KD på sluttande plan som lutar mot knarkträsket

 
KD:s utspel om att avkriminalisera innehav av cannabis för eget bruk, fördöms i skarpa ordalag av justitieminster Morgan Johansson, s, Han säger att det är en jättegåva till de kriminella gängen. Efterfrågan kommer att öka. Och dra med sig efterfrgan på ännu tyngre droger. Gatulangarna, längst ut i distributionskedjan, kommer att lämnas i fred av polisen. Säljarna kommer att säga att de själva just har köpt knarket, av någon vars namn de inte vill uppge, och att det är för eget bruk.
 
Avkriminaliseringen kommer att följas av krav på legalisering. Naturliftvis med det förföriska argumentet att den illegala handeln ska "utkonkurreras". Cannabis-et kommer att säljas i små boutiker, där tyngre droger kommer att säljas under disk. Det är ett veritabelt sluttande plan , som lutar rakt ner i knarkträsket, som KD nu har givit sig ut på.
 
Och detta med spritfabrikörernas, läkemedelsmånglarnas och den illegala knarkhandelns numera klassiska argument. Att missbruket är "självmedicinering" mot någon sjukdom. Vilket direkt leder till slutsatsen att enda felet med denna "självmedicinering" är att det sker med illegalt knark. Botemedlet kommer då att bli narkotikaklassade läkemedel, som någon "förstående" doktor skriver ut. Eller avkriminalistering och legal försäljning. 
 
Cannabis rekommenderas redan - av vin- och spritdbranschen - som smaksättare till alkoholdrycker. Inbillar sig kristdemokraterna att vi inte kommer att få ett mycket farligt blandmissbruk? Varför uppför sig kristdemokrater återigen som om de vore mutade av skumma affärsintressen?

Behövs fler fängelser

 
På bilden ser du en svensk fängelsecell, numer matsal i ett vandrarhem. Hög standard, måste man konstatera, fastän gallren för fönstret är kvar. Men det förhöjer väl stämningen. Du kommer väl ihåg följetongen med den svenska kvinnan, som satt arton år i amerikanst fängelse, innan den fortsatta verkställigheten flyttades till Sverige. Hennes betyg på det svenka fängelset var "som ett lyxhotell". 
 
Man kan tyvärr anta att svenska fängelsers goda anseende som just "lyxhotell" bland kriminella runt om i världen, är en av många orsaker till att de väljer att begå sina brott i Sverige. Risken att åka fast är ju liten, och chansen till en friande dom stor. Och skulle man ändå ha oturen att få en fällande dom, så väntar något slags semestervistelse i ett lyxhotell, med 2 / 3-delsfrigivning.
 
I svenska fängelser har ensamcell länge varit regel. I utländska fängelser sitter två eller flera fångar i samma cell. Jag kan se flera nackdelar med "samsittning" Även personer, som har begått brott, kan ha rätt att slippa oönkat sällskap, kan man tycka. Och vill de själva dela cell, inställer sig frågan Varför? Planera nya brott tillsammans? 
 
Under den stora flyktingvågen 2015 ocjj framåt gjorde uthyrare lysande affärer genom att hyra ut gamla sjukhem,mm, till Migrationsverket, som tycktes ha hur mycket pengar som helst. Regeringen borde ge Kriminalvårdsstyrelsen uppdrag att hyra tillbaka sina gamla fängelser. Dessutom hyra fängelseplatser i brottslingarnas hemländer, speciellt för dem som är dömda till utvisning efter avtjänat fängelsestraff. .

Har justitieminister Morgan Johansson blivt sverigedemokrat?

Sedan många år läser jag socialdemokratiska bloggar på portalen s-bloggar. För ett antal år sedan var det fortfarande en livlig debatt med många inläggsförfattare och många kommentarer. Sedan några år har det bara varit  män i åldern 80+ som skrivit inlägg. Nu har två av dessa dött, och en har tystnat, men torde forfarande vara i livet. Av de kvarvarande kritiserar en S från vänster, medan den andre ser likheter mellan de nutida utvecklingen och 1930-talet. Han borde ju veta. Han var ju med redan då.
 
