön skulle alltså ha gått på fest tillsammans med kulturprofilen och hans fru, akademiledamoten, fastän jag hade tagit fel på datum. Och dessutom hade jag "ljugit" om varför jag inte fick följa med. 
 
"Visst, det är sant att han inte fick gå med, men det beror inte på något han har skrivit om Karolinska institutet, utan på att han inte ens kunde vara med på en enkelt födelsedagsbjudning utan att göra ner mina gäster efteråt på sin blogg. Sådana obildade personer tar jag inte med i salongerna!"
 
Tänk bara vad jag hade kunnat skriva om herr kulturprofilen, och hur det går till på Svenska Akademiens tillställningar, om jag fått se det med egna ögon. Men inte har jag gjort ner alla gästerna på en privat bjudning. Jag tycker bara inte att det passar sig att en av de kvinnliga gästerna försöker enlevera värdinnans man. Jag gjorde mitt bästa för att på ett hövligt sätt signalera att jag tyckte att konversationen börjae bli alltför intim- Och det skrev jag om. Men det är kanske så det går till i de fina salongerna. Vad som framkommit i media. har herr kulturprofien inte dragit sig för att enlevera gästernas fruar och döttrar och bjuda dem på flygresor till Akademiens lägenhet i Paris, där han har haft avancerat sex med dem.
 
Fästmön får det att framstå som om jag har gått ut med förfärliga anklagelser mot henne. Men mig veterligt brukar inte hon heller springa på Akademiens fester, och har alltså själv varit ovetande om hur det går till där, tills herr kulturprofilens förehavanden avslöjades i media. Synd är det i alla fall, att det inte blev något, för så nära de fina salongerna har jag aldrig tidigare varit.
 
Finns ingen humor i de litterära sällskapen???

Tur att man inte är nobelpristagare

 
Den här dagen, 10 december skulle jag ha varit i Stockholm på något arrangemang ,i regi av Svenska Akademien, i anslutning till nobelfestligheterna. Fästmön hade två biljetter, men jag var förstås inte fin nog. Och dessutom skulle man ha frack. Kvinnor får däremot vara klädda, eller rättare sagt halvklädda hur som helst. Se bara den kvinnliga TV-reportern i röda trasor på Nobelfesten. Och så fanns ju risken att jag skulle skriva någonting sarkastiskt om de fina tillställingen här på bloggen. Vilket torde syfta på mina inlägg om skandalerna vid Karolinska institutet, som utser nobelpristagare i medicin.
 
Tanken att just jag skulle kunna ställa till med skandal i Nobel- och Svenska Akadmien. sammanhang är skrattretande, efter avslöjandena om den s.k. kulturprofilens framfart. Nu fick jag ändå inte chansen att träffa honom. Det var synd. Han har uppenbarligen mycket att lära ut, både hur man eröverar pryda kvinnor, och hur man nästlar sig in i den fina världen, utan att själv ha presterat något. 
 
Jag avundas inte alls nobelpristagarna. Tänk att behöva sitta där timme efter timme, och svara på närgångna frågor från någon bordsdam, vars sällskap man helst velat slippa, typ: "Och var någonstans där bodde du?" Vore jag forskare, skulle jag hellre sitta på min kammare och forska. Precis som jag gör nu. För det ligger ju ändå en hel del "forskning" bakom inläggen, som jag skriver. 
 
Jag har också skrivit ett inlägg om Alfred Nobel, "En dödens köpman som blev mänsklighetens välgörare", efter ett besök på Nobels gård i Karlskoga. 
 
Tillägg:
Fästmön har just hör av sig, och uppmanat mig att sluta ljuga om henne. Hon anser tydligen att något som jag har skrivit i det här inlägget inte är sant. Skulle det vara att hon anser jag inte är fin nog att gå tillställningar hos Svenska Akademien? Hurra, då får jag väl vara med nästa år. Jag får kanske överta "kulturprofilens" plats som Akademiens nittonden ledamot och får vara med och utse nobelpristagare i litteratur. Det är bara ett problem: Titta på bilden från nobelfesten! Skulle jag kunna sitta med där. i denna jättesal, utan att gripas av panik? 
 
Men jag har nog en del skönlitterära kvalitéer, också, i mitt skrivande. Och då är det väl tillåtet att avvika ett par millimeter från sanningen, i alla fall som fästmön ser den, för att åstadkomma god skönlitteratur? Gjorde inte Strindbeerg det med sin "Giftas"-roman?
 

