Turistparadiset Sverige

 
Alla utlänninar, oavsett om de är vanliga turister, gästartister eller flyktingar ska känna trygghet på gator och torg i Sverige. Till skillnad mot den bofasta befolkningen vet inte de tillfälliga besökarna vilka platser och situationer de ska undvika. Som turistnation  vill  vi ha fler turister. Som kulturnation vill vi ha fler gästartister. (Detta är ingen kulturblogg, som diskuterar vad som är bra kultur. Alla ska vara välkomna.) Om vi vill ha fler flyktingar, råder det delade meningar om. Men de, som har erbjudits skydd från förföljelse i Sverige, ska ha skydd.
 
Judar flyr från Malmö. Nu har även kristna flyktingar börjat fråga om de ska tvingas fly en gång till.  Vanliga turister riskerar att utsättas för brott i Sverige. Vi har läst om den ukrainska kvinnan, som miste ett ben i terrordådet på Drottninggatan. Nu har hon utvisats till sitt hemland. I stället borde gärningsmannen, Akilov, ha blivit utvisad. Innan han begick dådet. Han hade ju redan ett utvisningsbeslut, men åkte inte. 
 
Så har vi den svarta artisten, som tillsammans med sin livvakt och en annan person, förföljdes trakasserades och provocerades av ett par afghaner från Iran. Kanske hade de rasistiska motiv. Men i media står inget om eventuella rasistiska motiv. I svenska journalisters värld kan bara helyllesvenskar med låg utbildning ha sådana motiv. I media står också - felaktigt - att de båda afghanska medborgarna kom från Afghnistan. De kom från Iran, dit de kommit tillsammans med sina föräldrar för mer än tio år sedan som flyktingar från Afghanistan.
 
Med vilken rätt vistas de i Sverige? De hade ju redan fått asyl, eller i vart fall uppehållstillstånd, i Iran. Så dåligt kan det väl inte har varit för dessa pojkar i Iran, med tanke på att dessa afghaner tillhör samma riktning inom islam som det styrande prästerskapet i Iran. 
 
Den 20-årige kumpanen till "målsäganden" i ASAP-målet sitter nu själv häktad för ett par  butiksstölder samt för brott mot knivlagen. Han bestrider dock att han brutit mot knivlagen, med förklaring att han behöveer kniven i skolan, som han går i. Gissningsvis någon hantverkarutbildning på gymnasienivå.
 
Dessa två verkar omfattas av "gymnasielagen", som instiftades av en riksdagsmajorit för att ge 9.000 s.k. ensamkommande flyktingbarn en ny chans att stanna i Sverige, sedan de fått avslag på sina ssylaönsökningar i alla rättsinstanser. Hur välbetänkt var det? 
 
Vilka utlänningar ska vi ha i Sverige? Inte de bästa, om våra politiker får bestämma. Inte de, som "fansen" helst vill se. De hamnar i häkte. Kanske inte ens de, som verkligen har asylskäl. Det är ju svårt att klämma in dem också, när de ska konkurrera med alla dem, som saknar asylskäl. 
 
Turistparadiset Sverige har blivit de kriminellas paradis. 

Skönmälning i media mm av den svenska rättvisan.

När Trump säger att "ingen människa" vill bo i den amerikanska slummen, där huvudsakligen svarta amerikaner bor, anklagas han av såväl sina politiska motståndare i USA som av svenska journalister och en svensk professor i nordamerikastudier för "rasism". Men uttalandet var kanske sant? Vill den svenska professorn själv bo i den värsta amerikanska slummen? Är han säker på att de, som faktiskt bor där, hade bott där, om de haft möjlighet att välja? 
 
Börjar vi inte bli less på alla självutnämnda "anti-rasister" hemma i Sverige? De vet minsann vad andra ska finna sig i. En journalist på en "högerpopulistisk'" webbtidning hade intervjuat flera personer med svenska utsseenden, om vi svenskar borde upplåta våra bostäder till hemlösa invandrare. Alla intervjuade instämde. Journalisten uppsökte därefter samma personer tillsammans med en storväxt man med arabiskt uteende och presenterade honom som en uteliggare, som behövde någonstans att sova. Det var löjligt att höra vilka undanflytkker de nyss så godhjärtade svenskarna kom med.
 
Jag påstår inte alls att jag själv är bättre än dom. Men jag hade kanske tagit risken att bli uthängd som "främlingsfientlig" eller värre i någon blaska. För några år sedan frös en tiggarkvinna i 70-årsåldern ihjäl i hennes och hennes mans bil på en parkeringsplats några kvarter bort. Jag engagerade mig i debatten med åsikten att socialtjänsten borde ha ingripit. Men erbjöd jag mig att själv hjälpa till? Nej, och det vågar jag erkänna. 
 
Om vi svenskar - den humanitära stormakten - verkligen tror att vi lösa världsproblemen, så vore det kanske en bra början att erkänna vad vi inte kan eller inte vill göra. Och fokusera på det lilla som vi faktiskt kan och vill göra. För naturligtvis kan det inte bli fråga om att alla tiggare i hela EU ska komma till Sverige och ligga i kalla bilar och bli försörjada av socialtjänsten så länge de själva vill stanna i Sverige. 
 
