Nu gick Sverige förbi Frankrike. Sverige har nu femteplatsen i antal döda per miljon invånare

Är det inte snart dags för åtal för de svenska lagledarnana i detta kusliga världsmästerskap? Slutsatsen att Sverige gick förbi Frankrike nu på pingstafton 2020 grundas på SVT:s länderöversikt, som för Sveriges del grundas på Folkhälsomyndighetens uppskattningar av antal döda i Sverige. Enligt denna översikt för idag, pingstafon 30 maj, var antalet döda per miljon invånare 427,2 i Sverige och 428,7 i Frankrike, en skillnad på 1,5. Igår var skillnaden 9, vilket betyder att Sverige har närmast sig Frankrike så kraftigt, så att Sverige med all sannolikhet leder över Frankrike, när hela pingstafonens siffror tas med.
 
Enligt tidningen Expressens löpsedel idag "erkänner" Tegnell tidiga "misstag", när man inte testadse alla sportlovsfirare, som kom hem från Alperna. Men det var inget misstag. Tegnell hade aktivt motsatt sig testning, sedan smitta upptäckts på Island. Tegnell har motsatt sig snart sagt allting, som hade kunnat stoppa smittspridningen i Sverige. Vi har den fanatiska kampen mot munskydden som exempel, och nu senast stoppet för MSB:s smittspårnings-app. Enligt Tegnell uppväger inte fördelarna nackdelarna, som om enstaka räddade människoliv ine vore en tillräckligt stor fördel. 
 
Det har också framkommit att Giesecke var konsult och rådgivare till Tredje AP-fonden, när han debatterare "mot" fondens VD Kerstin Hessius, som bredde ut texten om alla som skulle dö till följd av restriktionerna (om Sverige infört samma typ av restriktioner som andra länder, exempelvis Norge). Att fler skulle dö av kampen mot viruset än av viruset har varit ett ledmotiv för FHM. Dagen efter debatten "mot" Hessius hade Giesecke uppdrag som konsult hos FHM. För allmämheten (och regeringen?) har han framställt sig själv som en oberoende expert, när han i själva verket har stött FHM och Tegnell, med sin arrogans och sina lögner att alla andra gör fel och bara Sverige gör rätt.
 
Ja, om det handlar om medaljplats i världsmästerkapet i antal döda, som har bragts om livet av den egna staten, har Sverige naturligtvis haft rätt. Det pågående massmordet i Sverige är det näst värsta i Europa sedan andra världskriget. Tegnell raljerar med sina kritiker, och säger att de har beskyllt honom för att kalkylera med ett visst antal döda. Hur kunde han ens komma på den idén, när ingen kritiker har uttryckt sig så? Kanske därför att det är precis vad han och Giesecke har gjort. Men det blev kanske fler döda än kalkylerat. Början av året 2020 tydde på att det för hela året skulle bli färre avlidna (samtliga dödsorsaker) än 2018. Det är nämligen inte exakt lika många,, som dör varje år. Det kan skilja så mycket som ett par tusen mellan olika år. 
 
Tegnell blånekar till att experimentet har avsett flockimmunitet, trots att både han själv och hans anängare har framställt just flockimmunitet, som någotning oerhör positivt som skulle komma att uppnås relativt snart. Men vad var det då, som var så intressant att studera, så att man iscensatte detta dödliga experiment i en hel nation? I framtiden kommer det kanske att skrivas avhandlingar om experimentet i Sverige 2020. 
 
Den jurridiska debatten i Sverige under den senaste veckan har handlat om begreppet "oaktsam våldtäkt". Borde den inte i stället handlat om "oaktsamt massmord"?
 
PS pingstdagen. De officiella siffrorna för senaste dygnet (inkl halva gårdagen) har nu publicerats. De visar att Sverige leder över Frankrike med sifforna 431,6 mot 429,5 antal dödai i covid -19per miljon invånare. Det betyder att ung. 45 svenskar har avlidit, när FHM sägeratt inga nya dödsfall har "inrapporterats". Rena mysteriet. Sanningen är naturligtvis att inga dödsfall rapporteras till FHM, som i stället gör sina uppskattningar genom samkörning av register, som visar totala antalet döda, som har rapporterats till Skatteverket, respektive antalet kända insjuknanden i covid-19, varefter FHM justerar det erhållna resultatet med ledning av överdödligheten, som sannolikt hade varit en underdödlighet för 2020 utan det här viruset. Genom att manipulera statistiken och skylla på "eftersläpningen" har FHM lurat i stora delar av svenska folket att ingen har dött under pingsthelgen. Vilket är passande för FHM, när endast fyra har dött i Finland och ingen i Norge och Danmark under vardagsdygnen före pingshelgen. 
 