Salongsnazismen: SVT:s nyhetsuppläsare har hetsat mot judar - se resultatet

Och invandrare från Mellnöstern svarar med att uppmana till mord på svenska medborgare.
 
För några år sedan avsljöades att en svensk minister (Mehmet Kaplan) hade ätit middag med en turkisk fascist som hade uppmant till mord på kristna turkar, varav en del lever som flyktingar i Sverige. Justitieminister Morgan Johanssons spontana kommentar var att man inte får ta med sig hemlandets konflikter till Sverige. Det lät ju bra, nästan inställsamt, men han fick det att låta som om båda sidor har lika mordiska extremister. Här i Sverige. 
 
Nej, inte ens i hemländerna. Jag lastar inte den muslimska religionen för extremisternas tolkningar, men det extremisterna bekänner sig till kallar de islam, så även i Mellanöstern. Det var på grund av extremisterna i det s.k. Muslimska brödraskapet, inte på grund av den muslimska majoriteten, som demokratin inte fungerade i Egypten, som nu åter är en militärdiktatur.
 
I ett tidigare inlägg har jag skrivit att Per Gahrton, som var en av de ledande grundarna av Miljöpartiet, har varit en av de värsta av de salongsfähiga antisemiterna i Sverige. Detta går tillbaka till hans tid i Folkpartiets (nuvarande Liberalernas ungdomsförbund), där han tävlade om partiledarposten med Per Ahlmark, som milt talat var en mycket hängiven Israel-vän. Gahrton skrämdes inte ens av en ny förintelse av judar, alltså en uppepning av de tyska nazisternas illdåd, om de krafter i Mellanöstern, som han stödde, hade fått betämma. 
 
Att just Mp vänslas med dessa bruna krafter och att de avgjorde valet av Gustav Fridolin till språkrör och senare utbildningsminister, är ingen slump. Och att Mehmet Kaplan också fick in ministerpost ,som belöning. Och att SVT hetsar mot judar är väl heller ingen slump, med tanke på att hälften av journalisterna på SVT sympatiserar med Mp. Näst störst i partisympatier på SVT är Vänsterpartiet, som p.g.a. gammal revolutionsromantik, stödjer Israels fiender. Socialdemokraterna är heller inte oskyldiga i sammanhanget, då man valde in en herre, som har täta band med det egyptiska Muslimska Brödraskapet som suppleant i partistyrelsen, Detta skedde kuppartat på iniitiativ av Stockholms Arbetarekommun. I den organisationen finns väl inte längre några arbetare, utan snarare höga ämbetsmän och partifunktionärer. 
 
I detta sammanhang kan jag inte avstå från att nämna Nalin Pekgul f.d. ordförande för S-kvinnor, och den f.d. gerillakrigaren Amineh Kakabave, som för närvarande är riksdagsledamot för V. Pekgul petades efter ett intrigspel av svenkor, som tjusades av Brödraskaps-männens överdrivna maskulinitet, eftersom hon hade protesterat högljutt mot Brödraskapets terror mot muslimska kvinnor i Sverige. Kakabaveh har petats ner på icke-valbar plats på Vänsterpartiets risdagslista inför valet 2018, eftersom hon är den riksdagsledamot som har kämpat hårdast mot hedersvåldet mot muslimska kvinnor i Sverige. 
 
Riksdagens talman Urban Ahlin, s, blev på något sätt indragen i petningen av Pekgul, och beskylldes redan då för sexövergrepp mot någon icke namngiven kvinna. Ryktesspridaren mot Ahlin, vilken har varit en kvinnlig partiledarkandidat,  har erkändt att ryktet var falskt, men har nu alltså dykt upp igen i kölvattnet av Me too-kampanjen. Utnämningen av Ahlin till talman, torde ha varit en spark snett uppåt, för att få bort honom från partipolitiken, då ha fallit i onåd hos Muslimka brödraskapet närstående socialdemokrater. Sexanklagelser är ett av kvinnors farligaste vapen i maktkamper mot män - och mot andra kvinnor, eftersom män som stödjer dem elimineras. 
 