Nu pöser de godhjärtade, de självutnämnda anti-rasisterna av indignation. Den humanitära stormaktens rättsväsen anklagas för rasism - av den svarta medborgarrättsrörelsen i USA, som Trump har hänvisat till i sina anklagelser mot Sverige. Upprinnelsen till rasism-angklagelserna mot Sverige är häktningen av en vit rap-artist, en kollega till den nu häktade ASAP Rocky, efter ett slagsmål på en nattklubb i Stockholm. Den vita amerikanen släpptes nästan omgående ur häktet.
 
Den vita rap-aren misstänker själv att den mycket förmånligare behandlingen av honom beodde på hans vita hudfärg - trots att han enligt egen utsago har begått ett värre brott  än afro-amerikanen Rocky.. Hela det svenska etablissemanget - det juridiska, det politiska och det mediala - försvarar sig med att i Sverige är alla lika inför lagen. I Sverige kan man inte köpa sig fri med en påste pengar. Det är ju så borgenssystemet i andra länder beskrivs
 
Men det är en lögn. Sverige är inte alls så perfekt, som de svenska etablissemangen försöker lura i både svenska folket och resten av världen. Löfvén vet inte vad han talar om, när han undervisar den amerikanske presidenten att i Sverige är straffet inte förhandlingsbart. Men det är just i Sverige, som man kan förhandla om straffet, exempelvis slippa offentlig rättegång och fängelse. Speciellt om man tillhör den juridiska eliten, exempelvis om man är domare. Detta kallas straff-föreläggande. 
 
Det hade kanske varit okej, om alla som inte har dömts tidigare, som är misstänkta för lindrigare brott, inte förstör bevis och i övrigt samarbetar med polisen vid utredningen av brottet, hade erbjudits straff-föreläggande. Samhället hade besparats utgifter för dyra rättegngar, häktningar och f'ängelse. Men så är icke fallet. Straff-föreläggande är något som helt godtyckligt erbjuds av åklagare till vissa misstänkta. Det går ut på att den misstänkte - på åklagarens, inte sitt eget - initativ erkännner brottet och "döms" till ett lindrigt bötes-straff, som åklagaren bestämmer. 
 
Ett fall, som media redan har glömt, fastän det inte gått mer än c.a tio år, var när en domare i Högsta domstolen - alltså en medlem av landets högsta domarelit - hade köpt sex av en  knarkare i övre tonären (ett brott, som eligt nuvarande, dock inte dåvarande, lagstiftning rubriceras som grov våldtänkt) och  förstört bevis (meljkonversationen med den prostituerade mannen). Jag känner även till andra fall, när domaree har brutit mot sexköpslagen, men kunnat fortsätta sina domarkarriär.
 
Borgens-systemet i andra länder framställs felaktigt i Sverige. Det är inte alls sant att man kan köpa sig fri från straffet. Och det är inte alls så (men det kanske skiljer från land till land) att det är samma borgensbelopp för både rik och fattig. Om vi haft samma system i Sverige, kanse en multimiljonär hade fått pantsätta hela sin förmögenhet, medan det hade räckt med en halv månadsinkomst för en fattig. Systemet går ut på att en misstänkt slipper sitta i häkte i väntan på rättegång, men förlorare hela borgens-beloppet om han uteblir från rättegången. 
 
Enligt Kriminalvårdsstyrelsen fattas ett par hundra häktesplatser i Sverige idag. Men det politiska, dilomatiska,  juridiska och mediala etablissemanget i Sverige klamrar sig fast vid att altting är ruttet i andra länder, särskilt USA, men att inte minsta lilla sköhetsflåck finns på den svenska rättvisan. 
 
---------------
Anm. Naturligtvis kan jag inte veta säkert vad Trump menade med "råttinvasion" i den amerikanska slumstadsdelen, men varför tolka allt han säger till det sämsta?. Kan inte ens en svensk professor, som påstår sig vara expert på USA, tänka sig att djur av arten "råtta" har invaderat stadsdelar där svarta och andra fattiga  bor? 
 
Men det var förstås en godbit för Trumps politiska moståndare - inom det s.k. demokratiska partuet i USA - att påskina att presidenten med ordet "råttor" avsåg stadsdens mänkliga invånare. Dispyten började med att en ´"demokratisk" kongressledamot från valdistriktet, där stadsdelen ifråga ligger, anklagade Trump för omänsklig behandling av illegala immigranter vid gränsen till Mexico. Trump  kontrade med att det inte är mycket bättre i den stadsdel, som kongressledamoten själv ansvarar för. 
 
Dispyten visar något mycket viktigt, som även gäller Sverige: Det är svårt att vara alla till lags, speciellt inte om illegala invandrare ska ha samma förmåner som landets egna invånare. Det kommer alltid att bli någon grupp som står utanför samhällets välfärds-åtagande. De rumänska tiggarna i Sverige är ett exempel. Bostadsösa svenska fattigpensionörer är en växande grupp. 
 
