Livstidsdöma i Danmark snart fria i Sverige

Livstids fängelse för de tre äldsta och tjugo år för de två yngsta. Gängledaren hånskrattade och kallade domaren ''rasist". Den danska åklagaren sa att domen är en signal till de kriminella gängen att de inte ska ta med sig sina konflikter till Danmark. Försvarsadvokaterna, som tänker överklga de hårda domarna, tycker att det borde råcka med fyra år, för det hade de fått i Sverige.
 
Oavsett hur det går med överklagandet, kommer danskarna snart att tröttna på att ha de fem mördarna i danskt fängelse. De kommer med all sannolikhet att flyttas över till ett svenskt fängelse. De två yngsta kanske till ett barnhem med nybyggt stängsel runtom., Då kommer svenska regler om straff-avkortning att gälla. De iivstidsdömda får sina straff avkortade till högst arton år. De båda barnhemsbarnen kommer att vara ute ännu tidigare.
 
I Sverige sitter drygt 4,800 personer i fängelse, varav 76 är under 20 år. Någon enstaka under nitton år. Och därtill har flera hundra rättspsykkatrisk vård. Hur många som vårdas på ungdomshem enligt lagen om vård för unga (LVU) känner jag inte till. "LVU i hemmet" finns också.
 
Enligt dansk lag är det ett mycket alvarligt brott att med berått mod mörda två personer i en gängkonflikt. I Sverige har regeringen, som tar så lätt på kriminellas mord, tillåtit en statlig myndighet att offra över 5.000 personer i ett vansinnigt experiment med en flockiimmunitet som fortfarande efter fem månader inte velat infinna sig. 
 
Kanske en orättvis jämförelse. Två personer, vars identitet var känd av mördarna, kallblodigt mördade med skjutvapen. 5.000. vars exakta identitet varit okänd för de ansvariga, döda genom administrativa beslut av personer som inte varit kända av vare sig polis eller allmänhet för en kriminell livsstil. Oförvitliga statsjänstemän, 
 
Hade de blivit fällda av en domstol i Danmark? 
 

19-årig mördare fritogs från barnhem, där han vårdades för socialt nedbrytande beteende

Rubriken säger egentligen allt. Men för den som inte är så bevandrad i hur svenska domare tänker, vill jag förklara hur det ligger till.De är avtrubbade till max av alla hemskheter de får höra om. De sörjer inte de döda, utan tycker synd om mördarna. Om domaren är en kvinna, så klappar moderhjärtat, men inte för mordoffret. En god vän frågade om justitieminister Morgan Johansson har gått med på det här. Jag svarade att det har säkert inte gjort, om han ens vet vilka "straff", som döms ut i svenska domstolar. 
 
Regeringen får inte ens lägga sig i hur domstolarna dömer. Det är i grunden en bra princip - en minister ska inte kunna kräva dödsstraff åt en politisk motståndare - men det förutsätter en viss grad av mognad hos de, som dömer. Och tanken ligger ju nära till hands att domarna - statstjänstemän som de är - inte vill belasta den statliga kriminalvården med kostnaderna för straffverkställigheten för unga mördare. Så den kostnaden vältrar de statliga domstolarna över på kommunerna. 
 
Den unge mördaren döms till vård inom den kommunala socialtjänsten. Socialtjänstens alternativ är att stötta förälrarna, placera mördaren i ett fosterhem, eller betala för en plats ett vårdhem, som drivs av Statens institutiionsstyrelse. Barnet tvångsomhändertas på kriteriet "socialt nedbrytande beteende".
 
Det har hänt att nyyfödda har tvångsomhändertagits enlig denna lag, men då handlar det förstås inte om socialt nedbrytande beteende hos barnet, utan exemelvis att föräldrarna anes brista i ä"förädraförmåga". Numera undviker man att placera små barn på institurtion, men jag har mött personer som har placerats på institution när de varit åtta år. När det blivit allt vanligare att yngre barn placeras i fosterfamiljer, ökar givetvis medelåldern hos dem som pladeras på instution. 
 
Men det är ändå samma barnhem. Och nu förfasar sig media över att mobiltelefoner tillåts och stängsel saknas. Varför reagerar ingen mot att de gamla barnhemmen har blivit fängelser får unga vuxna, som begått mord och enligt polisen har "ett betydande våldskapital".
 
I det här landet riskerar man bli kallad "fascit" om man tycker att det borde finnas särskilda ungdomsfängelser och man blir bet raktad som inte riktigt klok, om man säger att de redan finns, men kallas något annat. Men kan de intagna uppfatta dessa institurioner som något annat än fängelser, om förses med nödvändig säkerhet såsom murar eller åtminstone stängsel - som nu planeras?
 