SVT:s reporter i Mellanöstern Stefan Åsberg har rapporterat att det har varit "förvånansvärt lugnt" på Vätbanken efter USA-presidenten Donald Trumps besked att USA-ambassaden i Israel ska flyttas till Jerusalem, som de facto redan är Israels huvudstad. I praktiken har Trump gjort ingenting, eftersom han - till skillnade mot sina företrädare - inte avser att hindra verkställigheten av ett drygt 20 år gammalt beslut av det amerikanska parlamentet, Representanthuset, att flytta ambassaden. Men naturligtvi har Triump inte kunnat avstå från att annonsera sitt icke-agerande på sitt sedvanliga yviga sätt, som ger intryck av aktivitet och handlingskraft.
 
Nyhetsuppläsarna i SVT har för sin del inte avstått från att blåsa liv i gamla nazistiska konspirationsteorier om en judisk sammansvärjning mot världen: ”Den judiska lobbyn i USA är oerhört stark och har drivit frågan länge” Och TT har fyllt på med att Trump har tagit emot kampanjbidrag från en rik jude och att Trumps svärson är jude. Det är alltså precis samma retorik, som ackompanjerade Hitlers väg till makten, och kunde läsas i varenda tysk tidning under 1930-talet. 
 
Efter att judarna har utpekats som problemet av nyhetsuppläsarna i SVT, som på känt nazistiskt manér har fantiserat om en judisk världskonspiration, är det inte undra på att demostranter i Malmö i fredags skanderade: "Vi har utlyst intifada från Malmö. Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna."  Jaja, om dessa fascister anser sig sakna frihet i Sverige, kan de väl åka tillbaka till sina tidigare hemländer, exempelvis militärdiktaturens Egypten, och njuta av friheten där? Den är inte särskilt stor för den som sympatiserar med Muslimska brödraskapet, som har stämplats som en terrororganisation i Egypten.
 
Vad rör det oss, att kritiska röster bland muslimerna själva som Pekgul och Kakabaveh tystas och flyttas bort från de positioner, där de kunnat utöva ett visst inflytande? Vad för det oss vanliga  svenskar att extremister kräver död åt etniska minoiriteter, som dock är svenska medborgare, såsom judar och kristna med orientaliskt urpsprung? Vad rör det oss att SVT:s nhetsuppläsare sprider samma konspirationsteorer som tyska radiopratare under 1930-talet? 
 
 

Tiggeriförbud i olika länder

Det känns märkligt att läsa S-debattörer, som dömer ut Moderaternas försllag till tiggeriförbud. Har inte Socialdemokraterna själva förslagsrätt, eller är man så beroende av Miljöpartiet, så att man inte får lägga fram egna förslag? Det är väl annars klart att allt valfläsket till Mp-väljarna kommer att kosta så mycket,så att pengarna skulle räcka till lyxhotell med alla måltider betalda för de c:a 5.000 tiggarna i Sverige, om  S hade valt det i stället för att strö pengar över välbeställda Mp-väljare, som vill ha skattepengar till dyra miljöleksaker. Finns det inga socialdemokrater, som kan tänka själva? 
 
Det är svårt att få fram aktuella uppgifter om lagregleringen av tiggeriet inom EU-länderna. I Rumänien är det helt förbjudet. Lagreglering av tiggeriet saknas helt i tre länder: Sverige, Finland och Portugal. Det kan man kanske förstå. Man måste passera genom många länder för att komma till Finland och Portugal.Respengarna räcker kanske inte så långt? Vad man har lyckats tigga ihop längs vägen, räcker kanske inte. 
 
I de flesta länder finns "partitiella" förbud. I Tyskland kan en tiggare dömas för bedrägeri, om en tiggare låtsas vara handikappad, fastän han inte är det. I några länder är det förbjudet att hota motvilliga givare med aggresiva hundar. I några länder är det straffbart att låta barn tigga. Den pensionerade domaren, som jag skrev om i föregående inlägg, har skrivit att vore han fortfarande aktiv jurist skulle han vägra döma efter lagar som han ogillar. Ett interessant avslöjande. Men det gällde de s.k. ensamkommande, som inte skulle få sin sak prövad efter svensk lag, utan efter den domaren privata tyckande.
 
På sin blogg har han haft långa utläggningar om att ett tiggeriförbud skulle strida mot grundlagen. Resonemanget är följande: Somliga tiggare har textade pllakat. där de beskiver hur nödställda de är. Ett tiggeriförbud skulle alltså strida mot yttrandefriheten! Men varför har, i så fall, inte Tyskaldn fått bassning av Europadomstolen för mänskliga rättigheter för sitt bedrägeristraff för tiggare som ljuger? Eller Frankrike, som straffar tiggare som skräms med hundar. Något som jag för övrigt aldrig har sett i Sverige. 
 