Och så har vi ett rättsväsen i kraftigt förfall, med överfulla häkten och fängelser, och utländska gangsers, som springer lösa på gatorna och antaster och provocerar folk, eller begår ännu värre brott. Mot såval svenskar som mot utlänningar som vistas här helt lagligt.
 
 
 
 
 
 

Vad gjorde afghanen på Hötorget i Sverige?

Trumpen har, som de flesta redan vet, lagt sig i. Stockholms-media, som härom året valde att mörka sexuella övergrepp på en festival, för att de flesta gärningsmännen var afghaner, kan nu berätta att Trump fiskar väljare bland svarta amerikaner, men att han i själva verket är rasist. Det senaste för att han hade anklagat en politisk motståndare för att missköta sin egen valkrets så allvarligt så att ingen vill bo där p.g.a rättinvasion. Snillena på Stockholmsredaktionerna trodde att han pratade om tvåbenta "råttor". Trump delar ju inte de stockholmska journalisternas uppfattning om "klimathotet" och måste alltså vara en ond människa på alla sätt. 
 
Jag skulle inte själv gå i god för den mannens heder, men någon saklighet borde man ha rätt att kräva även av "sanningsmyndigheten" i Sverige. Trump hade naturligtvis fel, när han trodde att vi har borgenssystem även i Sverige, men han hade rätt när han sa att Löfvén har betydligt värre problem med kriminaliten i Sverige. Ett svenskt borgenssystem skulle frigöra häktesplatser, som behövs för brottslingar som har begått värre brott än det som ASAP Rocky misstänks för. Samt för sådana som håller sig undan utvining, som terroristen på Drottninggatan. Akilov skulle ju ha lämnat landet, när han utförde sitt dåd. 
 
En person, som inte heller borde ha gått lös på svenska gator, är "målsäganden" i Rocky-fallet. Han hade ju redan asyl, eller åtminstone uppehållstillstånd, i Iran som flykting från Afghanistan, när han begav sig till Sverige, och omedelbart, eller nästan omedelbart efter ankomsten hit började begå brott i Sverige. Vad flydde han från í Iran? Det har kommit fram mer och mer om den lille måläganden, bl.a. att han är dömd för snattterier, narkotikabrott och grov misshandel. Men det kunde ju inte Rocky och hans kumpaner veta, när de gav sig på målsäganden. Nog tycker jag att det ser ut som mer våld än nöden krävde. Vi får väl avvakta vilket svar försvarsadvokaterna har på det.
 
Jag förstår inte alls vilket asylskäl denne afghan har haft, när han kom till Sverige, med hänsyn till att  han fyra år senare har åkt på "semester" (som vilken hederlig arbetare som helst)  till Iran - landet som han flydde från. Hade han begått brott redan under vistelsen i Iran som flykting från Aghanistan? Kanske, kanske inte. Men troligen ingenting, som den iranska polisen klarat upp och misstänker honom för. 
 
Jag har inte engagerat mig i fallet  med den ukrainska kvinnan, som miste ett ben i dådet på Drottninggatan, och har stannat i Sverige för att vittna mot Akilov. Hon har ju inte heller något asylskäl, för något straff för att nästan ha bliit mördad i Sverige väntar ju inte i Ukraina. Jag har tänkt att regeringen har haft svårt att låta "nåd gå före rätt" i det fallet, eftersom der torde finnas tustentals mer eller mindre ömmande fall, som också vill slippa utvisning. 
 
Men de svenska regeringarna, den nuvarande SMP-regeringen och alliansregeringarna för den, samt den socialdemokratiska regeringen före den första alliansregeringen har gjort Sverige till ett paradis för kriminella. Men har ingen nåd för deras offer. Och vi kan vara helt säkra på Rocky och hans kumpaner kommit till Sverige på lagliga vägar och vistades här helt legalt, när de trakasserades. Av någon som med  sannolikhet saknade rätt att över huvud taget vistas här. 
 
Jag vill inte skriva "stor sannolikhet" eftersom jag inte vet. Expressen hotas av fällning i Pressens opinionsnämnt för att krönikören Leif GW Persson har skrivit i tidningen att afghanen (som är tidigare r dömd för snatterier) inte har köpt de omstridda hörlurarna och därför inte bör få ersättning för att de har gått sönder 
 
Med alla kampanjer för att ge uppehållstillstånd till personer, som inte borde ha fått något sådant om lagen följts, är allting möjligt i Absurdistan. Landet som officiellt heter Sverige.

När blev Sverige månkulturell?

Jag har hört från flera håll att det skulle ha skett genom en lag 1975. Hela lagtexten, med motiveringar, finns i Proposition 1975:26, som kan läsas på nätet. Propositionen är på 140 sidor, jag har tittat igenom och har kanske missat något. Men det jag funnit är snarare en kodifiering av en utveckling, som har pågått under en tid,samt en massa dyra reformer, än någon direkt nyordning.
 
Man får närmast intrycket att staten hade en fruktansvärd massa pengar, som regeringen inte lyckats hitta någon annan användning för än att bygga upp nya invandrarbyråkratier. Fri abort infördes samma år. Befarade regeringen att svenska folket skulle dö ut? Det ämnet diskuterades flitigt under 1940-talet. Och de diskussionerna mindes väl de, som var politiker under 1960- och 1970-talen?
 