Men är det verkligen personliga minnen, eller något som han har läst i den moderna vänsterpressen?
SD försöker ju tvätta bort alla spår av sitt förflutna. Vari består likheten med de tyska nazisterna under 1930-talet. Försökte de också tvätta bort alla spår av nazistiskt förflutet? Jag har visserligen inga personliga minnen från den tiden, 1930-talet, men vad jag läst blev de tyska nazisterna alltmer extrema i retorik och handling, ju mer tiden närmade sig krigsutbrottet. 
 
Nu har den gamle mannen skrivit att likheterna mellan SD och de tyska nazisterna för 80  år sedan bestod i att de hade samma två huvudmål.
 
1. Strängare straff för brottslingar.
2. Stopp för invandringen. De som redan har kommit, ska skickas hem. 
 
Var de tyska nazisterna inte värre än så? Eller är det alltför känsligt för dagens socialdemokrater att nämna anti-semitismen? Det är just de här båda punkternal som får mig att undra om justitieminister Morgan Johanss har blivit sverigedemokrat. Johansson pratar ju inte om annan. I varje fall pratar han ytterst lite om annat. Han kan knappt öppna munnen utan att berömma sig för alls straffskärpningar´som regeringen har genomfört. 
 
Han har också gjort klart att det inte kan bli några undantag från den strängare invandringspolitik, som regeringen införde i slutet av 2015, Både justitieministern och statsministern  har också gjort klart att asylsökande, som fått avslag på sina asylamsökningar ska lämna landet. Han har visserligen inte sagt att de,. som fått asyl också ska skickas hem. Men det har jag inte heller hört SD säga. 
 
Så, i prktiken beskyller S-vänstern sitt eget parti för att föra samma politik som de tyska nazisterna under 1930-talet, fastän de inte säger det rent ut, utan påstår att det är SD som gör så. Men åå andra sidan anklagar ju vänster, inklusive vänsterfalangen inom S, de andra partierna - och även S för att kopiera SD:s politik. 
 
Häri ligger naturligtvis en anklagelse mot justitieministern att de skärpta straff för flera grova borr, som han drifit igenom, inte har något att göra med den accelerande grova brottsligneten, utan bara är ett  "smutsigt" försök att ta tillbaka gamla S-väljare från SD. 
 
Ajabaja, låt SD behålla sina väljare!  För justiteministern har väl inte gått och blivit sverigedemokrat?
 

Och efter Muhammed kom Greta med nya budskap från Gud...

 
 
Enligt muslimsk tro är Koranen en bok, som finns i Himlen, och vars text har uppenbarats för Muhammed, som var den sista och största av alla profeterna. På bilden ses den nästan profetiska skultpturen av bröderna Pettersson utanför Olaus Petrikyrkan i Örebro. Deras latinska namn var Olaus Petre, stående, och Laurentius Petri, sittande. Kyrkan byggdes så sent som 1912. Det var meningen att den gamla och starkt förfallna medeltidskyrkan i stadens centrum skulle rivas
 
Olaus Petri-kyrkan förtjänar därmed epitetet "reformationskyrkan", hemvist för den protestantiska kristendomen, där all helgondyrkan och andra katolska seder är förbjudna. Ja, så allvarligt såg man på detta under början av 1900-tallet. så att en svenskkyrklig präst som misstänktes för helgondyrkan blev avsatt. 
 