Vad tror du skulle hända om vi haft en förbudslag, och en hjälporganisation hade bjudit hit en f.d. tiggare som stått med ett plakat i närheten av insamlingsbössan? DEtean jag svara på: Ingenting. Insamligen kommer ju att vara laglig och har polistillstånd. Och den f.d. tiggaren, som har bjudits hit, tigger ju inte själv. Är det inte så vi vill ha det? En stödorganisation, som samlar in pengar till en viss by i Rumänien, och bjuder hit en av byborna, som berättar om livet i byn... Så vet givarna att pengarna kommer fram, och inte hamnar hos någon maffia. 
 
Problemet för lagstiftarna är att tiggeri aldrig kan vara ett tillräckligt grovt brott för fängelse. Och om straffet för överträdelse av tiggeriförbudet är böter, finns bara ett sätt för en tiggare att få fram pengar till böterna: att fortsätta att tigga  Det är därför jag skriver att tiggeriförbudet måste vara en del i en helhetslösning. Det tror jag att moderaterna begriper. Men om de inte skulle göra det, kan ju sossarna förklara den sake för dem.. Och när moderatledaren Ulf Kristeresson har sagt att han är beredd att kompromissa med S om tiggeriförbudet, så är det en utsträckt hand,  en chans som ingen seriös socialdemokrat får missa. 

Förbudsmotståndarnas hyckleri

De mer aktiva förbundsmotståndarna, de som ständigt vråålar om allas lika människovärde har själva ingen respekt för tiggarnas människovärde. Varför ska de dömas till ett liv i tiggeri och misär, samtidigt som unga män, som inte ens har rätt att vistas i Sverige (om reglerna följs), ska kostas på hundratusentals kronor var, som om de vore små barn? Nåja, nu går ju inte alla de pengarna rakt ner i fickorna på "barnen". Merparten går till advokaterna, gode männen och familjehemmen och alla andra som profiterar på verkliga och falska flyktingar. 
 
Tänk om dessa pengar i stället hade givits till tiggarna, som i så fall inte alls hade behövt tigga. De skriver på socialdemokratiska bloggare och skryter med vilka präktiga sossar de är, och hotar partiledningen med att gå ur partiet, om partiledningen ställer upp på tiggeriförbud. Men i så¨fall är ju ingen skada skedd: Socialdemokraterna kanske blir ett arbetarparti igen, om de fina överklassossarna lämnar. Professorn i Göteborg och den pensionerade domaren med sin fina lantgård, som han köpt efter pensioneringen. Där finns väl utrymme för några tiggare, så att de slipper sova ute? Eller för några "ensamkommande"? 
 
Det finns resurser att hjälpa, om man bara prioriterar rätt, så att hjälpen går till de mest behövande. Sverige har tillräckligt med resurser (skattemedel) för att ge de c:a 5.000 tiggarna från Rumänien och Bulgarien ett antändigt liv i Sverige. Problemet är inte resursbrist, utan risken att många fler kommer, om de upptäcker att det finns ett land som skiljer sig markant från alla andra länder. Det var ju detta som ledde till flyktingkaoset under 2015, som drabbade inte minst länderna längs "västra Balkan-rutten". De länderna var ju inte slutmålet. Slutmålet var Sverige och Tyskland.
 
Om alla EU-länder bestämde sig för att  göra samma sak, så att inget EU-land framstår som bättre än något annat, skulle tiggeri-problemet vara löst inom några få år. Ett tiggeriförbud kan vara en del i den lösningen. De, som trots att de har juridiska och samhällsvetenskapliga kunskaper, motsätter sig varje förslag till tiggeriförbud - i stället för att föreslå ett "mjukt" tiggeriförbud, VILL HA ett samhälle. där fattiga tvingas att tigga. Det ger dem chansena att fortsätta att spotta på andra och kalla dem rasister och anti-ziganister. 
 