Och vad säger föräldrar, som får sina barn tvångsomhändertagna för social nebrytadnde beteenden, exempelivs för tjuvrökning eller börjar hänga med kriminella, om de placeras tillsammans mer mördare?

Dödshjälpsmyndigheten

Johan Carsson är generaldirektör. Han tycker att kritiken mot Tegnall är ovärdig.
 
I Sverige är dödshjälp förbjudet. Även om den ges på den döendes egen begäran. Brottet kallas mord. Ocsh äen om den döende hade dött ändå några månader senare  Utan att ändra lagen har regeringen nu givit sitt medgivande till oönskad dödshjälp. Motiveringen är att de över 5000 döda hade dött ändå.men några veckor senare. Generaldirektören säger att vi måste vänta fyra - fem är innan vi får facit, vilket land som hade bästa strategin. 
 
Den svenska regeringen år nu fullt  upptagen med att fördöma Vitrysslands diktator Lukasenka för att en demonstrant har dödats. Och han hade ju mer än några månader kvar att leva.Detär mer låttfattligt om offren inte är så många.
 
Men är det inte mord att förkorta någons liv - oavsett hur lång tid det skulle ha tagit innan döden inträtt av annan orsak?

Svenska ministern ljög. Norska regeringen grundlurad. Svenska sjukan sprids nu även i Danmark. Finland stänger för svenskar.

Sveriges utrikesminister Ann Linde har ljutit för hela världen. Hon har lurat i andra länders regeringar att Sverige har samma mål dom de. att alla svenskar lyder Folhälsomyndighetens rekommendationer, att alla som vill bli testade, blir testade. Ingenting av detta är sant.
 
Den svenska översteprästen Anders Tegnell har hånat Norge och sagt att Norge (och alla andra länder som haft hårdare restriktioner än Sverige ) kommer att drabbas av en andra våg, men inte Sverige för här har vi en utbredd flockimmunitet. Ren lögn.  Utan att tala om varifrån den andra våg kommer.
 
År det smitta, som dröjt kvari de länderna och blossat upp, när länderna öppnat upp? För det första är det i så fall ingen andra våg utan att nytt utbrott av första vågen. Och för det andra, fungerar testning och smittspårning i de länderna, så att nya utbrott av inhemsk smitta omedelbart skulle upptäckas., och smittbärarna satts i karantän innan någn större smittspridning hunnit ske. 
 
Den andra våg, som nu har drabbat en norsk gränskommun kommer helt klart från Sverige. Att ganska få fall är kända på andra sidan gränsen, i svenska Värmland, spelar ingen roll, när man inte har full koll på smittspridningen i Sverige och svenskar får röra sig fritt i hela Sverige. Vad den norska regeringen inte har förstått är att det är skillnad mellan vad den svenska regeringen beslutar och vad som blir gjort.
 
Den svenska regeringen har förvisso beslutat att de svenska regionerna ska genomföra omfattande tester, men flera regioner vägrar. Och regeringen saknar maktmedel att tvinga dem. Regionerna prioiter nämligen vården av de sjuka framför testning av friska. Regeringen har givit upp, men utrikesministern fortsätter att  ljuga för andra länders regeringar att nu äntligen fungerar smittskyddet i Sverige.
 
Nu har en mycket kraftig smittspridning blossat upp på östra Jylland i Danmark, utan att vare sig den danska regeringen eller den danska smittskyddsmyndigheten har en aning om varifrån smittan kommer. Och vi svenskar har svårt att fatta att smittan kommer från Sverige, eftersom Östjyllsnd (Århus) med vårt perspektiv ligger långt frän Sverige - bortom Köpenhamn.
 
Men faktum är att en ny färjelinje från Halmstad i det svenska landskapet Halland till Grenå strax öster om Århus startae 1 februari.Och att danska regeringen öppnade för resenärer från Halland för några veckor sedan, eftersom Halland enligt svenska uppgifter haft få fall. Men det går ganska fort att komma till Halmstad från hårdare drabbade regioner i Sverige.
 
Varför tror jag detta? Det är ju mina egna slutsatser och inget som jag läste i svenska medier, som numera mest ägnar sig åt att peka finger åt grannländerna, för att de har problem, som Sverige inte har - enligt officiell svensk statistik. Jodå, de första svenska regioner som drabbades efter utbrottet i Stockholm är de regioner som trafikeras av tågbolaget Tåg i Mälardalen. Och det är klarlagt att smittan kom med personer. som varit i Stokholm. Kollektivtrafiken har stor betydelse för smittspridningen, vare sig resorna sker med flyg, tåg, buss eller båt. 
 