Jag har känt till lagen 1975:26 under några år. Det enda som jag minns angående den frågan från 1970-talet är kraftiga protester från vissa invandrargrupper, mot att de utsattes för tvångsförsvenskning. De ville inte alls bli svenskar. De vill återvända hem, så snart diktaturen i hemlandet hade störtats. 
 
De protesterna har jag alltid haft i minnet, när mångkulturen har disuterats. Jag har aldrig varit motståndare till mångkultur. Jag har bara varit motståndare mot den svenska kulturens försvinnande. Jag har alltmer börjat se den överdrivna strävan efter ännu mer mångkultur, som ett sätt att påskynda omvandlingen av Sverige till en ny monokultur, där inga nyanser eller avvikelser kommer att tillåtas. 
 
Ropen på förbud mot harmlösa muslimska sedvänjor är bara ett sätt att skapa något slags prejudikat, som sedan kan användas för att förbjuda gamla svenska och kristna seder.
 
Julskinkan har redan ersatts med "helgskinka". Annan dag pingst har avskaffats och ersatts med ett svenskt nationaldagsfirade, som mest bara firas av "nysvenskar". De har tagit med sig seden från sina hemländer. 
 
 

Mångkultur - är det något att ha?

Den nya liberal-ledaren Nyamko Sabuni möttes av protester efter sitt uttalande, som nyvald, att mångkultur inte är något att sträva efter. Hon tvingades till reträtt, d.v.s. "förklara" vad hon menade, d.v.s. delvis ta avstånd från sitt uttalande. Det är hur tydligt som helst att de vita männen i Sveriges, enligt egen uppfattning mest jämställda och mest antirasistiska parti, slipar knivarna för att i ett väl valt tillfälle sticka dem i den svarta kvinnan. De lyckades inte stoppa valet av henne till partiledare.
 
Det hade varit alltför genomskinligt. Men hon kommer inte att vara partiledare inför nästa riksdagsval. L är ett elitparti. Och eliten är en vit man. Bara högutbildadeoch högavlönade  vita män kan ha de egenskaper som bara högutbildade och högavlönade  vita män har. Vem du än är, kvinna, svart, arbetare eller annan låginkomsttagare, så har du någon personlig brist som gör dig olämplig att leda ett parti eller att leda ett land.  
 
Att L tog många väljare från KD direkt efter valet at Sabuni till partiledare för L, spelar ingen roll, eftersom regerigen med stödpartier åter stöds av en majoritet av väljarna. Borgerlig "kannibalism" ger ingen borgerlig valseger. Och KD-ledaren Ebba Busch-Thor har gjort om sossarnas klassika misstag, när de försökte bredda regeringsunderlaget genom att lova ministerposter till ytterligare ett parti (MP), På denn manövern förlorade sossarna fler mandat än det antal mandat som tillfördes regeringsalternativet genom MP.
 
Det borgerliga regeringsalternativet har inte fått ökat väljarstöd efter EBT:s lunch med Jimmie Åkesson. Hade det inte varit bättre med en lunch med den nyvalda L-ledaren? Nu blev det ju så att EBT stal föreställningen från Nyamko Sabuni. 
 
De båda kvinnliga partiledarna kunde ju tillsammans har rett ut vad de egentligen menar med "mångkultur". Och varför - eller varför inte - det är något att sträva efter. För- och nackdelar. Själv menar jag att det är skillnad mellan att acceptera något som redan finns, att det finns, och att önska mycket mer av samma vara. Börjar det inte gå till överdrift med "månkulturen". Är den kanske bara ett listigt sätt att ersätta den gamla svenska monokulturen med en ny monokultur? Mångkulturen är kanske nyttig, bara så länge den är mot något, exempelvis den traditionella kristna tron i Svenska kyrkan? 
 
När politiker stiftar lagar (skollagen) som förbjuder präster att välsigna människor, som har samlats i kyrkan, då har dessa politiker dragit kulturskymning över vårt land. Och inte blir det bättre när KD, som är ett parti som länge kämpade för religionsfrihet för alla, oavsett religionstillhörighet, vill förbjuda böneutgrop från moskéer. Samma politiker som har sölat med att införa straff för deltagande i terrorstaten IS. Dessa lagstiftare är så in i roten obildade, så att de inte kan skilja mellan islam och islam, mellan falsk och äkta vara.
 
Enligt min mening ska Sverige vara ett kristet land. med religiösa minoriteter, som skall åtnjuta den religionsfrihet, som de ska ha enligt Europakonventionen för mänskliga rättigheter, inklusive alla tilläggsprotokoll. Bl.a. det om föräldrars rätt att uppfostra sina barn i sin egen religiösa övertygele -, så länge densamma inte strider mot konventionens artikel 17 (förbud mot extremism, som hotar de mänskliga rättigheterna). 
 
De vita männen, som alltid vet bäst (eliten), hytter med fingret och säger att den som ifrågasätter mångkulturen, som den blivit, det allra minsta, bryter mot lagen om mångkultur från 1975. Googla på "Proposition 1975:26", och läs vad där står. Mest bara politiska floskler, som uttrycker en enorm övertro på Sverige och svensk social ingenjörskonst. Samt en otrolig förmåga att hitta nya arbetsuppgifter åt en svällande offentlig sektor.
 