Enligt reglerna ska dödsfall rapporteras till Skatteverket för avregistering av de avlidna senast första vardagen efter dödsfallet. Dödsorsak ska rapporteras till Socialstyrelsen inom tre veckor efter dödsfallet.Så länge vill nog ingen vänta på att få veta exakt hur många som har dött av covid-19. En mindre del av dem, som har insjuknat i covid kan ha dött av andra orsaker, och därför gissar FHM och presenterar sina egna gissningar som vetenskapliga sanningar. En S-bloggar har skrivit att dödstalen bör justeras ner för andra orsaker, men det har alltså FHM redan gjort - utan vetskap om dödsorsak för de avliidna. Då 'r ju fråganom FHM:s siffror är för höga eller för låga.
 
Det torde knappast ligga i FHM:s intresse att gissa för högt. Å andra sidan är det inte bra för FHM:s trovärdighet att ha gissat för lågt, när dödsorsakerna väl har inraopporterats till Socialsthrelsen.FHM angriper gång på gång andra länder, och särskilt de sydeuropeiska länderna för att ha uppgivit för låga dödstal. Tillgänglig statistik tyder emellertid på att Sverige har gått om Frankrike och närmar sig Italien. Sverige har alltsånu säkrat femteplatsen i världsmästerskapet i antal döda per miljon invånare i covid-19 och nosar p fjäreplatsen, som än så länge hålls av Storbritannien, som i början av pandemin valde samma linje som Sverige, men sedan ändrade strategi, när dödstalen sköt i höjden. 
 
Trots bevis för att detta är en extremt dödlig strategi, håller FHM fast vid densamma. Når ska de ansvariga ställas inför rätta för åtminstone grov oaktsamhet och vållande till annans död, om inte för mord?

Värre än Stockholms blodbad

Stockholms blodbad den 7 - 9 november 1520 anses vara det värsta massmordet i Sveriges historia. Enligt bödeln Jurgen Homuth avrättades 82 personer. Det var den svenska högadeln och dess tjänstefolk,Det är inte känt om även personer ur de lägre stånden avrättades. De var politiska motsåndare till den dansk-svenska unionen. Det är däremot känt att unionskungen Kristian ii lät mörda ytterligare att antal personer under återfärden till Danmark, däribland ett 20-tal munkar i Nydala kloster i Småland. Antalet döda i och i driekt anslutning till Stockholms blodbad kan därmed uppskattas till drygt 100. 
 
Någon centraliserad folkräkning fanns inte i Sverige vid den tiden, men med ledning av den första folkräkningen i Sverige 1749 kan landets totala folkämängd vid tiden för Stockholms blodbad uppskattas till 1,5 miljoner .Jämfört  med dagens folkmängd i Sverige är det som om 685 personer hade mördats idag. Det av höga ämbetsmän vid Folkhälsomyndigheten iscensatta expereminetn med flockimmunitet har krävt mångdubbelt fler dödsoffer. 
 
Visserligen fortsätter företrädare för den dödsföraktande myndigheten att förneka att målet är flockimmunitet, men säger att det är en effekt av den valda strategin. vilket framställs som något positivt. Man måste vara mer än känslig för språkets nyaser för att förstå skillnaden. Under dagens presskonferens sa myndighetens företrädare att målet är att fördröja smittspridningen så att sjukvården hinner med. Alltså inte att stoppa och hålla nere smittspridningen så mycket det bara går.
 
I TV-programmet Vetenskapens värld igår skröt den förre statsepidemiologen Johan Giesecke med att han blivit kontaktat av utländska kolllegor som frågat "Vad håller ni pä med? Tar ni livet av folk?". Men att samma kollegor sedan ett par veckor tillbaka velat ta del av de svenska erfarenheterna. Vilket dock inte motsäger de tidigare protesterna mot det svenska experimentet. Programledaren ställde då frågan till den nuvarande statsepidemiologen Anders Tegnell om han också fått motsvarande reaktioner och frågor från utlänska kollegor, vilket han besvarade jakande. 
 
Bevisen för ett pågående experiment med flockimmunitet i Sverige hopas alltmer. Inte minst därigenom att både anhängare och motståndare inom forskarvärlden säger just det. En brittisk suipporter till Tegnell har sagt att om fler dör nu, dör färre längre fram. Vilket förutsätter att de vidlyftiga teoriera visar sig stämma. 
 
Att på det här sättet avsiktligt ta livet av en massa människor. ofrivilliga försökspersoner,  kan dock inte rättfärdigas med vetenskapliga landvinningar, som kan användas till att rädda liv i framtiden. De läkare, som utförde mecinska experiment på koncentrationslägerfångar i Nazityskland dömdes för sina brott, utan aveende vid eventuella framtida vinster med experimenten. 
 
Hittills har 3.313 svenskar dött i covid-19. Jämför med de norska dödstalen omräknade till svenka förhållanden (nästan dubbelt så stor folkmängd) betyder det att det pågående experimenteti Sverige hittills har kostat 2.850 personer livet. Skillnaden, knappt 500 personer, utgörs av dem som hade dött även om Folkhälsomyndigheten hade gjort rätt. 
 