Men nu famlar ju Svenska kyrkan, som äger Olaus Petrikyrkan, efter en ny religion. Man har nosat på islam, så grundligt, så att den nuvarande ärkebiskopen Antje Jackelén har antagit den muslimska trosbekännelsen Allahu Abbar, (fastän på svenska) som sitt eget valsprpåk. Men Sv. K. har inte vågat löpa den linan ut, utan famlar fortfarande efter en ny religion och en ny profet. Och gissa vem som blev den nya religions profet
 
I självate reformationskyrkan pågår nu rena helgondyrkan. Och gissa vem som är den redan i livet helgonförklarade profeten? På fråga från reportern, som avslöjat detta, svarar prästen som målat helgonbilderna föreställande Greta, om man verkligen kan bli helgon redan i jordelivet. svarar präste att han inte har så¨bra koll på teologin. Och längre ner i artikeln förklarar han det nya helgonets profetiska kallelse: Profeter är människor, som uppmanar mänskligheten att inte vara så inkrökta i sig själva. Har han läst det i Bibeln?
 
Det är inte första gången som aktiva i Sv. K. har försökt lancera Greta som profet för en ny religion, som Muhammeds efterträdare som Guds budbärare. Förra gången var det två kyrkopolitiker, den ena socialdemokrat och den andre miljöpartist. Som stöd för sin tro hade de citat ur Gamla Testamentet om vad som utmärker en profet. 
 
En profet är en människa, som är sänd av Gud för att varna människor, som lever fel, att hela jorden kommer att hemsökas av svåra plågor om de inte bättrar sig. 
 
Intressant att se hur bra koll PR-byrån pakom fenomenet Greta, det stackars manipulerade brarnet, har på religionshistoren och vad som triggar människor till religios dyrkan. I förr-förra inlägget beskrev jag likheterna mellan Greta, som stiger i land i Europa och en medeltida målning föreställande gudinnan Venus födelse. 
 
Vad klimathysterin och Greta-kulten visar, är att överallt där en religion tynar bort, kommer en annan i dess ställe. Gudinnan Venus är fortfarande en kandidat, eftersom hon symboliserar Moder Jord. Hon var ju fruktbarhetsgudinnan i den forngrekiska mytolologin. 
 
Vilken gudoms profet är Greta om inte Moder Jords? 
 
Svenska Kyrkan skämmer ut både sig själv och hela kristendomen. Med sin accelererande avgudadkyrkan. Kan någon tro på prästers ord efter detta?
 
Men jag tror att islam kommer att ta hem spelet om Svenska kyrkans nya religion. Folk, som söke en tro, vill ha en religion som framstår som sann och som religionens egna förkunnare själva tror på. Och inte är uppebart styrd av PR-byråer och marknadskrafter.
 
Frågan är bara vilken riktning inom islam: Den våldsbejande, som så många nyfrälsta muslimer så ofta attraheras av, eller den fredliga varianten, som mer tilltalar invandrare, som har vait fast förankrade i sin musliska tro sedan barnsben. 

Gästarbetare. Fallstudie: poliser

 Horribelt att norska poliser inte ens får jobba som gästarbetare under en begränsad tid i Sverige.
 
En invandrare är för mig en person, som flyttar från ett land till ett annat land i avsikt att bosätta sig i det andra landet under resten av livet, eller i varje fall under en obestämd framtid. Och har tillstånd till detta från det andra landets myndigheter. Om man har tänkt arbeta i det andra landet under en kortare tid, är ingen invandrare, utan en gästarbetare. Precis som man är en gäststudent, om bara har för avsikt att bo i det andra landet under studietiden.
 
Varför umppfattas alla, som behöver vistas i Sverige under en kortare tid, som "invandrare".Det kan handla om flyktingar med ett kortvarigt skyddsbehov, det kan handla om gästarbetare under bärsäsongen, eller om brottslingar, som vistas här inkognito under brottsturnén och sedan lämnar landet.
 
För några år sedan hade jag en bloggdebatt med lärare, som var socialdemokrat, i Sydsverige, som bestämt motsatte sig mitt förslag att skilja mellan invandrare och (andra) utlänningar. Han menade att det är fel att utpeka brottslingar som "utlänningar". Min poäng var att även om media döljer brottslingars nationalitet, kommer det förr eller senare fram att det är en utlänning - med följd att brottsligheten bland invandrare framstår som ännu större än den är i verkligheten.
 
