Integrationshysterin

Samtidigt som den allra första strimman av hopp om att kunna återvända hem har tänts hos många flyktingar, bjuder de svenska partierna över varandra i förslag på snabb integration. Men mest verkar det ju handla om att säkra svenska arbetsgivares tillgång på billig arbetskraft. Hanne Kjöller i DN, som under många år drivit kampanjer mot våra sociala förmåner, hånar nu LO-förbundet Byggnads för att förbundet kräver att utländska arbetare i sverige ska ha samma löner som svenskfödda.
 
Varför är det så bråttom med integrationen? Vill man tvinga flyktingarna att bli svenskar? Varför ska barnen sättas i svensk skola första dagen bland klasskamrater, vars språk de inte förstår? Varför splittras flyktingarna på olika flyktingförläggningar, som var och en rymmer flera nationaliteter? Detta gör dem ju extremt hjälpbehövande från det svenska samhället, även om de så finns både elever och lärare, friska sjuka och vårdpersonal bland flyktingarna.
 
Hade det inte, när det gäller just barnen, varit bättre om de fått ta igen förlorad undervisning på sitt eget språk och kommit ifatt svenska elever i samma ålder, innan de sätts i svensk skola? "Integration" är bara ett annat ord för tvångsassimilering. Denna tvångsassmilering splttrar, enligt tidigare erfarenher, invandrarfamiljerna. När föräldragenerationen vill återvända till det gamla hemlandet, vill inte barnen skiljas från sina kamrater i Sverige.
 
Folkpartiets förslag har ett otäckt inslag av att det är nyttan för det svenska samhället, som ska avgöra rätten till permanent uppehållstillstånd coh svenskt medborgarskap.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0