Om Fi kommer in i riksdagen.

Jag har svårt att tänka mig att något annat parti än miljöpartiet kommer att släppa till något större antal väljare till Fi i riksdagsvalet. V har redan tappat till Fi, och kommer inte att tappa fler under de kommande dagarna fram till valet. TV-debatten mellan Gudrun Schyman och Jimmie Åkesson visade tydligt att Fi tänker ta över Mp:s roll som SD:s diamentrala motsats, nu när Mp flyr hej vilt från gamla positioner i jakten på regeringstaburetter. Så kan SD förstås bli tredje största parti, även om partiet skulle krympa.
 
Vad skulle Fi kunna ställa till med, som Mp inte redan har ställt till med? Ingenting, enligt min mening. Bland ledande miljöpartister finns ett ingrott förakt för de exakta vetenskaperna, sådant som kan beskrivas med siffror, och inte bara med känslomos. Ekonomin är inget problem för Gudrun Schyman. Med den inställningen kommer hon att dra till sig Mp-väljare, som inte förstår skillnaden mellan effekt och energi. De gamla vedbodarna har kommit till heders igen, som elektronlager till vintern. Men den illustionen kommer att spricka nästa gång vi får en kall vinter.
 
Löfvén kommer att få lättare att bilda regering, om Fi kommer in i riksdagen. Det blir lättare att köra över  Mp och bilda en blocköverskridande regering med något borgerligt parti.V aspirerar ju inte på några ministerposter i en regering med borgerliga ministrar. Men V kommer aldrig att fälla en blocköverskridande regering till förmån för en ren högerregering. Under TV-utfrågningen i kväll överraskade Annie Lööf, C, genom att betona enigheten över blockgränsen i flera frågor.
 
Fi är å sin sida ett enfrågeparti, som kan svälja nästan vad som helst, om bara jämställdheten ökar. Med fler kvinnliga atomfysiker, som utvecklar ny och ännu säkrare kärnkraft, kan Fi nog förmås ställa upp på ny kärnkraft. Tror jag. Och därmed behöver ju inte löftet att "fasa ut" den kärnkraft, som vi känner sedan 1960-talet, svikas. Det är de gamla partierna som har målat in sig i ett hörn.
 
- - -
 
En fråga lyste med sin frånvaro i debatten mellan Schyman och Åkesson. Att det behövs dyrbara militära insatser för att undanröja orsaken till att folk måste fly. Men Schyman lyckades ändå klä av Åkesson ganska så rejält i jakten på kvinnliga Mp-väljare. Han sa att det är mest män, som kommer som asylsökande, medan kvinnor och barn blir kvar i flyktinglägren. De kommer efter som anhöriginvandrare. Men är det inte bra ur ekonomisk synpunkt.
 
I de länderna, som flyktingarna kommer från, är ju männen familjeförsörjare. Med en bra arbetsmarknadspolitik, och ett stopp för det gästarbetarsystem som M och Mp kommit överens om, kommer alltså de manliga asylinvandrarna att ha jobb, när familjerna kommer efter. Schyman sa att asylrätten inte är en ekonomisk fråga, utan det är andra värderingar som styr. Och det har hon ju rätt i. Men det ekonomiska kan också lösas, om vi har en ansvarsfull invandringspolitik. Och det har ju varken Fi eller SD.
 
Frågan, som ingen ställer, är om vi ska hjälpa terroristerna genom att ta hand om de överlevande offren för deras skräckvälde när de redan har segrat, eller om vi (Sverige tillsammans med andra länder) ska sätta stopp för blodbadet, innan miljoner och miljoner och åter miljoner flyktingar redan är på väg, och förhållandena i de överfulla flyktinglägren i "närområdet" redan är outhärdliga. Pratet om att "hjälpa flyktingarna i närområdet" klingar ihåligt. Och det gör också pratet om att de ska söka asyl på de svenska konsulaten.
 
I kampen mellan hjärta och hjärna, har Scymans stora hjärta vunnit över Åkessons lilla hjärna.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0