Det jag har föreslagit är ett närmast symboliskt straff på 100 kr för olagligt tiggeri- (Det ska också finnas lagligt tiggeri, enligt mitt förslag). Detta skulle ge socialtjänsten rätt och skyldighet att hjälpa tiggarna  En vuxen person, som inte har ett grovt missbruk, kan inte påtvingas hjälp inom socialtjänsten, om inte han / hon har begätt ett brott. Alla vet ju hur det daltas med brottslingar i dagens Sverige. Med dagens regler kan en tiggare frysa ihjäl rakt framför ögonen på socialtjänstens personal, utan att de har rätt att ingripa. 
 
Jag känner till ett fall då tiggare har avhysts från en illegal bosättning sent på kvällen under en mycket kall höstdag, med personal från socialtjänsten närvarande. Deras uppgift var att kontrollera att det inte fanns några barn bland tiggarna, som dock var i 70-årsåldern. Detta hände bara en månad efter att en 60-årig tiggarkvinna hade frusit ihjäl i en skruttig bil, som var hennes och hennes 75-åriga makes bostad. 
 
Hur nödställda de än är, drar sig tiggarna från att söka hjälp från socialtjänsten, som faktiskt är skyldig att ge akut hjälp, förutsatt att den tas emot frivilligt, om mottagaren är en icke-missbrukande vuxen person. De vet, eller anar, att en begäran om hjälp kan leda till att de blir utvisade.När utvisningen väll är verkställd, har socialtjänsten i den svenska kommunen inte längre något ansvar. Och de, som säger sig ge till tiggare och hetsar mot "förbudsivrarna" vägrar skänka pengar genom hjälporganisationer, som har verksamhet i tiggarnas hemländer Detta är omänsklighet, maskerad till godhet. 
 
Så här står det i Utlänningslagen 8 kap 9 §:"En EES-medborgare eller en familjemedlem till en EES-medborgare får avvisas under de tre första månaderna efter inresan om han eller hon visar sig utgöra en orimlig belastning för biståndssystemet enligt socialtjänstlagen.". EES-medborgare är alla EU-medborgare samt alla som är medborgare i Norge, Island och Liectenstein. Alla tiggare från Rumänien och Bulgarien är allts EES-medborgare. En tiggare, som inte längre lagligen kan försörja sig genom tiggeri utan tvingas ta emot hjälp från socialtjänsten, kommer mycket snart att uppfylla rekvisitet "orimlig belastning på biståndssystemet enligt socialtjänstlagen", och kan därmed utvisas. 
 
Frågan är vad som sedan händer med den personen. Men det är en diskussion som förbudsmotståndarna sker som pesten. De vill ju inte vara några anonyma givare via bankgirot, utan vill stå i gathörnen och visa sin godhet. (Samma som Jesus anklagade fariéerna för.) Men det är  den diskussionen som vi måste ha. 

Tiggeriförbud kommer allt närmare.

När jag igår läste att moderatledaren Ulf Kristersson är beredd att "kompromissa" med Socialdemokraterna om ett tiggeriförbud, tyckte jag plötsligt så synd om tiggarna,. som sitter utanför Hemköp.  Vad ska de göra nu? Jag blev förvånad över min egen reaktion. Det har ju gått minst ett par år sedan jag gav något. Jag kan inte längre se tiggarna i ögonen, för då förväntar de sig pengar. Men just de tiggarna känns nästan som en del av bekantskapskretsen. Tråkigt att aldrig se dem igen. Men de har ju sitt hemma i Rumänien, och vill inget hellre än att ha ett bra liv där. 
 
Ja, jag blev förvånad över min egen reaktion, efter att i flera bloggdebatter ha stött kraven på ett tiggeriförbud. Jag har skrivit att Socialdemokraterna borde lägga ett eget och mer humant förslag till tiggeriförbud, i stället för att bara avfärda moderatförslaget som okänsligt och "barbariskt". Moderater, som jag har känt, har jag för övrigt inte alls uppfattat som känsolösa barbarer. utan som mycket varma och omtänksamma människor. Men de har väl uppträckt att de inte kan hjälpa alla, även om de själva så vill, och att det därför behövs en politisk lösning på frågan. Och nu är vi där. 
 