Men där står också kloka ord (på sidan 14), som nu verkar ha fallit i glömska: Att många invandrare kommer att återvandra till sina gamla hemländer, och då kommer att drabbas av anpassningssvårigheter, om de har glömt sin gamla identitet, sitt språk, sin religion och sin kultur. Som därför måste bevaras under vistelsen i 'Sverige.
 
På annan plats i propositionen står att invandrarna själva måste få välja om de vill behålla sin gamla identitet eller byta den mot en svensk identitet. Det är något annat än den tvångsförsvenskning, som de flesta partierna anför som en universalmedicin mot alla problem och inte minst mot det dödliga våldet. . 
 
 

När vänstern blev den ny högern.

Vänsterpartiet lovar allt åt alla. Detta är en gammal revolutinär strategi, för att spränga de ekonomiska ramarna för kapitalismen och bereda vägen för revolutionen - eventuellt med ett mellamspel med en fascistisk diktatur. Det är svårt att få till stånd ett uppror mot en demokratisk statsmakt. Chansen att folket griper till vapen mot en förtryckande diktatur är kanske större? Revolutionärna tänker inte på att de själva blir de första offren för den fascistiska diktaturen. Och sedan alla andra, som inte står ut med fascismen. 
 
Därför svarar inte V på frågan hur alla reformer, som de lovar, ska finansieras. De svarar inte på frågan hur alla invandrare, som de vill släppa in i vårt land, ska försörjas. Jo, de rika ska betala. Som om världens alla miljarärer hade bott i Sverige. Ränteavdragen och rut-avdragen ska avskaffas, säger v. Som om det bara vore de rika, som kan göra dessa avdrag. 
 
1. Det är faktiskt de fattigaste som tjänar mest på ränteavdragen i förhållande till storleken på det lånade kapitalet. Det är de fattigste som betalar de högsta räntorna. Upp till 40 % på ett sms-lån. Gruppen "rika villaägare" betalar räntor på strax över 1 %. Men alla villaägare är inte rika. Gruppen fattiga villaägare tvingas punga ut med räntor på över 2 %. Men det är ju dock mycket mindre än räntorna på sms-lånen. Vänsterpartister, som jag talat med, blir mycket förvånade när jag säger att v stöder höginkomsttagarnas krav att ränteavdragen avskaffas, och ersätts med lägre inkomstskatter. Det tjänar de, som har höga inkomster, på. 
 
2. Rut-avdragen är en chans för många pensionärer att få tjänster, som inte ingår i det behovsprövade försörjningsstödet från kommunen, utförda till en överkomlig kostnad. Om v tycker att det borde finnas en nedre åldersgräns för att få rut-avdrag, så har jag inga invändningar. Men varför föreslår inte v detta, om partiet tycker att rut-avdragen utnyttjas av yngre och medelålders fullt friska personer, som inte borde ha den förmånen?
 
Jag har skrivit om v-ledaren Jonas Sjösteds utspel i Almedalen om gratis bussresor under sommarlovet för skolungdomar. Kan de inte cykla, eller har inte dras föräldrar köpt elcyklar åt dem? När det är ett stort folkhällsoproblem att ungdomar rör på sig för lite, lovar v gratis bussresor. V har genast ett svar på invädningen att pensionärer och handikappade har större behov av kollketivtrafik än fullt friska ungdomar. Pensionärer ska också ha gratis bussresor. Hela året. 
 
Hur ska den dyra reformen finansieras? Med slopade rut-avdrag för pensionärer? Nej, tack! Om jag får tala i egen sak som pensionärer, så är jag fuillt nöjd om jag får åka för halva priset, som i en del andra län, utan tidsbegränsning. Det finns linjer, som bara trafikeras under högtrafiktid, och då gäller inte lågtrafikrabatten. Men att vi pensionärer inte ska betala något alls, vore helt fel. Speciellt så länge det finns personer, som inte alls kan åka med kollektivtrafiken, Eftersom det inte finns någon kollektivtrafik, där de bor. 
 
Vänsterpartiets vansinnigt ogenomtänkta politik kan beskrivas med orden "De som har, det ska de ha gratis. De som inte har, ska inte ha något." Mina vänner: Det här är inte trafikpolitik. Det är inte fördelningspolitik. Det är en strategi för att göra kollekivtrafiken till en experimentverkstad för planhusållning av gammal, unken öststatsmodell. Vill minnas, att när busschaufförerna strejkade för några år sedan, krävde v höjda löner för busschaufförer. 
 
Varifrån ska de pengarna tas, om den ena gruppen resenrer efter den andra ska åka gratis? Den klassiska metoden är nedlagda linjer, speciellt på landsbygden. Leve revolutionsromatiken! 
 