Även den danska regeringen är alltså lurad av den svenska statsepidemiologen Anders Tegnell och utrikesministern.Ann Linde, som försöker tvinga alla andra länder i Europa att rätta sig efter Tegnells viskomsord, som om det han säger vore Guds egna ord.
 
En regering som inte har låtit sig luras är emelleretid den finska regeringen, som har beslutat om  ännu hårdare karantänsregler för resenärer från Sverige. Enligt en finsk minister beror den svenska arrogansen på att Sverige har en manlig statsminister, medan statsministrarna i övriga nordiska länder är kvinnor. 
 
Om det inte låter trovårdigt bör man kanske tänka på att den svenska regeringen enligt sin egen uppfattning är en "feministisk" regering, som dessutom säger sig vilja göra Sverige till en "humanitär stormakt" - ett land som andra länder ska böja sig för.
 

Svenska sjukan har redan utlöst andra våg i Norge.

Gränsen mellan dödsriket och livsriket. I det ena landet har regeringen tillåtit en statlig myndighet att ta livet av 5.000 för att studera immunitet. II det andra landet har regereingen och myncigheterna gjort allt för att skydda befolkningen - tills helt nyligen, när man öppnat grönsen. 
 
 
"Jag vill uppmana regeringen att återigen stänga gränsen till Sverige, fram tills att situationen är under kontroll i bägge länderna."
 
Det säger kommunordföranden i Indre Östfolds kommun, som ligger vid gränsen mot Värmland. Bör inte både statsepidemiolgen Anders Tegnell och utrikesminister Ann Linde åtalas vid norsk domstol för framkallande av katastrofen i den norska gränskommunen? Ännu har ingen dött i svenska sjukan i Norge, med 59 personer har smittats i Indre Östfold, de flesta efter besök i Sverige. I Sverige har 0,7 % av alla konstaterat smittade dött i sjukdomen, vilket betyder - om samma siffror är tillämpliga - att fyra personer kommer att dö i den norska gränskommunen. Vad som gör siffran osäker är att vi antagligen har ett stort mörkertal i Sverigtae, personer som har insjuknat och tillffrisknat utan att ha blivit testade mot coroenan. 
 
Den svenska utrikesministern Ann Linde har drivit en hätsk kampanj mot grannländerna, särskilt Norge, för att de ska sluta "diskriminera" svenskar. Hon har försökt - och uppenbarligen lyckats - framkalla missnöje hos det norska folket mot smittskyddet och den norska regeringen. Detta drabbar nu oss svenskar. som inte torde vara välkomna till något land i världen.
 
AndersTegnell blånekar till flockimminitet har varit målet för den svenska strategin. Men i vilket syfte har man tillåtit en så våldsam smittspridning i Sverige, så att över 5.000 svenskar har mist livet, om syftet inte var att uppnå flockimmuniet? Tegnell har kanke förstått att det inte skulle uåånås, mem var kanke nyfiken på hur långt på vägen dit man skulle kommar. 
 
I så fall forskning på 10,3 miljoner svenskar utan godkännande av någon etikprövningsnämnd. Borde inte detta utredas av åklagare? Nej, hela det svenska rättsväsendet verkar hålla Tegnell om ryggen. I stället utreds Björn Olsen, som ärTegnells värsta kritiker inom forskarkåre, för otillåtem forskning för att han har tagit blodprov på några grannar, som troligen ville veta om de haft sjukdomen. 
 
Men Olsen är inte bara forskare. Han är även professor och överläkare. Får läkare inte ta blodprov på oroliga grannar utan tillstånd aven  etikprövningsnämnd? Får jag ta blodprov på mig själv? Kanske på mig själv, men inte på en granne? Jag har nämligen fått ett gratis testkit av mitt landsting och fick i juni i år recept på teststicker, som jag har köpt på apoteket. Visserligen inte för corona, men kitet visar om jag - efller den person som provet tas ifrån - tillhör en riskgrupp.
 
Så att jag vet om jag måste skydda mig mot Tegnells experiment med att tillåta viss smittspridning, utöver vad som förekommit i grannländerna, där myndigheternas strategi har varit att trycka ner smittspridningen så mycket et bara går. Men det gillar väl inte Tegnell, eftersom mina personliga försiktighetsåtgörder kan bidra till att minska smittspidningen i Sverige mer än Tegnell velat. 
 
När åklagare engageras för att tysta en sakkungig kritiker av den förda politikej, har Sverige öppnnat dörren på glänt för diktatur. Under månader har svenska TV-tittare matats med skrickskildringar i en skattefinanerade television om att sådant förekommer i Ungern och Polen (underförstått: men inte i Sverige) och att dessa länder därför borde fråntas rösträtten i EU. 
 
 
 

RSS 2.0