Jag ska därför skriva en del om hur ett tiggeriförbud bör vara utformas, och om de sociala och diplomatiska åtgärder här hemma respektive i tiggarnas hemländer, som tiggeriförbudet måste kompletteras med. Jag tycker att Sverige måste sluta ge dubbla signaler. Medan Sveriges socialmininster åker till Rumänien och träffar sin rumänska kollega och kräver att Rumänien måste ta bättre hand om sina egna medborgare, åker statsministern till Bryssel och agerar för att bl.a. Rumänien ska ta emot flera flyktingar för att (fastän det sällan sägs rent ut) hjälpa Sverige att klara av sin självförvållade flyktingkris 
 
1. Tiggeri är per definition detsamma som att be främmande människor (förbipasserande) om ekonomiskt bistånd till sig själv, och utan motprestation. (Källa: polisens hemsida(. Det är alltså inte tiggeri att a) samla in pengar till hjälpprojekt i nuvarande tiggares hemländer (inte till den som samlar in pengarna). Det är inte heller tiggeri, när en gatumusikant ställer en skål för penninggåvor framför sig (inte utan motprestation).
 
2. Det bör dock framhållas att både penninginsamlingar till välgörenhet och framförande av musik på allmän plats ("offentlig föreställning) kräver polistillstånd, enligt Ordningslagen. Den, som söker tillstånd får dock inte nekas tillstånd utan särskilda skäl. Härigenom kommer ju ändå polisen att få en viss kontroll över verksamheten.En del tiggare från Rumänien har med sig dragspel, och de kommer alltså inte att hindras av tiggeriförbudet. 
 
3. I de tidigare bloggdebatterna har jag framfört att det ska finnas ett generellt undantag i förbudslagen för tillfälligt tiggeri under en begränsad tid (högst en dag) vid tillfälliga nödsituationer, exempelvis om någon har tappat elleer blivit bestulen på sin portmonnä och saknar pengar till hemresa. (= lagligt tiggeri).
 
4. Straffet för olagligt tiggeri ska vara ett bötesbelopp på 100 kr, samt anmälan till socialtjänsten, som ska vara skyldig att sörja för vederbörande, att han / hon har mat och tak över huvudet samt kan tvätta kläder och sköta sin hygien under den fortsatta vistelsen i Sverige. 
 
5. Om hjälpbehovet enligt punkt 4 bedöms komma att bli långvarigt, ska socialtjänsten begära hos Migrationsverket att MV beslutar att tiggaren ska utvisas ur Sverige. Stöd för detta finns i Utlänningslagen. I samband därmed ska socialtjänsten, om inte tiggaren motsätter sig detta, ta kontakt med de sociala myndigheterna i hemlandet om fortsatt hjälp efter hemkomsten. Socialtjänsten ska också, om inte tiggaren motsätter sig detta, informera hjäporganisationer i Sverige, vilka bedriver hjälpverksamhet i tiggarens hemland, så att tiggaren får hjälp i hemlandet. 
 
6. Arbetsförmedlingen ska kopplas in, om en tiggare uppger att han /hon, med stöd av EU:s regler om fri rörlighet för arbetskraft, vill ha arbete och bostad i Sverige. Om tiggaren får jobb, ska socialtjänsten hjälpa till med bostad. Om detta misslyckas, kvarstår att tiggaren måste åka hem.
 
7. För att få en permanent lösning på tiggeri-problemet i unionen, ska Sverige arbeta för en lösning på EU-nivå, som innebär att tiggarnas hemländer tillförsäkrar riggarna en rimlig levnadsnivå - eventuellt med bidrag från EU - i dessa länder, i utbyte mot att överiga EU-länder erbjuder en del av tiggarna möjlighet att bosätta sig permanent i dessa länder, om de så önskar. Detta erbjudande , som ska vara av engångkaraktär, ska riktas till tiggare,,som har återvänt år efter år under flera år, och suttit och tiggt på samma ställe. 
 
8. De, som regelbundet har givit pengar till tiggare, ska uppmanas att fortsättningsis skänka pengar genom någon hjälporganisation. Vill de fortsätta att ge till samma tiggare, hindrar inget att de bildar en stödorganisation för den eller de tiggarna, och själva anordnar insamlingar 

Det som är förbjudet är gratis?

Hittade denna bild på nätet, och tar nu risken att jag bryter mot någons upphovsrätt.
Men det har väl denne någon redan gjort, för han har väl inte tagit de fem fotona själv?
Och denne någon vill väl sprida sitt budskap? Regeringen vill alltså förbjuda sexköp i hea världen. Eftersom regeringen har tillsatt en utredning (som regeringen fått bråttom att dissa), som skulle komma med förslag att upplösa äktenskap, som har ingåtts i andra länder, men inte hade kunnat ingås i Sverige, kan man undra. Straff för personer, som har varit bosatta i Sverige under en längre eller kortare tid och under denna tid har köpt sex i utlandet. Det kan man förstå. Är man bosatt i Sverige, ska man följa svensk lag även under tillfälliga vistelser i utlandet. 
 