Om det mot förmodan skulle finnas pengar, som det inte finns någon användning för, så borde de åtminstone användas där de gör mest nytta. Och varför ska inte vi pensionärer få bestämma själva hur vi vill använda våra pengar? Kommersiellt motiverade pensionärsrabatter är okej, men inte gratisresor eller extrema lågpriser, som måste betalas av någon. Exempelvis av andra pensionärer genom sänkt service eller helt nedlagd verksamhet för pensionärer? 
 
Kanske lika bra det. Finns inget att åka till för dem, som sitter isolerade i sina stugor på landet. 
 
 
 
 

Regeringen förbereder laglig könsstympning av minderåriga.

Samtidigt som regeringspartierna skriker efter hårdare straff för föräldrar, som skickar sina döttrar utomlands för könsstympning, förbereder ministrarna själva laglig könsstiymping av minderåriga. En extrem tillämpning av abortanhängarnas slagord "kvinnans rätt att bestämma över sin egen kropp"? Det handla rom  rätt för unga kvinnor (och unga män) nyss fyllda 15 år, som har indoktrinerats att tro att de är födda i fel kropp, att genomgå en "könskorrigerande behandling". 
 
Christopher Gillberg är professorn i barnpsykatri, som för drygt tio år sedan fick våldsam kritik för sin Damp-diagnos, som enligt kritikerna saknade vetenskapligt stöd. När han av en domstol ålades att lämna ut journaler till granskning, förstörde han detta bevismaterial. Jag minns inte om han dömdes för detta brott. Men man an har inte rätt att förstöra allmänna handlingar, även om man själv har skrivit dem. 
 
Alltnog, lika mycket som jag då hoppades att ingen skulle lyssna på Gillberg, hoppas jag nu att alla ska lyssna på honom, när han varnar för konsekvenserna av lagliga könsstympningar av minderåriga. Han varnar för självmord bland könsbytare, som ångrar sig. Vad är Gillberg ute efter? Revansch för kritiken mot honom för tio år sedan? Oavsett hans personliga motiv, måste vi lyssna på honom nu. Nej, vi ska inte spekulera i personliga motiv. Även den som har haft fel en gång, kan ha rätt nästa gång.
 
Sjukvården ska inte ha sönder patienters kroppar, bara för att de själva säger att de vill det. Det är helt fel att amputera fullt friska och normalt fungerande kroppsorgan bara för att en ung man besväras av organet och hellre vill vara en ung  kvinna. Eller vice versa.
 
Det är dags att ställa frågan vilken sort "intresseorganisationer", som har regeringens öra och bestämmer dess "sexualpolitik" . RFSU? RFSL? Har de ingen skuld i att unga personer tror att de i själva verket är det andra könet än deras kroppar och tror att man kan byta kön lika enkelt som man kan byta föramn hos folkbokföringen? 
 
Är inte själva föreställningen att någon kan vara född i fel kropp en typisk vanföreställning? Jag tror att professor Gillberg är försiktig med diagnosere på "oliktänkande" den här gången. Men lider inte patienter, som tror att de är någon annan än den de faktiskt är av en vanföreställning, som bör bethandlas och botas av psykiatrin i stället för att "könskorrigeras" av kirurgin? 
 
Försonas med den du är i stället för att försöka bli någon annan! Är det inte  en uppgift för psykiatrin, att hjälpa till med det?
 
Och slutligen: Har  en sexualpolitiskt allmer pervers regering ingen skuld alls till att vissa vanföreställningar håller  på att utvecklas till epedemier ?
 
 

Tummen upp för fripassagerare

 
 
 
Annons för filmen "Ebberöds bank" 1946. Handlade om en bank, som i bästa välmening lånade ut mer pengar än man lånade in. Underskotten på  verksamheten växte hela tiden. En bra symbol för alla löften, som våra politiker strör omkring sig under Almedalsveckan. Om man vill vara riktigt elak, kan man säga att svenska invandringspolitik har gjort hela Sverige till en Ebberödsbank. . 
 
För undvikande av förväxling med annan person, påpekas att jag inte är bosatt på Gotland. Men anser mig ändå ha rätt att diskutera gotländska förhållanden och inte minst "fastlänningars" semestrar på Gotland. Och förbindelserna till och från Gotland är ju inga rundturer Gotland runt utan har en hamn eller flygplats på fastlandet ockå. Olof Palme startade Almedalen för att tala till semestrande fastlänningar. Nu tar politiker flyget till Gotland för att oja sig över klimatutläppen direkt till fastlänningarna hemma i TV-soffarna i Skånes Fagerhult, Upplands  Vsby, Mölndal och Surahammar. 
 
Jag hade tänkt skriva färdigt det här inlägget samma dag som jag började skriva, och ställde in publicering efter sex timmar. Men så kom något emellan, och sedan ytterligare något emellan. Och då hade det gått sex timmar. Men det var inte gratisresor för fastlänningar till Gotland eller för gotlänningar till fastlandet, som jag tänkt föreslå. Tvärtom är jag motståndare till gratisresor. Att som Jonas Sjöstedt, v, i Almedalen lova gratisresor till alla skolungdomar under sommarlovet, är direkt ansvarslöst, så länge det inte finns kollektivtrafik ens till alla betalande resenärer. Vänsterpartiets politik är tydligen att de, som redan har, ska ha ännu mer och gratis. 
 