Samtidigt som man döljer för svenska folket, inklusive invandrarna, hur hemsökt Sverige är av utländska ligor, som kommer hit bara för att begå brott. Det har ju inte den gjort, som kom hit som två-åring med sina föräldrar. Även om den personen, när han har blivit äldre, har blivit en notorisk brottsling. Det var inte hans avsikt från början.
 
Må så vara, att invandrare som fortfarande inte har blivit svenska medborgare, formellt är utlänningar, så tycker jag att man ska göra skillnad mellan invandrare, gästarbetare och (andra) utlänningar. Personer, som inte alls har någon anknytning till Sverige. inte ens genom ett tillfälligt uppehållstillstånd, eller genom en kortvarig anställning som gästarbetare.
 
Varför bunta ihop dem alla, brottslingar och poliser, som om de vore av samma skrot och korn? Varför jobbar inte utländska poliser som gästarbetare i Sverige, nu när det behövs fler poliser. NUU. Hörde för några dagar sedan Mp.-riksdagsmannen Rasmus Ling prata om vårt stora beroende av "arbetskraftinvamdringen".
 
Han pratade bara om arbetsgivarna. Inte ett ord om alla arbetslösa, som skulle kunna göra samma jobb. Denne totalt verklighetsfrånvända makthavare sa däremot inte ett ord om polisbristen. 
 
Det är tydligen aldrig några problem med språket eller den nationella lagstiftningen när svenska poliser och militärer tjänstgör som poliser, i FN-tjänst, i andra länder. Och samma sak med svenska läkare, som tjänstgör i andra länder. Men i Sverige kan inte syriska läkare, som själva kommit hit som flyktingar, behandla syriska patienter, som också är flyktingar, utan att ha lärt sig svenska och fått svensk läkarlegitimation. 
 
Syriska lärare får inte undvisa syriska barn på deras eget modersmål, utan ungarna ska in i vanliga svenska skolor, fastän de inte har en chans att tillgodogöra sig undervisningen, som är på svenska. Nej. målsättningen är ju att alla nyalända ska tvångskonverteras till postkristna svenska ateister, även om de så kommer att få avslag på sina asylansökningar.
 
Kriminella ligor från Östeuropa härjar i Sverige och stjäl allt från juveler till jordbruksmaskiner. Men får inte fångas av gästarbetande  poliser från deras egna hemländer, poliser som har tidigare erfarenhet av den sortens brottslingar. Men då uppstår förstås nästa problem: De svenska fängelserna är överfulla. Så varför inte hyra fängelseplatser i brottslingarnas hemländer?
 
 
Det är kanske botemedlet: Att de utländska brottsligarna blir gripna i Sverige av samma poliser, som de blev gripna av i hemlandet och sedan får avtjäna straffet i hemlandets fängelser. Varefter de utländksa poliserna kan åka hem. På samma sätt som andra gästarbetare får åka hem, när det akuta jobbet är gjort. 
 
Poliser är väl numera den enda yrkesgrupp som kan räkna med livstidsanställningar. Men det är en konstig syn på polisarbete, att en relativt kraftig ökning av polisantalet under några år inte skulle ge resultat, så att det därefter blir mindre att göra för våra poliser. När skogen brinner behövs fler brandmän. Inte när branden är släkt. Det är för att klara sådana tillfäiiiga behov av personalförstärkningar, somett  gästarbetarsystem behövs.
 
Inte för att pressa ner lönerna för den inhemska arbetskraften, när det redan är stor arbetslöshet. 

Frälsarbarnet som steg upp ur havet

Venus födelse, målning av den italienska konstnären Sandro Botticelli, 1445 - 1510.Konstverket föreställer gudinnan Venus, just uppstigen ur havet stående på ett snäckskal, kanse just den farkost som fört henne i land. Vindgudarna till vänster, medan en av de frälsta erbjuder henne kläder att skyla sig med. Klassiskt och tidlöst, som Sölvesborgspolitikerna har bestämt att den konst, som köps in med kommunala pengar ska vara. En mer påklädd variamt föreställande 'Greta vid ankomsten till Europa vöre inte  alls dumt.
 
