Svenska gudar efter Oden och Jesus: först Greta och nu Tegnell

I slutet av veckan fick jag den slutgiltiga uträkningen för 2019 från Skatteverket. Den visar att jag har betalat 1647 kr i kyrkoavgift, varav 780 kr till Svenska kyrkan, som fortfarande (?) dyrkar Jesus som Vår Herre och Gud, och 867 kr till "public service", som dyrkar de nya gudarna, först Greta och nu Tegnell, som våra gudomliga överheter. Om Greta var vårt kvinnliga helgon, kanske en inkarnation av jungfru Maria  under 2019, så är den manliga guden, Anders Tegnell, från och med i år Vår Herre och Gud. Nu ar han t.o.m sagt att det är "enögt" att titta på dödstal. Själv är han kanske lika enögd, fastän på det andra ögat, precis som den gamle guden Oden.
 
Under slutet av hednatiden i Sverige gjordes försök av den gamla religionens präster att modernisera asa-tron för att klara konkurrensen från den framträngande nya religionen, kristendomen, genom att upphöja den enögde dödsguden Oden till den nästintill ende guden. Asa-gudarna var egentligen naturkrafter (mest känd av dem är åskguden Tor), som dyrkades som gudar. Med dyra offergåvor, hästar och tjurar. "Vite Krist", som hade offrat sig själv på ett kors, var betydligt billigare i drift, så att säga, tills den nya relgionens präster började kräva dyra kyrkobyggnader.
 
Den enögde Oden var dödsguden, som red på den åttabenta hästen Sleipnir. Att de åtta benen tillhörde fyra man som bar på en död man i en kista, är lätt att räkna ut. Det är kanske inte lika lätt att räkna ut att efter den tidens svenskar efter alla denna dysterhet och död fadscinerades av evangeliet om den Uppståndne. Och löftet att alla som tror på honom inte skall förgås utan hava evigt liv. Ordet evangelium betyder glädjebudskap.
 
Efter all dysterhet med profetier om jordens undergång under förra året, lovar den nya guden att allt fixar sig om vi bara fortsäter att leva i stort sett som vanligt. Vi ska förstås "hålla avståndet" till främlingar, men det har ju vi svenskar alltid gjort. Speciellt till främlingar. Och speciellt till främlingar som inte ser ut som vi. Tegnell firas med en egen högmässa. som direktsänds i public service-TV kl. 14.00 varje dag, då vi blit upplysta om hur få som har dött sedan föregående högmässa. Ibland leds seanserna av biträdande översteprästen Anders Wallensten.  Men senast gjorde han bort sig med en grov felräkning, utan att ens upptäcka att det var en felräkning. Han hade inte lika lätt som Tegnell att snabbt finna bortförklaringar.
 
Själv tror jag att den gamle dödsguden Oden kommer att ta hem spelet till slut. Det är, som jag alltid har sagt, att när en religion försvinner, kommer en annan i dess ställe. Och bilden av Tegnell som den OFELBARE börjar ju redan rämna. Men är det egentligen förvånande att public service-TV så snabbt har blivit en kyrka, som i rask takt introduckerar nya religioner med dyrkan av människor som gudar? Detta ligger ju i själva finansieringen. En tvångsavgift, som man inte slipper genom att gå ur. Andra religiösa samfund kan man däremot gå ur. 
 
 

"...eftersom vi inte har försökt stoppa all smittspridning..."

Det sa biträdande statsepidmiologen Anders Wallensten vid frågestunden under presskonferens kl. 14.00 den 21 april.
 
Folkhålsomyndigheten har visat en enorm skicklighet i att hitta på undanflykter för att de inte har gjort det, som borde ha gjorts. Ändå missade Wallensten chansen att säga "Vi har försökt stoppa all smittspridning, men misslyckats." 
 
Vem / vilka tog det beslutet, och med vilken rätt? Fanns ens ett bemyndigande från regeringen, eller ett tyst medgivande från regeringen? Eller hölls regering (och opposition)  helt ovetande om vad som pågick och pågår?
 