Men hur blir det om brottet begicks innan personen flyttade till Sverige första gången? Förslaget var ju att om en nittonåring har gift sig med en sjuttonåring i hemlandet och kvinnan (17-åringen?) har blivit gravid och paret har migrerat till Sverige och nu väntar på att barnet ska födas och familjen ska få beslut om uppehållstillstånd, då ska äktenskapet tvångsupplösas. Eftersom paret har begått ett allvarligt brott mot både svensk moral och svensk lag, innan paret migrerade till Sverige. I Sverige uppmuntras nämligen en tidig sexdebut, tillsammans med olika partners för att utröna vem man passar ihop med sexuellt, och detta innan man anses  giftasmogen. 
I många länder stämplas detta som synd
 
Den officiella svenska linjen för alla som fyllt 15 är alltså, knulla runt med så många som möjligt, men gift er inte förrän ni är färdiga med studierna och fått en fast anställning med hög lön, och absolut inte innan ni har fyllt 18.  Före den 1 juli 2014 kunde en kvinna som inte fyllt 18 få särskilt tillstånd att gifta sig med barnets fader, om båda så ville. Men den möjligheten finns inte längre. Unga mödrar förutsätts ju göra abort. Vägrar hon, ska hon straffas med att tvingas leva som ensam mor. 
 
Hur gick det nu för vårt invandrade par. Medan hon är höggravid, och de sitter där på olika flyktingförläggningar (p.g.a. tvångsskilsmässan) får de varitt brev från Migrationsverket. Han har fått uppehållstillståd, eftersom han bedömts som trovärdig när han berättat att han varit politiskt aktiv i hemlandet och riskerar förföljelse. Hon har fått avslag, eftersom hon bara har följt landets lagar och seder och bruk. Och dessutom inte har några familjemedlemmar i Sverige. Som blivande ensam mor kommer hon ju att bli ensam vårdnadshavare till barnet, som också ska avvisas.
 
Så här kommer det alltså inte att bli, trots att vissa socialnämnder har tjuvstartat och skilt gifta par, för att de inte hade fått gifta sig i Sverige, om de hade bott här redan då. Regeringen har alltså fått kalla fötter och dragit tillbaka förslaget. Jag vill upplysa mina bloggläsare om att det här har ingenting att göra med vilken invandringspolitik jag tycker att vi ska ha. 
 
Många länder (inte minst katolska läder) håller sig med en präktig dubbelmoral, när de å ena sidan avråder par som vill gifta sig, att tjuvstarta med sex utanför äktenskapet, och å andra sidan accepterar sex mot betalning. Men är inte den svenka dubbelmorale ännu värre, när man uppmanar unga människor, som just fyllt 15 till ren promiskuösitet  och tillåter prostitution, men förbjuder köp av sex, till och med i utlandet. 
 
Sex ska vara gratis. Alla ska vara så villiga att ha sex, med vem som helst, så att ingen blir utan. Men å andra sidan får ingen, och speciellt ingen man, ens antyda att han vill ha sex. Om det ska vara jämställt bör det väl också vara förbjudet för kvinnor, med undantag för prostituerade för de är ju alltid offer, att antyda att är beredda på sex. Ingen säger, signalerar eller visar att de vill ha sex. De bara har sex. Som på en given signal från ovan. 
 
Kanske ett sms från en okänd gud?

Alla "flyktingar" är inte flyktingar.

Jag har valt denna rubrik därför att man i Sverige kan drabbas av förfölelse för att man anser att Migrationsverkets avvisningsbeslut ska följas, såvida det är helt orimligt att verkställa beslutet. Men i så fall kan Migrationsverket besluta om verkställighetshinder. Och det är många som har fått stanna i Sverige av den orsaken. Som det håller på att bli i Sverige, kanske svenskar som inte intämmer med nystalinisterna, tvingas fly, från sitt land. Kan svenskar få flyktingstatus i Norge? Hur definieras ordet "flykting" i Norge?
 