Det är ofattbart att ett massmord pågår i Sverige, ett demokratiskt land, just nu. Och många fattar det inte. Därför kan det fortsätta. Många tycker att det är för oerhört för att vara sant. Eller för nytt för att vara sant. Däremot tvivlar ingen på att Stockholms blodbad verkligen har ägt rum. Ingen ursäktar den dansk-svenska kungen Kristian II med de ädla motiv, att skapa en reforminriktad och stark nordisk stormakt, som han säkert hade. 
 
Eller är det den unknaste form av svenskantionalism som blommar ut? Svensken är bättre än dansken.... Numera lyder vi inga signaler från Köpenhamn. Hämnden är ljuv. Men hoppsan, det är ju svenskar och inte danskar som dör i det svenska experimentet. 

Pengarna eller livet?!

Jag är verkligen besviken på den borgerliga oppsositionen, som inte vill förstå att rädda liv är att rädda pengar. Och det har inget att göra  med att det är 1 maj idag. Jag har inte hört några 1 maj-tal, inte deltagit i något 1 maj-firande på nätet och stödjer inte Vänsterpartiets krav på en extra semestervecka till vårdansällda. Varifrån skall alla semestervikarier tas, när de inte ens fullbemanning räcker till för att vakanserna för sjukskrivna ska fyllas och arbetsscheman göras om så att inte vårdpersonal drar med sig smitta till fortfarande friska? 
 
"Vi ska självklart rädda så många liv vi kan, undvika att sprida smitta och hålla nere trycket på vården. Men vi behöver även se och hantera de konsekvenser som nedstängning och isolering ger. Ofta är de kopplade till ekonomisk oro." 
 
Skriver en lokal KD-politiker i norra Sverige, som inbillar sig att kampen mot smittan är farligare än den massdöd på bl.a. äldreboenden, som smittan har medfört. Gamla som dör ensamma i svåra plågor, när de inte kan syresätta blodet, utan lindring eftersom ingen personal vågar gå in och anhöriga har besöksförbud. Den ekonomiska oron väger lätt jämfört med detta. Sverige är inget u-land, där arbetslösa utan inkomst svälter ihjäl. I värsta fall får väl restaurangerna skänka mat till hungriga. Frivilliga kör hem portionerna utan att få betalt. 
 
Faktum är att nästan ingenting i Sverige har stängts ner genom myndighetsbeslut. Såvitt jag vet har hittills inte en enda krog och inte ett enda hotell, inte en enda buss eller ett enda tåg ställts in efter beslut någon myndighet. Det är gästerna och passagerarna som har uteblivit efter egna beslut att inte gå ut och åta, inte bo på hotell och inte åka. Skillnaden jämfört med formella och lagliga nedstängningar, som man har valt i andra länder, är att med sådana åtgärder har vi tagit oss ur krisen snabbare. 
 
 Har inga borgerliga politiker hört uttrycket "flattern the curve" och satt sig in i vad det innebär och håller på att leda till? Hade det inte varit bättre att trycka ner kurvan från början, genom att stänga ner och täppa till alla smittvägar än att göra till en "strategi" att lika många (som hade blivit sjuka om ingenting hade gjorts) ska bli sjuka, men under en längre tid?
 
"Det debatteras flitigt ifall man verkligen kan ställa liv mot ekonomi, men det är ingenting vi heller ska göra. Vi behöver väga in båda delarna. Ekonomin är lätt att ta för given när allt rullar på och när lönen kommer in i plånboken varje månad. Oron däremot som växer just nu, kopplat till den egna försörjningen, till konkurser och arbetslöshet, riskerar ge negativa följder på hälsan. Riskerar leda till mänskligt lidande i form av depressioner, utanförskap och missbruk."
 
Sriver samma politiker. Det där, som enligt honom, diskuteras flitigt, har jag inte hört alls, om vi bortser från ekonomen Kerstin Hessius, som i början av smittpridningen i Sverige krävde att politikerna skulle bestämma ett slutdatum, när allt ska återgå till det normala. Det andra, att kampen mot sjukdomen skulle kräva fler liv än sjukdomen, har jag däremot hört till leda, trots att hittills bara en eller två vårdansällda har dött av sjukdomen. 
 
De hade kanske också kunnat räddas till livet om alla politiker och myndigheter satt uppgiften att rädda liv före uppgiften att rädda ekonomin. Det hade inte behövt vara brist -  fortfarande - på effektiv skyddsutrustning, om man bara varit beredd att skaffa fram sådan oavsett den ekonomiska kostnaden för kommuner och landsting. Det hade varit möjligt att ställa om svenska fabriker för produktion av skyddsutrustning fortare än vad som skett. 
 
Förvisso faller ansvaret tungt på regeringen. Men det faller lika tungt på den borgerliga oppositionen, som ägnar sig åt röstfiske bland oroliga företagare i stället för att göra det som måste göras först. bekämpa viruset. Rädda företag borde man ha gjort senare. Kanske efter ett moratorium (tillfälligt förbud) för konkurser. 
 
 

RSS 2.0