Vilken smittspridning skulle inte stoppas och vilka persongrupper skulle drabbas av den smittan? Det kan den / de, som tog beslutet inte ha varit ovetande om. De kan inte ha varit ovetande om att vi har en stor andel äldre i Sverige. Och ej heller kan de ha varit ovetande om att vi har många invandrare i Sverige
 

Experimentet: värsta massmordet i Sveriges historia?

Folkhälsomyndigheten och / eller dess supporters inom media dementerar nu "rykten" på sociala  medier att att Sveriges strategi är ett experiment med s.k flockimmunitet. Jag vill inte bidra till spridning av osanna rykten, och uppmanar därför mina läsare att vara vaksamma och kritiska och inte uppfatta obevisade påstående som bevisade fakta. Men till ett kritiskt förhållningssätt hör ocks att våga ställa obehagliga frågor och rätten att inte tro blint på av SVT upphaussade experter som förklarar hur det egentligen ligger till. 
 
En forskare på Karolinska institutet, vilken anlitas som vetenskaplig auktoritet av SVT, dementerade idag påståendena att syftet är att uppnå flockimmunitet. Hon sa att syftet i stället är att platta ut kurvan, så att sjukvården hinner med, och att flockimunnuniteten är en bieffekt av detta. Är det en oönskad bieffket? Det är tydligen skillnad mellan syfte och bieefkt. Men hur ska man veta att "bieffekten" inte är det huvudsakliga syftet? Flockimmuniteten brukar ju framställas som något mycket bra. Hon sa att 50 - 60 % av befolkningen måste smittas för att flockimmunitet ska uppnås.
 
Sydkorea torde vara det land, som har testat mest. Det torde därför vara få sjukfall, som inte har upptäcts i Sydkorea. Andelen döda i procent av antalet konstaterade sjukfall i Sydkorea är 2,4 %. Inget annat land i världen med en tillförlitlig dödsorsaksstatistik har en så låg andel döda som Sydkorea. Omräknat till svenska förhållanden betyder detta eftersom Sveriges folkmängd är 10,3 miljner att c:a 125.000 svenskar har dött innan flockimmunitet har uppnätts om det kräver att minst 50 % av befolkningen har varit sjuka.
 
Det är riktigt att de experter, som regelbundet linslusar i TV, spekulerar i att en stor andel av den svenska befolkningen har haft sjukdomen utan att veta om det själva. Och att de därigenom skulle utgöra början till en flockimmunitet. Men det vet ingen i dagsläget. Statsepidemiologen Anders Tegnell har sagt att målet alrig har varit att smittspridningen ska upphöra. Syftet har i stället varit att kurvan ska plana ut "så mycket som möjligt"
 
Vad är möjligt? Stefan Einhorn, som är en av de kritiska forskarna, menar att 44 % av smittan överförs "asymtomatiskt". Det betyder, såvitt jag kan förstå, att 56 % av smittöverföringen har hindrats med den strategi som Folkhälsomyndigheten har valt. Det är uppenbart att smittöverföringen inte har stoppats "så mycket som mpöjligt" eftersom den "asymtomatiska" smittöverföringen medvetet har lämnats orörd. 
 
Om det stämmer är det som nu pågår i Sverige det värsta massmordet i Sveriges historia. Många av de över 1500 hittills avlidna kan ha dött i onödan i ett planerat experiment. med ett helt lands befolkning, alltså inte en mindre grupp frivilliga försöskpersoner. 
 
Experimentförnekakrna invänder kanske att Sverige har mycket lägre dödstal (även räknat i förhållande till folkmängden) än de värst drabbade europeiska länderna. Men å andra sidanhar Sverige mycket högre dödstal än Tyskland och de nordiska grannländerna, samt något högre dödstal än USA.
 