Du förstår säkert vem jag menar med rubriken. Nog är det profetiskt  Det är ingen slump. FN lägger petitesser som fattigdom och krig åt sidan. Och de 6-åriga gruvarbetarna, som förstör sina späda kroppar i de kongolesiska gruvhålen i jakten på de sällsynta metallerna, som behövs för att en elbil ska kunna köra 40 mil utan laddning under vägen, enligt bilreklamen. 
 
- Ni har stulit min barndom, anklagar den 16-åriga världsfrälsaren. Hon anklagar väl inte sina berömda föräldrar? Eller sin lärare och rektor, som har hängt ut hennes diagnoser i media och berättat hur hon har varit som elev. Att hennes berömda mor redan har gjort det, så att det inte är en nyhet, är ingen ursäkt i en förtalsrättegång. 
 
Miljöpartisten Stefan Nilsson har just vunnit en förtalsrättegång. En kvinnlig partikamrat har dömts för grovt förtal och och har ådömts ett skadestånd på 40.000 kr till Nilsson för att helt grundlöst ha utpekat honom som skyldig till sexuella trakasserier. Kvinnan har erkänt att syftet var att hindra Nilsson att få ett politiskt uppdrag. Resultatet blev att han skiljdes från uppdrag som han redan hade av MP: dåvarande partisekreterare Amanda Lind, som numera är kulturminister. 
 
Agerandet från Linds sida var grön lycnchjustis. Lind vill inte uttala sig om domen i förtalsmålet. Den nuvarande partisekreteraren har svarat att Nilsson har uppträtt "gränslöst". Vadå. är Nilsson forfarande skyldig? Har Mp en egen domstol, som sätter sig över andra domstolar?
 
Amanda Lind höjs nu till skyarna för att ha utdelat ett pris till den i Kina fängslade bokförläggaren Gui Minhaj i dennes frånvaro Han är formellt anklagad för ett trafikbrott i Kina, men den verkliga orsaken torde vara hans bokutgivning, som bl.a. pådyåd ha beskrivit sexualvanorna hos  höga partipampar i det kinesiska kommunistpartiet'
 
Jag har inte läst böckerna eller ens sett de komprometterande texterna i svensk översättning. Så jag vet inte om det hade varit åtalbart som förtal enligt svensk lag. Men naturligtvis är det illa att någon kan sitta fängslad under flera år utan rättegång för ett troligen kanska ringa trafikbrott, som han kanske inte ens är skyldig till.
 
Amanda Lind borde kanske fundera på nedtystandet i hennes förra hemstad Härnösand, när hon var kommunpolitikker där, av häxprocesserna i staden , då drygt 40 kvinnor brändes på bål Även om det var för över 300 år sedan. Politikerna avstyrde att det restes ett minnesmärke över dessa kvinnor. 
 
- Politiker ska inte lägga sig i konstens innehåll, har hon sagt som motivering varför hon har givit Myndigheten för kulturanalys i uppdrag att definiera innebörden i "armlängds avstånd", som politikerna ska ha till konsten. Detta med anledning av kulturpolitiken i Sölvesborg, där miljöpartiet inte styr.
 
Jag upprepar mitt förslag till Sölvesborgs-politikerna att låta resa en staty av Greta - världens Frälare, kanske just uppstigen ur havet med sin förkatelsedom över alla politiker. som vägrar utlysa klimatnödläge. 
 
Vad är det? Kanske en grön variant av de undantagstillstånd, som makthavarna i hel- eller halvdiktaturer brukar proklamera, när de anser att normala demokratiska fri- och rättigheter måste upphävas mer eller mindre tillfälligt för att rädda deras länder från någon hotande fara? Kanske dags att granska de höga makthavare,  som på olika sätt stödjer och drar nytta av Gretas profetiska mission?

RSS 2.0