Födelsekontroll och demografi

Länder som tidigare haft en stark folkökning men nu har kraftigt minskande födelsetal: Egypten, Libyen, Tunisien, Algeriet, Marocko, Sudan, Botswana, Kenya, Ghana, Senegal, Zimbabwe, Botswana, Sydafrika, Libanon, Jordanien, Syrien, Saudiarabien, Qatar, Förenade arabemiraten, Iran, Irak, Turkiet, Azerbajdzjan, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadzjikistan, Indien, Sri Lanka, Bangladesh, Burma Vietnam, Filippinerna, Indonesien, Malaysia, Honduras, Guatemala, Nicaragua, Paraguay, Bolivia,Costa Rica, El Salvador, Panama, Jamaica, Mexiko, Colombia, Ecuador, Guyana, Surinam.

Länder som redan tidigare haft en svag befolkningstillväxt och nu har en negativ befolkningstillväxt: Japan, Italien, Tyskland, Spanien, Portugal, Grekland, Ryssland, Ukraina. Två av dessa länder förtjänar ett särskilt omnämnande för extremt låga födelsetal: Japan och och Italien.

Övriga europeiska länder blir allmer beroende av invandringen för kompensera de negativa födelsetalen. Svenskarna håller på att utrota sig själva genom alla aborter. Och det är inte bara "ursvenskarna" som utrotar sig själva, utan även ättlingarna till tidigare invandrare. Var tredje aborterat foster i Sverige lär ha varit en blivande muslim. Även relativt nyanlända invandrare verkar alltså ha dragits in i den svenska dödsdansen. Alltfler graviditeter slutar med abort. Som bekant vill socialminister Göran Hägglund, kd, minska graviditeterna i stället för aborterna.

Anledningen till att Kina,Sydkorea, USA, Brasilien, Australien m.fl. inte nämns är att de har en relativt stabil befolkningssituation eller en svag minskning.

Med tanke på de snabbt minskande födelsetalen i länder som tidigare hotades av "befolkningsexplositionen" kan man undra hur länge till Afrika, Asien och Latinamerika kommer att kompensera den negativa befolkningsutvecklingen i Europa. En förutsättning för att denna ska fortsätta är att invandrarna får det bättre här än i de länder som de kommer ifrån. De minskande födelsetalen i flera av utvandrarländerna beror på en begynnande industrialisering och välståndsökning. Och med minskande födelsetal blir det färre som slåss om jobben på hemmaplan.

De länder som fortfarande har en stark befolkningstillväxt tillhör inte världens folkrikaste. Dessutom beror inte folkökningen på fler födslar per kvinna, utan på minskad spädbarns- och åldringsdödlighet.

Det är Rymdimperiet som kondombombar jorden för att ta över en obebodd jord. Fyra hundra stora expeditioner med tusentals linjeskepp vardera är på väg hit  med dubbla ljushastigheten med de ödlemänniskor som evakuerades från planeten Ichy 10, som atombombandes under kriget med Förenade Rymdnationerna. Dessa linjeskepp är utrustade med väldiga växthus, som fungerar efter kretsloppsprincipen, och svarar för matförsörjningen under resan. Men eftersom ingen ny näring tillförs växthusen, kommer matförråden att ta slut inom några hundra jordår.  Och då måste jordmänniskorna vara utdöda.

Demografi är en vetenskap, som studerar befolkningens sammansättning, födelsetal och dödstal och antal barn per kvinna i ett land. Den utveckling, som världens länder nu genomgår, kallas demografisk transition. Detta fenomen beskrevs första gången 1929 av den 1929 av den amerikanske demografen Warren Thompson och handlar alltså om övergången från höga födelsetal och höga dödstal till låga födelsetal och låga dödstal. I början av transitionen minskar dödstalen mer än födelsetalen, med en "befolkningsexplosition" som resultat.

Men folk kan inte bli hur gamla som helst. I slutet av transitionen ökar dödstalen, medan födelsetalen fortsätter att minska.  Denna obalans förvärras av en föråldrad syn på graviditet och abort.

Denna blogg är reklamfinansierad. Reklamen använder sökmotorer, som analyserar texten som jag har skrivit och lägger in matchane reklam. Kondompropagandan började dyka upp sedan jag skrivit om p-datorn och naturlig födelseplanering. Någon annonsör delar ut 100.000 numrerade kondomer till alla stockholmare. Flergångskondomer? Sedan får användarna skicka in personliga berättelser om ett visst nummer, hur just den kondomen kom till användning.

De flesta berättelserna handlar om oplanerade samlag, som kondomerna uppmuntrade till. Jag tänker inte alls moralisera över detta. "Kärlek" vid första ögonkastet och sex första natten kan vara en romantisk upplevelse som man aldrig glömmer. Men om man gör det för ofta, kommer det att släppa loss en epidemi av könssjukdomar. Kondomens eventuella skyddande effekt mot sjukdomar uppvägs alltså av kondomkampanjens uttalande eller outtalade budskap. Om det går till så här när Europa kondombombar Afrika förstår jag varför aids har blivit en epidemi i många afrikanska länder. Kondomkampanjerna uppmanar till ökat risktagande.

Men så försåtligt arbetar Rymdimperiet när jordmänniskorna ska utrotas. Genom trådlös tankeöverföring till jordpolitikernas hjärnor, som tror att budskapet kommer från Gud - åtminstone om de är troende. Är det inte gammal hederlig kristen moral att bekämpa alla graviditeter utom äktenskapet? Och alla graviditeter inom äktenskapet om man behöver hjälp med barnets försörjning. Är inte det gammaldags, kristen arbetsmoral? Först har Rymdimperiet släppt loss aids. Och sedan lurar Rymdimperiet i jordpolitikerna att kondomer är ett vaccin mot aids. Och att det är graviditerna och inte aborterna som ska bekämpas. Jordmänniskorna utrotar sig själva, smart!


Kommentarer
Postat av: Manfred Eriksson

Ojoj. Ojoj. Jorden håller för närvarande på att gå under av ren och skär överbefolkning, men rätt som det är stöter man på sådant här. Beklämmande.

2009-09-08 @ 20:53:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0