Det kan ju vara så att Sverige hade ett bättre utgångslåge än dej värst drabbade lånderna Italien och Spanien, bl.a landets insulära läge på den skandinaviska halvön, andra ungesvanor, mindre trångboddhet och senare ankomst för våren och iinga storhelger, där man reser långt och träffar vänner och bekanta mellan jul / nyår och påsk. Frågan kvarstår alltså om experimentsugna experter och byråkrater har kastat bort Sveriges annorlunda förutsättningar till förmån för ett oerhört ansvarslöst experiment. 
 
En del politiska makthavare kan i största hemlighet ha lockats med av de ekonomiska vinsterna med att låta starkt vårdbehövande gamlingar dö samt låta en invandrargrupp med hög arbetslöshet bli smittad till följd av dålig information på andra språk än svenska .

Dags att byta ut vår ursvenska Frälsare Tegnäll mot profetissan Muhamedana?

 
 I corona-tider borde vi kanske hälsa på alla människor på samma sätt som muslimer hälsar på det motsatta könet. Vi ska vara stolta över vår svenska kultur, våra seder och bruk, men låt  inte svenskhetengå till överdrift, som det gör när våra lnya, storsvenska, idoler åtsas att de andra inte ens finns och vi hittar på nya konstigheter som att hälsa med armbågen, när i kan lära av andra.

 

Statsepidemiolog Anders Tegnell har helgonförklarats dag efter dag. Just nu är han definitivt större än Jesus och frågan är hur länge det dröjer innan han är större än Gud.Det har skapats en mycket märklig kult kring Anders Tegnell. Sen drygt en månad tillbaka leder han nästan varje dag Folkhälsomyndighetens dagliga TV-sända presskonferenser. Ibland får jag för mig att man kan bli kult- och helgonförklarad bara man visar sig tillräckligt ofta i TV. Så tror jag är fallet med Anders Tegnell Vad har han gjort för att bli en ikon? Egentligen inte särskilt mycket. Han är en helt vanlig man, 64 år idag. Han har ett alldagligt utseende. Han är slarvigt, det vill säga folkligt, klädd i slitna ljusblå jeans, en tenniströja under en tjockare tröja. Hans färgval är ofta rostbrunt. Vissa dagar har han rostbruna manchesterbyxor och en akryltröja i matchande färg. Annars är han mest grå- eller vitklädd. Ingenting som sticker ut, alltså.

Detta har den numera pensionerade (?)TV-profilen Elisabet Höglund skrivit på sin blogg.Hon har alldeles rätt om helgonförklaringen av Tegnell, men missar att det beror på tre saker:

1 att det är hennes forna kollegor i den numera skattefinansierade statstellevisionen som har upphöjt denne statsbyräkrat till gudastatus, och

2. att det beror på vårt behov av en frälsargestalt, som befriar oss ur hotande fångenskap (karantän) i det avkristnade Sverige, zamt

3. nationell chauvinism, behovet av en stark ledare av den egna rena rasen, en folklig svensk efter alla år av ovanifrån påbjuden mångkulturalism' Hade någon kunnat tänka sig en invandrare med namnet Muhammed i rollen som svenskarnas Frälsare från ondo, när inte ens judiske Jesus duger längre?

 

Tänk att det behövdes en pandemi för att svensknationalismen skulle blomma ut som den gör idag, när statsministern talar mot en fond av svenska flaggo roch - som om han vore den nye gudens profet - förkunnar att Sverige är bäst i världen, att bara Sverige gör rätt och att alla andra gör fel. 

 

Problemet med Höglund är inte att hon lyfter fram ett par kvinnor som mer kompetenta än den manliga färlsargesatlgen Anders Tegnell. De ger helt klart ett mer kompetent intryck än den gudaförklarade mannen Tegnell. Problemet är inte ens att den utvalda Karin Tegmark-Wisell, avdleningschef på Folkhälsomyndigheten, är vacker som en svensk sommaräng och har ett lika svenskt utseende som den manliga frälsargestalten Anders Tegnell. Hon går säkert hem som kvinnlig frälsare hos ett folk som  börjat tröttna på att nästan varannan kvinna i TV har ett afrikanskt utseende. Vad vill TV visa med det? Är inte vi svenskar fortfarande i majoritet?

