Bortkastade pengar

Jag har fått ännu en kommentar till inlägget "Únderhållsningsvåldtäkter löser inga samhällsproblem". Kommentaren handlar om principen att inte ta emot allmosor från makten om man vill granska makten. Jag har försökt svara på kommentaren genom en egen kommentar. Men nu har det blivit något fel så att jag inte själv kan skriva in kommentarer i kommentarsfältet. Nåväl, kommentaren kommer här i stället: 

Tack!

Här kan du läsa vilka bidragstagarna är och vilka som beviljar bidragen. Riksdagsledamöter och journalister.

http://www.presstodsnamnden.se/Presstöd%20Beviljade%20stöd.htm

De båda värsta bidragstagarna; Svenska Dagbladet, m, och Skånska Dagbladet, c, har fått sänkt från 65 miljoner till drygt 59 var.

Behövs detta verkligen för att föra ut de moderata idéerna?

Har det hjäpt centerpartiet att öka sin väljarandel i Malmö?

Det är väl ingen hemlighet att presstödet infördes som ett förtäckt partistöd till socialdemokraterna, vilket kamouflerades med generösa bidrag även till borgerliga bidrag. De flesta s-tidningar som fanns när stödet infördes är nedlagda, så det var ju helt klart bortkastade pengar. Lönebidrag till journalister och partipampar. Vi kan idag se att presstödet till s-tidningarna har gjort socialdemokraterna medialt handkappade, när man gjort sig beroende av snusktidningen Aftonbladet för att få ut sitt politiska budskap.

En hel rad tidningar har ett presstöd på drygt 2 miljoner kr, däribland åtskilliga centertidningar med vecko-utgivning. Flertalet av dessa är tidningar som knappat läses av någon, inte ens av prenumeranterna , som alltså betalar avgiften enbart för att stödja rörelsens tidning.

Det är tidningar vars "affärsidé" är helt inriktad på presstöd och stödprenumerationer från partimedlemmar.

En "dagstidning" som utkommer bara en gång per vecka har ingen som helst konkurrensförmåga som nyhetstidning och har i flera fall ett förflutet som periodisk tidskrift (utg en gång per månad eller ännu mer sällan). Det gäller både vänsterextrema M L Proletären och rasistiska  Nationell idag.

Msn ska kanske vara glad för att kommunismen respektive rasismen inte har fått ökad spridning, men det betyder ju faktiskt att presstödet till dessa tidningar helt har förfelat sitt syfte!

Att denna svindel inte granskas av någon "granskande journalist" säger allt om opartiskheten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0