Samma dag lanserade regeringen ett förslag att somliga invandrare, vare sig de har asylskäl eller inte, vare sig de har jobb som väntar i Sverige eller inte, ska gå före alla andra invandrare. De som antingen måste ha asylskäl eller ett jobberbjudande.  Det handlar om att journalister och kulturskapare, som inte kan verka fritt i sina hemländer, ka få en "fristad" i Sveige. Det finns redan 25 sådana "fristäder" i Sverige av totalt 75 i hela världen. Någon ny finansiering har inte utlovats av regeringen, som  i stället menar att regioner och landsting ska betala. Varifrån ska de ta pengarna - från kollektivtrafiken eller sjukvården? 
 
Eller från de redan hårdbantade kulturanslagen? 
 
 
Svenska kulturarbetare, som ställs utan försörjning p.g.a. de krypta kulturanslagen, kan ju ge gratisföreställningar av "Ebberöds bank" som protest. 
 
P.S. Om man blir förföjd i sitt hemland p.g.a. sin konstnärliga verksamhet, så torde väl det vara asylskäl? Regerinengs förslag handlar alltså om att vissa ska gå förbi asylsökande, som har asylskäl, och alltså är ett slags fripassagerare. Varför ska Sverige ha flest "fristäder" av världens alla länder, när vi dessutom har flest flyktingar i förhållande till folkmängden och därför tvingas till ganska hårda bedömingar av asylsökande?
 
Påhittigheten hos vära politiker för att gynna olika grupper av "fripassagerare" vet inga gränser. Först var det gymnasiestudier för ensamkommande unga män, därefter löften om anhöriginvandring för anhöriga till alternativt skyddsbehövande med tidsbegränsade uppehållstillstånd, och nu fristadspassagerare. 
 
 

Almedalen - ett exempel på föraktet för väljarna

Almedalen är ingen tillställning för vanligt folk. Det är en tillställning för den politiska och mediala eliten. De har lagt beslag på de bästa hotellrummen, drivit upp priserna och drivit undan vanligt folk. De har också lagt beslag på stora polisresurser för sin egen säkerhet och det skjuts hej vilt i förorterna, där alla tillgängliga poliser, som inte har semester,  borde finnas. Att prata om den växande kriminaliteten och hur den ska bekämpas klingar falskt mot dem bakgrunden.
 
Almedalen kan inte vara en bra affär ens för Gotlland, som behöver sprida ut hotellnätterna mer över hela året. Till skillnad mot andra semester- och fritidsanläggningar har Gotland ingen vintersportsäsong, utan en extremt kort sommarsäsong. Kostsnader ska betalas för hela året, men merparten av intäkterna i den gotländska besöknäringen kommer i stort sestt bara under en enda månad - juli. Färjetrafiken till /från Gotland dras med en enorm och - för staten - mycket dyr överkapacitet under elva av årets tolv månader. varunder man har låg turtäthet, som inte passar för dagturer till Gotland. Båtarna ligger under den mesta tiden i hamn. 
 
Med sitt centrala läge mitt i Östersjön borde Gotland sjuda av liv under hela året. Att politikerna inte ser problemen och möjligheterna, som ligger rakt framför näsam ¨på dem, när de minglar med varandra i ett litet hörn av Visby, visar deras totala brist på verklighetsintresse. Det tyder på en enorm kraftlöshet att inte ens de ledande riksdagspartierna kan ta sig samman och komma överens om att flytta Almedalsveckan - om den ens ska vara kvar - till en tid på året, när besöksnäringen på Gotland skriker efter nya intäkter. 
 
Med bättre spridning av hotellnätterna över året, skulle det inte vara så dyrt som det är för vanligt folk, när vanligt folk har semester. Det visar på ett enormt förakt fråm politikernas sida, när man motar bort vanligt folk för att umgås med varandra utaför riksdagskorridorerna. Politikerna lever inte i samma värld som sina väljare. De lever i en låtsasvärld, där varken gängskjutningar och överbefolkade storstäder eller glesbygdsproblem existerar.

Konstigheter om konstigheter

Mitt första inlägg om Adaktusson-affären var planerat flera dagar innan det blev färdigskrivet och publicerat. Med blogg.se, som är mitt bloggverktyg, kan man spara utkast och ofullbordade inlägg hur länge som helst före publecering. När jag slutligen publicerade nämnda inlägg hade någon annan hunnit före med ett inlägg med motssatta åsikt på sin blogg. När vederbörande sedan har sett mitt inlägg, har hon uppfattat det som en tillrättavisning av henne och att jag alltid vill göra gällande att jag har rätt och alla andra fel. Hon utgick då från att alla kristdemokrater stödde hennes kritik mot Ebba Busch-Thor. För det hade hon läst på sociala medier. 
 
Hon har nu senast skrivit att kritik ska framföras internt först och genom media sedan, och att EBT har gjort tvärtom. Men vad som eventuellt har förekommit mellan EBT och Adaktusson vet vi utomtående inte mycket om. Förutom att A själv har sagt att han föreslagit EBT att de två tillsammans skulle försvara hans agerande i EU-parlamentet, mem att hon avböjt. Mig veterligt har EBT inte gått till media med sin kritik mot A förrän media genom andra kanaler fått vetskap om att valberedningen inte har nominerat A till omval som andre vice partiordförande. Därmed faller anklagelsen mot EBT för illojalitet till marken, som jag ser det. 
 