 

Dessutom är Karin Tegmark-Wisell bätte klädd och har en snyggare frisyr än den manliga guden Anders Tegnell. Det är så vi svenskar fill se fåra svenska kvinnor. Inget fel i det. Men är det inte märkligt att svensknationalismen blommar ut så extremt, när vi behöver nya nationella förebilder, när vi behöver vara stolta över att vara svenskar, rentav bäst i världen - som det var tillåtet att tro för sådär 50 ¨år sedan.

 

Hon flaschade förbi i TV-rutan under några sekunder, en kvinnlig AT-läkare (en ännu ej legitemerad läkare som är ute på sitt första läkarjobb) med föräldrar födda i Somalia. Hon sa att hennes egen folkgrupp, svensk-somalierna. är överreprsenterad bland de döda. Tegnell mumlade något på sin byrökratsvenska om att "vi arbetar med det", och simslabim var han även svensk-somaliernas frälare, större än muslimernas gamla profet, Muhammed.

 

Det är därför jag ställer frågan om det inte snart är dags för profetissan Muhamedan att göra entré i rutan. i denna yttesta av tider. när vi har ett så starkt behov av nya gudar och deras profeter.

 

Nej. Elisabet Höglund har fel, när hon tror att det enda problemet med Anders Tegnell är att han har fel kön.vilket ju för övrigt skulle kunna rättas till med en av läkarvetenskapens stora landvinningar; de könskorrigerande behandlingarna. Problemmet är inte heller frosseriet i svenskhet, som dock är något överdrivet, när vi plötsligt nästan helt bortser från invandrarna, att de också finns, här och nu. 

 

Nejdå, problemet är vårt, eller snarare överhetens, behov av nya gudar och nya profeter, som inte erbjuds av de traditionella religionerna. Problemet är upphöjlelsen av statsbyråkrater till helgon, profeter och gudar. Det hjälper inte med kosmetiska förändringar av kön och hudfärg. Det är fel, fel, fel.-  Mot denna vidskepelse och avgudadyrkan bevare oss milde herre Gud!  Så bör vi kristna tänka. För muslimer finns säkert något passande koran-citat med ungefär samma innebörd. 


Den snälla doktorn som inte tvingar oss ta den beska medicinen.

Se bild! Är det en bra doktor? Smittskyddsläkarens befogenhet att isolera smittbärare är inte till för att skydda smittbäraren själv utan för att skydda alla andra. 
 
 
Tänk efter! Vilka är "oss" i rubriken? 
 
Så illa som Folkhålsomyndigheten har skött sin uppgift kan vi alla vara smittbärare utan att veta om det. Men de flesta av oss är sannolikt inte smittbärare. De restritioner som har införts i andra länder, bl.a.i våra nordiska grannländer syftar till att skydda en okänd del av befolkningen (den del som inte bär på smittan) mot en annan del av befolkningen (den del som är smittbärare men kanske inte själva vet det) 
 
Vem ska skyddas mot vem? Det är den beska medicinen, den som räddar liv. Om det inte vore fråga om en ovanligt smittsam sjukdom, hade det varit var och ens ensak om hon / han vill riskera livet genom att inte ta den beska medicinen. Men ska man ha rätt att riskera andras liv för att själv slippa ta den beska medicinen?
 
Den snälla doktorn tilllåter dig att riskera andras liv.Su kanske är omedveten om att du även riskerar ditt eget liv. Du kanske tycker att du inte ska avstå från något för andras skull. Jag tänker att den snälla doktorn tänker på samma sätt. Han vill inte avstå från berömmelserna för att vara den snälla doktorn, som låter patienten göra som han /hon själv vill.
 
Som nöjer sig med "rekommentationeer". Läter oss bestämma själva om vi vill följa "rekommenationerna" eller ej.
 
Det hade varit okej om det bara hade handlat om varje patients eget liv.  
 

Optimistkonsulten

 

RSS 2.0