Jag har tittat på norska Wikipedia. Det måste då sägas att norska Wikipedia skiljer sig från svenska Wikipedia, men inte särskilt mycket. Svenska Wikipedia har en tendens att utvidga flyktingbegreppet även till personer, som inte är flyktingar enligt vedertagna internationella definitioner.  
 

Ilge FNs flyktningkonvensjon fra 1951 defineres en flyktning som «en person som har flyktet fra sitt land og har en velbegrunnet frykt for forfølgelse på grunn av rase, religion, nasjonalitet, politisk overbevisning eller medlemskap i en bestemt sosial gruppe, og som ikke er i stand til, eller, på grunn av slik frykt, ikke villig til å påberope seg sitt lands beskyttelse.»

Under flyktningkonvensjonen er man kun en flyktning dersom man er forfulgt av opprinnelseslandets myndigheter, på grunn av etnisk, religiøs, og politisk tilhørighet. En person som flykter på grunn av krigshandlinger (ikke forfølgelse), eller såkalt klimaflyktninger som flykter fordi klimaet der de bodde tidligere har blitt ubeboelig, ansees ikke for å være en flyktning under FNs flyktningkonvensjon. 

I Sverige kallas man "flyktinfientlig" för att man anser att afghaner, som har vuxit upp i Iran eller Pakistan, och där inte ha drabbats av förföljelse, ska avvisas från Sverige. Ett avvisningsbeslut från Migrationsverket innebär att den, som fått avslag på sin asylansökan, själv ska lämna landet. Svenska myndigheter bestämmer inte vart en sådan preson ska bege sig. Tvångsavvisning till det land, som vederbörande är medborgare i, akutaliseras först när det står klart att vederbörande inte har uppfyllt sin plikt att lämna landet.

Jag vet inte varför afghanska medborgare, som uppenbarligen har haft uppehållsrätt i Iran under flera år, tvångsavvisas till afghanistan. Men förklaringen kan vara att Iran inte tar emot utländska medborgare, som har tvångsavvisats till Iran. Men jag finner det märkligt att dessa afghanska unga män, som olagligt har korsat gräns efter gräns på förbjudna vägar och ibland under svåra strapatser, inte skulle kunna ta sig in i sitt hemland sedan flera år Iran, om de återvänder frivilligt. Får de ingen hjälp av de svenska "hjälpare" som har tjänat grova pengar som gode män eller familjehem?

Det råder däremot inte minsta tvivel om att de rohingyer från Burma, som nu vistas i de hemska och farliga flyktinglägren i Bangla Desh verkligen är flyktingar. När jag har skrivit att det kanske inte är den bästa lösningen för de föräldralösa flyktinbarnen att komma till Sverige, och få svenska adoptivföräldrar  syftar jag på den svenska självöverskattningen. övertron att Sverige skulle vara bästa land i världen för världens alla människor, oavsett varifrån man kommer. Sverige är ju inte längre ens bästa land för oss svenskar.

Men hur blir det om rohingyerna inte kan återvänga till Burma och bygga upp sina nedbrända byar under ordnade och säkra förhållanden? Om Sverige och Bangla Desh, som saknar resurser till ett människovärdigt och  och säkert flktingmottagande, är de enda alternativen för dessa stackars människor? Bangla Desh skyller inte på att deras mottagningssystem har kollapsat, för det har det. Man har ändå inte stängt gränsen mot Burma.

Sverige stängde som bekant gränsen 2015, trots att vårt mottagningssystem inte på långa vägar var lika ansträngt som de banla deshiska mottagningssystemet är idag. Och den svenska gränsen är i princip fortfarande stängd för nykommande flyktingar, fastän det nu bara handlar om sticporvskontreller och s.k. inre gränskontroller. Regeringen har nu tagit beslut, som medför att resurserna att ta emot nya asylsökande, om mottagandet ska vara mer värdigt än i Bangla Dedsh som inte ens klarar av att skydda flyktinbarnen mot kidnappare, kommer att vara i stort sett helt uttömda under flera år framåt. 

Detta är fientlighet mot dem, som verkligen är flyktingar. och kanske (vi vet inte än) tvingas söka skydd i Sverige. Och om de inte ska komma att tvingas söka skydd i Sverige, så kommer deras återvändande till Burma att kosta ofantliga belopp. Som Sverige kommer att få svårt att bidra med, eftersom det nu öses pengar över Mp-väljarna. Rent valfläsk för att rädda Mp kvar i regeringen.  


RSS 2.0