Vederbörande skriver vidare att jag fantisserar, men att jag har rätt att göra det, samt att jag har förväxlat orsak och verkan. Jag kontrar med att det kan man också ha olika åsikter om. Alla behöver inte tycka som jag. 
 
Tillägg: Fick idag under förmiddagen ett mejl från vederbörande med uppmaning att jag ska sluta ljuga och förvränga vad vederbörande har sagt och tyckt. Jag försäkrar mina bloggläsare att jag verkligen försöker återge allting korrekt. Men vi har tydligen olika åsikter om hur väl jag har lyckats med det. Vederbörande skriver också att hen själv kan föra fram vad hen tycker. Javisst. Jag har inte stängt av kommentarsfunktionen. Så det är bara att skriva och skicka kommentarer, om något behöver klarläggas. Jag publierar dock inte privata mejl utan tillstånd från avsändaren. 

Pengarna eller livet

Pengarna eller livet. Det var ledorden i min kritik av KD under förre partiordföranden Göran >Hägglunds ledning.  När den borgerliga alliansen bildades, ville Folkpartiet-Liberalerna inte ha med K>D. Hägglund svarade att en borgerlig allians utan KD inte skulle kunna vinna val. KD var nyckeln till valseger. Grunden för Fp:s motstånd mot KD var abortfrågan. Trots att KD:s högsta beslutande organ, rikstinget, flera år tidigare tagit ställning för den gravida kvinnans rätt att själv bestämma om abort skulle göras eller ej. 
 
Vad Fp ville, var att urholka interndemokratin i KD genom att binda upp kommande riksting att inte ta några nya beslut i abortfrågan. Många frågor av princiell natur gjjordes upp av allianspartiledarna över huvudet på partimedlemmarna. Hägglund sållde ut abortfrågan i utbyte mot att de andra allianspartierna stödde KD:s förslag på omvandling av fastighetsskatten. Pengarna eller livet. Med fastighetsskatten som lockbete skulle de mest välbeställda villaägarna rösta på KD och alliansen vinna valet. massor med villaägare betalar idag en högre fastighetsavgift än den gamla fastighersskatten.
 
I valet mellan pengarna och livet, valde alltså Hägglund pengarna. En muta till en mindre del av väljarna. Sådant kallas krämarmentalitet. Det märkliga är att samma person, som nu anklagar mig för att stödja den nuvarande KD-ledaren Ebba Busch-Thor för att hon fäljer partilinjen sedan 30 år om fri abort, då försökte då försökte stoppa min kritik mot .KD att ha valt pengarna före livet. Har jag då ändrat åsikt i abortfrågan? Nej det kan jag inte säga. Jag har från början varit medveten om att jag inte har någon rätt att förbjuda andra att göra sådant som jag, men inte de, tycker är synd. Det tror jag de flesta inser numera, när Sverige har blivit både mångkulturellt och m¨ångreligiös och så många urspurngs-svenskar är ateister, 
 
Det finns synder, som enligt de flesta oavsett religion eller liknande, ska vara straffbara handlingar, d.v.s. brott, enligt lagen. Och så finns det handlingar, som är synder enligt någon viss religion, men inte alls "fel" enligt andra. Nog om detta. Men det finns begynnande tendenser i dagens Sverige till förföljelse av personer som har en religiös tro. Man kan förvägras normala mänskliga rättigheter, därför att man tycker att handlingar, som andra tycker är rätt, är synd. 
 
Konsekvenserna av Hägglunds in blanco-kapitulation i abortfrågan kom snart att visa sig genom den s.k abortturismen, när män tvingade sina kvinnor som väntade barn med "fel" kön att åka till Sverige och göra abort. Könsselektiva aborter. Jag hittade ett inlägg från en kvinna, som strax innan varit medlem i SSU (Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund), men bytt till KD eftersom hon var abortmotståndare. Men fann att KD:s abortpolitik var ännu värre än sossarnas. 
 
TV:s politiska orakel Mats Knutsson tjatar om att abortmotst¨åndarna i partiet är KD:s akilleshäl. Enligt TV-journalisterna är bara sju procent av väljarkåren abortmotståndare.Tyder det på att övriga 83 procent älskar aborter? Till dessa journalisters stora förvåning är Ebba Busch-Thor just nu vår mest populära partiledare. I medeltal bland alla partiers väljare. Förtrooendet för henne har backat med endast tre procent, från trettiosex till trettiotre procet sedan förr mmätningen, som var före Adakutsson-affären. 
 
Det höga förtroendet för henne kan bero på att hon inte vinglade ens när det blåste som värst. Hon stod fast vid och redogjorde för partilinjen. Den som är nu. Den som partiets förtroendevalda har att följa. Det är vad väljarna vill veta. På samma sätt som de vill veta vilken linje som kommer att gälla efter nästa val. Samma eller en ny partilinje. 
 

RSS 2.0