Moderaterna...



...  är huvudalternativet för de flesta kd-väljare, om de skulle rösta på något annat parti. Därför driver kd en mycket osmaklig kampanj mot statsminister Reinfeldt personligen, att han - i maskopi med Lars Ohly (v) - vill tvinga religiösa vigselförrättare att viga homopar.

Äktenskapet är av Gud inrättat som ett förbund mellan man och kvinna (läs utmärkt artikel av Ulf Ekman i Världen idag igår) och det kan människor inte ändra på. Däremot kan homo-förhållanden jämställas juridiskt med hetero-förhållanden, och det är vad saken handlar om. Men staten kan inte stifta lagar om vad kyrkan ska tro på. Och därför måste de religiösa samfunden ha rätt, men inte skyldighet, att viga alla par, som får ingå äktenskap enligt lagen. Även homopar alltså!

Ur (bibeltrogen) religiös synvinkel kan homoäktenskap aldrig bli riktiga äktenskap, varför saken har fått alldeles för stora proportioner - i syfte att rädda kd kvar i riksdagen. Bananer blir inte apelsiner för att de kallas apelsiner, men apelsiner upphör inte att vara apelsiner för att bananer kallas apelsiner!

Hårdare bedömningar och sänkta ersättningar har drabbat dem som har det ekonomiskt sämst ställt, sedan Allians-regeringen tog över. Denna politik står kd bakom helt och hållet. Om man tycker att det är bra, kan man lika gärna rösta på moderaterna. Obs: detta var inte menat som ironi. Det är moderaterna som intitativet och kompetensen i regeringen. Om någon kan bli frisk genom besk medicin, är det snarare m än kd, som, fixar det, vartill Reinfeldt och Borg visat oväntat god förmåga att hantera krisen.

Kd har dessutom bidragit till att reducera det kristna inflytandet i Moderaterna och alla andra partier. Om kd försvinner ur riksdagen kommer med säkerhet den den värdekonservativa profilen hos Moderaterna att förtydligas. Därför kan jag med gott samvete uppmana alla som stöjder moderaternas politik i övriga frågor, att vända ryggen till kd och stödja moderaterna! i stället!

Och för övrigt: Om kd försvinner ur riksdagen och de kristna värdena blir en allmänborgerlig angelägenhet, kommer det att bli till en stor utmaning för socialdemokraterna, som då måste slåss om väljarna i den kristna huvudfåran. 

Min invändning mot Claphaminstitutetet är inte att institutet har en borgerlig inriktning, utan att man framträder under falsk täckmantel, som en opolitisk organisation, trots att man är tydligt pro-kd: Förutom att man ser oppositionen som huvudmotståndare,är man alltså inte neutral mellan allianspartierna.  Målet verkar snarare vara att göra kd till en oumbärlig del av alliansen. Traditionell kristendom riskerar då att få en höger-stämpel.

Om man vill främja kristendomen och den kristna etiken, ska man avpolitisera det kristna budkskapet och den kristna moralläran och främja konkurrens både mellan allianspartierna och mellan blocken om de kristna väljarna! Som statsminister har Reinfeldt möjlighet att ena regerings- och oppositionspartierna bakom en långsiktig lösning (som står sig över eventuella regeringsskiften) av äktenskapsfrågan, med bevarad vigselrätt utan vigseltvång för de religiösa samfunden. I det har Reinfeldt mitt fulla stöd. Låt inte kd sabotera!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0